Sei

I Nirai dyrkar man Sei – alltså solen. Huvudstaden Masei byggt på landets högsta berg, kallas för solens stad och är en plats folk besöker i vallfärd samt bosätter sig i för att komma så nära Skaparen som möjligt, då solen anses vara Skaparens ansikte. Det är även där kejsarfamiljens palats ligger, och eftersom kejsaren anses vara skaparens och solens ställföreträdare och fysiska form på jorden är staden en plats för vördnad. I regel ägnar man flera timmar i dagen till att tillbe Sei, och då vänder man sig oftast till Masei. Bönerna är lika mycket böner som meditation, och Seimunkarna ber oftast medan de utför komplicerade akrobatiska rörelser.

Soluppgångsmeditation

Varje morgon går folket i Nirai ut för att hälsa på den uppgående solen och delta i en kollektiv meditation. Denna övning hjälper dem att anpassa sina energier med solens gudomliga väsen och hitta inre frid.

Seis välsignelse

På sommarsolståndet håller kungariket en storslagen festival för att hedra Sei och fira årets längsta dag. Festivalen inkluderar färgglada processioner, kampsportsdemonstrationer, musik, dansföreställningar och erbjudanden av frukt och blommor.

Härskarens kröning

När en ny kejsare eller kejsarinna kliver upp till tronen äger en majestätisk kröningsceremoni rum. Det börjar med en högtidlig ritual där kejsaren smörjs med heliga oljor. Ceremonin kulminerar med att kejsaren får en symbolisk gyllene krona, vilket betecknar dennes status som den dödliga förkroppsligandet av Sei.

Kampsport

I Nirai utövas en mängd olika kampsporter som går ihop med meditation och inre frid. Som en hyllning till kampsportstraditionen hålls ett årligt evenemang där krigare från olika regioner i kejsardömet tävlar i en rad utmaningar. Dessa prövningar testar deras fysiska förmåga, mentala disciplin och andliga styrka. Evenemanget visar upp rikets hängivenhet till både kampsport och andlig utveckling.

Lyktfestival

Under vintersolståndet, när dagarna är som kortast, firar kungariket Lyktafestivalen. Färgglada lyktor hängs upp i städerna och lyser upp gatorna med varmt ljus. Människor släpper lyktor som seglar mot natthimlen, som symboliserar deras hopp och böner för återkomsten av längre dagar och styrkan i Seis ljus.

Tempelpilgrimsfärder

Trosutövare gör pilgrimsfärder till de heliga templen som är utspridda över riket. Dessa tempel är arkitektoniska underverk och fungerar som fristad för harmoni samt andlig upplysning. Pilgrimer mediterar, ber böner och söker vägledning från de bosatta munkarna, som betraktas som väktarna av gammal visdom.

Drakbåtar

För att hedra Seis mytomspunna drakföljeslagare håller Nirai en årlig drakbåtstävling på kungarikets floder och sjöar. Deltagarna tävlar i vackert tillverkade långa båtar, paddlar med synkroniserad rytm och tävlar i takt med trummor. Rasen representerar enhet, styrka och harmoni mellan människor och de himmelska varelserna i Talanrien.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.