Senaste händelser – juli 2021 – Bröllop i Me’erisia

Uppdaterad tidslinje kan finnas på:  https://www.talanrien.com/tidslinje/

(Bild av Denise Roos – Drottning Isra som sitter på sin tron i Antrophelia)

Senaste händelser på gång i världen
:meerisia: I Me’erisia har drottning Isra och Ayperos inlett en allians genom förlovning. Bröllop planeras och hålls i snar framtid med gäster från hela världen (alla välkomna som vill vara med på intriger och troligen blodigt drama). Prinsessan Fëani, Me’erisias usurperade arvinge, ryktas vara någonstans i Kaldrland.

Inbjudningarna har skickats ut till ledare och adlingar världen över för att bevittna giftermålet mellan “H.M Isra Sarrancenia och hennes gemål”. . Me’erisias drottning ska gifta sig. Alla är välkomna att hoppa in i tråden som finnes här: https://www.talanrien.com/forums/topic/en-kunglig-vigsel/

Alltså: För den som vill vara med på ett kungligt bröllop så är det bara att hoppa in i den nya tråden! (Det utlovas fezt och blod.)

Själva vigseln och den efterföljande banketten skulle inte hållas i staden under vattnet. Istället var det på ön Nentia som tillställningen skulle hållas, delvis för att det var en av Me’erisiernas mest heliga platser, men också för att många av de inbjudna gästerna inte var vana vid ett liv under vattnet, den skyddande bubblan kring staden till trots.

:karm: I Karm ökar missnöjet med Kung Sandor. Flera av rikets Visroyer och annan adel funderar på vad som ska göras. Bland annat unge Leoric Valmont, arvinge till hus Valmont, reser omkring för att finna stöd inför att störta konungen. Just nu befinner han sig hos ställföredrädande Visroy Oksana i Agarand, mor till den unge arvingen av Agarand.

:kaldrland: I Kaldrland blir konflikten mellan Svartfåglarna, ledda av Turin Hrafn, och rikets ledare (familjen Ulfhedna) allt blodigare. Medan kung Audgisil och sonen Asgeir samlas allierade jarlar och krigare, har Maeve gått på bärsärkgång mot byar och städer allierade med Hrafn för att få reda på hur de kan erövra Ranheim – Turin Hrafns säte. (Alla som vill vara med och kriga i Kaldralnd är välkomna!) Turins fånge, drottning Ranghildr, har precis lyckats fly med hjälp av en barndomsvän i Ranheim som förråder Turin för att hjälpa sin vän.

:nelathaenas: I Nela’thaënas har prinsessan Selyana fångat en av alvrebellerna som attackerade Iserions ledare, furstinnan Saskia Belsante och hennes följe. Rättegång väntar.

:celeras: I Celeras fångades Wreax Siturios, känd som Bläckspindeln, av Moira på order av Tionde fingret som håller hårt i den svarta handeln i Celeras. Det framkom under tortyr att Lloth genom Wreax har planer för Celeras. Wreax fängslades, för att senare fritas av sina allierade, men hans missöde med Tionde fingret ledde till förluster av prestige och allierade. Nu söker han ny framgång på annat håll.

:kaelred: I Kaelred har prins Kael och hans förlovade, Nilla J’lothain, återvänt efter brudrovsdrama. Trots en kylig start verkar vinden vända, och bröllop blir troligen av snart.

:nirai: I Nirai sker det en hel del spännande äventyr – Nirais kejserliga armé är angripen av ett av Talanriens främsta hyrsoldatskompanier Solfalkarna.

:celeras: Det ryktas om att det finns en nyfödd drakunge i Celeras, något som de flesta avfärdar som skrönor och skrock. :dragon:

:iserion: I Iserion fortsätter folk från när och fjärran samlas för att försöka skapa sig en förmögenhet med den nyfunna mineralen Celaonit.

 

Som vanligt är intrigerna och händelserna öppna för alla – hoppa in på vår Discord ifall ni vill diskutera hur era karaktärer kan vara med!

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.