Sera Tenír

Namn: Sera Saga Tenír
Kön: Kvinna
Ålder: 22
Längd: 175
Ögonfärg: Havs blå
Hårfärg: Korpsvart
Födelseort: Tinderstad
Folkslag: Människa
Lojalitet: Iselem
Civilstånd: Singel

Biografi

1400 – Sera föddes i Tinderstad, efter att drottning Akila och hennes make Tarald blev kvar i Kaldrland av en snöstorm.

1406 – Seras far Tarald mördades och hennes magiska förmåga blev känt för omvärlden. Blir tvingad till Caras Idhrenin.

1420 – Möter kronprins Rheon av Karm i skogarna i Karm och finner honom lika irriterande som förut, men lite mer charmig  än vad hon mindes innan… och nästan söt?

1420 – Vid en festlighet, råkar Sera få reda på att det fanns en mörkeralv i Karms hov dold och har varit utsatt för ännu mer risk innan dess.

1421 (Slutet av året) – På ett äventyr möter hon sin forna vän Djan, efter en misslyckad stöld får de husarrest i Iselems palats.

1422 – Lämnar palatset efter att Djan blivit lika galen som sin mor och lever på flykt.

Sera Saga Tenir, dotter till drottning Akila. Hennes unga år markerades av en orolig tid i Iselem då mörk magi frammanad av en kult som ville lägga landet i kaos för att ta tronen. Deras magi resulterade i att människor blev besatta av demoner, inkluderande Seras barndomsvän Shali. Demonen som tog kontroll över Shali försökte lönnmörda drottningen, men mördade istället hennes make Tarald. De lyckades låsa in henne och tog kontakt med hexergillet som skickade häxkarlen Arand av Elfdell för att lösa situationen.

Arand anlände till Thel Shaens palats en kort tid därefter. Det visade sig vara en stor utmaning, och ett försök till exorcism resulterade i att demonen som kontrollerade Shali höll på att förgöra palatset och alla där i. Det enda Arand kunde göra var att dräpa flickan.

Demonen lämnade Shalis kropp och försökte ta kontroll över den kraftigaste magiska personen i närheten; Sera. Som en reflex hade Sera använt magi för att skydda sig själv – men när hon inte visste vad hon gjorde tog magin överhanden och hon förblev i en trans. Men magin hade hållit demonen borta tillräckligt länge så att Arand tillsammans med Akila förgörde de demonen. Sera förblev i en djup trans, och de kallade på en av Caras Idhrenins främsta magiker, Celírion, som med sina fördjupade kunskaper i ämnet kunde lösa situationen. För att rädda hennes liv tvingades Akila att sända iväg dottern till Caras Idhrenin för att lära sig bemästra sin kraft – för sin egen säkerhets skull. Vid sexårs ålder satte hon sin första fot i akademin och mötte sin väninna och rumskamrat Sigrún. Hennes första instinkt var att försöka fly, men när väl alla försök stoppades bestämde hon sig att avklara de magiska rangordningarna fortast möjligt. Det var en hektisk barndom med mycket magi, historia, språk samtidigt som hon tvingades lära sig det ämnena som en stark monark skulle kunna. Redan vid en ålder av elva hade hon avklarat rangen Queta, men mästarna tycktes aldrig låta henne få rangen Ingolemo, för det fanns alltid någon mer potential för henne. Förutom Sigrún fanns alltid Djan, som hon ser på som en bror, där för att lätta upp den stela stämningen.

Efter ett ständigt sökande av att fly från sina plikter, samt påverkad av en slags identitetskris mellan sitt iselemska och kaldrländska arv lyckades Sera skapa en annan personlighet vid namn Saga. Saga medveten om Sera, men Sera inte medveten om Saga och hennes äventyr bland Caras Idhrenins tjuvar och pack.

Utseende

Sera & hennes kusin Salim av Denise Roos

(Sera & hennes kusin Salim, bild av underbara Denise Roos)

Sera är lång och slank i kroppen. Hennes hår är vågigt korpsvart och når ner till skuldrorna. Till kontrast med de mörka håret och hyn har hon klarblåa och genomträngande ögon.

Personlighet

Sera är en positiv person, med mycket äventyrslust och nyfikenhet. Hennes år av magistudier har gjort att hon ser världen från ett annat perspektiv än hennes mor.

Väldigt rastlös och kan uppfattas lite nonchalant.

Familj

Akila Tenir – Mor. Stark förebild

Tarald Angirsson – Far. Dog vid tidig ålder och prinsessan har ett lite för gott minne om honom

Celírion – Mästare. Fadersroll för Sera, när han har tagit hand om henne sedan barnsben.

Djan – Som en bror

Egenskaper och förmågor

Precis som hennes roll prinsessa kräver har hon utbildat sig i historia, språk, vett och etikett (Ja allt vad man kan tänka sig :)). Men hennes mor har alltid lagt mycket vikt på att hon ska lära sig strida och olika krigstekniker för att kunna styra Iselems stora armé.

Den magi som hon har störst intresse av är elementär magi och magi som på något sätt kan vara en fördel i strid.

 

Läs mer om kungahuset Tenír här: https://www.talanrien.com/hus-tenir/

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.