Shaper’inn

Spelas av: Shaperinn

Namn: Narnahri Shaper’inn.
(Uttalas: Shape (engelskt uttal) “ʃeɪp-erh-inn“).
Kön: Kvinna/Hona
Ålder: Okänt
Födelseort: Fae?
Hemort: Talanrien
Folkslag /Ras: Shapeshifter/skiftare/form-skepnadsskiftare
Civilstånd: Ensam

Bakgrund

Mitt ursprung? Hmm… Kanske från havet? Kanske kom jag med vinden? Kanske djupt inifrån jorden… eller i ljuset och värmen från solen. Kanske från nattens skuggor och mörker. Jag minns inte. Det är mycket jag inte minns, och samtidigt en hel del som jag minns. Jag minns ljuset och mörkret. Fallet. Vinden… mot min kind, i min päls, i mina fjädrar och i mitt hår. Jag minns godhet och jag minns ondska, glädje och tårar…

Shaper’inn har alltid varit en varelse som tytt sig till naturen och alla dess väsen. Från minsta lilla knytt i skogen till havets stormiga yta och djup med mysiska havsväsen, eller bergets vilda karga toppar och hårda varelser. Hon har ingen fast vistelseort utan vandrar genom Talanrien dit jorden viskar, vinden sjunger eller där havet ropar till henne. Hon tyr sig för det mesta till naturen och djuren, men är väldigt nyfiken på Talanriens andra invånare så som människorna, dvärgarna och alverna. Deras liv har dock aldrig lockat henne på grund av de sämre sidor så som girighet, våldsamhet och krig som emellanåt brusar upp. Hon finner djuren och Talanriens mer sagolika mystiska väsen mer enkla att kommunicera och leva med, men söker sig gärna ändå till olika tillhåll i världen där hon kan möta intelligenta varelser och utbyta tankar och idéer med.

Hon tror att allt i världen har ett väsen eller en ande, från minsta sten eller växt, bäckar och sjöar till allt levande. Tillsammans bildas en gemensam kraft som ger världen dess liv. Kanske är denna kraft själva skaparen, eller en liten bit av skaparen i alla ting, levande som icke-levande.

Utseende

Som skiftare kan hon ta vilket utseende eller skepnad som hon vill, därav är det svårt att karaktärisera henne i någon bestämd omnämning, men däremot har hon flera kännetecken som brukar vara utmärkande för just henne. Hon tar sällan fullt ut en mänsklig gestalt (männsika/alv/dvärg m.m.) på grund av sin dragning till det naturliga och djuriska i världen. Hon föredrar därför att visa sig i olika djurskepnader med päls, horn eller fjädrar, så som en hjort, björn, fågel eller något kattliknande. Än mer gillar hon emellertid att kombinera flera olika varelser i en enda skepnad tack vare sin fantasi och olika berättelser hon hört ifrån mänskligheten. Därav är kentaur, faun, enhörning, kirin, sphinx och andra sagodjur inte ovanliga att hon tar skepnaden av och visar sig som.

Lite mer utstickande eller karaktäriserande kan färgteckningen på hy, päls eller fjäderdräkt vara. Vanligen visar hon sig i ljusa färger så som vit, grå näst intill silverskimrande eller i varma bruna gyllene färger. Emellanåt kan fjädrar gå i mer exotiska färgglada färger men sällan hennes hy eller päls. Hennes ögon brukar dock för det mesta te sig pärlemorskimrande och vara det mest iögonfallande.

Ögon påminde om ett par pärlor från havet, glansiga med en antydan till regnbågsskiftningar. Det var svårt att avgöra om de fanns några pupiller i dem, men även om ögonen påminde om en blind individs, så såg ögonen stadigt på den andre. Långa vita ögonfransar kantade de ovanliga ögonen.

Personlighet

Shaper’inn är en tämligen lugn och mild individ, med ett så att säga gott och artigt uppförande emot andra. Emellanåt kan en väldigt livlig och barnsligare sida av henne framträda, som gör henne lekfull och busig, likt djurungars plötsliga energi och sprallighet. Trots hennes till synes unga sinnelag och utseende för hon sig med en ödmjuk elegans och grace. Hon gillar inte våld och försöker undvika det om så är möjligt, men i hotande situationer kan hon bli en häftig kämpe och beskyddare.

Egenskaper och förmågor

Som skiftare har Shaper’inn förmågan att skifta och ändra bildandet av kroppens biologiska celler fullständigt efter egen vilja och förändra sitt utseende och därmed anta former av andra mänskliga eller djuriska varelser. Då hennes kroppsceller förändras och genereras ständigt kan hon enkelt föryngra cellerna och därmed behålla ett tidlöst eller ungdomligt utseende, trots att hon varit vid liv i flera år… hon kan även ökad sin smidighet och råstyrka genom att bilda fler muskler.

Vidare är hennes kropp inte begränsad till rent organiska framträdanden: hon har förmågan att ge sken av kläder och annat material tack vare förmågan, men detta betyder inte att hon kan göra sig kroppsligt till exempelvis material av metal, sten, jord med mera. Däremot kan hon bilda biologiskt hårda ämnen så som fjäll, horn, ben och liknande.

Skador på hennes biologiska vävnad läker i relativt snabb takt och hon har anlag för att bilda ett motstånd emot gifter i viss mån vid ådragande av dessa. Detta gör att på sätt och vis är hon immun mot de flesta sjukdomar även. Hennes förmåga gör det möjligt för henne att återskapa avhuggna lemmar samt återhämta sig från nära livshotande skador, dock till en viss gräns då hon också har en smärtgräns både psykiskt och fysiskt.

Många skulle troligen vid första anblicken kunna tro eller tolka att hennes förmåga har något med magi att göra, men det ligger helt i hennes anlag samt är mentalt baserad. Hon har inte anlag för magi på något sätt och kan därmed inte bruka det.

Svagheter 

Shaper’inn har inget skydd mot förtrollningar, besvärjelser eller magi över huvudtaget.

El/elektricitet, kan lätt paralysera och förstöra hennes cellers förmåga att skifta. Därav ogillar hon åska/blixtar, men är inte rädd för det. Eld är ett annat element som kan skada henne. Hon kan brännas eller fatta eld lika lätt som vilken annan levande varelse, liksom bli fysisk skadad.

Hon är därmed inte omöjlig att skada och vidare kräver hennes kropp energi i form av föda och sömn. Hennes skiftnings förmåga må göra henne stark och ge henne flera möjliga olika övertag men förmågan kräver också en mental styrka hos henne. Den är inte helt passiv utan kräver att hon medvetet styr den. Trots att hon är en mild och lugn individ kan man fråga sig vad som händer när hon blir känslomässigt upprörd eller utmattad…

Som nämnts innan har hon en livlig fantasi när det kommer till vilket utseende hon vill gestalta, men detta betyder inte att hon rakt ut ur luften kan anta vilken skepnad som helst. Alla skepnader hon antar kommer ursprungligen från en varelse eller objekt som hon sett eller känner till och därmed härmar. För att kunna ta skepnaden av något måste hon därför veta hur detta något verkligen ser ut och känns.

Rollspelstrådar:

Blod och smärta bland granar och ris

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.