Silje

Spelas av: [Sara92]

Namn: Silje 
Kön: Kvinna
Ålder: 21 år
Längd: 168 cm
Tyngd: ca 60 kg
Ögonfärg: Bruna
Hårfärg: Rött
Födelseort: Skorraby, Kaldrland
Folkslag: Kaldrländare
Språk: Nordmål/Kaldrländska, Flytande.
Folktro: Asagudarna
Lojalitet: Katla & ……..
Civilstånd: Singel

Biografi & Bakgrund

För ungefär 13 år sen, när Silje bara var 8 år så blev Skorraby attackerad och nerbränd av Hrafn som straff för att dem gått över på Ulfhednas sida och för att försöka varna andra för vad som kunde ske om dom bytte sida.
Alla dödades, oavsett ålder, utom 3 av barnen. Silje, Katla och Ivar. Dom hann i sista stund gömmas undan av Siljes mor, som offrade sitt liv, för att barnen inte skulle hittas. Det var det sista hon såg av hennes mor i livet.

Efter det var inte Silje samma lilla oskyldiga flicka längre. Hon fick växa upp snabbt och lära sig vad som krävdes för att överleva, och en ilska, ungefär som en eldflamma, fanns inom henne efter det hon bevittnat, och hört den ödesdigra dagen i Skorraby.

Luras inte av hennes utseende. Hon må va söt och väldigt vacker, men under det döljer sig en betydligt tuffare och starkare tjej än man kan tro vid första anblick.

Silje glömmer aldrig den dagen, då allt ändrades. Ljuden av eld, skrik, panik och mord. Den händelse som gjorde henne till den hon är idag, en skicklig krigare som försvarar sina vänner i alla lägen och gör allt för att överleva.

Utseende

Siljes långa röda hår var svårt att missa. Det var alltid uppsatt på något sätt, oftast en fläta som hängde över hennes vänstra axel. Eller utsläppt med nån liten fläta på sidan eller en liten bak på huvudet för att hålla luggen ur vägen. Det var väldigt få gånger hon släppte ut det helt.

Personlighet

Beskyddande, omtänktsam, snäll och lojal. Men reta inte upp henne, eller försök skada henne eller hennes vänner. Det får man 99% av gångerna starkt ångra.

Familj

Endast sina vänner från barndomen, Katla och …..
Resten dog när Skorraby attackerades av Hrafn.

Egenskaper och förmågor

Riktigt skicklig med svärd. Och att slåss.
Inga problem att ta till en dold dolk, eller kniv som hon alltid bär, för att skada/döda om någon vill illa.

Talar Nordmål/Kaldrländska flytande, men hon kan även lite andra språk efter alla deras resor under åren.

Svagheter

~ Kommer ~

Länkar till rollspelstrådar

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.