Tiberia “Tibbe” Brillenzal i Halgakrin

Spelas av: [Vintersaga]
Aktiv i:

Namn: Tiberia “Tibbe” Brillenzal i Halgakrin
Kön: Kvinna
Ålder: 153
Längd: 135 cm
Tyngd: 60 kg
Ögonfärg: Blåa
Hårfärg: Svart
Födelseort: Zirthimar
Folkslag: Dvärg
Yrke: Arkeolog, antropolog, historiker
Lojalitet: Framtiden och det förflutna
Civilstånd: Ogift

Biografi:

Tiberia började sitt liv som del av stadsvakten, då hon ville bryta loss från den tusentals år långa familjetraditionen av arkitektur och konstruktion. Hon var duktig på att slåss, men inte på grund av någon fallenhet för strid eller att hon var naturligt stark, utan för att hon alltid tänker kreativt och utmanar förväntningar, både hos sig själv och sin motståndares.

Det tog inte länge innan Tiberia började uppleva Zirthimar som för trångt, trots dess stora hallar och väldiga grottor. Hon sökte sig oftare och oftare till ytan, men fann inga jämlikar bland de andra raserna, ingen som fullständigt utmanade hennes nyfikenhet, vandringslust eller tävlingssinne. Efter några år på ytan så märkte hon däremot hur hon saknade mörkret, de trånga gångarna och klättrandet som hon spenderade så mycket av sin ungdom med, så hon anslöt sig till en expedition in i några gamla ruiner för att hitta svar på en gammal gåta. Bland ruinerna upptäckte hon sin kärlek till det okända och har inte slutat utforska sedan dess.

Nu bygger hon ett rykte kring sig som en av Talanriens mest äventyrliga utforskare, redo att ta på sig vilket äventyr som helst, så länge belöningen innefattar att hon får skriva om sina upptäckter och ta vara på allting som inte innefattas av uppdraget.

Utseende:

Tiberia har skulderlångt svart hår som hon gärna knyter upp så att det inte flänger i vind eller faller framför hennes ögon när hon jobbar. Hennes ögon är ljusblåa, en tydlig kontrast till hennes mörka hår och vanligtvis väldigt mörka om inte svarta sminkning. Inte nog med att Tiberia också klär sig mörkt, gärna mörkblått eller svart, utan hon har även gråa och svarta tatueringar som dekorerar hennes ansikte och mycket av hennes kropp. Vissa är ren konst och saknar betydelse, medan andra är runor i hyllning till familj och folk, eller forna skrifter och annat.

Utöver den valda konsten på hennes kropp, är den också full av ärr. Tiberia har ovanan att i brist av skrivmaterial, om hon varit i en grotta eller ruiner väldigt länge, att hon skriver anteckningar på sin kropp för att inte glömma dem, mest anmärkningsvärt när hon en gång ristade en hel väggskrift på sin arm och nästan förblödde innan hon tog sig ut. Istället för tacksamhet visade hon ilska till helaren som hittade henne och läkte armen, vilket suddade bort inristningarna.

Personlighet:

Tiberia är vanligtvis en väldigt vänlig kvinna, äventyrlig och munter, med en osläckbar törst för äventyr. Hon är redo att bege sig ner i de farligaste områdena världen har skådat, helt själv, om det innebär att lära sig någonting nytt eller upptäcka någonting tidigare okänt.

Vart man behöver passa sig för Tiberia, är när man kommer i vägen för hennes uppdrag. Hon försöker så långt det går att vara förstående och vänlig, men hon har låg tolerans för inkompetens och det finns stunder när hon till och med övervägt att lämna medresande till sin död om det stod mellan dem och uppdraget. Lyckligtvis har hon än så länge aldrig behövt at det beslutet, utan har genom kreativitet, djupt sittande kunskap om utforskande och hög intelligens löst alla problem de stött på.

Egenskaper och förmågor:

Tiberia är en mycket erfaren utforskare som är van att hantera allt från fällor till ömtåliga broar och andra ytor.  Hon framhäver sig själv i en grupp med sitt kreativa tänkande, uppfinningsrikedom och en stor respekt för det okända, hennes sinne mycket mer benäget att acceptera det omöjliga än många av hennes medresenärer. Detta har hjälpt henne lösa svåra pussel och se märkliga mönster, och vid ett skede vunnit en utmaning mot en demon som krävde hennes kropp.

Det övernaturliga fascinerar Tiberia, som ofta försöker samla på sig kunskaper om det förbjudna förflutna, men söker sig också gärna till kunskaper om andra världar och försvunna raser, såväl som magiska artefakt, undangömda ritualer och mörka texter.

Tiberia har inte några övernaturliga förmågor själv, men samlar på artefakter som hjälper henne i sina äventyr. Hon har exempelvis en axelväska som rymmer onaturligt mycket, en amulett som magiskt anpassar hennes syn till olika situationer och ett kompass som alltid pekar i riktningen där det finns mest blod inom en mil uteslutande sin bärare och de hon tar i.

Svagheter:

Tiberia är väldigt måldriven och detta kan komma på bekostnad av andras trivsel i hennes sällskap. Så länge allt går enligt planen är hon en väldigt vänlig själ, munter, skrattar, skojar, men när saker går fel och hon löper risk att förlora någon kunskap hon närmar sig så kan hon bli väldigt hård. De flesta som reser med henne oftare än en gång däremot har lärt sig detta och förstår att hon inte menar någonting ont, utan humöret drivs av en ovilja att misslyckas. Det finns däremot en underliggande känsla att hon en vacker dag kommer offra sina medresenärer för att nå sitt mål, även om detta inte ännu har hänt.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.