Toku

Toku

Kön: Kvinna
Ålder:
Ögonfärg: Mörkt bruna, nästan svarta
Hårfärg: Becksvart långt rakt hår
Födelseort: Masei
Lojalitet: Enbart lojal till sin dam, Okaji, den forna tronarvinge till Nirai.

Bakgrund

Föddes några månader innan Okaji i templet där hennes mor, Zeru, var kejsarinnans trogna tjänare. Hennes far, Tokai, var kejsarens trogna tjänare och Toku var vid Okajis sida ända sedan de första andetagen som hon drog. Hennes föräldrar och de forna härskarna i Nirai valde förstås att Toku skulle bli prinsessans trogna följetagare. Fast kanske det snarare var Toku som så envist höll sig fast vid hennes sida att de till slut gav upp och låtsades att det var deras idé?

Till Tokus förfäran, och tysta förtjusning, var Okaji mer vild och olydig än vad etikett sa att hon skulle vara. Vilket blev ett ständigt sjå för tjänarinnan, men hon tyckte om hennes fart och fläkt och klagade sällan på den. Förutom när hon retades förstås.

Året när Okajis bror föddes, flydde hon tillsammans med prinsessan för att rädda henne. Ett svårt, men trots det självklart, val för tjänarinnan som med vemod lämnade bekvämligheterna, det kända och familjen.

En självklar ledare som prinsessan var skapade hon ett legoknektskompani, vid namn Solfalkarna. Toku som inte är rädd för strid, har snarare tagit positionen som kock, sömmerska och allmän hjälp för kompaniet. Renlighet är viktigt för henne och kan vara en chock för de nya i Solfalkarna. Men det är något som Toku väldigt sällan tummar på.

Utseende

Långt rakt svart hår, som vanligtvis är välkammat och uppsatt i olika komplicerade frisyrer för att hålla borta håret. Mörkt bruna ögon, nästan svarta som mestadels av tiden har en glad om en något bekymrad glimt i sig. Lätt till att rodna om hon känner sig obekväm.

Lång, smal och nätt. Alltid med rena kläder och ett vackert snidat paraply, som också är ett vapen. Runt halsen har hon sin orm, Kuro, Som nu är rätt stor och sträcker sig två varv kring hennes hals. Det såg däremot snarare ut som ett vacker halsband, men om man sneglade noggrant skulle man se att de var svarta fjäll som då och då hade några få gröna fjäll som tindrar som juveler.

Ormen hade hon hittat när hon jagat efter Okaji i palatsets trädgårdar och istället för att döda den hade Toku stoppat den i fickan och tagit hand om den sen dess.

Personlighet

En person som skulle göra allt för de som hon verkligen bryr sig om. Lite blyg, men när man kommit henne nära nog så finns ett gott sinne av humor som lyser igenom. Väldigt rädd för bakterier och smuts. Avskyr strid och gör allt för att undvika den.

Turen är på hennes sida och hon verkar ha en tendens att undvika skador och olyckor på de mest konstigast sätt.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.