Vésiva

Namn:  Vésiva
Kön: Kvinna
Ålder: 26
Ögonfärg: Blå, skiftande i grått
Hårfärg: Solblont
Födelseort: Antrophelia
Lojalitet: Handelsgillet Bläck

 

Biografi

1395 TT – Föddes några dagar innan inbördeskriget slut

1417 TT – Tillsammans med Atlen tog över handelsgillet Bläck

1419 TT – Gifte sig med Neyir från Barastar

 

Bakgrund

Föddes några dagar innan inbördeskriget slut, hennes mor dör i striderna några dagar efter och hennes far, den forna general Arastopos, mördade Fëaonia som hämnd för att sin älskade dog i striderna. Arastopos blev benådad sitt dödsstraff av drottning Thalia – på grund av hans långa trogna tjänstgöring för landet. På drottningens begäran skapade han handelsgillet Bläck och deras exotiska varor från havsriket gjorde att de snart blev ett av de rikaste handelsgillen i Talanrien.

Arastopos lade märke till snart att det var svårt att balansera plikterna för Bläck och ny far. Han anställde en kvinna, som hjälpte honom med Vésiva, speciellt då han var ute med handelsgillet. Kvinnan, och hennes familj, tog in henne som en av sina egna barn.

Vid sexårs åldern, följde Vésiva med sin far ut på resor med skeppet till kringliggande länder.

År 1417 TT tog Vésiva med Atlen över det mesta av driften av handelsgillet Bläck.

Utseende

Vesiva har solblont hår som sin mor som är för det mesta hängandes men den långa luggen är två inbakade flätor på var sin sida av hjässan. Precis som hennes mor föredrog Vesiva att visa hennes Me’er utseende. De blågrå fjällen löper som en tatuering från pannan ner till hennes bröstkorg. Fjällen förtydligar hennes blåa ögon som för det mesta har en glimt av livlighet och äventyr bakom sig.

I sin vattenskepnad har hon en underkropp som en stingrocka.

Personlighet

Vesiva är en livad person med stor äventyrslust. Tänker sällan över de risker hon tar och hamnar inte allt för sällan i trubbel. Förutom det har hon en stor omtanke om både sina vänner och främlingar. Dock när väl det kommer till ett beslut är hon sin familj och handelsgillet Bläck trogen. Väldigt utåtgående person och talar gärna med främlingar, nyfiken på deras historia.

Familj

Arastopos – Far

Azulia – Mor (Död)

Atlen – Som en bror

 

Egenskaper och förmågor

Kortspel

Ett av hennes störta intresse är kortspel. Hon föredrar speciellt kortspelet Dunk 23 som var det kortspelet som hon lärde sig först av sin far. Ett spel som härstammar från Me’ersia och är sällan känt i Talanrien i övrigt. Men Vesiva hade lärt sig de vanligaste kortspelen i Talanrien med, en skicklig kortspelare – kanske inte alltid helt ärlig med spelandet.

Svärdskonst

Hennes far var väldigt tydlig med att hon skulle kunna försvara sig själv om något skulle inträffa. Därför lärde han henne svärdkonst från när hon var liten. En gång var hon skicklig, men när åren har gått är hon lite ringrostig och väljer hellre ord framför svärd.

Språk

Språk är ett av Vesivas största intressen. Med inställningen att det är roligt att lära sig ett nytt språk har hon relativt lätt att lära sig nya språk. Även om grammatiken inte alltid är korrekt.

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.