Vorgolir Gamrimzuk

Spelare: Scullicon

  • Namn: Vorgolir Gamrimzuk i Jolgor.
  • Folk: Dvärg.
  • Född: 9 September 1284, Zirthimar.
  • Längd: 135cm utan stövlar.
  • Hår: Nattsvart och bakbundet.
  • Ögon: Ljusgrå men inte kyliga.
  • Civilstånd: Okänt.
  • Lojalitet: Till dem som förtjänar den.

Biografi

Vorgolir, eller bara Vorgo växte upp i Jolgorklanen i Zirthimar, familjen hade alltid enligt strikt tradition ägnat sin energi åt den ädla konsten att slipa ädelsten. Hans syster hade brutit traditionen genom att bli guldsmed. Vilket sågs lite som en skymf, men längre ifrån traditionerna än så var det mycket hårda med att man inte trampade.
Vorgo som inte hade tålamod att sitta still hela dagarna hade därför tagit på sig så många uppgifter han kunde som innebar att lämna verkstaden för marknadstorget.
Det var här han insåg att hans riktiga kall var där folk möttes och inte bakom ett förstoringsglas.

Bara ett par år senare lagade han mat på torget, och serverade den åt hungriga handelsmän som berättade fantastiska historier från vägarna i öster.
Familjen fann sig i hans dumheter då de trodde han skulle komma till sans snart.

En dag packade dock Vorgo sin väska och åkte österut, till familjen hade han bara lämnat ett brev. De skulle ändå aldrig förstå.

Idag driver han en krog i Iserion, kanske inte i de finaste av kvarteren. Men stället har hans namn på ägarbeviset och på något annat sätt vill han inte ha det. Det finns rum till förfogande för gäster om han skulle vilja hyra ut, men han vill kunna stänga bomma igen helt om nätterna, så det är ovanligt att han gör de affärerna.

Utseende

Vorgolir bär ofta håret bakknutet och skägget hyfsat kortklippt då han spenderar en del tid i köket och inte vill ha de i vägen. Han ses ofta en mörkblå ytterrock som går i kontrast till de guldringar som glimmar i öronen.

Bredaxlad och med vaken blick är han annars en gemytlig figur, även om han kan vara allvarlig eller bli förbannad så är han aldrig långt ifrån ett leende.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.