Ylva Sigvaldadottir

Spelas av: EdenX

Namn: Ylva Sigvaldadottir

Kön: Kvinna

Ålder: 20

Längd: 165

Tyngd: 70

Ögonfärg: Blå

Hårfärg: Blond

Födelseort: Frostheim

Civilstånd: Ogift

Biografi

Ylvas liv såg ut precis som de flestas i huvudstaden Frostheim. Deras familj är trogna den sittande regenten och hennes far och bröder är svärdsmän i hans här. När de inte är ute på räder arbetar de i familjens smedja. Smedjan är väldigt populär och familjen har ett rykte om sig att göra Karldrans bästa vapen. Ylva har hjälpt till där sedan hon var liten men det är ett varmt och inte helt riskfritt arbete.

Hennes mor gick bort när hon var runt 10år och hennes far tog sig aldrig någon ny hustru. Även om flera kvinnor gärna lagt vantarna på smeden för att få ta del av familjens goda rykte. 

Hennes far gick tragiskt bort i förra säsongens räder och hennes äldsta bror Torbjörn tog över huset och smedjan. 

Bakgrund

Ylva har idag 5 äldre bröder; Torjörn, Ragnar, Einar, Balder och Esbjörn. Hennes mor gick bort när hon var runt sin 10e vår i febern och hennes far tog sig aldrig en ny hustru. Familjen levde vidare och sorgen samlade dem och gjorde dem till en väldigt kärleksfull och nära familj. Vid sin mors bortgång fick Ylva fortsätta att arbeta i smedjan men hon hade också hemmets plikter. Att ta hand om ett hushåll med 6 vuxna män hade hon inget emot. Hennes bröder hjälpte nog till mer än den genomsnittsliga vikingen och de delade på de sysslor som fanns. 

Hennes far gick tragiskt bort i förra säsongens räder och smedjan och huset föll till hennes äldre bror Torbjörn. Under samma år tog sig hennes näst äldste bror Ragnar sig en hustru och flyttade ut. De sökte sig bort från Frostheim och lever idag i Tinderstad där han öppnat upp sin egna smedja. 

Idag lever hon med Torbjörn, Einar, Balder och Esbjörn i föräldrahemmet. Torbjörn är idag familjens överhuvud men låter henne leva på som innan. Hon sköter hemmet med deras hjälp och hjälper till i smedjan när hon kan och har möjlighet. Hon drömmer om att få följa med på en räd och kan, likt många kvinnor i Karldrand, svinga både svärd och yxa. Men hennes far lät henne aldrig följa med. Nu när Torbjörn har tagit över positionen som familjens överhuvud hoppas hon på att kunna övertala honom och hennes bröder att få följa med.  

Utseende

Ylva har levt hela sitt liv med att hjälpa till i smedjan. Det har gett henne ett muskulöst utseende då arbetet är både hårt och tungt. Hennes armar är täckta av små ärr och gamla brännmärken av arbetet. 

Hon är 1.65 m lång och väger 70kg. Hon har en rätt rak kroppsbyggnad med tonade armar av arbetet med hammaren i smedjan. Hon har tjockt, blond hår som hon ofta håller undan med en stram fläta. Ögonen är blå och ansiktet runt, läpparna fylliga och näsan liten. Det ger henne ett något barnsligt, ungt intryck vilket är en kontrast till de allvarliga ögonen. 

TIll vardags har hon på sig byxor i skinn och en längre tunika över det. Kläderna är enkla i snitt men vackert  och rikt broderade med färgade garntrådar.  Ylva är duktig på att brodera och sy, något hennes mor lärde henne och som upprätthåller och gör ofta för att hedra hennes mors minne. Arbetar hon i smedjan har hon över det ofta ett förkläde i skinn som extra skydd mot elden. 

Personlighet

Ylva är ofta glad. Hon har inte levt ett lätt liv, det gör ingen i riket men trots hennes föräldrars bortgång så är familjen känd för sitt goda lynne. Hon tycker om att umgås med vänner och familj och är inte okänd i långhusen och ölhallarna. Hon följer ofta med i sällskap av sina bröder och kan dansa och sjunga i timmar. 

Hon kan ge ett barnsligt, lättsamt intryck, att inget i världen stressar henne eller att hon inte kan ta något seriöst. Men de som träffat henne i smedjan eller de som känner henne vet att det är långt ifrån sanningen. När det kommer till arbetet så är hon en perfektionist och har hon tagit sig an ett arbete, vare sig det är ett smide, ett broderi, baka bröd eller hantering av svärd och sköld, så ger hon alltid 100%. 

Familj

Ylva har idag 5 äldre bröder; Torjörn, Ragnar, Einar, Balder och Esbjörn

Egenskaper och förmågor

Familjen är känd för sitt goda hantverk. Alla i familjen är smeder och är kända i riket för sin smideskonst av framförallt vapen. 

Svagheter

Ylva är perfektionist. Det leder till att hon blir bra på det hon sätter siktet på men hon känner alltid att hon inte är bra nog. Att det alltid kan bli bättre och lider därför till viss del av dåligt självförtroende. Det döljer hon med hennes lättsamhet och till viss del en spelad nonchalans. Men ett felriktat ord, en syrlig kommentar eller en blick kan få henne ur balans. 

Länkar till rollspelstrådar

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.