Zaal’Ek

Spelas av: Framroobin

Namn: Zaal’Ek
Smeknamn: Zaal
Kön: Man
Född: År 375 TT
Längd: 178
Tyngd: 82 kg
Ögonfärg:Mörkröd
Hårfärg: Gråvitt
Födelseort: Dar Zakhar
Folkslag: Ish’dalár (Mörkeralv)
Lojalitet: Lloth, sig själv
Civilstånd: Ogift

Bakgrund
Zaal’Ek föddes Dal Zakhar och växte upp med sin mor och sin far som det enda barnet – något som både deras föräldrar, men framförallt hans mor avskydde.
För att gottgöra för att han föddes som man, satte hans föräldrar extremt hård press på honom för att han skulle bli en bra krigare och vara till någon nytta i deras matriarkala samhälle. Vid varje misslyckande, eller varje gång han inte presterade enligt föräldrars förväntan, straffades han hårt. Detta ledde till att han successivt bygde upp en form av maktgalnad, för att bli så stark som möjligt.

Med åren växte även hatet mot hans föräldrar och när Zaal’Ek var tonåring dog lägligt nog båda hans föräldrar. Den officiella versionen var att hans far tagit livet av modern, innan han tagit livet av sig själv, men endast Zaal’Ek kände till den riktiga sanningen.

Zaal stod nu på helt egna ben och med ingenstans att ta vägen, gick han givetvis med i armén. På grund av hans föräldrars hårda disciplin, var han nu en mycket skicklig svärdsman som snabbt klättrade i rang, för att vara man. Till råge på det utvecklade han även en slags kärlek till våld och andras lidande blev något han såg stort nöje i.
Inte många år efter att han gått med armén, blev han upptäckt av Ziyaté som tog inne honom som sin lärling. Zaal’Ek själv såg det som en stor möjlighet till att bli ännu starkare och bygga sig ett större namn hos de makthavande mörkeralverna i högre positioner.
Med åren fick Zaal respekt för sin mästare och lärde sig att bättre kontrollera sin blodslust. Men det skulle inte vara allt för länge.

En dag blev Zaal’Ek beordrad att på egen hand ta sig till en liten människoby väster om Dar Zakhar, där det rycktades att det fanns människor som försökte spionera på Mörkeralverna och deras rike. Hans uppdrag var att lokalisera dessa spioner och förgöra dem. Under sitt uppdrag i byn tog hans sadistiska blodslust över och det hela slutade med att han med ett leende på läpparna dödade varenda människa i byn – barn, kvinnor och män.

När den själviska Zaal’Ek återvände till Dar Zakhar fick han höra att hans mästare hade förrått Lloth och var på flyende fot. Den dagen försvann all form av respekt han tidigare haft för Ziyaté.
Sedan dess har Zaal’Ek levt som en blodtörstig galning till krigare som enbart tänker på sig själv. De enda som han lyder och visar respekt mot är Lloth själv och den styrande krigareliten ovanför honom.

Utseende
Zaal’Ek har mörkgrå hy med långa spetsiga öron som sträcker sig lätt bakåt.
Han hår är vitt, rakat på sidorna och är oftast uppsatt i en hästsvans. Väl utsläppt sträcker håret sig strax förbi skulderbladen. Hans ögon är nästan lika mörka som hans hy, med blodröda pupiller.

Personlighet
Förutom att han är duktig på att synas och höras, är Zaal är riktigt hal och lömsk, har inte någon som helst heder och tänker enbart på sig själv. Han är beredd att göra vad som helst så länge det gynnar honom och har därför inga som helst problem att ta till med fula knep för att lyckas.
Han älskar att spela spratt med andra för att gå dem på nerverna och går ofta omkring med ett förrädiskt leende på sina läppar. Hans stora “kärlek” i livet, om man nu kan kalla det, är andras misär och lidande.

Egenskaper och förmågor
Förutom att han är en väldigt bra och erfaren krigare är han väldigt listig och klipsk. Han är väldigt duktig på att komma in i folks huvuden, genom att spela spel med deras hjärnor.

Svagheter
Är inte så speciellt försiktig av sig i skarpa situationer då han inte är rädd för att bli upptäckt av fienden. Tvärt om, han snarare vill bli upptäckt i förhoppningen att få sig en bra strid. Något som under uppdrag sätter han och hans “kompanioner” i knipa.

 

Rollspelstrådar
I Evigt Mörker Dväljs Vi

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.