Zekk Grashnak

Spelas av: Savageddon (Savageddons karaktärer)

Namn: Zekk Grashnak
Kön: Man
Ålder: 24 år
Längd: 178 cm
Tyngd: 72 kg
Ögonfärg: Ett öga vitt av ärr, andra ögat svart
Hårfärg: Grått
Födelseort: Worggard
Folkslag: Vätte
Lojalitet: Worggard, sig själv, Lloth
Civilstånd: Ogift

RPG Alignment: Lawful Evil

Bakgrund

I Worggard ligger vättekonungens sal som är vättarnas huvudfäste. Där sitter för tillfället Zekk Grashnak. I årtusenden bestod vättarna av små stammar som nöjde sig med att plundra och strida mot varandra. Stammarna har inte försvunnit, men i mitten av andra tidsåldern förenade sig den stora massan under en banér, och med hemlig hjälp av mörkeralverna, under en konung som förenade stammarna under sin banér. Zekks mål är att stabilisera sitt rike och knyta gamla och nya allianser samman.

Trots att han är vättekung är hans makt för tillfället relativt limiterad förutom sina närmsta följare och sin egen stam då de övriga stammarna är svåra att kuva.

Utseende

Likt vättar allmänt är Zekk slank, men denne är ovanligt lång för sitt släkte. Grova strider har lämnat sina märken på honom. Hans hudton är mörkt grå.

Personlighet

Zekk är en erfaren krigare som är fruktad för sitt strategiska krigssinne, och sin järnhårda kontroll över sin elittrupp worgryttarna vars lojalitet är nästan omöjlig att bryta.

På grund av sitt strategiska kunnande är Zekk även mer talfärdig än de flesta vättar.

Familj

Zekk hör till Grashnak klanen.

Egenskaper och förmågor

Som worgryttare är han fruktat begåvad, och har kallats t.ex. storworgen och dödens klor av fiender han haft strider mot. Han behärskar både långa och korta vapen väl. Han är också utmärkt bågskytte både på ryggen av sitt odjur och på stadig mark.

Eftersom Zekk är stor för att vara en vätte redan som ung hade han lyckats tama Xil, som är hans worg som är abnormalt stor och nästan lika stor som en häst från Mahadwen. Han har också ett närapå symbiotiskt förhållande till Xil, och de spenderar nästan varje vakna och sovande minut nära varandra.

Svagheter

Eftersom Zekk är totalt öppen om sina mål och sin lojalitet är han relativt förutsägbar i sina motiveringar. Han har också ett väldigt starkt temperament, vilket gör hans förmåga att vara diplomatisk eller samarbetsvillig ofta är begränsad, vilket också inverkar på hans förmåga att åstadkomma sina mål.

Rollspelstrådar

En gäst i vättekonungens salar

 

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.