1421 TT – April – En ny härskarinna i Me’erisia

En ny härskarinna i Me’erisia

1421 TT – April

Händelseloppet började i Me’erisias huvudstad Antrophelia där  drottning Thalias dotter Fëani försvann, medan hennes två andra barn, Fëanis halvsyskon, lika plötsligt försvann för att leta efter henne.

Syskonparet som spenderat en tid i Dar Zakhar och blivit manipulerade av demonhärskarinnan Lloth hämtade tillbaka deras halvsyster, efter att kallt mördat hennes älskare från Kaldrland. Syskonen Isra och Zator Sarracenia ställdes inför rätta för mordet – trots allt var Kaldrland och Me’erisia allierade, och även för förmodat landsförräderi då rykten om deras vistelse i Dar Zakhar florerade. Då det bara gick att bevisa att mordet skett, och att Isra var den enda som utfört det, så dömdes hon till husarrest, då både hon och hennes tvillingbror hävdat att det var i självförsvar.

Efter en längre tid spenderad isolerad på sina rum så fick Isra besök av en liten demon vid namn Tipum, frammanad av Isras ilska och mörka känslor. Han blev snart hennes enda sällskap då varken hennes mor eller bror kom för att hälsa på henne. Demonen berättade också snart för henne att hennes bror långsamt förgiftat deras mor under Lloths inflytande, och i ett försök att rädda henne så tog sig Isra ut ur sina rum och gick för att söka upp Thalia. Väl där så fann hon att hennes mor redan var döende, och med henne var Zator. Efter en kortare kamp mellan de två syskonen så verkade Lloth tappa sitt grepp om Zator, men Isra dräpte honom i alla fall, oförmögen att förlåta honom.

Nu har hon tagit över kronan och tronen, men sedan mordet på hennes mor och bror så tycks hon förändrad. Vart Fëani är tycks ingen veta. Med hjälp av demonen Tipum kuvade Isra hårt allt motstånd mot hennes styre i Me’erisia, och tog snabbt makten i landet som hon nu styr med en bestämd hand.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.