Æistëa Shiya

Spelas av wouv

Namn: Æistëa Shiya “Tei”
Kön: kvinna
Ålder: 25 år
Längd: 160 cm (mankhöjd ca 1 m)
Tyngd: 60 kg, mycket nätt och ser skör ut
Ögonfärg: lila
Hårfärg: svart
Födelseort: Älvskogen
Folkslag: Taur
Lojalitet: Älvskogen
Civilstånd: ogift

Moodboard

 

De som söker det så kallade skogens orakel lär bli tämligen besvikna då de istället kommer finna hennes dotter; Æistëa, som med öppna armar varmt kommer ta emot dem men inte erbjuda mer än sällskap och hallucinogena svampar. Modern förvandlade sig själv till ett träd för länge sedan och är inte mer kontaktbar eller medveten än resten av träden i skogen. Tei hyllar henne fortfarande, pratar med henne och brukar slå sig ned bredvid och meditera. Dock har hon glömt bort vilket av träden det är.

En del som träffat henne påstår säkert att Tei är en druid med magiska krafter, vilket styrks av de underliga syner de sett hos henne, men i själva verket har hon inte några övernaturliga förmågor alls. Större delen av tiden är hon dessutom bra påtänd själv.

Tei värnar om skogen och dess invånare. Mestadels umgås hon med skogstrollen eller samlar svampar, bär och blad. Hon är väldigt inställsam, lugn och nyfiken, och lyssnar gärna, eller delar med sig av sina egna otaliga och långa berättelser som sällan har minsta korn av sanning i sig, men de flesta som hört dem kan intyga att de absolut är äkta, trovärdiga och säkert även delvis upplevda av dem själva.

 

Förmågor

  • Vänlig, omtänksam och generös.
  • Försiktig och mild.

 

Svagheter

  • Fysiskt svag.
  • Beroende av alla möjliga substanser.

 

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.