Airikr Vidarsson

Spelas av: MadHatter

Namn: Airikr (ensam, alltid) Vidarsson

Kön: Man

Ålder: Okänd

Längd: 172

Tyngd: 62

Ögonfärg: Havsblå (kan skifta beroende på vilken magi och styrka han använder) Är han i Fae är de kolsvarta.

Hårfärg: Smutsigt blond i skägget, håret är oftast rakat

Födelseort: Fae

Folkslag: Okänd, men ser mänsklig ut utöver hans små huggtänder

Lojalitet: Fae och Skaparen

Känd som: Vandraren / Sagoberättaren / Tidsvandraren

Civilstånd: Singel

Utseende & Personlighet

Airikr är en ganska smal och ranglig person även om han är starkare än vad han ser ut. Han har så gott som alltid ett mer eller mindre lager smuts på sig men verkar inte bry sig nämnvärt. Han går så gott som alltid i vikingakläder även om hans läderharnesk har sett bättre dagar, vilket samtidigt vittnar om att han kanske inte alltid varit den förvirrade mannen man ser nu vid första anblick.

Hans stormblå ögon är intensiva och när han ser på dig känns det som om han ser rakt in i själen på dig, även om det inte alltid är så. Han har runor med tatueringar över hela sin kropp och målar stundvis även runor i ansiktet, på huvudet eller på andra synbara ställen i äkta asa-anda.

Trots sin galenskap och lättsamhet till fnitter, så visar blicken ändå att han vet mer än vad han säger och ser mer än vad han antyder. Däremot ska man för den delen inte underskatta honom (vilket många ofta och gärna gör). Den som förargar Airikr kommer få större problem än de önskar och betydligt längre än vad de hoppats på. Med små trick och jävelskap kan han få den tuffaste att tillslut bryta ihop när tålamod och ork tryter.

Hans personlighet kan skifta från totalt galen där han mumlar om allt och ingenting, samtidigt som det verkar som om trådarna går ihop och han får en stunds klarhet i vardagen. Han kan vara allt från sur och deprimerad när han inte “hittar rätt” dit han antyder att han ska, eller glad och lycklig över att han har hittat dit han ska eller har ett spår åt vilket håll han ska bege sig. Han är en klurig person som gärna leker eller jävlas med folk beroende på vad han är på för humör, det är inte heller allt för ovanligt att han pratar i gåtor eller rent av ger en gåta (även om inte svaret alltid är logiskt).

Historia

Okänd då han bara minns tidbits här och var. I sin guldtid så var han känd som en mycket stark vikinga-shaman som stod nära gudarna och deras krafter, han var stark och klok även om han alltid varit en liten trixter. De som inte var värdiga hans vishet kunde lika gärna sluta i ett träsk på skattjakt, självfallet med en flinande Airikr när nyheterna om deras bravader berättats av andra, om inte de själva när de tagit sig tillbaka.

( Mer TBA, ska läsa in mig mer på info om Talarinien och tidsåldrarna!)

 

Familj: Pratar ibland om sin syster men då han blandar nutid och dåtid så vet ingen om hon riktigt lever.

Egenskaper och förmågor

Airikr är en naturlig magiker som kan lite allt möjligt men behärskar inte fullt ut något av de olika elementen och kategorier han lärt sig magi i. Småsaker här och var så vida han inte ber till skaparen och gudarna att få kraft att göra si eller så, men det tar alltid på hans psyke att göra just det. Han ser ofta igenom illusioner och ser folks sanna väsen, som om “slöjan” inte biter på hans ögon. Han drar sig inte för att blota i de gamla gudarnas namn och spår i både inälvor, blod och runor.

Han har förmåga att kunna känna av var det dyker upp sprickor mellan de dödligas värld och Fae. Han kan inte alltid se dem, men han känner av var de kommer att uppstå lite som att man kan känna en varm ström vatten när man badar ute i en å och följer helt enkelt den varma strömmen dit där sprickan är.

Han har otroligt mycket i huvudet och sitter på mycket information om de gamla gudarna, skapelsen och mycket annat. Exakt hur han kommit över den informationen är det ingen som riktigt vet, inte ens han själv, troligen har han glömt det för att ge plats åt viktigare information. På bra dagar berättar han gärna sagor över en öppen eld tuggandes på en bit kött eller bröd. Om det är något han är magisk på så är det just det – sagor. Enligt honom själv så är han utvald för att bära de gamla sagorna och sägner om hur världen blev till, utvald av skaparen själv. Hurvida det är sanning eller något han i sin galenskap fått för sig, framgår däremot inte. Han utgår alltid från fornnordiska och vikingasagor och sägner och blotar och spår därefter och ser ofta mycket även i stjärnorna. Han är helt enkelt en galen spåman med magiska förmågor.

Han  har stor förståelse för symboler och magi och sitter på en hel del glömd information om både det ena eller det andra. Vissa saker minns inte ens alverna. Tortyr biter inte på honom då han har ett självskadebeteende som utmynnar i allt från cutting till att lägga glödande kol på sig själv eller annat beroende på vad han får för sig behövs där och då.

Han är otroligt mästerlig på sagor och berättar gärna både sagor, sägner och skrock på ett sätt som drar in personer i historierna och gör att de vill veta mer.

Airikr är mästerligt bra på att tälja i trä. Det mesta han täljer är både från sagor, sägner, myter och legender, men även saker han sett under sina vandringar.

Han har ofta bältesväskor fulla med just detta och konstiga frön som ingen utom Fae har sett. De som köper och säljer örter och annat både gift och läkning och annat, vet med sig att träffar man på Airikr så bär han ofta med sig just saker från Fae, exakt hur han får tag i dem är däremot ingen som vet, den som frågar får alltid olika svar.

Svagheter

  • Airikr kan så gott som bara läsa gamla runor och gamla texter, nutida skriftspråk är något som skulle kunna vara på ett helt annat språk för honom.
  • Att åkalla de starka gudarnas krafter för att klara livhanken på sig själv eller andra när hans egna magier inte räcker till, tar otroligt mycket kraft och det tar ett bra tag innan han repar sig igen. Svimning, förvirring och total orkeslöshet både fysiskt och psykiskt är inte alls ovanligt. Detta är något han ogärna gör så vida han inte ser någon annan möjlighet.
  • Luktar så gott som alltid svett och smuts om man kommer för nära, men han verkar inte bry sig nämnvärt
  • Går gärna överallt men är fysiskt svag om han skulle behöva slåss
  • Drar gärna i sig en och annan svamp och konstiga frön.

 

Karaktärsbilder:

Karaktärsporträtt: Floke / Gustaf Skarsgård

 

Länkar till rollspelstrådar

  1. Sprickor och strömmar

 

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.