Aspector Triskian

Spelas av: Axel (Savageddon) (Savageddons karaktärer)

Namn: Triskian
Kön: Man
Ålder:  271 år
Längd:  170 cm
Tyngd:  66 kg
Ögonfärg: Mellan grön och gul
Hårfärg: Naturlig röd
Födelseort: Aldiea
Folkslag: Högalv
Lojalitet: Organisationen Det Tredje Ögat, sin fru.
Civilstånd: Gift med hustru

Bakgrund

Triskian tillhör Det Tredje Ögat, en löst bunden organisation som agerar autonomt under Caras Idhrenins auktoritet. Som barn var han redan magiskt begåvad, och väldigt självständig, och han var en av de få barn som frivilligt åkt till Caras Idhrenin för att bli skolad.

Triskian tillhör rangen Aspector, vilket innebär att han agerar som en spion och infiltratör. Han arbetar med andra i rangen Inkvisitor i ett samarbete främst genom att samla information, finna illegala magiker och för att ta dem till rätta döda eller levande, eller att hitta magiskt begåvade barn och föra dem till Caras Idhrenin för skolning. Inkvisitörerna följer informationen han hittar och agerar. Han är dock inte hjälplös, och arbetar ofta tillsammans med inkvisitörerna i situationer där de krävs, för att han har hopp om att bli inkvisitor själv.

Familj

Triskian har en fru kvar i Aldiea, som är en yngre magiker i Aldieas hov. Deras förhållande upprätthålls mycket med hjälp av telepati, på grund av att Triskian nästan alltid jobbar och reser konstant.

Egenskaper, förmågor och svagheter

Triskian har specialiserat sig på illusionism och telepati, men är speciellt begåvad i telekinesis. I stridssituationer har han också en stark bakgrund i avsvärjelse. Han behärskar dock alla områden av magi som utbildas i Caras Idhrenin på en nivå som krävs för att bli utexaminerad.

Han är ofta orädd, lojal mot sina kolleger, och hjälper dem gärna ifall de behöver hjälp med att ta ner en fiende. Tyvärr har Triskian också en tendens till att villa agera själv utan en tydlig plan, och kan ofta göra beslut utan den auktoritet som de kräver. Han är också passionerad, något av en extremist, och blir lätt styrd av sina känslor.

Länkar till rollspelstrådar

TBA

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.