Chronis Situros

Spelas av: Axel (Savageddon) (Savageddons karaktärer)

RPG Alignment: Klassisk Lawful Good

Kön: Man

Ålder:  143 (Född 1278 TT)

Längd: 169 cm

Tyngd: 67 kg (97 kg i undervattnisk form)

Födelseort: Antrophelia

Folkslag: Me’er

Lojalitet: Me’erisien, Antrophelia, Handelsgillet Bläck

Civilstånd: Frånskild

 

Utseende

Chronis är en av Me’erfolket. Han har ögon som är djupt mörka indigo. Håret är långt, grått och välskött. Hans hud är ljus turkos färg.

På land och i Antrophelia klär han sig i en stilig dräkt i Handelsgillet Bläcks färger (mörkblå och guld). Under vattnet har han en undervattnisk form där nedre kroppen liknar en bläckfisk och övre kroppen har ett tjockt skal med fjäll, likt nästan alla män med familjen Situros arv. Chronis har dock, som Antrophel’ier, varit i sin undervattensform bara ett tiotal gånger under de senaste 80 åren.

Familj och Bakgrund

Chronis Situros har sett härskare från släkten Sarrancenia kommit och gått. Chronis har varit med i Handelsgillet Bläck sen det grundades, och bakom sig en lång karriär som Handelsman även innan det. Släkten Sarrancenia hade tidigt erkänt Chronis som en betydelsefull medlem av samhället.

Han var en av de första Handelsmännen som förespråkade för handel utanför Me’erisien för att reparera den stagnerande ekonomin inom riket och bristen på mycket behövda varor från riken där Marke’et härskar. Tack vare Dacorus Sarrancenia började handelsrelationer mellan Me’erisien och andra riken, och med sin vana av att vara i landsform och lugna uppträdande trots att han är en skicklig förhandlare, representerade Chronis Me’erisien utanför dess gränser och suttit vid förhandlingsbord med Handelsmän från världen över.

Vid en strid mellan Alver och Mörkeralver hade Amatha, en mörkeralv och skuggdansare, blivit grovt sårad i en strid vid kanten av Elíden, där Mörkeralverna hade lyckats överraska alverna genom att ha rundat bergskedjan Aras Salanyar från öster och anfallit från norr. Nearenas styrkor hade dock ett försvar som inte kunde besegras, och lyckades därmed jaga undan mörkeralverna från sina gränser. Amatha blev träffad av tolv pilar, och sjönk under vattenytan.

Chronis handelsfartyg var i närheten då Amatha föll i vattnet, och Chronis hade givmilt hoppat ur båten för att rädda henne från att ha blivit uppslukad av havet. Amatha blev kvar hos Chronis i Antrophelia där de bodde tillsammans i hemlighet, och fick sonen Wreax Situros.

Det hade antagits att Amatha dog i striden vid Elíden, men då Wreax var 17 år blev han upptäkt av en spion från Dar Zakhar i Antrophelia. Som avkomman av en skuggdansare tvingades han att flytta till mörkeralvernas rike med sin moder. Då Lloth blev medveten om att Amatha inte dog, tvingades hon ta skilsmässa från Chronis och återvände hem, och återställde hennes lojalitet till Lloth trots att den tidigare brutits. Den påtvingade skilsmässan rubbade Chronis hårt, och Chronis drabbades länge av depression efter att ha blivit frånskild från sin hustru och sitt barn i flera år.

Det räckte dock med att Wreax återvände från Dar Zakhar tolv år senare för Chronis att åter igen fått livslust och ny inspiration för handel. I sina äldre dar har Chronis väldigt sällan rest från Me’erisien överhuvudtaget efter att ha insjuknat i tuberkulos. Han håller dock ständig brevkontakt med handelsmän han gjort handel med en lång tid, och gör så nu som representant av Handelsgillet Bläck. Amatha har dock aldrig återvänt från Dar Zakhar, och Chornis har varit länge förbjuden att kontakta henne. Alla hans försök att ta kontakt med henne har misslyckats.

Bland Me’erfolket är Chronis allmänt omtyckt på grund av hans utmärkta och välkända namn bland handelsmännen och Handelsgillet Bläck, och har ett starkt rykte som en ärlig och respekterad Antrophel’ier, med hjälpsam natur och givmildhet.

Egenskaper, styrkor och svagheter

Chronis är oerhört vis, läst, intelligent och är välkänd för sitt sinne för handel, diplomatisk diskussion och förhandling. Han är dessutom mycket språkkunnig och kan tala ovanliga mängder språk, och är väldigt kunnig på att översätta. Han är också mycket förmögen, vilket gör att han haft tillgång till goda mediciner och har givits goda företeelser för att vara långlivad för en Me’erier.

Chronis är målmedveten och vänlig till sin personlighet, och har en förmåga att lugna ner flesta personer som han diskuterar med oavsett deras karaktär, på grund av sin empati och förmåga att förstå deras motiv, känslor och målsättningar.

Däremot med sina allra bästa vänner och sin familj har han tendensen att ge förlåtelse snabbt och tro på deras välvillighet in i det sista, även då de ger orsak för honom att inte anta att de är det.

På grund av sin me’eriska bakgrund har Chronis vissa talanger för rörelse i vatten, och hans starkt beskyddande undervattensform gör honom inte ett sårbart mål under vattnet. Men, som en äldre medlem av samhället utan militär eller stridsbakgrund och svåra hälsoproblem har han inte kapacitet för våld. Chronis har heller inte ett sinne för aggression, och blir sällan arg.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.