Davant Le´Brond

Namn: Davant Le’Brond

Kön: Man

Ålder: 22 år

Längd: 173 cm

Tyngd: ca 75 kg

Ögonfärg: Ljusblå med delar av grått

Hårfärg: Råttfärgat

Födelseort: Le’Brond Borgen som ligger i östersta delen av Karm där floden möter havet.

Folkslag: Människa

Lojalitet: Ja

Civiltillstånd: Ogift trots sin ålder.

 

Biografi

Davant föddes som tredje son i släktet Le’Brond och som tredje son hade han inte någon arvsrätt till något säte eller titel. Då ett liv som lägre adel väntades honom skolades han tidigt i konsten att föra sig i alla sorters kretsar, hög som låg börd. En tredje son föds vanligtvis inte in i en förutbestämd roll, så hans utbildning har därför varit omfattande för att förbereda honom för alla tänkbara sorters uppdrag en man med ädel härkomst kan tänkas få. Nämnas bör att Davant alltid haft lätt för att lära sig och alltid besuttit en hög kunskapsnivå för sin ålder. Det handlar inte om att han är intelligentare än andra, även om det ofta kan framstå så, utan han har bara väldigt lätt att lära sig.
Vid sju års ålder upptäckte man att Davant besatt magisk förmåga. Det visade sig dock snabbt att förmågan var så låg att den var näst intill obefintlig. Davants far ville dock inte skicka iväg sin son till Caras Idhrenin då han ansåg att det skulle förstöra Davants övriga studier. Rädslan fanns också över att Davant skulle rekryteras till en av paladin ordnarna och vara tvungen att säga upp sitt familjenamn. Istället mutades “det tredje ögat” medlemmar så att Davant inte skulle tas iväg och Davants farbror, en magiker från Caras Idhrenin, kom till Le’Brond borgen och utbildade Davant i hur magi fungerar så att han inte skulle av misstag skada sig själv eller andra. Denna utbildning blev mycket frustrerande för Davant. Hela sitt liv hade han haft lätt att lära och nu stötte han plötsligt på något som han inte kunde klara av och trots att han lärde sig allt teoretiskt var hans förmåga så pass låg att han knappt kunde tända ett stearinljus framför sig.

 

Davants utbildning har innehållit allt från historia och vetenskap till magi, musik och andra konstformer. Vid 11 års ålder började han även sin riddar utbildning och lärde sig rida, fäktas och slåss. Det var här han upptäckte det som senare i livet skulle bli hans stora passion, svärds duellering. Outtröttligt bemästrade han flera olika stridskonster och strids stilar. Han var lite av ett fenomen, brilliant på sitt egna vis och snabb att lära sig. Samtliga av hans många mästare och lärare var alla överens om att Davant besatt stor talang och var i tidig ålder redan mästarklass. Alla var överens om att Davant skulle komma att bli en av de stora dualisterna, kanske även den främste.  Men som många andra förutsägelser här i världen gick inte denna i uppfyllelse.

    

Vid 15 års ålder började Davant som steward hos en Riddaren Joni Talliser, en släkting till familjen, och under honom slavade han tappert i 2 års tid. Det var under de här två åren som Davant för första gången fick komma iväg från barndomshemmet och lära sig klara sig på resande fot. Tillsammans reste de genom större delen av Karm, och även lite av furstendömet Iserion, och deltog i turneringar och gjorde diverse uppdrag som de fick tilldelade. Han fick träffa många människor och bekantade sig andra sidor av mänskligheten som han tidigare inte stött på. Då hans barndom varit relativt skyddad och isolerat var detta både en chock samtidigt som det var ett äventyr. Davant älskade sina nya friheter och att se världen och se hur världen reagerade på honom. Han gjorde snabbt ett namn för sig själv som en skicklig duelist och fick som följd ett rykte och anseende. Denna reputation skulle bara komma att öka med olyckan och Davant ses av många som ett exempel på livets nycker.

 

Efter två år på resande fått befann sig Davant och Joni på landsbygden mellan Loradon och Hannadon då Davants stigande stjärna föll. Det hade börjat som en helt vanlig dag med att fixa hästar och riva tält. De hade kommit iväg som vanligt och Davant beklagade sig över ännu en tag i en obekväm sadel. Från ingenstans trampade hästen snett och föll och i fallet lyckades krossa Davants vänstra ben. Då de befann sig mitt ute i ingenstans fanns det inte tillgång till någon magiker som kunde hela hans ben. I en närliggande by lyckades de få medicinsk hjälp men benet var så illa tilltygat att de inte kunde göra annat än ge honom smärtstillande örter. Davant blev mycket sjuk, med höga febertoppar och inre blödningar som gjorde honom väldigt sjuk. I fruktan för Davants liv beslöt Joni att lasta den döende Davant på en vagn och ta honom till närmaste stad för att hitta en magiker som kunde rädda hans liv. Helandet räddade honom men tyvärr var skadorna på hans ben så stora att benet har begränsad rörelseförmåga och han har nästintill ingen styrka i det alls.

 

Efter skadan fördes Davant tillbaka till Le’Brond borgen där han växt upp. En lång och plågsam tid följde där han sakta men säkert tränade upp benet och rehabiliterades efter sina skador. Han kunde inte längre fortsätta som riddare lärling och han kan inte längre duellera. Med sina skador kunde han inte ta sig från borgen och blev i större delen av tre års tid fast där.

 

Davant har sedan olyckan försökt göra sitt yttersta för att inte vara en börda för familjen. Det tog lång tid att återhämta sig men nu kan han gå av egen maskin men tvingas ta stöd av en käpp då han inte har full rörelseförmåga i vänster ben och den klarar inte av att bära hans vikt. Hans framtidsutsikter som han hade har blivit krossade men Davant är fast besluten att skapa sig ett liv och ett namn för sig själv.

 

Bakgrund
Davant är en krympling och har näst intill ingen förmåga att använda sitt vänstra ben. Detta är något som påverkar honom och hans relation till sin omgivning. Under lång tid efter olyckan var Davant mycket arg på sin omgivning och han kände sig lurad på sitt öde. Han har sedan dess kommit över det även om en viss bitterhet finns kvar.

 

Alla som varit insatta i duellering världen bör ha hört talas om Davant och hans familjenamn är relativt välkänt i Karm och länderna runt omkring. I andra delar av världen kan man ha hört namnet i form av Le´Brond papper.

 

Han har ett mål att försöker göra ett namn för sig själv och bli något, trots sitt handikapp.

 

Le’Bronds position i världen
Le’Brond släktet var förr i världen en av de stora adelsfamiljerna och har därför djupa rötter och kan koppla sina förfäder och släktskap till många andra adelsfamiljer. Familjen hamnade för länge sedan i konflikt med den rådande kungen över Karm och i ett politiskt maktspel blev utmanövrerade och förlorade mycket av vad de då ägde och kontrollerade. Idag räknas familjen inte alls till denna kategori och de är edsvurna till hus Saelorian och via dem Kungen, så mycket som det nu räknas i Karm.

Familjens gamla fästning, Le´Brond Borgen ligger vid mynningen där floden från Hannadon rinner ut i havet och familjen har i generationer haft ansvar att dra in kungens tull för alla fartyg som åker upp för floden mot Hannadon eller ner mot varma havet. Då stor del av handeln från de södra rikena går via den här vägen är det väldigt lukrativt. Le´Brond familjen styr floden med en järnhand har har full kontroll på vad som åker upp och ner och har ett välorganiserat system för att hjälpa båtar uppströms och nedströms floden utan att ställa till med problem. Vid behov kan floden helt stängas för sjötrafik och borgen förvandlas till en fästning, beredd att försvara riket från pirater eller fientliga länder.

Förutom fästningen äger familjen världens största pappersproduktion en bit inåt land, vid en by vid namn Aplungsås, även kallad pappersbanken. Banken är ett område stort som en mindre by och välbevakat som ett litet fort med en egen liten mur och garrison som vakar över arbetet dygnet runt. Om man nån gång intresserat sig för papper i Talanrien har man stött på Le´Brond papper som är det kändaste pappret i världen. Papper av alla olika former och kvaliteter produceras och majoriteten av allt papper i den västra delen av världen kommer från denna pappersproduktion men de finare papprena är eftersökta i hela världen.

För att driva sina två verksamheter äger familjen inte bara borgen och banken utan också mindre landområden och stationer utmed floden. Dessa fungerar som draghjälp för båtar som ska upp för floden samt som flottbaser för träd som flottas ner via floden till pappersbanken.

 

Dessa två verksamheter har gjort familjen oproportionerligt rika, med det menas att de har mer pengar än en normal adelsfamilj av deras rank vanligtvis har. De de inte har stora arméer eller många ägor som behöver skötas har de heller inga stora utgifter. De det är välkänt om familjens rikedomar är det många som försöker krama ut pengar av dem, inte minst hus Saelorian som ofta hittar på någon annan anledning att få betalt. Många söker även upp familjen för att göra affärer och kommer med affärsidéer och uppgörelser. Familjen har därför fingret i många pajer och har väldigt många kontakter runt om i världen, speciellt inom handel och lågadeln.

 

Utseende
Davant har nästan alltid dyra kläder för att visa upp familjens rikedomar. På grund av hans handikapp har han alltid en käpp med diverse utsmyckningar och avbildningar och man kan också så på hans klädnad att hans vänstra ben oftast är lindat eller har en skena. Davant gör vad han kan för att dölja detta men när han rör på sig kan man urskilja det genom tyget. Ibland när benet gör riktigt ont kan en rad skärp och andra bindningar sitta runt benet vilket också förstås är utstickande klädsel. Davant är annars senigt byggd med starka överkroppens muskler som inte är överdrivet stora men utmärkande. Han är inte lika starkt byggd som under sin duellerings tid då hans armar och överkropp var formade för att svinga svärd i timmar i sträck. Davant tar dock stolthet i sina fäktning muskler och har  under de senaste åren tränat för att behålla så mycket muskelmassa som han kunnat. Undantaget är förstås hans vänstra ben som över åren av att inte användas har tynat bort och ser ut som ett skelett där huden och senorna under hängt kvar.

Davant har råttfärgat hår, någonstans mellan brunt och blont. Beroende på hur mycket sol håret fått under en period kan det skifta något ljusare eller mörkare. Håret har en tendens att locka sig lite om det blir för långt och för att då göra det bekvämt för sig brukar han ha det i vad han kallar “hanterlig längd”. Precis som alla andra i hans familj har han ljusblå ögon som gränsar till grått och i rätt ljud kan ögonen se nästa självlysande ut. Det är väldigt uttrycksfulla ögon och människor runt omkring brukar haja till och förstå vilken känsla som strömmar ut. Som exempel har vi Davants far, vars ljusa ögon utsöndrar kyla. Man kan nästan känna smaken av förakt och misstycka och många beskriver hans blick som ett knytnävsslag. Davants bror som har samma ögon utsöndrar en annan känsla. Hans blick ger en känsla av att vara sedd och uppmärksammad. Hans blick är som den en älskare ger och man känner att det inte finns någon annan i hela universum.

 

Annars har Davant sköna drag och hans ansikte påminner mer om hans mors med mjuka drag, höga kindben och fylliga feminina läppar. Han är alltid renrakad för att dels framstå som en gentleman, dels för att dölja sin dåliga skäggväxt.

 

Personlighet
Davant är en oskyldig människa som trots sina motgångar har en positiv attityd och är social och utåtriktad. Han gillar diskussioner och att ha samtal om allt mellan himmel och jord, och han kan ställa provocerande frågor bara för att starta en diskussion eller  försöka få fram information. När olyckan skedde hade han en mörk period i sitt liv. Han kan fortfarande känna av den mörka förrädiska känslan han upplevde då och den ångesten kan bubbla upp till ytan.

 

Familj
Deviather Le’Brond
Familjens överhuvud och Davants far. Ses som en kall person av många och det är få människor som verkligen står honom nära och som kan kalla honom en vän. Han är 52 år gammal och har redan börjat tappa allt hår uppe på huvudet och fått djupa rynkor kring ögonen och pannan. Hans annars hårda kalla yttre har mjuknat något med åldern men man behöver bara tillbringa lite tid med honom för att märka av den skärpan och kyla hans person utstrålar.

Cemilian Le´Brond
Davants farbror. Han är den ända i familjen någonsin som haft magisk förmåga och har därför studerat under hela sin barndom i Caras idhrenin. Han ser inte Le´Brond borgen som sitt hem men trots att han inte haft stark kontakt med sin familj, och enligt lag inte har rätt till någon av familjens ägor så, känner han en stark känsla av samhörighet med och ansvar för familjen. Han fungerar som rådgivare, hjälpreda och kontaktperson åt familjen och Deviather kallar ofta på sin bror och de har ständigt kontakt med varandra.

Yttariana Le´Brond
Davants mor. Hon är en tillbakadragen person och säger sällan mer än vad som behövs. Om detta är hennes person eller om hennes omgivning har format henne så är inte klart. Davant har aldrig haft varma känslor för sin mor och hon ger sällan Davant mer än en nick då de träffas. Yttariana börjar bli till åren, med midjelångt tjockt grått hår, som alltid är uppsatt i en eller två flätor, och blek hy som angränsar till grått så framstår hon som en väldigt blid person vilket också stämmer. Hennes ansiktsdrag är ofta spända och hennes avlånga ansikte får henne att alltid se ut som att hon tittar ner på folk i sin omgivning.

Devian Le`Brond
Arvtagare till Le´Brond familjen och Davants äldsta bror. Devian är en stilig man med många av sin fars många hårda drag. Som många andra i familjen har han korpsvart hår med ljusblå ögon. Trots hans många likheter med faderns utseende så delar han inte Deviathers kyliga personlighet. Devian är en varm, öppen och social person och om man spenderar någon mängd tid med honom kan man inte annat än gilla honom. En viss typ av människa skulle se Devian som naiv och för tillitsfull men ingen kan förneka hans skarpa intellekt.  Devian är gift och har 2 barn.

Detorian Le´Brond
Davants äldre bror. En storväxt man med muskler nog för två män och ett midjemått man knappt kan nå runt. Då alla andra i familjen är småväxta och senigt byggda människor kallas han skämtsamt “Store Le´Brond” eller “Le´Brond jätten”. Även han har faderns hårda ansiktsdrag men hans kind har alltid stub döljs dessa. Han har familjens svarta hår men har askgråa slingor i håret trots sin ålder.

Gamani Terrafin
Davants äldsta syster. Sen många år gift och tillhör nu släktet Terrafin. Har trots sina 27 år har hon avlat av sig rejält med 13 barn. Då familjen Terrafin och Le’Brond har nära kontakt har Davant en nära relation till sin syster och hennes barn. Hon är som resten av familjen kortväxt och hennes många födslar har satt sina avtryck då hon ofta har ont i rygg och ben och har lagt på sig hull. Med en en väldigt nära relation med sin man driver de familjen Terrafin tillsammans.

Varami Bedermull
En av Davants äldre systrar. Ingift sen några år tillbaka i Bedermull familjen och har 3 barn. Sedan sitt giftermål har hon mer och mer dragit sig undan familjen och Davant ser henne aldrig. Hon beskrivs som en lugn och tålmodig kvinna men med ett häftigt humör om driven dit. Många oroväckande rykten och skandaler kring henne och hennes relation till sin man men oavsett vad man tycker om en relations helighet har henne man på senare år verkligen lyckats spridda familjen Bedermulls inflyttande.

Finfierita Le’Brond
Davants yngre syster och nygift men gift med en lågadlig riddare som tog hennes namn för att öka sin egna status. Hon bor i Le’Brond borgen men har planer att flytta till Hannadon för att sköta om familjens intressen där. Hennes man var en lågadel som gjort namn för sig själv som en skicklig krigare och ledare och ledde en mindre trupp legoknektar som han fortfarande driver. Han är därför sällan i borgen utan ute på uppdrag från arbetsgivare.

Hemir Le’Brond
Familjens yngsta på 14 år och ogift. Hon har dock redan fött en oäkting vars far är okänd. Hon har varit nära att bli utslängd ur familjen flera gånger och hon står inte på fars

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.