Diedrich Korp

Diedrich ”Korpen” Korp

Biografi

Bakgrund

Uppväxt: Fattig, familjen hade ont om pengar och bodde uselt, varje dag var en kamp. Skulle de få mat eller skulle de gå utan? Hans far lämnade hans mor när hon var havandes med Diedrich – och han har aldrig försökt kontakta sin familj sedan dess. De som blev lämnade har inte heller letat efter honom. Han växte upp i en fallfärdig stuga i byns utkant. De hade tur att Reine, morfadern hade det bättre ställt och ibland skickade han ned pengar och förnödenheter till dem men det var aldrig tillräckligt. Då Diedrich var 6 år gammal flyttade familjen in till huvudstaden för att leva på allmosor och tiggerier. Det var knappt att de klarade sig men Dietrich var av segt virke. Diedrich var 10 år gammal när hans moster, som flyttat med dem till staden, för första gången förgrep sig på honom. Sedan följde år av fasa då mostern förstod att det fanns pengar att tjäna på att låta män och kvinnor få sig en stund tillsammans med den unga gossen. Detta har medfört att Diedrich hyser en stark avsky och nästintill hat för kvinnor och män, i princip alla andra. Detta pågick under många år fram tills det att Diedrich tog mod till sig och rymde

Tidigaste minne: Hungern då maten sinade

Övergreppen och den händelse som här nedan ska berättas är dem som starkast kommit att färga Diedrich liv. Modern som alltid försökte hålla sina barn hela och rena efter bästa förmåga föll offer för överhögheten. En kväll kom hon inte hem till gränden där de skapat sig ett ”hem” i ett dragit litet skjul. Diedrich fick senare höra vad som skett. Modern hade stoppats av en riddersman på väg hem och blivit indragen i en gränd, skändad och vanhedrad. I ett tappert försök att försvara sig hade hon lyckats få in ett slag mot mannens tinning, något som gjort mannen rasande och moderns död var ett faktum – ingen bar hand på en riddare och kungsman. Lora hade ingen stark kropp, men förlusten av hans moder gjorde att det klickade i hans huvud. Efter det började han på riktigt se skillnaden mellan rik och fattig, att klyftan inte blev mindre, utan större. Att adeln åt sina välgrillade svanar och andra ha de knappt en rutten sill att lägga på tallriken. Nu vill han göra livet lika svårt och lidande för adeln som de gjort för honom. Han hämnas för allt han aldrig haft, aldrig fått och aldrig kommer att få njuta av. Han hämnas sin mors död och det som drev hans moster att sälja honom på gatan.

Just nu finns det efterlysningar efter en viss “Korpen”. Mannen sägs vara farlig, rent utav livsfarlig. Han verkar också ha ett stort rövarband till sitt förfogande. Belöningen på den som fångar in honom levande är hög. Att resa ensam utan eskort är direkt olämpligt. De flesta överfallen sker långt ifrån närmaste stad och då främst längs med vägen mellan Iserion och Karm, det är mest handelskaravaner som drabbas hårt. OM det är Diedrich som verkligen ligger bakom anfallen är det ingen som med säkerhet vet men ryktet säger att han är ledaren över en samling ”rövare och desertörer”. Rövarbandet går under namnet blodsbröderna och det är okänt hur många de är till antalet. Känt är att de aldrig visar någon nåd.

Utseende

Kroppsbyggnad: Han är lång och spänstig, en slankare kropp än de flesta män. Hans muskler är seniga och långa, fortfarande starka. Han är kanske inte den starkaste av män, men han är i sanning en snabb sprinter och vig filur.

Viktiga kännetecken: Klär sig nästan alltid i svart då skuggorna och mörkret är hans sanna vänner och rätta element. Han har svårt att dölja sin intensiva blick.

Personlighet

Mannen är sadistiskt rakt igenom. Han beskrivs som svårtolkad och oförutsägbar och falsk som en orm. Kanske inte helt mentalt stabil, för han verkar skifta som dag och natt i sitt temerament. Han har en osund relation till kvinnor; han avskyr dem (“…äckliga kryp som förgiftar mäns sinnen”) och hans sexuallitet är inte sundare; han tar både kvinnor och män (oavsett de vill eller inte). Han har en sjuklig fascination för våld och lidande. Det är det enda, förutom sex, som kan få hans starka ångest att försvinna om än bara för en liten, kort stund.

 

Familj

Mor: Lora Korp (död) Far: Han hette Merick Syskon: En äldre syster vid namn Elise Andra släktingar: Reiner Korp – hans morfar. Alina Korp – hans moster,

Egenskaper och förmågor

Utbildning: Han kan inte läsa, hans mor hade aldrig råd att förse honom med någon fin eller påkostad utbildning. Men han har ett huvud för matematik, och ett sinne för affärer. Dessutom känner han till effektiva tortyrmetoder (troligen för att han själv blivit utsatt för dem), han är en flink ficktjuv och utbrytarkung (det sägs att inget fängelse kan hålla honom inne – hittills har han lyckats rymma från alla celler de satt honom.) Han kan hantera ett vapen, främst sina kastknivar och armborst vilket är de vapen han föredrar framför några andra..

Svaga sidor

Hans ostabila humör. Totalt orädd.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.