Dryader

Dryader

Dryader, eller i folkmun trädnymfer, är ett folk som är bosatt i Árd, även kallad den bortglömda skogen långt öster om Kaldrland. Folket är ett av Talanriens äldsta folk och har levt ett sekulariserat liv i sina skogar långt borta från människornas civilisationer. Dryaderna finns i många former, från vackra humanoida skepnader med mossa och blommor växande på deras hud, små feer varelser med vingar, till enorma former som mer liknar träd, och de lever i en märklig harmoni sida vid sida trots sina olikheter.

Dryaderna i Árd

Árd är dryadernas rike. Gamla sagor och legender om skogsfolket och talande träd är något som berättas runt lägereldarna i Kaldrland, men något man inte ser som mer än myter längre. En gång var Árd ett blomstrande samhälle, men ett mörkt krig har ödelagt det. Kriget började av en magiker vid namn Anduin som till en början skyddade Árd och dess invånare från omvärlden.

För mycket magi och strävan efter kraft gjorde att hans vision blev vriden. Under flertals år har han korrumperat de trädandar som en gång levde i symbios med de feer, dryader, skogstroll och andra skogsvarelser i Árd. De flesta små byarna är utdöda av Anduin som gjorde dem till tanklösa slavar. Det enda samhället som fortfarande existerar är Berelon som ligger i den västra delen av skogen.

Berelon är dryadernas huvudstad i Ard. Berelon är en stad vars hus hänger från kraftiga grenar, nästan som större fågelbon eller bikupor. I mitten av staden finns ett ihåligt träd som reser sig högt över de andra träden, många repbroar binder de många rummen tillsammans och man kan se den vackra himmelen som tak. En bas för både fest, men främst krigarnas fäste. Än idag strider Berelons invånare dagligen mot Anduins tanklösa krigare för att förlänga sin annalkande dom, oförmögna att söka hjälp från omvärlden.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.