Dvärgar

Dvärgar

Dvärgarnas rike har många gånger befästs som den första stora högkulturen i Talanrien. Medan världen var fylld av små riken som inte än bildat stora kungadömen hade dvärgarna i flera årtusenden levt i sin relativt isolerade säkerhet i norra Talanrien. Det var även dvärgarna som införde den kalender som används idag, och grundade det första världsrådet Cirkeln. Rådets första möte med ledare från olika delar av världen markerar det första året i andra tidsåldern, och var ett idealistiskt försök till någon form av världsfred och samarbete där man ville lämna gamla konflikter bakom sig.

Dvärgarna är kotare i växten än människor, och oftast bredaxlade och kraftigt byggda. Männen bär långa skägg och kvinnorna oftast långt hår. De har ofta framhävda drag med buskiga ögonbryn, framhävda näsor och mörka ögon, men undantag finns.

Dvärgarna är stolta med en hierarki bestående av klaner som beslutar vem som ska sitta på tronen då deras ledare dör. Deras krigar- och hantverkarkultur är känd och omtalad i hela världen, liksom deras smide och rikedomar är eftertraktade. Medan många dvärger lever i isolation i bergen, finns det även många som reser omkring i världen som smeder eller handlare.

Dvärgarna har nästan helt utan undantag inga magiker. Istället specialiserar de sig på hantverk, och en form av magi som kallas runmagi där man kombinerar olika runor som tillsammans får olika egenskaper som kan anses övernaturliga, men som egentligen är en vetenskap som också undervisas i Caras Idhrenin. Med dessa kunskaper kan de ge vapen magiska förmågor, eller få varmt vatten att rinna ur kranarna i deras städer.

Zirthimar är namnet på det som kvarstår av dvärgarnas rike. Nu är det den enda stad dvärgarna har kvar. Dvärgarna har den äldsta dokumenterade högkulturen, och införde kalendern och tideräkning för över femtusen år sedan. Från och med andra tidsåldern uppehöll de ett råd som kallades för Cirkeln där man höll fredliga samarbetsdiskussioner, löste konflikter och grundade allianser mellan världens folk.

Detta upplöstes då dvärgarnas civilisation krossades hårt i vättekriget i slutet av andra tidsåldern och sedan dess har deras rike och kultur varit i nedgång. Dvärgarna är stolta med en hierarki bestående av klaner som beslutar vem som ska sitta på tronen då deras ledare dör. Deras krigar- och hantverkarkultur är känd och omtalad i hela världen, liksom deras smide och rikedomar är eftertraktade.

Läs mer om Zirthimar här!

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.