Eirik Ulfhedna

Namn: Eirik Vänme Ulfhedna
Andra benämningar: Lokling, Ulfhednas bortbyting, Korpögat
Kön: Man
Ålder: 30 (Född 1393 TT)
Ögonfärg: Grön
Hårfärg: Mörkblånd, nästan råttfärgad
Födelseort: Frostheim
Lojalitet: Kaldrland, Hus Ulfhedna
Civilstånd: Singel

 

Bakgrund

När Eirik, och hans tvillingbror Asgeir, föddes fanns det en och annan som började visska om bortbytingar. Mer än en tyckte det ena barnet borde lämnas ut i skogen, så att trollen kunde ta tillbaka vad var deras. Utmed att barnen växte och deras skillnader, eller i Eiriks fall egenheter, började komma fram började det samtidigt bli klart vem av bröderna i så fall skulle vara en bortbyting. Medan Eiriks bror Asgeir tog efter deras far var Eirik varken lik deras far eller mor. Rykterna kunde dock inte övertyga Eiriks föräldrar, som avfärdade att deras sån skulle vara från trollen. Trotts denna acceptansen har lyckades Eirik inte helt avfärda det som sagts om honom, och har lätt till att känna utanförskap gentemot både sin omgivning men även sin familj.

En av de saker som matade rykterna var att Eirik redan som ganska ung visade tecken på magiska gåvor. Det ledde honom på en väg in i det mystiska där han fick lära sig mycket som få vet och även hur han kan kontrollera sina krafter. Dessa blev väldigt användbara i upproret mot kung Ikis styre, där Eirik blev väldigt inblandad i informationsinsamlandet. Från det föddes hans kanske viktigaste uppdrag för hus Ulfhedna, där han med sitt nätverk tar reda på, och ibland undanröjer, hot utan att folket eller de andra husen behöver veta något. Som Frostheims spionmäste fick han smeknamnet Korpögat.

Utseende

Eirik är något kortare än gemene Kaldrlandare. Hans mörkblonda hår och anspråkslösa hållning gömmer en brysk kroppsbyggnad, vilket inte hjälps av att han ofta har på sig enkla kläder som får honom att smälta in i bakgrunden för många.

Personlighet

För det mesta kan Eirik uppfattas som dyster, avhållsam och egendomlig. Han sen till att reagera, sen till att lita, och sen till att förklara sina egenheter.

Familj

Eiriks föräldrar är Audgisil och Ranghildr Ulfhedna.

Han har en tvillingbror, Asgeir Ulfhedna.

En yngre syster, Maeve.

En yngre bror, Kettil, som blivit mördad.

Egenskaper och förmågor

Eirik är väldigt kunnig inom mysticism, magi, läkekonst och språk. Han förvaltar ett omfattande nätverka av informanter i Kaldrland och utanför.  Eirik har även en del magiska krafter, främst att förvandla sig själv, eller delar av sig själv, till djur. Utöver det är han måttligt skicklig med både svärt och att slått med bara händer.

Länkar till rollspelstrådar

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.