Post has published by Ankiski
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Rollspelare
  Member since: 07/08/2018

  Introduktion

  Haelga Alfriedsdotter, en människoflicka från Haedos i Mahadwen på 24 år.

  Mycket storväxt och större än till och med de flesta män, både lång och bred med stora muskler. Särskilt hennes armar är starka och robusta.

  Hon är långt ifrån en skönhet. Hennes ansikte är ungt men ett liv av hårt arbete har satt sina spår, hennes hy befläckas av fräknar och finnar, ett antal ärr från olyckor är synliga på hennes armar och ben. Ögonen är gröna och klara, men också de är fläckiga av bruna märken kring hennes iris. Hennes långa hår är med råge hennes vackraste kroppsdel – mycket långt, brunt och alltid flätat förvånadsvärt skickligt.

  Hon är gift med en man som stannat i deras hemstad, men de gifte sig inte för kärlek och har avskytt varandra sedan länge. För nuvarande reser Haelga runt utan något större syfte, utan tar de jobb hon kan få längs med vägen. På grund av hennes ovanliga kroppsbyggnad händer det att folk försöker rekrytera henne till jobb som krigare eller vakt, men Haelga tycker illa om våld och vill inte slåss om hon kan undvika det. Hennes far var mycket noga med att de ska vara hederligt folk, en lärdom som Haelga tagit till hjärtat. Hennes känsla för moral är stark och gör ofta att hon uppfattas som sträng och barsk, även om hon i övrigt kan vara för välvillig och naiv för sitt eget bästa.

  Biografi

  [Kommer fyllas i]

  Bakgrund

  Haelga Alfriedsdotter växte upp på en liten gård i utkanten av Haedos i Mahadwen, de hade sällan mycket av något och de båda fick jobba mycket hårt för varje skörd och varje djur. Trots perioder av underskott växte Haelga sig långt större och mer muskulös än någon annan de kände i hennes ålder. Hennes far Alfried brukade säga att det var tack vare hennes mors blod hon blivit så förvuxen, men ingen annan som känt hennes mor tycktes hålla med då de intygade att hon varit en sjuklig och petit kvinna.

  När Haelga fyllde 19 arrangerades ett giftemål mellan henne och en jämnårig grannpojke vid namn Eron Odesson. De båda hade inga romantiska känslor för varandra, men de samtyckte då båda familjernas gårdar skulle kunna slås ihop och ge betydligt större vinster i skörd och djurhållning. Haelgas far hade alltid sett till att Haelga blev mätt först trots hennes protester, vilket gjort honom allt för smal för sin längd… att han skulle kunna bli gammal med magen full var dag så att han blev lycklig och tjock var en underbar tanke hon inte kunde motstå.

  Giftemålet med Eron visade sig dock vara ett fruktansvärt misstag. Erons farfader, som varit skeptisk trots sammanslagningens löften, grävde i sin svärdotters familjehistoria och fann att tre generationer tillbaka på hennes mors sida hade ett halvtroll gift in sig. Raseriet utbröt, Eron beskyllde Haelga och Afried för att ha lurat honom att gifta sig med ett troll och att det var därför hon var så enorm. Han spred detta till alla deras grannar. Förtvivlad hade Haelga och hennes far försökt motarbeta ryktet och försonas med Eron, men i slutändan krävde Eron och hans familj att paret skall skiljas åt om de inte vill starta en blodsfejd. Med hotet om våld eller rent av mord över deras huvuden, lämnade Haelga sitt hem. Alfried bad henne komma tillbaka i framtiden, och gav henne deras bästa häst, en påse silver och en gjuten stekpanna som överlevt flera generationer i gåva.

  Egenskaper, förmågor och svagheter

  Haelga är stark och uthållig både i kropp och sinne, en envis människa som är svår att övertala. Hon äger inga vapen och har aldrig heller lärt sig hantera några, men hon bär med sig en rejäl stekpanna i gjutjärn som hon svingar i nödsituationer.

  Hon är skicklig på att fläta hår, matlagning och att hantera djur. Kan en del om växter, odling och örter från livet på sin fars gård.

  Haelga kan inte läsa mer än att hon känner igen vissa ord som sitt namn och skyltarna i hemstaden, hon kan visserligen räkna men bara långsamt på fingrarna.

  Hon är livrädd för ormar och djupt vatten.

  Som person har hon ett lugnt temperament, men hon är okunnig om världen och är ofta för naiv och välvillig.

   

Viewing 1 post (of 1 total)

The forum ‘Rollspelskaraktärer’ is closed to new topics and replies.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.