Post has published by Hanlinn

Tagged: 

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Det kändes som om någon hade dragit bort mattan under fötterna på den forna kronprinsessan Sera. Livet hade varit enkelt fram tills nu, även om hon kanske inte hade erkänt det för enbart några månader sedan. Den världen som hon alltid hade avskytt och svurit åt, men en som hon till och med saknade nu. Fast kläder och skönhet kändes mindre viktigt efter att ha levt på flykt. Den forna prinsessan var inte ens säker på hur länge sedan hennes värld hade rasat samman.

   

  Den gula sjalen hade sjunkit ner något och hon drog hastigt upp den för att dölja det svarta korta håret där under och för att skydda sig mot den brännande solen. Så olikt det som hår hon hade haft innan, det långa böljande håret. Något hon inte riktigt hade vant sig med ännu, trots de månader som gått.  Fast åtminstone så var det lite svalare, även om det var minimalt. Så kanske det var bättre trots allt?

   

  Tomheten efter att förlorat sin magi hade tagit hårt på henne. Speciellt när det hade varit en sådan stor del av henne och hennes liv. Alltid naturlig och underlättande, så att ibland hade hon svårt att ens veta hur hon skulle göra saker längre. Magi skulle inte kunna försvinna. Det var det som alla hon mött sagt. Att det var blockerat inom henne. Men hon kunde känna hur magin hade lämnat henne som ett skal. Lite dåligt samvete hade Sera, att lämna Noah och Leoric som hade lovat att hjälpa henne. Däremot försökte hon att skjuta undan tankarna. Hon skulle se dem snart igen. När hon funnit sin magi.

   

  Men hon hade varit tvungen att lämna dem. I flera dagar nu hade hon hemsökts av samma visioner och drömmar om nätterna, visioner verkligare än livet och verkligheten. De kändes så som livet gjort då hon hade sin magi. De gestaltades olika form, men de sa alla samma sak… att hon måste till öknen, mot Mir Haradharos. Stadens namn väckte något inom henne, kanske var det från lektioner i historia och magi vid Caras Idhrenin. En gammal fruktan, men lockelse med, att besöka ruiner som få satt sin fot vid. Men vad hon skulle finna där visste hon inte, för vad kunde gamla ruiner från en förstörd civilisation hjälpa henne med hennes dilemma? Men något manade henne, knuffade henne, en inre röst, en bekant röst. Något familjärt, något som var en del av henne, som var borta då hon vaknade. Som att förlora sin magi, om och om igen. På något vis kände hon att om hon bara följde uppmaningen som visats i hennes sinne om och om igen skulle hon bli hel igen. Var det Sharah, eller kanske Zerachiel? Hon visste inte.

   

  Dagarna hade gått nu, den långa färden hade visat sig svårare än förväntat. Flera dagar nu i olidlig hetta och bitande kyla om natten. Vattnet hade tagit slut, och hennes proviant med. Hon trodde sig ha sett konturerna av ruiner, men de hade hon tappat under en plötslig sandstorm som överraskade henne. Nu hade hon inte längre någon uppfattning om var hon var, och allt började kännas som en meningslös akt. Varför hade hon tagit sig hit ut, ensam, utan hjälp, och utan sin magi? Det var hennes sinne som spelade henne ett spratt. Många gånger förr hade hon följt sina impulser, och alltid hade hon klarat sig. Men nu, utan sin magi, fanns inte den där för att rädda henne – det insåg hon nu, att hon kanske förlitat sig för mycket på kraften som varit så stark inom henne, stark nog att rädda henne ur situationer vanligt folk helt enkelt inte överlevde. Och här skulle hon nu dö som en av dem, så som hon borde gjort länge sedan innan monsterjägaren Arand räddade henne som barn, kände hon då hon sjönk ned på sanden. Utan ork att fortsätta, sträv i halsen, torr i ögonen, trött bortom vad som var mänskligt. Kanske allt bara hade varit lånad tid, och hennes tid hade till sist kommit.

 • Rollspelare
  Member since: 26/04/2020

  Så länge som Dottir kunnat minnas, vilket hon inte kunde vara säker på hur länge det var, hade hon styrts nästan uteslutande av sina känslor och impulser. Starkare än någon annan känsla var känslan för hämnd, men det var en abstrakt sådan, hon kunde inte placera vem hon ville hämnas eller kanske utöva hämnd mot. Allt hon visste var att det fanns en okontrollerad drivkraft inom henne som önskade ta sig ut, magin, och när hon riktade den mot vad än hennes impulser begärde av henne, kändes allting bra. Det hade krävt mycket övning från henne i början för att inte agera på varje impuls och inte lämna varje problem att lösas av magin, men det kom bara så naturligt för henne.

  Senaste dagarna hade hon följt sina instinkter djupt in i öknen utan rädsla för sin egna hälsa. För vad hade hon att frukta? Blev hennes kropp törstig, skapade hon sig vatten. Blev hon varm, kylde hon ner sig. Stötte hon på sandmarodörer, krossade hon dem. Magi var som att andas för henne, det var så enkelt att hon oftast bara tänkte på vad hon ville göra och det hände. Vad hon saknade däremot, det var någon som helst känsla för taktik eller strategi. Kunde magi inte lösa hennes problem, så kunde hennes problem helt enkelt inte bli lösta.

  Hon var klädd i en gyllene rustning som om illustrerad i en Kaldrländsk sagobok, graverad med vackra mönster från samma kultur och en bevingad hjälm så som många sagor beskrivit de mytomspunna valkyriorna, denna hjälm särskilt utmärkande i att den sänker sig hela vägen ner till framför näsan. Vid första anblick skulle det vara svårt att tro att hon kunde se någonting alls genom den, men tack vare gliporna i metallen såg hon faktiskt ganska bra. Dottir var insvept i en röd mantel med djurpäls dekorerande överkanten, troligtvis varg.

  Hon hade långt, rött hår som under öknens starka sol hade ett orange, nästan brinnande sken till sig. Trots hennes rustning i guld, ljusa hud och röda mantel så var för många troligtvis det första man kunde urskilja på långt håll hennes hår, en hårlängd som nådde hela vägen ner till höften.

  Så här dagar in i sin ökenvandring började Dottir känna att hon var sitt mål på spåret, en känsla som gjordes märkligare av att hon faktiskt inte spårade någonting. Hon bara vandrade och visste instinktivt om hon gick i rätt riktning eller inte. Hon hade inte sovit på några dagar nu, men under längre vandringar kunde hon komma på sig själv med att inte tänka, använda sina ögon eller öron. Hon helt enkelt bara vandrade, helt omedveten om sin omgivning, bara för att helt plötsligt kvickna till en lång sträcka bort från hennes senaste minne. Allt var nästan som om hennes kropp kunde agera oberoende av henne när hennes sinne behövde vila. Det fanns mycket kvar för henne att lära sig om sig själv.

  Dottir stannade upp när hon sedan såg en kvinna i sanden och för stunden, samma som gångerna hon hade blivit anfallen, hade hon inte längre en impuls att fortsätta vandra. Hon klev närmade Sera där hon låg i sanden och tyckte sig känna igen henne, men kunde inte placera vart hon skulle ha sett henne. Dottir rundade henne då och ställde sig i vägen för solen, så att hennes form skuggade ytan Sera låg på. Med solen direkt i ryggen, med skenet omkring henne från hennes gyllene rustning, det av den som stack ut från manteln, kanske hon var lite svår att urskilja, troligtvis kunde man bara se en stor siluett med ett starkt sken omkring sig som ramade in Dottirs form. Hon sträckte sedan ut sin hand mot henne, noga med att ännu skugga Sera för att skydda henne från solen och erbjöd sig hjälpa henne upp. Som det verkade var Sera fortfarande vid medvetande.

  “Din tid är inte kommen ännu, fagra iselemit. Det är väl så här det är menat att du skall dö?” Hon log åt henne. Hon visste inte varför hon talade som hon gjorde ibland. Det var någon impuls inom henne som ville krydda på med ett ganska dramatiskt språk stundvis, medan andra stunder saknade hon fullständigt den impulsen och istället lät hon hennes känslor styra hennes tal och då kunde det gå lite hursomhelst.

  Trots värmen och den troligtvis tunga rustningen och trots faktumet att hon släpade ett långt, troligtvis tungt svärd efter sig istället för att ha det fäst på hennes kropp så svettades inte Dottir. Hon var inte ens torr om läpparna, hennes hud (det lilla som syntes) utan en enda spricka från den hänsynslösa solen och inte heller någonting annat som indikerade att hon befann sig mitt i öknen istället för i något svalt, vänligt klimat.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Händerna sjönk ner i sanden, så djupt att hon kune känna den kalla sanden. Nästan en lättnad, kanske skulle det finnas ett sätt att undslippa värmen ändå? När solen plötsligt skymdes rynkade hon på pannan och kisade upp mot gestalten. Hjärtat slog hårt i bröstkorgen när hon såg upp på valkyrian som stod framför henne. Kanske hennes tid var kommen? Någonstans inuti kändes det lockande att låta valkyrian ta med henne bort ifrån Talanrien. Äntligen kunna se sin far igen. Komma bort ifrån alla dumheter och strider. Både om henne och för henne. Tröttsamt.

  Orden förvirrade henne dock. Inte hennes tid? Ett litet skrattande kom ifrån Sera. Hon hade kämpat i dagar nu, egentligen kanske för länge för en människa i öknen. Och nu, när hon äntligen hade tänkt vila för gott, skulle det inte vara hennes tid? Hon öppnade upp sina spruckna läppar för att säga något skämtsamt tillbaka men det kom inte riktigt fram något mer än en hes väsning. Inte direkt som hon hade talat med någon på länge. Hon harklade sig igen och såg bedjande upp på gestalten.

  “Vatten… snälla…” viskade hon och lät tungan dras över sina läppar och det var nästan svårt att se på kvinnan där i sin skinande rustning. Liknande det som hon trott om valkyriorna. Hade hon haft rätt? Det skrämde henne mer än något.

 • Rollspelare
  Member since: 26/04/2020

  Dottir lutade på huvudet och betraktade henne där hon ganska ynkligt låg och vädjade om vatten. Det kändes som ett ganska otrevligt svar på en så intressant introduktion som Dottir hade gjort, men Sera såg också ganska illa däran ut så det gick inte att klandra henne för sin otålighet. Dottir böjde sig sedan ner på knä över Sera, ena foten på ena sidan och knät sitt på andra sidan om hennes mage och placerade en hand under Seras haka och den andra handen med fingrarna sina mot Seras läppar. Hade Dottir inte precis haft en handske på den handen? Nej, handen var bar och efter några sekunder började vatten rinna längst handen ut på fingrarna och sedan mot munnen på Sera, utan att vattnet egentligen hade någonstans det kunde komma från. Som om magi.

  “Stöt undan handen när du har druckit nog.” Handen borde ha varit sandig och därför också vattnet, men det smakade som om det kom rätt ur någon sjö i Kaldrland.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Ögonen på Sera spärrades upp när hon fick sin önskan uppfylld och hon greppade tag i  handen. Friskt och nästan girigt drack hon av vattnet för att till slut knuffa bort handen och dra sin smutsiga hand  över sin mun för att få bort vattnet som rann ifrån mungiporna. Det hela gav henne lite energi, även om det fortfarande svårt att helt förstå vem som stod framför henne. Var det Odens krigare? Var det hennes far som  hade sänt henne?

  Är du… är du en av Odens utsända?” viskade hon och kanske fanns det en liten vördnad där i den forna kronprinsessans blick även om hon höll den stadig där. Händerna hade sjunkit ner i den kalla sanden igen.

 • Rollspelare
  Member since: 26/04/2020

  “Inte vad jag vet. Kanske. Hur vet jag det?” Hon började resa sig upp när Sera hade släckt törsten och tog sedan tag i hennes fotled med hennes fria hand, den som inte släpade på svärdet, och började dra Sera bakom sig i sanden, i riktningen Sera hade gått i. I den riktningen fanns det något, det visste Dottir.

  “Fortsätt vila, men jag behöver få bort dig från solen. Det finns skydd i den här riktningen tror jag.” Hon såg över sin axel mot Sera en kort stund och vände sedan blicken framåt igen och vandrade på.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Frågan förvirrade Sera något. Hur kunde hon inte veta det? Kanske hon inte hade hört om Gudarna, kanske det hela egentligen var en dröm. Hon hade tänkt protestera men hann inte riktigt säga något mer än ett förvånat pip när hon började dras i fötterna.

  För trött för att riktigt säga emot, eller för den delen hålla upp huvudet så att hon fick en hel del sand i munnen som hon spottade ut. Det var svårt att riktigt säga något när hon drogs på det viset och istället var hon tyst. Fram till att hon verkade stanna upp. Ruinerna framför henne var större än vad hon hade drömt om och kastade långa skuggor.

  “Tack! Mitt namn är…” började hon, efter att ha hämtat andan. Men var lite osäker på om hon skulle presentera sig med sitt egna namn. Men magkänslan inuti henne sade att det var just det som hon borde göra. En märklig intution.

  “Sera, Sera Saga Tenír. Och du, min hjälte är?” fortsatte hon med en lite mer raspig röst och ett försök till ett leende.

 • Rollspelare
  Member since: 26/04/2020

  När de väl var framme vid ruinerna och underlaget var lite fastare än den mjuka sanden, släppte hon taget om fotleden på Sera och satte sig på en stor kvadratisk sten som en gång varit del av byggnaden de skuggades av. Hon böjde sig framåt och studerade Sera noga när hon presenterade sig, svärdet lutande mot stenen och händerna slutna i varandra.

  “Ditt namn låter bekant. Är du släkt med drottningen?” Det fanns en nyfiken ton i hennes röst, lite engagemang oproportionerligt till hennes lugna vandrande och stillsamma hållning. Hon log dock.

  “Mitt namn är Dottir. Tror jag. Det kändes naturligt när jag presenterade mig första gången, så jag får lita på att det stämmer. Hjälte vet jag dock inte om jag är ännu, eller om jag bara förlängt ditt lidande. Vi befinner oss trots allt mitt i ett krig.”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Lite förvånad blev Sera, då svaret kom på iselemska. För artigheternas skull hade hon förstås börjat på det allmänna språket. Det verkade vara utan dialekt med. Något som förvånad Sera mer än vad hon ville erkänna. Trots allt såg hon kaldrländsk ut.

  “Eh ja. Väldigt nära.” erkände hon, fortfarande sa allting emot henne att erkänna det. Fast en liten röst sa åt henne att berätta det. Kanske kunde det hjälpa? Hon kunde inte rå för att skratta till lite åt hennes ord om hennes lidande. Det var nog få saker som inte skulle förlänga det.

  “Och vart är du ifrån Dottir? Du låter iselemsk… men ditt namn och utseende liknar mer Kaldrland.” påpekade hon, kanske lite vågat till slut. En strid inom henne, ena sidan som sa att det var ofint att fråga men den andra sidan, nyfikenheten, vann till slut.

   

 • Rollspelare
  Member since: 26/04/2020

  “Jag låter som jag behöver låta,” Började hon på Kaldrländska, för att sedan fortsätta på det Iselemska språket. “Men jag skulle gissa att jag inte är härifrån. Jag ber om ursäkt att jag inte har bättre svar åt dig.” Hon gav henne ett leende och klev upp från sin sits, lämnande svärdet lutande mot stenen för att sedan gå ut ur skuggan och in i solen. Hon höll ut en hand, som absolut var täckt av metall tidigare men var nu bar, och höll den ute i solen. Hon vred och vände på handen för att sedan sluta näven riktad uppåt, som om hon grep tag i solljuset. Inte för att hon gjorde det såklart.

  “Jag försöker lista ut svaren själv. Jag hade hoppats att vad som än drog mig i den här riktningen skulle hjälpa mig med det. Kaldrlands kyla kyler mig ej, Iselems sol värmer mig ej, jag har inte ätit på en vecka men är inte hungrig. Mitt sinne är snurrigt, men jag vet inte varför. Jag gissar att jag varit delaktig i något slag eller strid och tog skada.” Hon ryckte på axlarna.

  “Jag vet inte varför jag berättar allt det här för dig, men det känns väldigt bekvämt att prata med dig.” Hon vände sig om, klev tillbaka in i skuggan och stod intill Sera.

  “Behöver du sova innan vi fortsätter? Äta? Mer vatten?”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Minsann var kvinnan framför henne märklig. Eller kanske det inte var en kvinna? Sera letade i huvudet efter vad det skulle kunna vara hon kunde inte rå för att skratta lite åt de vidunder som kom in i hennes huvud. Många som inte riktigt matchade, men kanske var lite närmare än hon ville erkänna.

  “Ta inte detta som något otrevligt, det är bara det att… de hela förvirrar mig…” började Sera och harklade sig för att klia sig själv i nacken. Redan ångrande att hon hade sagt något.

  “Är du en ande?” frågade hon sedan försiktigt, för att sedan skaka på huvudet åt hennes frågor. Just nu kändes det… lite mer helt igen. Fast hur kunde hon vara det utan sin magi? Lite orolig var hon dock att kvinnan framför henne var snurrig.

  “Ska jag ta en titt på ditt huvud?”

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.