Post has published by FruVider
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Viskningarna i Thel Shaens palats hade nått honom långt innan de nått drottningen. Men han visste vad det skulle innebära. Nyheten om att ännu en fånge rymt från fängelsehålan hade flugit som en löpeld genom palatset hela natten och nu hade inte vakterna bara letat efter echerna Sera och Dastan, utan även oraklet Ismat som gjort sin närvaro känd. En fånge som Djan själv hade fått ansvar att leda till fängelsehålorna. Och visst hade han gjort det, eller en illusion av henne, som såklart upphört kort efter att han lämnat nyckeln till hennes påtänkta cell till vakten.

  Men när morgonen grydde så visste han att skulle få skulden för Ismats försvinnande. Drottningen ville alltid att någon skulle pekas ut och straffas för sina misslyckande. Tanken fick honom att le då han reste sig från sin säng och började klä på sig. Det hade visserligen kunnat vara värre, om deras strålande drottning vetat att han aktivt sett till så Ismat kunde fly. Varför han gjort det kunde han själv inte riktigt förstå, tankarna var dimmiga, minnen från tidigare dagar avlägsna. Det enda som fick honom att känna någonting överhuvudtaget var hans eviga kärlek till Lloth. Eller fanns där en fladdrande liten låga kvar som än ville hjälpa Sera? Att han låtit oraklet gå för att hon kanske skulle kunna göra det? Att Sera då kanske skulle komma undan och sparas till sist. Den sista av släkten Tenir.

  Djan visste redan vad tjänaren ville, innan denne ens knackat på dörren. Irriterat suckade han och hällde upp ett glas vin.
  “Sayeedi, drottningen kräver din omedelbara närvaro i rådsalen” förklarade tjänaren högt genom dörren. Djan himlade med ögonen och svepte vinglaset. Tyst gick han fram till dörren och då han hörde tjänaren harkla sig för att upprepa sina ord slog han hastigt upp den rakt på tjänaren.
  “Oj, stod du där” skrattade han gott och spände blicken i tjänaren med ett illvilligt leende då han passerade ut i korridoren och ned för trapporna, stegen riktade mot den stora rådsalen.

  Solen stod redan högt i skyn, dess strålar bröts av glaset högt uppe i taket och ljuset dansade i många färger över marmorgolvet då han trädde in i salen. Det var en lång sträcka att gå ändå, men han gjorde det i sin vanliga takt och med ett litet och snett leende på läpparna. Där framme fanns drottningens tron, några steg upp, där han normalt skulle slå sig ned på stolen snett bakom. Men han kände redan av att denna morgon var så inte fallet.

  Med en djup bugning stannade han framför trappstegen. När hans ansikte var nedvänt så fick han bita tillbaka ett skratt och fuktade läpparna innan han rätade på sig.
  “Min drottning, ni kallade?”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Återigen verkade Djan nästan släpa sina fötter efter sig. Det var nästan som om hon kunde höra hasandet. Långsamt. Spillde den tid som de inte hade. Hennes naglar, som var röda av torkat blod och vin, slog mot armstödet likt en tickande klocka.

  “Säg mig, Djan. Varför är min fängelsehåla tom?” frågade hon och såg inte ens på mannen framför sig längre utan lät istället blicken vandra mot sitt vinglas och den röda vätskan som skvalpade där i.

  Ett litet skratt lämnade hennes läppar, ett utan glädje. Som om det var ett skämt som enbart hon förstod. Hon släppte vinglaset som hastigt fångades upp av en tjänarinna innan de slog i golvet och splittrades i bitar. En liten dolk fanns i hennes händer och hon strök rispor i tyget till ryggstödet på tronen fast blicken var fortarande mot Djan.

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Djans blick var fäst vid Akila och hans sedvanliga sneda leende prydde hans läppar. Men han visste att han trädde på farlig mark. Under den tid han tjänat Akila visste han att hon alltid, och då menade han verkligen alltid, ville hitta och straffa någon. Om det än så var för att hennes vinglas inte fylldes tillräckligt snabbt. Han böjde huvudet en aning och sänkte blicken.

  “Det finns nog fler vakter som är anslutna till de otrogna rebellerna” svarade han och höjde blicken tillbaka till Akila, huvudet dock fortfarande böjt. Kanske skulle hon köpa det. Kanske inte. Men även om han troligtvis stod inför Akilas kommande vrede kände han ingen rädsla. Om det var för vissheten om att Sera lyckats fly med sina vänner, eller om det var tack vare det ljuva mörkret som fanns inom honom visste han dock inte.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Orden fick en ilska att blossa upp inom Akila och hon tryckte kniven hårt in i ryggstödet för att sedan vrida om med en intensiv blick på Djan. Att lite foder och tyg kom runt omkring henne var inget som hon riktigt lade märke till. Istället drog hon ur kniven och lät sitt grepp vara mer hårt samtidigt som hon närmade sig Djan med långsamma steg. Hon gick så nära så att hennes andetag kunde kännas mot hans ansikte. Rovdjurs gula ögonen var stora och betraktade varje rynka och grimas som Djan gjorde.

  “Och… vad ska du göra åt det?” frågade hon, med en mild stämma. Farligt mild, som om det var en annan baktanke med den. Hon lät knivbladet trycka lite mot sitt egna finger medan hon väntade på ett svar.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.