Post has published by morrikai
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  ‘’Hon skall en dag resa sig, den tredje dottern, härskarinnan skall Izeleth oss sända. En dag skall vi resa oss, när vi vandrat genom elden skall vi skåda henne. Vår härskarinna som skall leda oss till den nya eran.

  När mörkret är som djupast och dess herre vandrar på vår jord, då skall vi söka efter hoppet och finna. För hon kommer att vara där, hon kommer finnas där, hon kommer leda oss till den nya eran. Härskarinnan, dotter till Izeleth’’

   

  Agarand, på gränsen till Märehn

  Vinden vinande kring de små vindpinade husen som låg utspridda utmed det öppna landskapet som omgav dem. Land som en gång hade täckts ut av grönskande skog låg nu bar om vintertiden då skörden hade bärgats. I mitten av de små klungor som husen som oftast bildade låg det små tempel. Många gånger återfanns husens invånares enda hopp och tröst på insidan av tempelet. För även om husens invånare i generationer efter generationer hade brutit upp landet under mödosamt arbete, där träden hade blivit till värmande eldar mot kylan och trygga hem som gav skydd mot de piskande vindarna.

  Trots det hade den välfärd som kom från landet inte funnit sin väg till de fattiga invånarna ute i husen. Det var inte för deras egen skull de hade rivit upp de mossklädda stenarna som en gång hade givit ett hem åt skogens väsen för att markera gränserna mellan egendomar. Nej, deras hårda slit och umbäranden hade varit för dem som levde i de praktfulla godsen som nu reste sig högt över landskapet. Det var de som ägde jorden och floderna, det var på deras order som de hade drivit bort nymferna som en gång lekt i vattendragen. Allt flr att tämja floderna med dammar och dra nytta av dem för kvarnarna som ni stod på rad utmed floderna. För civilisationen skull måste naturen ge vika, för de rika måste omvärlden underkasta sig.

  Nej, invånarna i dessa små hus som var mer som ruckel än hus hade ytterst lite och allt de kunde göra var att dra sina enkla och slitna kläder tätare kring som mot vinden. Medan de slet vidare med sin korta och hårda liv ovetandes om den fara som fanns där bortom horisonten av det vindpinade landskapet. Där borta fanns resterna av den gamla skogen och där fanns dess invånare, hämndlystna och vredgade var de. Väsen som saknade sina hem och varelser som saknade sina lekar, de skulle inte bry sig om huruvida någon människa var skyldig eller inte. I deras ögon var de som plöjde jorden mer skyldiga än de rika som levde sina liv i storslagna gods, för det var de som plöjde jorden som hade hållit i yxan eller spaden.

  För invånarna ute i husena, invånare likt Miriam som kämpade med att bära de tunga vattenfyllda hinkarna som hängde från hennes ok. Var detta dock en glömd berättelse, en som sedan länge fallit i glömska. För vad Miriam visste hade landet alltid sett ut så här och slottet hade alltid stått där. Det hade allti rest sig högt och ståtligt över de enkla människorna och deras fallfärdiga hus. Allt Miriam visste att inte alla kom tillbaka varje år från skogen, det var en plats för mörka varelser. Mörka varelser som levde i mörkret undan från civilisationen och trons ljus. Miriam själv försökte inte tänka på det, de hade en vedbo full med ved för vintern och deras hus kanske kunde vara bättre men inget som värt att riskera livet för dessutom skulle det bara leda mer skatter. Miriam stannade upp i sitt bärande och andas ut liten, noggrann med att inte spilla något av det vatten hon bar. Hon skådade ut lite över byn som låg framför henne och sen mot fälten och bortom den men när hennes ögon kom till horisonten slog hon undan den. Någonting fick henne att känna sig illa till mods när hennes blick närmade sig horisonten med där hon visste att skogen fanns. Skogen, den farliga mörka skogen, det var så hon lärt sig att känna inför den men varje gång hon såg mot den kände hon alltid en lockelse, en känsla av frihet.

  Idag var det annorlunda istället för en stund av frid innan hon skulle vara tvungen att återgå till arbetet. Hon visste bara hur oron växte sig inom henne. Det kanske var bra, prästen i templet hade alltid sagt att hennes lockelse till skogen var mörkret inom henne som kallade. För vem i sin vildaste fantasi ville till skogen, där mörkret fanns och döden med. Hela sitt liv hade hon försökt intala sig detta och nu försökte hon på samma vis intala sig att detta var något bra men hon visste att det inte var sant. Med en klump av oro och vemod vände hon sig om mot templet, i hopp om att hon kanske kunde finna tröst i den symbol av tro som templet var. Templet dit hon så många gånger fått gå för att göra bot för sina mörka tankar, nej templet hade aldrig varit en plats för trygghet för henne. Det hade varit en plats hon tillbringat ändlösa timmar med prästen och dess förmaningar allt medan prästen gjort närmande. Tills prästen kom på sig själv och argsint beskyllt henne för att vara en synderska och krävt än fler tillfällen där hon fått göra bot under riset med fler närmande.

  Inte heller denna dag fann hon någon trygghet eller hopp i templet som resten av hennes by gjorde. Nej, istället fann hon en byggnad som slickades av svarta lågor, lågor som kröp ut med byggnaden utan att bränna dess virke. Skräckslaget satte hon handen mot munnen och tog ett steg bakåt, hon måste ha blivit galen, vilket fick det tunga oket som hon bar vattnet med att tippa och glida av hennes axlar. Vilket fick hinkarna med vatten att slåss om kul och det dyrbara vattnet att rinna nerför kullen. Miriam svor tyst för sig själv då hon hade fått betalt dyr skatt till godsherren för vattnet och utav ren vemod satte hon sig ner på huk och blundade. Kan inte allt försvinna, kunde inte bara allt vara en dröm. Hon kunde inte få vakna upp och inse att allt detta var en mardröm. Hon hade ju ett bra liv numera, ett liv där hon slapp göra bot, ett liv med en god man som tog hand om henne.

  ‘’Miriam, Miriam’’ någonstans i fjärran kunde Miriam höra en röst som ropade hennes namn och i nästa sekund kunde hon känna hur någon ryckte i hennes axlar och hon öppnade återigen ögonen för att finna sin man skaka om henne medan han oroligt ropade sin frus namn. Det var inte första gången han hade sett henne försvinna bort i en av sina tillfällen som de kallade det, ibland hade hon bra dagar och ibland hade hon dåliga dagar. Han  gav henne ett av sina leende, ett sånt leende som fått henne att välja honom under midsommar festivalen när hon såg hur hon återvände till verkligheten  om henne oroligt. Han hade tänkt krama om henne då han kände hur en värme spred sig från hans armar och han såg ner för att finna Miriams händer kring hans armar och hur värmen spred sig från de. Det var en behaglig värme som spred sig från sin kropp, han var lycklig.

  Miriam såg med förfäran hur hennes älskade Janek löstes upp framför honom, det var som hela han bara förvandlades till stoft eller aska  som blåste bort i vinden. Leendes, ja lyckligt till och med kunde hon se hur hennes älskade Janek försvann framför henne. Bit för bit förtvinade han och försvann ut i vinden, mot templet tills han var intet.  Det spelade ingen roll hur mycket hon skrek, hur gånger hon skrek nej till det hela. Det måste vara en mardröm, det var den enda förklaring som hon fanns. Detta var inget som skedde eller kunde ske. Sakta kom insikterna av att detta inte kunde vara en dröm, detta var den värld hon levde i och en värld där Janek ej mer existerade i. Allt hon kunde göra var att skrika högt, högt över sin maktlöshet över situationen, allt medan hon slog näven i marken gång på gång.

  Det gjorde dock ingen skillnad, han var borta och med hans bortgång ansamlades flera bybor kring henne, klanmedlemmar som en gång hade velat henne väl. Såg nu med misstänksamhet mot henne, samma misstänksamhet de uppvisade mot alla främlingar och potentiella hot. Bakom misstänksamheten kunde hon även ana samma rädsla som alla bybor hyste mot de som levde i slottet, de röda klanerna som styrde deras land. Miriam såg upp på dem försiktigt, hon brydde sig inte om att hennes blod hade vänt sig mot henne, hon hade ju dödat en av deras egna eller hade hon det. Hon kunde förstå vad som hade skett framför henne men vem annars kunde vara skyldig än henne. Hon skulle kunna ge sitt liv för sitt blod men nu var det enda hon kunde tänka på att de alla var i fara, de kanske hatade henne men hon älskade de fortfarande.

  Kom inte närmre viskade hon försiktigt och höll upp en hand mot de två männen som närmade sig. Hon skakade på huvudet åt sig själv åt situationen, det fanns ingen tid för rättvisa. För hon hade en obehaglig känsla av att det skulle bli mer, mer död, mer utav avd som nu hade kommit till deras lilla värld. Hon såg upp mot Kozomyr som hade kommit emot henne och viskade bad hon honom att springa men hon möttes bara av tystnad. Nej nej nej, viskade hon åt sig själv men även lika mycket åt Kozomyr, som fortsatte komma närmare henne medan hon själv försökte ta sig upp. Ta sig ifrån honom, för deras säkerhet men när Kozomyr sträckte ut sin hand för att fånga höjde hon sin skrek mot honom, NEJ!!! Fattade de inte, de var alla i fara och de måste bort, bort härifrån. Inte bara från henne utan även från det som hon kände på sig skulle komma. Hon hade blundat när hon skrek i hopp om att det skulle göra det bättre men när hon öppnade sina ögon fann hon Kozomyr framför sig som tynade bort och de från byn som omgav dem såg med fasa mot henne.

  Misstänksamheten var borta och allt som återstod bland de som hon älskade. hennes blod, hennes släkt och hennes vänner. Var fasa och skräck, den kärlek hon en gång känt, det stöd och trygghet som en gång hade givit henne var borta. Likt hur vinden färdades över heden hade den blåsts iväg och medan byborna i panik flydde från henne sjönk hon ihop på marken. Stirrandes ner i hennes händer, vad var det förbannelse hon hade fått. Vilken ondskefull demon hade förbannat henne med förmågan att dräpa de hon älskade högst av alla här i världen. För vem var hon utan sitt blod?

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  Någonstans i norra Märehn

  Han mediterade djupt inne i grottan med endast ljudet av elden framför honom som sällskap. Han andades in djupt och för varje gång kände han efter försiktigt. Han lyssnade försiktigt och för varje gång kunde han höra lite av den, världens sång. Hur världen runt om honom ständigt sjöng medan den förändrades, det var inte en sång i den mening hans fränder skulle kalla det. Nej, det var gräset som rörde sig i vinden, fågelungarna som skrek efter sin moder, fisken som hoppade uppför floden till sitt barndomshem  genom vattnet.  Där livet skedde och där naturen mötte livet, det var de som var världens sång. Försiktigt fortsatte han att lyssna på sig, han sträckte sig ut i världen tills dess att hans kropp inte var mycket mer än ett tomt kärl. Där det satt med ryggen vänd mot elden och met ansiktet vänt mot det enkla altaret i grottan som generationer av präster i Märehn hade karvat ut, två ljus var tända till döttrarna och en blodsdroppe i skålen framför Izeleth lämnat som offer.

  Denna kväll kunde han dock känna hur något var fel, något som fick hans innersta kärna att ryssa och en kall kår att vandra nedför sin ryggrad. Han försökte finna vad det var han sökte men varje gång han kom närmre det var det endast tystnad som han möttes av, följt av ett mörker han aldrig tidigare känt. Försiktigt sträckte han ut enn hand för att försöka vidröra vid det men när handen rörde vid mörkret slog han upp ögonen av ren instinkt, vad det än var fanns det i hans grotta.

  Han vände sig om mot elden och först stirrade han bara på den, dragen till den av något han ej kunde beskriva men han kände en enorm dragningskraft. Han reste sig upp och tog det korta steget som behövdes fram till elden, blundade och lyssnade. Han kunde höra en viskning, som om något i honom sa att det var det rätta, böjde han sig ned och förde ner sin hand i elden. Han kunde höra ljudet av kött som brändes av elden när hans fingrar grävde sig ner i glöden men målmedvetet fortsatte. En glödande döskalle uppenbarade sig framför honom när han väl rätade på sig och höjde sin hand framför en döskalle som viskade på ett språk prästen mycket väl kände igen. Det uråldriga språk som Izeleth själv hade talat men orden, den profetia som döskalle uttalade var för honom främmande.

  Veckor senare

  Han skådade ner på staden som bredde ut sig framför honom nedanför kullen. Gömd bland vassruggarna som dominerade Wozlas utflöde låg hon. Novigrod Märehns främsta handelstad, härifrån såg hon nästan vacker ut där hon låg utsträckt på flera öar som stod i förbund med varandra genom de många broar som som band ihop öarna. Runt öarna var det ständigt båtar i rörelse med människor från hela världen som anlände för att sälja sina varor på torgen i staden och högt över torgen reste sig templens kupoler som fick de storslagna trähusen med deras vackert snidade tak att blekna i jämförelse.  Han visste dock att på närmre håll var staden en smutsig plats där synden härskade och allt kunde köpas för pengar. Borgarna kunde bygga hur många tempel som de ville för att försöka tvätta bort den, den skulle alltid finnas där. Uppströms på de mindre öarna kunde man tydligt se den, i de låga, mörka, omålade husen där stadens fattiga levde. Istället för att ta hand om de spenderade borgarna sina pengar på monument och palats, vilket lämnade stadens fattiga desperat och tvingade att leva på vad de gavs samt sin egna opportunism. Något som ofta förde dem till galgön. Han ryste vid tanken över att något sådant fått växa fram i Märehn men hur mycket han än avskydde den här staden var den likväl användbar och kanske denna användbarhet som låtit den få växa fritt För han själv behövde besöka staden, han hade känt det den där natten han hållit i döskallen. Som en dragningskraft till syndens näste hade han förts, på samma sätt som döskallen hade kallat på honom. Vad som en låg framför honom visste han att han endast kunde höra dess tystnad och känna dess mörker. Han begav sig nedför kullen han stått på och mot den breda träborn som skulle föra honom ut till den största ön.

   

   

   

 • Rollspelare
  Member since: 04/05/2019

  Daciana Yanovna rörde sig ovant genom folkmängden. Sällan hade hon varit bland så här mycket folk – och när hon hade det så hade det sällan varit så många okända ansikten. Den lilla bergsbyn hon kom ifrån fick sällan besök utifrån, möjligtvis till högtidsfiranden.

  Hon kunde se kupolerna torna upp sig över hustaken, men det var svårt att uppskatta avståndet till dem – och särskilt vilken väg hon skulle ta. Hon stannade till och synade tvärgatorna närmast, men bestämde sig att följa vägen framåt en bit till. Prästen hade inte givit henne någon närmare vägbeskrivning och nu förstod hon varför, det skulle vara omöjligt att ens göra en karta över staden.

  Medan hon långsamt rörde sig i sorlet försökte hon fånga upp om det cirkulerade några rykten om rovdjur i trakten, rivna boskap och liknande. Men det verkade som att det inte var något som bekymrade folket i en så här stor stad. Ingen här hade nog boskap att oroa sig över. Men det finns annat att oroa sig över… Tänkte hon bittert och trängde sig vidare.

  Efter många villovägar stod hon tillslut framför det imposanta templet. Hon var hungrig och trött. Hon måste nog sätta sig ned för att vila lite innan hon gick in och anmälde sin ankomst. Trappstegen utanför den stora porten fick duga.

 • Rollspelare
  Member since: 01/05/2020

  Hon band fast sin svarta häst och klappade honom på halsen. Hon viskade kärleksfullt att hon snart skulle återvända. Hingsten verkade förstå när hon talade till honom kärleksfullt och lugnande, som om de hade sin egen tysta kommunikation. “Håll ställning här, min vän,” viskade hon till hästen och kände sig trygg i vetskapen om att han skulle vänta tålmodigt på henne. Han var hennes följeslagare och ett symbol för lojalitet och tillit i hennes liv. Hon visste att hon behövde söka svar inne i staden.

   

  För veckor sedan hade hon upplevt en kraftfull vision där hon befann sig i dimman djupt inne i skogen. Hon letade sig fram tills hon mötte den vackra hjorten med gigantiska, brinnande horn som stirrade på henne. En stark dragningskraft till djuret fyllde henne, och hon kände en förtrolighet med det, som om de hade en djup andlig koppling. Hon gick närmare, samtidigt som värmen från elden strålade mot hennes ansikte. Hjorten stod stilla och betraktade henne. I sina drömmar mötte hon hjorten varje natt, och den vägledde henne till den insikt att hon måste ge sig av på en resa. Hon kände att hon följde något större än sig själv, något uråldrigt och kraftfullt som styrde hennes steg. Hennes hjärta visste att det var dags att ge sig iväg.

   

  Nu, i skuggan av dagen, var det dags att utforska de svar som väntade på henne i staden. Hon visste inte vad som väntade, men hon kände sig trygg och beslutsam i sin inre resa. Med hjortens blick i sina tankar och hennes hingst vid hennes sida var hon redo att följa sitt öde och söka de insikter som dimman hade förbundit henne med. Hon rörde sig genom staden i en viss inriktning, ledsagad av en inre känsla av riktning. Efter en stund anlände hon till det lila torget, och där framför henne reste sig ett magnifikt tempel. Det var heligt och vackert. Byggnaden var mäktig och sträckte sig mot himlen, och hon blev stående. Människorna på torget suddade bort från hennes medvetande, och hennes uppmärksamhet fokuserades enbart på templet framför henne. Det var som om tiden stannade för en stund, och hon kände sig ödmjuk inför den andliga närvaron som genomsyrade platsen.

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  Han korsade den breda träbron som patrullerades av vakter som gick fram och tillbaka utmed den för att se vad de olika vagnarna som var i färd med att korsa bron. Vakterna noterade snabbt vad de hade och gjorde upp vad de skulle behöva betala i tull för att komma in i staden, alla som ville sälja något i staden eller ta med sig de man köpt i staden ut ur staden. Klädd i tydliga prästkläder om än enkla och slitna efter hans många år som eremit kunde däremot fritt rida förbi de uppradade vagnarna och resällskapen som var i färd med att betala sin tull. Trotts allt skulle tullen gå till landets ledare och dess försvar men prästerna som valde landets ledare stod över allt sånt, de var landets religiösa ledare och dess domare inte en del av landets folk.

  Porten till staden bestod av två massiva träportar som stängdes om natten, portarna svarta ekplankor stod i stark kontrast till det vitkalkade fyrkantiga torn som utgjorde porthuset. Tornet som var brett nog att en port stor nog för tre vagnar kunde rymmas i den och den var djup nog att inhysa fler liknande portar. De skulle dock endast användas vid krig, där de kunde stängas för att tvinga fienden att försöka bräcka portarna medan kokande olja kunde hällas ner på dem från taket i portgången. Porthuset var en mätkgit byggnad värd ett halv ögonkast av beundran innan han fortsatte, för hur syndig staden än var måste man beundra vad människor var kapabla tilla tt uppnå. Resten av försvaret såg dock rätt magert ut, endast en simpel palissad närmast porthuset men sen övergick strandlinjen till långa rader av bryggor som svepte in staden i en lukt av tjära och fisk . Som den makt som porthuset utstrålade var försvar nog, en symbol för stadens rikedom men så var också prtohuset egentligen enda vägen som staden kunde anfallas till fots.

  Direkt innanför porthuset mötes han av ett mindre torg som fungerade som en samlingsplats men också en plats där alla de större vägarna i staden kunde mötas av. Torget kantades av byggnaderna åt vakterna och de hus som förvarade de varor som staden fått somen del av tullavgifter, de var således inget som han var direkt intresserad av men de var ändå en bra plats att stanna upp på. I mitten av torget fanns det en brun med vatten åt djuren och hans häst behövde trotts allt dricka. Han hade kanske dock inte väntat sig något rent vatten men hans häst drack girigt medan han funderade åt vilket håll de skulle.

  Färden fortsatte utmed gator smala gator som gjordes ännu smalare av de höga trähusen som kantade dem. Smutsen var alltid en närvarnde del av livet i denna stad, smutsen och synden. Där hans häst fick klafsa fram genom leran som täckte gatan, fotgängare kunde någorlunda gå torrskodda på trätrallar utmed gatan men för hans häst rymde de ingen sådan lyx. Över allt kunde han finna synden i denna stad trotts att detta skulle vara en av stadens finare kvarter, förklädda som lyxiga badhus låg dem utmed gatan där stadens invånare kunde förlusta sig i synden. Bredvid badhusen fann man allt som oftast något kapell eller mindre tempel där badhusets besökare kunde tvätta sig fri från sina synder med guldets makt. Han skakade på huvudet åt det, han undrade om handeln och dess rikedomar var värda den befläckelse som denna stad kom med för Märehn och dess utvalda folk. De skulle vara Izeleth utvalda, de som följde Athal sanna ord men här kändes de orden som inget annat än tomma ord som kunde köpas av den med mest guld.

  Tillslut kom han fram till ett litet torg, betydligt mindre än några av de torg där landets livliga handel skedde med handlare som roppade ut sina varor och pris allt medan köpare höggljut prutade om priset i vad som ofta utvecklades till dueller i ord och priser som pågick tills båda parterna var nöjda. Nej här rådde ett sorts lugn och trotts torgets litenhet var det inga enkla hus som kantade, nej medan staden hus allt som oftast var va trä var dessa av sten. Högresta stenhus åt stadens rikaste och mest inflytelserika som byggt sina hus vid stadens tempel som om närheten till templet kunde rena dem från deras synder. Templet, som var torgets juvel reste sig högre och större än någon av byggnaderna vid torget. Dess vitkalkade torn reste sig mot skyn och dess guldkupoler glänste i solen. Detta var trotts allt Märehns största och mest storslagna tempel, för borgarenas gåvor till templet var inga små allmosor. Nej om klanerna på heden visste vilken förmögenhet som rymdes i denna stad skulle de nog blekna av avund. Dessa människor kanske inte kunde stoltsera med stora klaner, mäktiga krigare och stora landområden som de kontrollerad. Nej istället ägde de en förmögenhet som inte ens Märehns ledare kunde mäta sig.

  Han var äntligen här, han kastade en blick över axeln. Glad över att kunna lämna staden bakom sig och beträdda den helighet som detta tempel trotts allt var. Han väntade på att en novis skulle komma ut och ta hästen från honom. Så han kunde beträda templet med vetskapen om att hans häst tagit väl om hand på ett av templets härgbergen. Han gled av hästen och först blev han stående framför den enorma byggnaden som upptog en hel sida av det lilla torget innan han satte sin första fot på trappan. Trappan som sträckte sig utmed hela templets sida längst ner smalnade av högst upp tills den inte var mycket bredare än porten. Även om porten var stor nog att få varje  vuxen människa att känna sig som ett barn när man passerade den. På vägen upp för trappan fanns det en staty av ett helgon på vardera sidan, som tornade upp sig varjegång trappan smalnade av. De stod där, högresta och tidlösa som en påminnelse om vart man kom ifrån, vart Märehn kom ifrån och att bortom portarna framför en vilade ens framtid. En framtid som vilade i Izeleths händer.

   

   

   

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.