Post has published by Savage
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Grundare
  Member since: 16/03/2020

  *Den här tråden är en bakgrundsberättelse som handlar om hus Situros, bildandet av Bläckspindelns Kontaktnätverk, och andra relaterade händelser. Detta är inte en öppen tråd.*

  Prolog: Ett första farväl

  År 1394, Tredje Tidsåldern. Antrophelia, Me’erisia

  Wreax Situros och hans moder Amatha Situros har blivit upptäckta i Antrophelia av en av Lloth’s spioner. Skuggdansaren Amatha hade antagits död efter att hon försvunnit under en strid vid Elíden, men då hon åter blivit upptäckt har Lloth börjat viska till henne i sina drömmar. För att driva meddelandet hem hade dock spionen levererat ett brev direkt till deras hus, och nu kunde de inte gömma sig längre. Meddelandet var tydligt – Om Amatha inte återvänder till Dar Zakhar med sin son, måste hela familjen dö.

  Chronis Situros gick från arbetsrummet i hans släkts gamla herrgård i Antrophelia. Hans steg ledde längs med trapporna från den övre våningen till den nedre, och näst till vardagsrummet. Där upptäckte han på bordet ett öppnat brev. Märkligt, tänkte han. Detta brev har jag inte öppnat, eller ens läst.

  Han gick fram till bordet, lyfte brevet och läste det. Hans ögon fylldes av förvåning då han insåg att det var skrivet på Ish’dalelar, mörkeralvernas språk. Han förstod inte vad som stod i brevet, även om han hade lärt sig tala språket så hade deras sätt att skriva språket sin egen stil som han inte hade behövt lära sig. Han såg på kuvertet. Bara hans hustrus förnamn, Amatha, stod på kuvertet. Trots allt hade mörkeralverna inte efternamn, men hon hade tagit familjen Situros namn då de hade gift sig. Det tog inte länge innan hon kom från rummet intill med långsamma steg, tårögd, sammanbitna läppar, en haka som skakade av att den försökte hålla tårarna inne, och hennes ena hand som nervöst höll i den andra. Hon stannade upp framför sin make, som gav henne en frågande blick.

  ”Amatha, vad är det här?”, frågade han. ”Varför gråter du?”

  ”Chronis…” började hon, men kunde inte fortsätta sin mening utan gick fram till honom med ett språng och kramade honom hårt. Han var förvånad, och tappade kuvertet som sakta föll till golvet. Han kramade sin hustru, men var fortfarande fundersam över vad allt detta kunde handla om. Amatha hittade nu orden som hon behövde för att få diskussionen igång.

  ”Vi har blivit avslöjade…”, sade hon med en darrande röst. ”De har upptäckt oss, mig och Wreax. Lloth kräver att vi ska till Dar Zakhar. Jag hörde hennes röst i natt… Och vi måste lämna Antrophelia idag, annars…” Hon svalde sina sista ord, och skakade på huvudet innan hon vände sitt ansikte ifrån Chronis medan flera tårar rann längs hennes kinder. Chronis hade dock uppfattat vad allt var frågan om – mer behövdes inte sägas.

  Denna dag var alltid en möjlighet ända sen Chronis räddat Amatha ur havet, men något de aldrig hoppats på eller väntat att skulle ske. Amatha hade trots allt varit en skuggdansare, och med den rollen kom ett ansvar och en förväntan på viss nivå av hängivelse till Lloth.

  ”Men…” började Chronis. ”…Vad innebär det? För oss? Och för Wreax?” Hans ansikte blev mer förtvivlat ju mer han tänkte på saken. Deras unga son, som arbetade som handelsman för sin fader, hade aldrig rest utanför Me’erisia innan. Att han med tvång skulle flytta till Dar Zakhar, möjligtvis det som ansågs vara det ondaste stället i Talanrien, från det enda hemmet han någonsin känt… För möjligtvis aldrig att återvända? Alla dessa saker var till Chronis besvärande faktum, och alldeles för mycket att ta in på en enda dag. ”Hur ska Wreax klara sig?”

  Amatha förstod hennes makes oro. ”Jag… Jag ska ta hand om Wreax. Jag ska fortsätta utbilda honom i strid. Han behöver det, om han ska klara sig. Dar Zakhar kommer inte att behandla honom väl… De kommer inte att se honom som värdefull då han är av blandat arv och han är dessutom en man. Men jag ska göra mitt bästa med det vi kan göra.”, svarade hon.

  Chronis kunde inte låta bli att fälla några egna tårar. Han kunde trots allt se sin son den sista gången i sitt liv, och om Wreax skulle stupa i en strid skulle han aldrig få veta om det. Tanken skar i hans hjärta. ”Vet han om att ni ska iväg?”, frågade han. Amatha skakade svagt på huvudet. ”Jag.. Vet inte hur jag ska säga det.” Hon blev mera förtvivlad själv, men Chronis torkade undan av hennes tårar. ”Han måste få veta så fort som möjligt. Var är vår son?”, frågade han av sin hustru. ”Ute, på marknaden… Han borde vara på väg hem nu.”, svarade hon. De omfamnade varandra, och fortsatte diskutera sinsemellan om allt som behövde sägas.

  Chronis och Amathas 17-åriga son Wreax gick omkring i marknaden, klädd i sin dräkt som visade hans tillhörighet till Handelsgillet Bläck. Han hade ett stort leende, för att han var mycket stolt över att han redan vid så ung ålder fick arbeta i handelsgillet, även om det främst var tack vare sin familjs långa historia i handel. Han gav vänliga hälsningar till andra som hälsade på honom när han gick omkring. Han var trots allt omtyckt, den unga mannen var livsglad, social, vänlig och självsäker. Han var flitig, och även om flera andra var avundsjuka på den status han hade och den beröm han fick, hade de ändå svårt att hata honom. Han var motsatsen till allt Me’erfolket tänkte sig om mörkeralver, och mot alla fördomar som det fanns hade han visat sig vara lätt att gilla.

  Länge tog det inte innan han gick hem, där han mötte sina föräldrar, båda med färdiga packade väskor för att resa. ”Hejsan pappa! Inte ska du väl på en arbetsresa, jag trodde att de inte släppte dig ut ur Antrophelia längre?”, sade han skämtsamt. Han insåg dock, på deras miner och resväskornas mängd, att något var på tok, och blev allvarlig. ”Vad händer? Varför har ni packat?” Amatha gick till sin son, kramade honom och tog honom med sig närmare sin far, som tog i hans axel med ömhet.

  ”Wreax.. Det jag har fruktat länge har skett. Vi har blivit upptäckta, och nu måste vi resa till Dar Zakhar. Det är för vårt bästa. Lloth vill ha mig tillbaka.” Pojken var förbluffad, hans blick var fylld med häpnad och han såg på sin far med frågande ögon. ”Ni driver väl inte med mig?” sade han lätthjärtat, men osäkert då hans föräldrar inte tog situationen på skoj. Chronis skakade bara på huvudet. Han tänkte på att hans son var naiv, och oförberedd på hurdan världen kunde vara.

  Det närmaste Wreax någonsin hade kommit till att inte vara naiv var hans utbildning, hans samvetsgrannhet till sitt arbete, hans lektioner med sin moder om överlevnad som hon gett honom som förberedelse, samt stridsövningar med sin moders forna ledare Ziyaté. Han hade mycket övning och kunskap, men han hade inte ännu bemött världen som den var i praktiken.

  ”Ni måste bege er av snart.”, sade han, innan han omfamnade Wreax. ”Min son, jag vill att du kommer ihåg allt du har lärt dig av mig, din moder, och Ziyaté. Du kan klara dig var som helst, även i det eviga mörkret. Det finns ett ljus i dig som kan överleva vilket mörker som helst.” Wreax började inse att han kanske aldrig skulle se sin fader igen. ”Fader! Jag lovar dig att jag kommer tillbaka!… M..Men..?” Han blev förvirrad, då han inte visste om hans moder skulle besvara honom om möjligheten att de skulle kunna återvända. ”…Vi kommer väl tillbaka?” Han såg på sin moder, som hade en sorgsen min som antydde på att hon inte ville beskriva realiteten av situationen, men kände att hon måste.

  ”Tyvärr, Wreax… Det är farväl för alla av oss. Var förberedd att säga farväl till Antrophelia.” sade hon kallt. Hon hade trots allt hunnit bearbeta sina känslor en del. Däremot blev Wreax nu stum, och hade svårt att få något ur sig. Han nickade till sin moder, och gav sin far en kram.

  Tystnad – den slags tystnad som dränkte all glädje i små rum rådde nu i vagnen där familjen satt, som sakta drogs av två hästar längs med gatorna i Antrophelia. Wreax hade för mycket tankar i sitt huvud för att kunna välja ord. Chronis och Amatha höll händer, som om de höll i varandra i väntan på den kommande stormen. Det varade inte länge innan de var i Antrophelias hamn, där ett skepp väntade som skulle ta dem till närheten av Dar Zakhar, därifrån vägen började till Amathas forna hem och ett nytt liv som väntade på Wreax.

  Att säga farväl var hjärtplågande svårt för Chronis och Amatha. De visste att de förmodligen aldrig skulle möta varandra igen – och deras sorg var tydlig i deras ansikten och deras tårar som de tills den sista stunden fick dela med varandra. Wreax bröt ihop själv då han sade farväl till sin far, som han var mycket lojal till. De sista orden han fick höra av sin far var om hur stolt han var över sin son. ”Wreax. Ta över världen för mig när du är där ute.”, sade han till sist, med en uppmuntrande ton.

  Istället för att säga något nickade Wreax, utan ett leende, osäker om vad framtiden skulle föra med sig. Hans faders sista ord blev kvar i hans huvud, och de var det enda han kunde tänka på medan skeppet långsamt lämnade malströmmen, och riktade fören norrut.

 • Grundare
  Member since: 16/03/2020

  Kapitel 1: En spindel lämnar sitt nät

  År 1408, Tredje Tidsåldern. Dar Zakhar.

  Wreax har nu varit 14 år i Dar Zakhar, där han har trots sin starka ursprungliga motvilja visat sig mycket kapabel. Hans unika talanger och förmågor har inte förblivit obemärkta av Lloth. Nu har spindeln kallat på den unga halvblodiga mörkeralven för att denne ska göra hennes vilja.

  Den äldsta prästinnan Enezla såg upp på Wreax då han anlände till Lloths kammare. ”Av alla personer som kunde tänkas kallas hit är du den sista jag önskat att jag behövt åskåda, svartskalp.” Sade hon med en onöjd röst.

  ”Men trots det ifrågasätter jag inte vår kära gudinnas önskan. Hon väntar på dig, i sin kammare.” Föraktet i hennes röst, då hon sade ordet ”dig”, var uppenbar, och det starka missnöjet hon hade över att Wreax skulle få tala med Lloth.

  Wreax talade inte tillbaka till Enezla. Han visste att han skulle bli utsatt för mera smärta och plågor om han var uppkäftig gentemot Lloths närmaste, och att vara tyst var det bästa han kunde göra i situationen, vilket han hade lärt sig tidigare, den hårda vägen.

  ”Gå, Kel’zak. Försvinn ur min syn.” sa hon och gjorde en gest till två stora dörrar bakom sig som långsamt öppnades av sig själva då han närmade sig. Den oändliga avgrunden i spindelns kammare var så mörk att inget ljus hittade vägen genom den. Han steg in i det totala mörkret, och lämnade den sista springan av ljus bakom sig då dörren stängde bakom honom.

  I mörkret stod han, tills han kände en hård knuff då spindeldemonen tvingade honom till golvet. Lloth tryckte ned på honom med ett av benen på sin enorma spindelkropp, och hennes röda ögon betraktade honom där han låg. Detta var väldigt likt Wreax första situation där han fick uppleva av den mörkeralviska kulturen, då Ziyaté välte honom till golvet.

  ”Och vad har vi här?…” sade hon, med spinnande röst. ”Det kan inte vara någon annan än mitt halvblodiga barn från havet. Om din moder inte hade varit en av mina trognaste skuggdansare skulle du aldrig ha stigit fot i Dar Zakhar.” Lloth släppte Wreax medan de silverfärgade ljuset långsamt samlade sig i hennes kammare.

  ”Men här är du, och har uthärdat alla av även de värsta test och utmaningar du blivit utsatt för. Du kommer att vara mycket användbar för allt som ska ske i framtiden.” Lloth stack sina klor i honom. Hans blick blev tom för en stund, varefter hans blick blev bestämd.

  ”Ja, min drottning…”, svarade han lydigt, medan han steg upp från det kalla golvet.

  ”Ditt första uppdrag, mitt barn, är att ge dig ut i Talanrien… Hitta mina andra barn som har tappat sin väg, och skicka dem tillbaka till mig. Isra Sarrancenia är det viktigaste barnet som du måste nå. Me’erisia ska bli mitt genom henne. Ditt andra uppdrag är att du ska vara mina ögon i den svarta marknaden. Och genom dig ska jag ta reda på vem som är Det Tionde Fingret, när tiden är rätt. Genom dig ska Celeras bli mitt.”

  ”Och vilken rar överraskning det var för mig att upptäcka att din egen familj i Me’erisia har påbörjat det som jag behöver. Din kusin Deimos har stora ambitioner… Och genom mig ska de bli dina egna.” sade Lloth, med ett behagligt skratt. ”Jag har skickat brev i ditt namn till honom… Han är på väg för att rädda dig från Dar Zakhar. Vad gör inte me’erfolket för sina egna?” Lloth stirrade in i Wreax ögon medan hon talade till honom, och log med ett lömskt leende.

  Han bugade inför spindeldemonen och gick iväg medan hennes röst ekade i hans huvud. ”Dina uppdrag för mig skall bli ditt livs arbete. Gå nu… Bläckspindel.”

 • Grundare
  Member since: 16/03/2020

  Kapitel 2: Ett Familjeförräderi

  År 1414, Tredje Tidsåldern, Neurotar, Me’erisia

  Längst ut vid västra kusten av Neurotar stod en borg ovanför land. Till skillnad från huvudstaden Antrophelia, och andra områden i Me’erisia där me’erfolket aldrig lämnade sina undervattensformer, hade me’erfolkets befolkning ett gott antal som bosatte sig på de tre öarna omkring ovanför vattenytan. Det var dock inte många av me’erfolkets större byggnader som reste sig på land, men detta slott var ett tydligt undantag till folkets allmänna normer. Slottet tillhörde adelsfamiljen Situros – en av Antrophel’iersläktena som sågs som svarta får bland adeln i Me’erisia, vars vapen var tydligt på långa flaggor som prydde yttre väggen av borgen och var synliga redan på långt avstånd. Detta inverkade dock inte på respekten som familjen njöt av bland folket. I ett rum som var välupplyst av det naturliga dagsljuset som sken in ur öppna fönstergluggar satt Deimos Situros vid ett bord som hade en stor karta av Talanrien.

  Deimos Situros var en handelsman likt de flesta män i hans adliga släkt. Namnvärda handelsmän som Dardanos, hans farfars far, Cephalus, hans farfar, Evander, hans fader, och dennes bror Chronis hade alla haft goda rykten i Antrophelia som medlemmar av släkten. Namnet Situros var, för många av me’erfolket, synonymt med adliga handelsmän som anställde stora mängder me’erfolk i handel. Ett ovanligt drag för familjen var också att de själva ofta var väldigt involverade i själva verksamheten, då många adliga släkter ofta anställde andra för att arbeta för dem så att de själva inte behövde göra det. Men i familjen ansågs entreprenörskap, samvetsgrannhet och arbetsamhet vara viktiga egenskaper som uppmuntrades och bevarades med stolthet. Även då andra adelsmän såg familjen Situros som något egendomliga på denna punkt så respekterade de familjen mycket trots allt, så mycket som familjen åstadkommit historiskt. Det gick inte att säga om många andra adelsfamiljer, då flera av dem upprätthöll någon form av oengagerat ledarskap som gynnade på arbetarnas svett, medan de kunde leva någorlunda hedonistiskt själva.

  Deimos var dock inte likt de andra av familjen. Han hade ovanliga ambitioner som sträckte sig utanför Me’erisia, och det fanns ett mörker till hans sinne som många upptäckte redan på ett första möte. Han är dominant i sociala omständigheter med sina starka åsikter och starka vilja. Han är också ofta vresig och oartig. Men svagheten i hans personlighet kom även från detta. Så självisk som han var och uppenbarade sig för andra gjorde att hans motiv var förutsägbara för någon som kunde vara tillräckligt länge i hans sällskap. Han skulle få lära sig att det största felet man kan göra då andra vet om ens ambitioner kan de se till att man inte får det vad man vill ha – eller utnyttja en genom att lova dem precis vad de vill ha.

  ”Naera? NAERA!”, ropade Deimos. Ropet besvarades av snabba steg som ledde en halvme’erisisk kvinnlig magiker in i rummet där han satt, och ett svar i lugn ton. ”Herr Situros?”

  ”Där är du, bra! Jag vill att vi vet precis när våra gäster anländer. Övervaka hamnen med dina förmågor, Aspector.”

  Titeln var något som Naera var van vid även om hon inte längre hade rätt till den. Denna uppgift var en ren trivialitet för en magiker, då den inte krävde någon magisk talang överhuvudtaget. Vilken som helst magiker skulle vara rakt sagt förolämpade av att bli tillsagda att göra något så meningslöst som att spana efter skepp som anländer. Men före-detta aspectorn Naera var inte vilken som helst magiker.  ”Givetvis, herr Situros. Detta kommer att vara en dag att minnas.”, svarade hon.

  Naera hade hamnat hos Deimos då hon blivit fast i Me’erisia medan hon flydde från Det Tredje Ögat, organisationen som hon arbetade för innan hon blev en efterlyst olaglig magiker. Deimos såg möjligheten i att ha en magiker som kunde betjäna honom, och han hade använt sitt inflytande för att befria henne, och hade lyckats hålla henne undangömd från organisationen så länge hon arbetat för honom. Sen dess har hon gjort vad han ville att hon skulle göra med sina magiska talanger. I verkligheten behövde hon sällan göra märkvärdiga saker för denne – Deimos var inte kreativ då det gällde att tänka på vad som kunde göras med magi, eller hur det kunde bäst användas till nytta.

  Naera gick mot dörren, och Deimos uppmärksamhet gick till sin kusin som stod i närheten av dörren, även om han inte lyfte på sitt huvud, sin blick fokuserad på kartan som låg på bordet. ”Wreax, kom hit!” sade han med en lugnare men fortfarande bestämd ton. Naera tittade på Wreax med en blick och ett busigt leende medan hon gick ut ur rummet förbi honom. Wreax log med ena mungipan för att besvara Naeras leende, men gick fram till Deimos med en allvarlig min.

  Sonen till hans faders bror och hans yngre kusin Wreax var bland de få som Deimos litade på. Wreax hade till hälften mörkeralviskt ursprung, och hade tvingats flytta med sin moder till Dar Zakhar år 1394 av tredje tidsåldern. Han hade dock flytt från mörkeralvernas rike, och nu hade Wreax bott de senaste fem åren med Deimos som hade hjälpt honom återbetala skulder som han haft till de som hjälpt honom fly. Under de senaste åren hade de blivit mycket nära. Det var möjligt att Deimos inte ansåg att Wreax var ett hot – så som denne uppenbarade sig till Deimos var han en halvblodig pojk som kunde läras att göra det han behövdes för, och var i en tacksamhetsskuld till honom. Åldersskillnaden var märkbar mellan kusinerna, såsom den hade varit mellan bröderna Evander och Chronis generationen före. För Wreax hade Deimos varit en vuxen manlig förebild då de var yngre.

  ”Du ska få se. Vi behöver inte ta över hela Talanrien till en början. Men dessa första kontakter vi skapar här är de viktigaste. Ju flera vi får desto lättare blir det för oss att övertyga andra. Inom kort kommer vi att ha ett imperium.”

  Deimos hade stora planer. Han ville påbörja smuggling, häleri och olaglig handel på en större skala än vad någonsin skådats i Talanrien. Inte för att det inte skulle pågå i Talanrien så mycket, för att det gjorde det nog. Men det fanns ingen överhängande organisation, eller en tillräckligt inflytelserik spelare i marknaden som kunde koordinera svarta marknaden – ännu. Men detta ville Deimos åtgärda.

  Wreax log till allt Deimos sade. ”Du har så rätt. Om vi får de första ombord har vi alla andra. Men vilken orsak har de att lyssna på oss till första början?”

  Han fortsatte tala medan han ritade symboler och skrev olika namn på områden på Talanriens karta. ”Monopol.”, sade Deimos. ”Det är orsak nog för att vi ska kunna övertyga dem. Tack vare samarbete med oss kommer de att kunna tjäna mera pengar än någonsin förr då de inte längre konkurrerar med varandra i öppen marknad.”

  Men vilken auktoritet har vi att skapa monopol?” frågade Wreax fundersamt. Kusinen var inte enfaldig – han behövde mera övertygelse för att komma över sin skepticism.

  Deimos reste sin blick. ”Varför ifrågasätter du mig, pojk?” sade han med avsmak i tonen. Wreax såg tillbaka med en självsäker och behärskad blick. ”Du behöver inte smickrare omkring dig. Vad du behöver är någon som kan hjälpa dig åstadkomma dina mål. Och jag tänker att vi behöver mera för att övertyga dem.”

  Han gillade inte att bli ifrågasatt, och detta hade varit första gången som Wreax hade varit så direkt i sitt språk gentemot Deimos. Han var aningen misstänksam, men mera förvånad… Visserligen var han medveten om att Wreax hade bott hos mörkeralverna en god tid, och verkan av Dar Zakhar på den unga halvblodiga me’erisiern var tydlig. Wreax var till sitt sinne betydligt mera allvarlig än han var innan vistelsen bland mörkeralverna, och gav ifrån sig en slags kall känslolöshet som mörkeralver hade. Kanske Wreax också hade mognat mera under den tid de inte hade setts än han ville ge denne beröm för. En sak var han dock säker på – så mycket som han ogillade att denna sagt emot honom visste han att kusinpojken hade rätt.

  ”Och vad föreslår du?”, frågade han med en blick som sökte efter svar i Wreax ansikte. Wreax var tyst, då han märkte att han inte hade ett konkret svar att komma med. Men han bestämde att försöka besvara sin kusins fråga. ”Ja, vi måste ha något sätt att övertyga dem att de inte har ett val. Kanske vi kan använda deras konkurrenter emot dem?”

  Deimos log. ”Du har börjat lära dig, Wreax. Bra! Men som tur har jag redan påbörjat det du nämnde. Vi kommer att bjuda dem en unik chans att möta sina konkurrenter här, direkt. Och de kommer att strida sinsemellan för att få arbeta med oss.”

  Wreax log tillbaka, och han var nöjd med vad han hörde. ”Då ska vi ge dem dolkarna som de ska sticka i varandras ryggar. De har vi inte ont om.”

  Deimos såg ner på kartan. Han var något häpen av hur lätt det var för Wreax att tala så grovt som han gjorde – främst för att han inte hört Wreax göra det mycket innan detta. Han visste inte vad han skulle tänka om sin kusin, men var nöjd att denna var med på planerna han hade. Kanske Wreax kunde vara nyttigare i längden än han hade väntat sig?

  ”Perfekt! De första gästerna vi får är från Celeras. Dessa kommer att vara överlägset de viktigaste kontakerna för oss att påbörja allt.” Deimos steg plötsligt upp. ”Men, vi har tid att skåla först!” Han tog en flaska av tjockt glas som innehöll starkt sprit och ett par glas som han hällde i, och gav andra glaset till Wreax medan han lyfte sitt glas i luften. ”Till… Kontaktnätverket!”

  Wreax log lömskt och svarade lugnt. ”Till Kontaktnätverket.” Det tog dock inte länge efter att de druckit glasen tomma på en gång att Deimos schasade ut sin kusin. ”Men nu, Wreax, gå ut och gör oss redo att ta emot gästerna. Och ta flaskan med dig. Vi kan dricka tillsammans med våra framtida kontakter!” Wreax nickade lugnt. ”Jag ska göra det, käre kusin.”

  Wreax gick med den tjocka flaskan och ställde den på ett bord som var ute i en skuggad del av innergården. Han slog med handflatan i bordet irriterat, och stod nu och lutade med händerna på bordet. De senaste åren hade inte varit lätta för Wreax i Deimos närvaro. Han hade inte haft mycket annat än en stor skuld med sig då han flydde Dar Zakhar, och Deimos använde detta till sin nytta – att ge honom allt han behövde och ville ha, t.ex. återbetalandet av denna skuld. Detta kom dock inte gratis för Wreax. Priset för detta var hans lojalitet, och att arbeta för Deimos som en slags springpojke, vilket han nu gjort under en god tid. Detta var något Deimos ofta gjorde för att få andra att arbeta för honom. Genom att vädja till att han var generös satte han andra i ett slags tacksamhetstvång, vilket både Wreax och Naera hade gentemot honom.

  Deimos var dock något blind till ett antal saker som låg rakt framför honom. Han kände inte till vad allt Wreax hade varit med om före denne hade börjat arbeta med honom. Hans kusin hade, bland annat, låtit bli att berätta att han stridit sida vid sida med skuggdansare från Dar Zakhar, och att han ursprungligen lyckats arrangera möjligheten att ta sig undan det eviga mörkret var inte något man gjorde lätt. Så farlig som Wreax kunde vara insåg Deimos inte att denne alls kunde tänkas vända sig mot hans egen familj.

  Naera som var i närheten kom till Wreax och rörde honom lugnande. Wreax såg mot Naeras hand, och vände sig mot henne. ”Wreax… Detta skall bli en dag som Deimos aldrig glömmer.” Hon log till honom som hon tidigare gjorde, och kysste honom. Deimos insåg inte heller att missnöjet som Wreax och Naera hade och förnedringen som de hade fått stå ut med under flera år hade orsakat att de hittat varandra. De var båda missnöjda med sina omständigheter, och hade båda insett varandras värde och talanger ju mer tid de spenderade tillsammans. Men de hade hållit relationen de bildade undangömd från Deimos.

  Äntligen ska det ske. Du och jag… vi ska aldrig längre behöva göra något han påtvingar oss. Vi blir fria.

   

  Efter en tid anlände ledare av kriminella grupper från Celeras till hamnen vid Neurotar vid olika tider, och tog sin väg till Hus Situros slott. Deimos och de andra mötte deras nya gäster på innergården, där de snabbt insåg vem de andra gästerna var.

  ”Deimos, vad är betydelsen med detta? Varför är dessa söndagsbanditer här?”, frågade ledaren till en av grupperna. Deimos informerade dem lugnt om omständigheterna, och att en duell mellan ledarna till dessa grupper skulle avgöra vem som fick äran att agera som kontakter lokalt i Celeras. Som de planerat tidigare kunde de kriminella inte låta bli chansen att bli av med sina rivaler på en gång. Efter en blodig duell där andra ledaren slutligen lyckades hugga sin kniv djupt i den andras bröstkorg gjordes avtal – en gemenskap bland brottslingarna i Celeras, som alla skulle arbeta som en del av det internationella kontaktnätverket för att förenkla smugglingssamarbete, och allmän prissättning på svarta marknaden under en kartell. En överenskommelse som inte skulle bara nyttja brottslingarna i Celeras och göra deras verksamhet mera säker och lönsam, men också nyttja kontaktnätverket. Främst då ledaren av kontaktnätverket.

  Deimos talade i en triumferande ton efter att han hade skakat hand med brottslingen från Celeras. ”Idag börjar det! Ett nytt kapitel i världshistorien, med ett nytt maskerat ansikte för undervärlden! En ny okrönt härskare! Jag, Deimos Situros!”

  Medan Deimos talade hade Wreax plockat upp en av dolkarna som tillhörde en av de döda ledarna som hade stupat. Hans grepp kring dolkens handtag var hårt, och han gick med lugna steg till sin kusin. Deimos vände sig mot Wreax för att omfamna honom, och då högg Wreax plötsligt dolken i Deimos vänstra arm och satt krokben för denna så att han föll till marken. Deimos röt av smärta medan Wreax höll Deimos mot marken medan Naera fäste ett litet prydligt ankare med en kedja som hon lindade kring hans arm. Naera utförde en förbannelse i blodmagi som tvingade kedjan att sitta fast med magi. Därefter släppte Wreax taget från sin kusin, och gick till bordet där han tidigare ställt flaskan med sprit. Han drack nu direkt ur flaskan och tog flaskan med sig då han gick närmare Deimos. Naera tog ett par steg ifrån Deimos då hennes magiska förbannelse var klar och ställde sig bakom Wreax.

  Deimos steg långsamt upp, men upptäckte samtidigt att ankaret satt fast i honom. ”Vad är det här? Naera!…” Naera skrattade hånfullt till Deimos missöde. Han såg nu, för första gången sättet som hon såg på Wreax och insåg hur han kunde bli bedragen. ”Du… Du kommer att ångra det här. Jag ska se till att ni båda brinner i den säng ni ligger bredvid varandra i!”

  Wreax gick fram och tog sin kusin i kragen och, med sin andra hand, slog denne med flaskan i ansiktet så att han föll bakåt och landade ograciöst på sin rygg. Blodet började rinna fram ur hans näsa och hans mungipor. Deimos lyfte långsamt sin övre kropp från marken medan han försökte få ur sig ord.

  ”Wreax… Vi hade ett avtal… Vi skulle bli rika tillsammans…”

  ”Ett avtal är bäst att brytas ifall det inte främjar ens intresse. Jag har varit generös nog till dig. Jag är inte längre någon du kan beordra att göra vad du vill att jag gör. Och om det är upp till mig gör du aldrig något mera under ditt miserabla liv. ”

  Deimos försökte stiga upp, medan han spottade av blodet som hade börjat samlas i hans mun, med en blick av skräck mot sin unga halvblodiga kusin.

  ”Nej.. Wreax.. Gör inte det här…”

  Wreax tittade på sin äldre kusin. Så patetisk, tänkte han för sig själv. Han såg på brottslingarna från Celeras, och tilltalade dem näst. ”Nu arbetar ni för mig, inte min kusin. Ni tilltalar mig enbart med kodnamnet Bläckspindel. Och det här avskummet tar ni med er på vägen hem. Kasta honom i havet vid Spillerhamn. Låt honom hitta lycka på andra sidan världen.” Han vände sig åter mot Deimos. ”Om jag någonsin upptäcker att du försöker sabotera mig kommer jag att hitta dig, och ta livet av dig. Förstår du?”

  Deimos fick bara ett par ord ur sig. ”Bläckspindeln… Pfff…. Familjeförrädare… De brinner i djupaste helvetet…” Wreax slog honom igen, denna gång i sidan av huvudet så att denna tappade medvetandet. ”Lyft honom!  Och ni kan knyta honom i ett rep och dra honom under skeppet om ni så vill. Jag bryr mig inte.” En av de tre brottslingarna som lyfte Deimos från marken med ett stön protesterade lite.

  ”Men… vad om hans ankare tar i något på vägen? …” Wreax skakade enbart på huvudet, och viftade bort dem. ”Ni gör vad ni vill, som sagt. Så länge som han försvinner ur min syn.” . Brottslingarna var övertygade av den brutala behandlingen Deimos fått, och insåg att de inte hade ett val. De vände sig medan de bar Deimos iväg.

  ”Herr Bläckspindel.”, sade ledaren till brottslingarna från Celeras. ”Det skall bli en ära att arbeta med er.”, sade han, innan de skakade hand. Wreax sade dock ingenting i svar. Han var djupt i sina tankar, och funderade på nästa stegen han skulle ta. Brottslingarna bar Deimos ombord sitt skepp, och lämnade Neurotar.

  Wreax Situros stod kvar, med Naera Rennyn vid sin sida. Sakta skulle de ta kontrollen över resten av Talanriens svarta marknader.

 • Grundare
  Member since: 16/03/2020

  Kapitel 3: Ett möte mellan kungar

  År 1422, Tredje Tidsåldern. Vättekonungens Sal, Worggard.

  Dessa händelser sker efter tråden “I skogens utkant”, då Wreax mötte Kheezai och Ithia och besökte Ethirion i Celeras. Skeppet som Wreax återvände med till Antrophelia stannade dock i Bläckspindelns Bukt, norr om Worggard. I Celeras hade Wreax fått bud från en vätte att Vättekonungen Zekk Grashnak ville möta honom.

   

  Två år hade gått sen Bläckspindeln satt sin fot i Vättekonungens Sal. Dessa två år sedan hade detta samarbete mellan Wreax Situros och Zekk Grashnak börjat, och goda framsteg har gjorts sen dess. Trots allt hade den första hamnstaden som någonsin byggts av vättar blivit byggd norr om Worggard, och området som Wreax hade köpt av Vättekonungen hade snabbt blivit en stadsstat, där han var nu en monark, även om han inte vistades där i allmänhet då Vättekonungens kusin Brekt Grashnak agerar som borgmästare medan han inte är närvarande.

  Ordet om Bläckspindelns Bukt, ett nytt ställe inte så olikt från Spillerhamn, där istället för pirater fick lönnmördare, hälare, yrkesbrottslingar och svarta marknadens agenter stanna och bo, spred sig snabbt bland kriminella i Talanrien. Rätten till dockning, vistelse och boende var dock inte helt utan villkor, då det väntades att man hade ett medlemskap i Bläckspindelns Kontaktnätverk om man inte var en vätte.

  Då Bläckspindeln hade förhandlat om rättigheten till området hade han lovat Vättekonungen två saker i gengäld. Det första han hade lovat var att han skulle understöda Worggard med sina resurser, vilket han hade gjort både genom krigsmaskiner, utrustning och andra krigsvaror som Zekk Grashnak hade önskat, men också genom att anställa vättarna som arbetare i otaliga uppgifter som de behövdes till för att skapa stadsstaten. Kontaktnätverkets verksamhet bringade tillräckligt med resurser för att tillfredsställa alla behov – både då det kom till Worggards krav på Wreax, och byggandet och upprätthållandet av stadsstaten under hans styre.

  Men, det andra löftet som Wreax Situros gjort Vättekonungen hade bevisat sig svårare att uppfylla. Zekk Grashnak hade önskat en möjlighet att sätta sig ner med Isra Sarrancenia, drottningen i Me’erisia, för att förhandla om allians. Tills vidare hade inte Wreax närmat sig drottningen för att arrangera detta mötet – vilket han haft en lång tid på sig att göra. Han hade dock inte heller varit i Antrophelia efter att han gjort löftet. Han visste dock om situationen i Antrophelia. Fallet av Loradon, och demonen Ayperos flykt från monsterjägare in i famnen på drottningen. Sannolikheten att drottningen skulle acceptera ett möte med vättekonungen var skrattretande liten.

  Idag, lite på två år sen senast, ekade stegen längs med golvet i salen där stora eldar brann längs med salens raka entré ända upp till tronen där Zekk Grashnak satte, väntandes på sin gäst. Han bar kronan som tillverkats av de stora tänderna som Bläckspindeln senast givit honom i gåva.

  “Bläckspindel. Er närvaro glädjer mig stort.“, sade Vättekonungen belåtet, medan Wreax närmade sig hans tron.

  “Käre Storworgen, jag fick ert meddelande i Celeras. Jag ser att ni hittade ett sätt att bära min gåva till er på ett sätt som hyllar er.”

  “Minsann. Denne krona har jag burit med ära, och Worggards folk har följt mig under min banér. Det skulle verka som att jag har er att tacka för mycket.” sade Zekk Grashnak. Han verkade mena det han sade, men fullkomligt nöjd var hans röst inte. “Men det är ju så att ni också har mycket att tacka mig för, inte sant?”

  Wreax gillade inte vättekonungens ton. Det kändes för honom att denne försöker påtvinga tacksamhet från honom. Men det var ju han som hade fått göra allt det tunga arbetet – Zekk Grashnak hade bara sålt honom land. Givetvis hade Wreax inte kunnat göra mycket utan det han fått köpa. Wreax hade dock ett skarpt socialt sinne och hade en förmåga att vara diplomatisk på en avvärjande nivå. “Visst, ers höghet. Ni är möjligtvis den som öppnat den mest betydelsefulla dörren i etablerandet av mitt kartell. Utan er hjälp skulle jag fortfarande söka desperat efter ett fotfäste för mina operationer.

  Zekk var belåten av tonen som Wreax hade talat till honom med, men var inte förtjust i tanken att han hade möjligtvis varit den som gynnat mindre av deras avtal. “Bra. Därför hoppas jag att ni förstår att er tacksamhet ännu bör komma bärandes med gåvor som väntats med den.”. Wreax var överraskad av Zekks talfärdighet – även han var förstummad över vättekonungens sätt att tala, även om han kände till denne och visste att konungen inte bör underskattas likt sina förfäder. Men han visste såklart vad det var frågan om.

  “Alliansmötet. Det är det ni hoppas på.”

  “Hoppas på?!” Skrek Zekk och slängde våldsamt en bägare mot golvet som studsade vidare förbi Wreax. “Ni lovade mig ett möte med Isra Sarrancenia. Varför har jag inte hört något om det?” Bläckspindeln följde bägaren med sin blick, och rörde sig knappt i reaktion till detta utbrott.

  “Ni förstår, ers höghet, att detta möte är ett komplicerat ärende. Jag har lagt mycket tanke på detta möte som ni hoppats på. Min slutsats efter allt tänkande var att ni bör överväga detta krav noggrant, och att ni eventuellt bör fråga er ifall detta är vad ni verkligen vill.”

  Zekk var rasande. “Ni är nära slutet av mitt tålamod. Mina krav är för mig att ställa, inte för er att ifrågasätta! Det var del av vårt avtal. Glöm inte att jag kan bränna Bläckspindelns bukt till marken nästa morgon ifall jag så vill!”

  Wreax behöll dock sitt lugn, och svarade till vättekonungen “Jag har lärt mig mycket av vad som skett i Antrophelia under senaste året. Problemet är att hus Sarrancenia har nya allierade och denna andra allians skulle inte vara i ert intresse. Låt mig förklara.”

  Zekks ilska var i förankrat i det sista han hade av sin självbehärskning, men han blev dock intresserad av vad Wreax hade att säga. “Fortsätt…” sade han obelåtet, medan han satt sig tillbaka på sin tron. Wreax var nöjd över att han åter igen lyckats tvinga en kamp att utföras i ord. Han förlorade sällan dessa kamper. “Ja, ers höghet. Isra Sarrancenia är nu med Lloths urgamla fiende, Ayperos. Varsågod, jag kan gärna låta er tänka på andra alternativ för sätt för mig att tillfredsställa er känsla för orättvisa.”

  Vättekonungen var fundersam. Bläckspindeln hade självklart rätt. Ifall han allierat sig med Ayperos genom ett avtal med Me’erisia skulle han verkligen inte kunna hålla sitt envälde över Worggard. Shamanerna skulle aldrig tillåta denna hädelse. Så mycket som Zekk avskydde att bli ifrågasatt förstod han problemet fullkomligt.

  “Jag…” började vättekonungen, innan han hittade sitt fotfäste i dialogen åter igen. “Jag vill att du ökar den andelen av vinster som bukten gör i framtiden som går till mig. Fördubbla min andel.”

  Inombords log Wreax, eftersom dessa inkomster som kom från Bläckspindelns Bukt till hans organisation var måttliga, men inte hans primära inkomstkälla. Det skulle gå lätt att fördubbla vättekonungens belöning, vilket var en mycket god mängd pengar i kontinuerligt flöde. Men Bläckspindeln gjorde större vinst för att betala detta pris än vad det skulle kosta honom att hitta en ny bas för sina operationer och att bränna bron mellan honom och Worggard. Även om detta inte var en stor uppoffring i detta perspektiv gjorde Wreax allt för att det skulle verka som att det var det. “Ni begär ett högt pris. Men jag kan gå med på detta. Ni får dubbelt så mycket för all framtida vinst.”

  Zekk var nu något lugnad av situationen. “Bläckspindel. Jag tackar er åter för ert samarbete med mitt folk. Jag lät otacksam tidigare, men ni har gjort mycket för vättarnas samhälle. Och jag har er att tacka för att få tillgång till information om Ayperos. Den demonen kan stiga över gränsen till Worggard, men skulle möta fem tusen av mina bästa ryttare för det.”

  “Information är min allra främsta handel grundad i, ers höghet. Men ni kommer alltid att få information från mig billigare än någon annan i Talanrien.”, svarade han till vättekonungen. “Jag tackar för diskussionen, och gästvänligheten av er sal. Adjö, ers höghet.

  Vättekonungen skrockade tillbaka belåtet till Wreax. “Farväl, konung av Bläckspindelns Bukt. Hälsa min kusin Brekt när ni nästa gång ser honom.”

   

  Bläckspindeln och Vättekonungen tog avsked från varandra, varpå Bläckspindeln fortsatte sin färd tillbaka till Antrophelia. Händelserna efter det börjar i tråden “Ett handelsfartyg återvänder”.

 • Grundare
  Member since: 16/03/2020

  Kapitel 4: På spåret efter Fëani Sarrancenia

  År 1422, Tredje Tidsåldern. Påbörjar i Antrophelia, Me’erisia och slutar i Frostheim, Kaldrland.

  Dessa händelser sker efter tråden “Ett möte i hemlighet”, då Wreax tagit avsked från Handelsgillet Bläck efter att han hade utpressat sin tidigare chef Vésiva med att hålla hennes man Neyir som gisslan, och fick därmed reda på mycket information, både på basen av vad Vésiva berättat och vad han kunnat härleda. Han använde denna stund som han hade att samla sina tankar om allt som skett sen han återvänt.

  I Antrophelias hamn stod Wreax vid skeppet som han anlänt med till staden en kort tid sedan. Han hade lämnat Antrophelia med skepp flera dussintal gånger, men denna avfärd skulle vara annorlunda. Trots allt var hans fader inte längre och sade farväl. Chronis Situros hälsotillstånd hade börjat ta sina nästa steg mot det sämre hållet, vilket hade förmodligen skett tack vare den depression som hade krypt upp på honom med tiden då längtan efter sin före-detta fru (och Wreax moder) Amatha Ezkar blivit svårare, och försvårats ytterligare ju mera han fått veta om att hans son inte skulle vara den man han hade hoppats på att han skulle bli.

  Medan han utpressat Vésiva hade hon avslöjat mycket som han haft sina egna aningar om. Att få reda på Vésivas inblandning med Det Tionde Fingret hade också varit en överraskning, men det var en välkommen överraskning. Han visste var och när Vésiva skulle ha hennes möte med fingret, och det gav honom utmärkta möjligheter att blanda sig i, för att inte både kunna göra ett överraskningsanfall, eller att kunna samla all relevant information som han behövde veta ifall hans kontakt var på plats för att lyssna. Då det gällde Wreax intressen var det allra främsta hans eget, som var i linje med organisationen han skapat: Bläckspindelns Kontaktnätverk. Och att bli av med alla konkurrenter för sitt kartell, såsom Det Tionde Fingret, var bland hans främsta ambitioner.

  Länge hade han varit likt den vanliga husflugan som suttit i taket medan andra talade. Han hade suttit i många av de rätta hörnen för att få reda på hemligheter som inte var avsedda för honom att veta. Han visste om att Vésiva hade varit involverad i hela situationen angående Ayperos närvaro i drottningens palats. Även om hon nekat det fanns det ingen annan förklaring som förnuftet skulle kunna övertygas om. Dessutom visste han en hel del av vad Ayperos och Isra hade diskuterat i sina mörka stunder tillsammans, och nivån av deras ambitiösa tänkande. Visserligen vore det inte en dålig idé att ställa sig på deras sida av det hela, men han hade gjort egna allianser som gjorde detta svårt. Det var ett dilemma – främja sina egna intressen genom att främja Isra Sarrancenias och Ayperos intressen, eller att göra det genom att ställa sig mot dem på sidan av Lloth, Dar Zakhar, Worggard… Och Fëani Sarrancenia.

  Fëani Sarrancenia hade han också fått information om, då Vésiva gav honom koordinaterna där hon senast setts. Denna information hade lett honom till att veta att hon nu förmodligen var i Kaldrland, och att detta skulle vara nästa ställe som han åkte till. Det var skeppets nästa destination. Han hade inte dock väntat att ett brev skulle anlända till honom den morgonen:

  Wreax

  Du vet inte vem jag är och just nu spelar det ingen roll. Vi har träffats, du vet bara inte när och var. Jag finns inte i din närhet nu så du har inget att frukta från mig. Inte heller spelar det någon roll om du nämner det här brevet för någon om det är så att du inte vill eller kan ge mig det jag ber om. Ingen kommer ändå att veta vem jag är. När jag träffade dig senast, likt en skugga, var jag bara ett barn. Nu är jag vuxen men minnet av dig är en lojal skarpsynt man, någon pålitlig. Det är just en sådan man jag söker. Jag behöver information om vad som sker i Me´eresia. Om du inte kan ge mig den informationen så ber jag dig att betala Daermond för dem. Jag äger inget, ännu, men jag kan lova en gentjänst vad det än må vara fram tills det att jag har guld att röra mig med. Sänd bud med vändande fågel, den hittar mig.

  X

  Detta brev kunde inte ha varit från någon annan än Fëani. Det var mycket hon inte visste om Wreax minsann. Hennes bedömning av Wreax lät till stor del som en beskrivning av hans fader, vilket var förståeligt med tanke på hur länge det varit sen hon varit i Antrophelia. Hon visste inte heller att Wreax redan gjort sitt erbjudande till Daermond. Däremot var han mycket tvivelaktig över att han någonsin skulle få information från denne. Han kände dock att han skulle behöva besvara hennes brev.

  X

  Om det är information ni önskar har ni kontaktat rätt person. Även utan Daermonds hjälp, som jag redan anlitat för att få ytterligare information ifall jag kan, har jag redan mycket information ni kan vara intresserad i. Jag är säker att vi kan komma till en förståelse. Låt oss möta i Frostheim. Jag kommer att vänta på er i det värdshus som kostar mest att vistas i.

  Wreax

  Men vad betydde allt detta då det gällde Wreax ställning i Antrophelia och i Me’erisia? Efter att han gjort allt det han gjort, skulle Isra Sarrancenia ta Vésivas sida efter allt som skett? Kunde han ersätta Vésiva och återvända till Handelsgillet Bläck? Det verkade osannolikt. Hans tankar gick flera varv kring allt, och blev mer och mer övertygad att han måste någon gång i framtiden förbereda sig för att eventuellt lämna Me’erisia förevigt, ifall han ställde sig emot den nuvarande drottningen på samma sätt som han ställt sig emot sin före-detta chef. Däremot, om han skulle hjälpa Fëani Sarrancenia ta tronen, störta Isra, och avskeda Vésiva kunde han eventuellt stanna, och nå högre höjder än han tidigare haft i Me’erisia. Men ville han det? Trots allt höll Bläckspindelns Kontaknätverk honom mycket upptagen redan på så många andra håll i Talanrien.

  Tanken om att lämna Me’erisia gjorde dock att han kände sig hemlös för första gången, även om han hade flera hem i flera delar av Talanrien. Antrophelia hade ändå varit det första hem han känt, även om det hade varit ett trasigt hem, och hans minne av sin barndom tog honom på en resa till det förflutna. Tider då hans föräldrar var tillsammans. De var så lyckliga tillsammans, tänkte han. Och med Aine Chaullac hade han fått känna en stund av denna lycka själv. Är denna lycka någonsin menad för mig?, frågade han sig själv dystert i sina tankar. Men han var säkert att han, en dag, skulle träffa Aine igen. Och förhoppningsvis skulle det vara längre än deras gemensamma tid hade varit. Frågan var bara när, och var, de skulle ses åter.

  Om han skulle få vara lycklig, så hur länge skulle det vara? Det var den sista och svåraste fråga som han minst av allt kunde våga svara på. Den livsstil han valt var trots allt inte en väg som ofta ledde till att leva lycklig tills sina sista dagar. Livet i den kriminella undervärlden var farligt, man fick alltid vara beredd på att det fanns någon som hade tillräckligt med orsaker för att sticka en dolk i ens rygg. Och, då hans mörkeralviska arv inte tillät för honom att möta en dödssäng som människor ofta fann sig i ifall de fick leva sina dagar till slut, så var det garanterat att risken för att möta sitt slut på ett blodigt sätt ökade med varje år som gick.

  Wreax tog sina första steg in på skeppet. Manskapet på skeppet var noggranna med att inte stiga i hans väg och ge honom rikligt med utrymme för att gå på skeppet i sin lugna och avsiktliga stil. Han gick direkt till kaptenen, som var en storväxt vätte med ett ärr som fick honom att se ut att ha ett konstant flin.

  ”Dags att vi åker iväg. Jag vill vara i Frostheim innan veckan är slut.”

  ”Ja, herr Bläckspindel”, svarade vätten.

 • Grundare
  Member since: 16/03/2020

  Kapitel 5: Den Okrönta Kungens Fall

  År 1422, Tredje Tidsåldern. Wreax Situros Herrgård i Celeras

  Wreax har varit en fånge hos Tionde Fingret efter händelserna i “Den som väntar på något gott…”, varefter han nu möter ledarskapet i Bläckspindelns Kontaktnätverk i Celeras.

  Man kan bygga ett imperium på ett årtusende, men längre än en dag behövs inte för att det ska falla. Och då ett imperium blir stort nog är det nästan oundvikligt att det kommer att falla, med stor sannolikhet. Hans långa frånvaro tack vare allt som skett sen han blev kidnappad i Me’erisia hade förargat många av hans undersåtar på flera håll i Talanrien. Rykten spred sig snabbt, och konkurrenter överallt flockade nu till marknaden. Kontaktnätverkets herrskap utmanades konstant på alla fronter.

  Då han slutligen blivit bruten ur Tionde Fingrets gömda fängsel i katakomberna hade Wreax Situros varit alltför länge ut ur spel. Permanenta skador till organisationens förtroende för honom hade redan förorsakats, även om Moira, Vesíva och det Tionde Fingret inte kunnat förutspå vilken nivå av skada de skulle orsaka honom då de verkställde planen de hade. Wreax visade inte det till sina fiender i stunden, men inombords visste han hur grova konsekvenserna skulle vara med varje dag som gick i fångenskap.

  Man kunde tänka sig att det första i hans sinne var att söka hämnd. Onekligen gick det i hans tankar, men hans personliga hämnd var inte en prioritet för någon annan än han själv. För alla andra i Bläckspindelns Kontaktnätverk var prioriteterna betydligt mer själviska. Ingen heder bland bovar, speciellt då det betyder dåliga affärer.

   

  Den stora herrgården i Celeras, och omgivningen i vardagsrummet  i denna herrgård som tillhörde adelsmannen från Me’erisia var alltid lika hemtrevlig, men stämningen kunde däremot inte vara mer fientlig. Rösterna i rummet talade över varandra hektiskt. Alla rikesledare var kallade till ett bord, och vid bordet stod de, de flesta redo att ge sin egen åsikt om allt som skett. Den första att tala i en hög röst för att få sin röst hörd över de andra var mörkeralven Dhunnagon.

  “Spindeln har dragit undan sitt stöd för dig, och därmed för oss. Detta bådar illa för hela organisationen, men främst för mig. Utan Lloths medverkan har din välvilja i Dar Zakhar runnit ut för en sista gång, qu’lithwar.”, konstaterade rikesledaren från Dar Zakhar barskt med hatfyllda ögon riktade mot adelsmannen. “Vi möts inte igen, räkna med det… Bläckspindel” sade mörkeralven föraktfullt, spottade på golvet bredvid sig och försvann in i skuggorna. De andra kring bordet verkade inte alls chockerade av mörkeralvens avfärd, deras uppmärksamhet var fäst på husets ägare, som satt i en stol tack vare att hans ben fortfarande inte läkt efter att Moira brutit dem.

  Silas Zarelis, en annan adelsman från Me’erisia som tog ansvaret för kontaktnätverkets verksamhet då han inte var där, verkade betydligt mindre arg än de andra omkring bordet, men detta betydde inte att han var alls mera belåten.  “Alla dina försök att spela båda sidorna i politiken har väckt vår drottnings uppmärksamhet. Dina fåfänga försök att skaka din ena hand med Isra Sarrancenia, med en dolk bakom ryggen i andra handen, har gjort att hon bannlyst dig.” Me’erisiern skakade på huvudet då Wreax inte besvarade honom.

  “Inte nog med det, men att du har gjort Vesíva till en fiende har gjort att vår verksamhet så gott som upphört. Ditt försök att motsätta dig kronan och Handelsgillet samtidigt har misslyckats. Situationen är inte längre hållbar.”. Silas gick ifrån bordet. “Våra affärer är avslutade framöver, jag väntar mig inte att se dig igen i Antrophelia, så du protesterar knappast mot att jag tar över. Farväl.”  Wreax, som vanligtvis var pratglad och socialt dominant, såg nu främst besegrad ut i stolen, med blicken mot bordsytan. Att han besvarade sina undersåtars tidigare kritik med tystnad gjorde inte situationen bättre. Han gjorde dock själv en mental anteckning, att se till att ta hand om Silas nästa gång han fick chansen i Antrophelia.

  “Wreax, detta är oacceptabelt!”, sade rikesledaren från Isérion, Dunvedd Glev, efter att Silas gick ut ur herrgårdens dörr. “Vi har följt din ledarskap för att ditt namn har hållit de brottsliga gängen i Isérion i styr. Och nu hotar de som inte är på vår sida att utmana oss, för att vi ser svaga ut tack vare din svaghet!” Dunvedd slog sin knytnäve i det dyrbara bordet de stod omkring. “Isérion erkänner härmed icke längre Bläckspindelns ledarskap! Adjö!”

  Det tog inte länge innan Dunvedd lämnade herrgården, och stängde dörren bakom sig med en smäll. Till näst var Hirose Harunobu i turen att tala. “Och vad är allt detta vi hört om att klandra dig med en magiker, nog för att bli lurad in i en fälla? Dunvedd talade med sanning i sina ord. Vi ifrågasätter inte enbart er styrka, utan också er integritet. Nirai kan icke längre lita på Bläckspindelns omdöme. Farväl, Wreax.”

  Hirose såg en gnutta besviket på Wreax då denne fortfarande inte lyfte sin blick, då männen hade haft ett gott förhållande med goda intellektuella diskussioner och ännu bättre affärer innan allt det som skett. Även rikesledarna från Mar Gharok och Iselem lämnade i sin ordning efter rikesledaren från Nirai som sagt sin farväl.

  Nu var det bara fyra individer kvar vid bordet. Wreax satt vid mitten i sin stol, fortfarande apatisk. Gregori Colter som var rikesledaren i Celeras satt mitt emot honom tyst men synligt besvärad. Vättekonungens kusin Brekt Grashnak från Worggard satt i närheten av Wreax, han var rastlös men gjorde inga gester mot att lämna rummet. Allra närmast Wreax satt Naera Rennyn, synligt besviken, eller arg, eller en blandning av dessa känslor.

   

  Tystnaden var plågande, tills Wreax lyfte blicken mot de andra. “Ett nätverk minsann vi har här kvar, Worggard och Celeras. Låt oss bygga en bro, så vi kan komma till varandras hjälp direkt då det behövs!”

  Wreax ton var sarkastisk och bitter på en gång. Han hade inte haft några ursäkter för något som skett, och kände inte ett behov att ge några till sina forna kolleger som hade lämnat bordet. “Eller, så kan ni berätta för mig era orsaker till att ni går iväg nu. Så att vi alla kan höra dem på en gång.”

  Gregori såg ogillande på honom. “Så mycket som jag skulle vilja gå härifrån nu vet du att jag inte kan göra det, Wreax. Eller så hade jag låtit dig ruttna i Tionde Fingrets kloaker. Du har fortfarande det jag vill ha, så Celeras går ingenvart.”

  Brekt såg mot Bläckspindeln “Alla andra må villa gå härifrån. Men Bläckspindeln är en hjälte till Worggards folk. Jag stannar, även om ingen annan gör det.” Vättens lojalitet fick Wreax att le lite med andra mungipan, men leendet försvann snabbt då hans blick mötte Naeras.

  “Hon… Aine. Vad är hon till dig?“, frågade Naera, med hopbiten ilska. Wreax min rörde sig inte ett dugg, då han kallt besvarade hennes fråga. “Ingenting.” Naera suckade, och bestämde att inte säga ut de saker hon tänkte om det hela, inte inför de andra. “Du vet att jag inte går någonstans.” 

  Wreax sjönk ihop i stolen, och vred sig obekvämt. “Då ska vi fortsätta vår verksamhet… På mindre skala, och med andra motiv. Men lämna mig nu… Jag behöver tid. Gör det ni gör bäst tills det.”

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.