Post has published by Hanlinn
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Vintern hade känts lång. Fortfarande fanns det spår av det kalla vädret när  is fortfarande fanns på de mest skuggade partierna. Speciellt på de små gatorna där husen stod så tätt så att solen sällan, om inte aldrig nådde.  Men Trevin var van med att röra sig på de smala gatorna och undvek både vattenpölar och isfläckar utan att ens behöva se ner.  Som vanligt var han sen, arbetet tenderade att ta ut på tiden många gånger. Kunder som krävde att hantverket skulle bli klart i orimliga tider. Flera gånger hade han velat säga nej – men faktum var att de skulle behöva varje slant de kunde skrapa ihop.

  Till den illusion av framtid de fortfarande hade, även om det fanns sprickor där. Sprickor som blev större ju mer tiden rann för dem båda. Åtminstone hade, de som han kallade sina föräldrar, haft vett nog att inte välja något alviskt namn. Snart nog hade han kommit till en trädörr, som man nästan var imponerad att den höll sig upp när den hoppade ur gängorna varje gång den öppnades. Inget svårt att ordna förstås, om man hade tid eller pengar. Speciellt inte för honom som hantverkare, men som mycket annat i hemmet hade han intalat sig att det skulle göras snart. När nu det var…

  Han drog lätt efter andan, innan han försiktigt sköt upp dörren som gav ifrån sig ett klagande läte. Helvete! Det fanns ingen chans att hans fru inte skulle hört det och för att vara ärlig hade han velat undvika henne nu. Mest för att inte skrämma slag på henne.

  Det slitna, smutsiga halvlånga håret var rufsigt och nästan svart av allt damm och smuts.  En bit av ett mörkt tyg, förmodligen hans egna skjorta som var sönderriven, var virat runt hans huvud. Smutsen i hans ansikte och på armarna, kunde man även se var lite intorkat blod och blåmärken om man var nära honom. Fortfarande lite chockad, yr och stressad sjönk han ner på en stol. För att andas och låta allt som skett sjunka in något. Innan han mindes. Måste skölja av mig själv, innan Bim kommer. 

 • Rollspelare
  Member since: 28/04/2019

  Bim står i köket och ser ut genom den lilla gluggen till köksfönster med utsikt av grannhusfasaden och en smal gränd. Det är förstås inte såhär hon har föreställt sig att det skulle vara. Att bo i området de gjorde. Hon kom från en välordnad familj med gott om pengar men vad hjälpte det när de inte längre ville veta av henne. Relationen till Trevin kom med ett pris, för antingen får hon ingen kontakt med familj och släkt eller så låter hon familjen välja vem hon ska vara med. Valet för Bim är förstås redan självklart hon har valt Trevin. De har bott här i området ett par år och hon är lycklig även om hon inte har allt hon kan peka på. Och vad skulle det göra ändå? Kärleken är mer värd än några värdsliga ting. Men visst har det blivit mer besvärligt med tiden. Området de flyttat in till hade med tiden blivit allt mer otrevligt, mer bråk och stök. Grannarna var inte så vänliga som de varit förr. Det är som alla illasinnade rykten om alver och allt där till satt sig i väggarna och börjat mögla. Hon kände sig inte lika säker längre, att bara gå iväg med soporna har blivit ett projekt. För det är inte första gången som någon antytt diverse saker, eller anmält henne för allmän nedskräpning och för vad? Hon förstår det inte.

  Men idag har hon hållit sig inomhus, städat, diskat, tvättat. För stunden förbereder hon maten och att Trevin var sen, ja.. det var hon väl lite van med. Van nog att inte oroa sig för mycket över det. Även om tanken då och då föreslog att det kunde hänt någonting. Han borde komma hem snart, välbehållen och utsvulten. Hon ler rent av tanken att han snart kommer hem igen. Men hon hinner förbereda allt för den gryta hon tänkt göra.. men han kommer inte. Hon tar till och med och kikar ut genom dörren en gång. Ser honom inte. Lägger sig och vilar en stund men kan inte i tanken att han inte är hemma ännu. Oroligt ligger hon och vänder på sig, går och kollar i fönstren. Ser om de har skrivit upp något han skulle göra efter arbetet. Men inget. Hon lägger sig igen men när dörren avslöjande nog gnäller flyger hon upp. Trevin. Det måste vara.

  Hon går mot dörren i hastiga steg och måste stanna upp helt, rent av nästan backa, i fasa för vad hon ser.
  “Trevin?! Vad har hänt… ?! Vem….?!” Hon skyndar sig fram för att försiktigt omfamna honom och drar honom till köksgruppen så han kan få sätta sig på en stol medan hon gör iordning med vatten trasor att torka honom från smuts och blod. “Vem har gjort det här mot dig…”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  “Bim…” sa han, lite trött och svagt. Men det fanns en lättnad och en kärlek där. Även om han innerligen önskat att hon inte skulle se honom på det här viset. Han hade redan skapat så mycket sorg och oro hos henne. Han gav ifrån sig olika kvidande när hon rörde hans sår och blåmärken.

  Båda två hade förstås vetat att denna dag skulle komma. När de övergick till våldsamt hat. Den tiden när de varit accepterade och en del i samhället… Kändes nästan som en dröm. Hade det verkligen hänt? Även om de som han kallade sina föräldrar, försökt att dölja faktumet att han hade alviskt påbrå. Hade de inte lyckats allt för väl slutligen.

  “De… kom till verkstaden. Ett gäng vakter och… det tog mitt öra Bim!” sa han, lite skakig på rösten och rörde hennes hand för att se upp mot henne med ögon som var fuktiga. Mycket riktigt skulle hon se att örat, snarare var ett hål. Mycket blod i de avskurna håret och ner mot nacken.

   

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.