Post has published by Arcsteel
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 23 total)
 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  Athanishka

  För länge, länge sedan vandrade en ung och vacker alvkvinna i Talanrien. Athanishka var hennes namn. Hon var given magiska krafter som gjorde det möjligt för henne att tränga sig in i djupet av andras sinnen. Det sades även att trots sin oskyldighet hade hon förmågan att koka blodet i folks ådror. Välsignad med en otrolig skönhet fängslade hon mångas hjärtan, men hon föll för Ayperos, en demon av list och illvilja, som såg i henne ett vapen för att främja hans skändliga begär. Förförelse var hans redskap, och med honungsinlindade ord och mörka löften snärjde han den intet ont anande alvkvinnan och förblindade henne för hans illvilliga avsikter.

  Väl under sitt inflytande fängslade Ayperos sin älskarinna Athanishka i den ödsliga kryptan inbäddad i det oförlåtliga hjärtat av Tharmads höga berg. Demonen förslöt kryptan med en förbannelse, och fjättrade Athanishkas eteriska väsen till dess begränsande väggar. En livstid av ensamhet sträckte sig framför henne, för alltid avskild från kärlekens glädje och bunden av ett allt djupare hat.

  Athanishkas skönhet vissnade nu och förvrängdes, vilket speglade den ondska som växte inom hennes själ. Förbannelsen bar frukt i hennes fysiska form och förvandlade hennes väsen till en grotesk återspegling av hennes plåga.

  Det sägs att det enda som kan bryta förbannelsen är en sann osjälvisk handling, sprungen från någon med ett gott hjärta. Genom att finna kryptan och genomföra denna handling utanför hennes mörka port kan Athanishka befrias från sina kedjor, sitt fängelse skapat av svek, fyllt av ensamhet.

  Vägen djupt ner i berget var lång och kantad av faror. Den ledde mellan klippväggar, genom gamla stenras, ned för trappsteg huggna ur berget av sedan länge glömda personer. Stenen var mörk, hal och isande kall – lika förrädisk som landet utanför. Tiden tycktes stå lika stilla som den illaluktande luften. Dofter av död, bristen på vind och ren köld drog genom gångarna. Bara tystnaden i sig kunde sätta skräck i de dödliga. Stundtals kunde oförklarliga ljud tydas långt bort i fjärran men även dessa ebbades ut ju längre in i berget man vågade träda.
  För den som gick rätt väg i labyrinten av kala klippor och grottgångar kunde man till slut finna sig i en jättelik sal. Smala trappor ledde ner till ett torg, slarvigt till grunden som om ett stort klippblock brutits och skapat platsen naturligt. I andra änden i mörkret kunde man urskilja väldiga pelare som inramade en stor port – omöjlig att se för det mänskliga ögat i det svarta mörker som omslöt den. Ut ur porten, förbi ned för pelarna, bredde stora trappsteg ut sig. Det liknande nästan ett altare i sin utformning.
  Tysta viskningar gömde sig i dimman som låg tunn över torget. Väsande röster, för den som ansträngde sig för att höra, för den som själv var tyst som natten. Det låg något uråldrigt över platsen, som om ingen varit där på hundratals år. Här var allt sedan länge förlagt i glömska och de som försökt ta sig in i kryptan hade uppenbarligen misslyckats – vilket kunde tydas på benbitar som låg utspridda utmed klippväggarna. Benbitar tillhörande personer lika bortglömda som platsen.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Det var en ren slump på ett uppdrag som Almithara först ramlat över information kring en kvinna vars krafter till och med gjort Ayperos osäker, inte en dålig sak då den demonen var nog den ända som faktiskt fått Almitharas respekt. Till en början hade allt bara varit en sägen, inget som var av intresse men med lite mer grävande kunde ledtrådar hittas kring denna kvinna vid namn Athanishka. Det fanns alltså någon som inte ens hennes mästare hade kännedom om, en kvinna vars krafter kunde vända hela spel brädet upp och ned om så önskades. Det var dock inte lätt att hitta vart kroppen kunde ligga gömd, krävts många år av letande och många brända tjänster som ibland lett till en död ände men vem besatt inte mest resurser än hon själv att faktiskt lösa denna irriterande gåta? Desto mer kunskap som grävdes upp, desto mer började det visas hur grym Ayperos egentligen kunde vara vilket invigde bara mer respekt för denna demon som hon egentligen aldrig ville korsa sin väg med. Självklart hade tanken funnits på att försöka be om hans hjälp men det var bara dumdristigt och riskabelt, bättre att satsa sina kort på personer som faktiskt kunde tyglas bättre, oavsett om det var frivilligt eller ej.

  “Rör ni inte på er kommer jag skära halsen av er båda.” Rösten från Almithara var låg, kall och kyligare än luften som nu omslöt deras kroppar i salen. Det var sex stycken personer som stod där utöver kvinnan som höll ett barn i armen med ett grepp som väldigt troligt skulle lämna blåmärken, andra handen höll i en dolk som var riktad mot barnets hals. Tårarna från barnet var tysta, inte för att den var rädd för att göra ljud, men för att den gråtit så pass länge att inte ens halsen orkade ge ifrån sig något mer. Bredvid Almithara stod en man, lite högre än henne själv som höll i en kvinna på liknande sätt. Kvinnan snyftade högre och var ännu mer skräckslagen än barnet, visste troligen bättre vad som egentligen väntade här framme. De båda var klädda i trasor, knappt skor på sina fötter och hade även lite rivsår här och var då det inte varit lätt att ta sig ned till denna sal. Två andra män hade dött på vägen, som tur hade det aldrig varit någon magiker, de två stod bakom henne och väntade ivrigt på att få sätta igång. De var inte blodtörstiga, bara kunskaps hungriga. De hade länge jobbat med Almithara för att lista ut vad som behövde göras och de var ivriga att få lära sig mer om Athanishka och den magi hon besatt, men även få testa sina gränser med sin magi. Självklart hade de från början backat då Almithara berättat sina planer men efter lite övertygelse stod de nu här och verkade ändå relativt obrydd utav de två oskylda människorna som slitits med på resan. ” Usch som det luktar.” Muttrade kvinnan då stanken slog hårt emot ansiktet, inget ovanligt men ändå lärde hon sig aldrig att uppskatta doften av ruttet, unket och fuktigt. Den isiga blicken såg sig omkring bland stenarna och studerade pelarna ett tag för att se vad som kan behöva göras med portarna. De andra männen som också stod bakom henne skiftade lite oroligt på stället, var inte riktigt bekväm med den kalla och tysta rummet som skrek av död och förtvivlan, ironiskt då de var, enligt dem själva, de bästa lönnmördarna i staden, hyrd av Almithara att följa med på detta uppdrag. Hon tänkte ju inte riskera sina egna, eller ja rättare sagt offra för ingen av dem som var här skulle komma ut levande, kanske magikerna i och för sig.
  ” Usch får rysningar av detta ställe.” Muttrade mannen som höll i kvinnan, rynkade smått på nästan men verkade annars relativt obrydd utav allt. De tjocka kläderna som täckte musklerna var troligen tillräckligt varm för att inte låta kylan bita sig fast, något som kvinnan nu lite avundades då hennes kläder var betydligt tunnare. De svarta kläderna var inlindade i svarta läderremmar, hela kroppen var rustad med vapen från topp till tå och för att ha kunna ha fri rörelse fick inte kläderna vara alltför tjocka. Huvan dolde mycket av hennes ansikte med det ljusrosa håret hängde fram i en fläta över axeln.

  Inga av dessa personer var här av en slump, alla hade handplockas av Almithara, till och med barnet och mamman som i sig såg ut som vilka personer som helst. Det mamman inte visste om var att ögon gömt sig bland skuggorna, betraktat exakt hur mycket kärlek modern haft för sitt barn. Blivit utvärderad om mamman var kapabel att offra allt för att rädda sin minsting, inget fick ligga i slumpen för detta uppdrag. Som tur var troligen det svåraste över, att frakta ned en mamma och ett barn nedför dessa hala och vassa stenar, nedför trappor och inte låta dem falla till sin död. Hade verkligen inte varit enkelt och till och med Almithara hade haft problem men nu äntligen stod de på fast mark, viss utmaning framför sig men hon litade på sina magiker, visste hur kapabla de var.

 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  Vid gruppens ankomst ner i den öppna grottsalen tycktes hela berget ta ett djupt andetag och hålla sig i spänning för vad som skulle ske. De viskningar som blandat sig med den vinande vinden som susande mot de yttre bergsväggarna tystnade, en vind som borde varit omöjlig att höra på detta djup. Om det ens varit en vind. Kanske var det inte ett naturligt sus, men det var svårt att höra över ljudet av sina egna fotsteg hur tyst man än försökte vara. Den plötsliga stillheten var dock slående. Den grep tag om den illadoftande, fuktiga luften – höll den stilla i sitt hårda tag. Personernas andetag blev påtagligt höga och när de talade lät det högt gentemot stillheten. Ett svagt eko ljöd mellan bergsväggarna. Dropp. Dropp. Ett sakta stril av vatten som rann längs med den svarta stenen ljöd längre bort från gången där de kommit.

  Tiden hade stått lika stilla som luften i salen. Över ljudet av de brinnande facklorna, personernas röster, deras andetag och droppandet hördes snart ett svagt klickande ljud – som om någon otåligt trummade med naglarna mot insidan av kryptan. Bara den som verkligen lyssnade nåddes av ljudet. Framför dem, innanför de väldiga tornande portarna, tjocka och tunga likt väggarna omkring, doldes det mörka utrymmet som utgjorde Athanishkas grav. Hon hade hört dem, liksom hon hört varje gång någon hittat ner till salen och altaret som låg gömt för henne. Det hände sällan – ytterst sällan. Hennes långa kloliknande fingrar klickade sakta mot den kalla insidan på ena porten. Kanske var detta dagen då någon skulle lyckas. Kanske skulle hon bli fri detta fängelse, denna eviga plåga som hon sorgligt nog vant sig vid. Inte en enda viskning lämnade henne – endast det långsamma klickandet under fingrarna.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  “Nå väl ska vi sätta igång?” Almithara mer eller mindre slängde över barnet till en av männen som tog emot det med ett sliskigt leende på sina läppar. Ärmen veks upp något och med dolken i sin hand skar Almithara ett rätt djupt sår över sin egen arm medan benen gick fram till porten. Blodet som droppade mot stenen ebbades ut med alla andra ljud som fanns i salen men något verkade smått skifta i luften, som om ett hummande kunde höras mellan stenarna, ett hummande som såg ivrigt fram emot vad framtiden snart hade att erbjuda. Luften kändes mer elektrisk och kylan blev betydligt mer påtalande men ändå verkade kvinnan helt obrydd, bara gav en av magikerna en sträng blick då han tog för lång tid på sig att reagera. Med ett ryck kom magikern framspringandes, nästan höll på att snubbla på vägen då allt var relativt mörkt. Bara några facklor som hade tänts på väggarna och en av männen höll även i en. Ett missbelåtet klickande från tungan lämnade läpparna men kroppen stod bara otåligt och väntade med blicken kyligt studerande på magikern som började sätta igång. Från Almitharas blod började symboler att skrivas in utanför porten, symboler som inte skulle låta något kunna gå över om inte Almithara godkänt det. I princip skulle hon byta ut ett lås mot ett annat men i detta fall hade hon kontrollen och nyckeln. Mycket blod behövde dock användas för sådana formler men kvinnan verkade helt oberörd utöver blodet som sakta sipprade ut ur hennes kropp, lindade bara om såret hårt med en linda när allt verkade klart. Desto fortare de kunde öppna porten, desto fortare kunde de komma härifrån. En arm sträcktes ut mot mannen som höll i det gråtande barnet och åter igen slängdes kroppen runt som om det inte var mer än en boll som skickades emellan i en lek. Dolken trycktes åter igen mot barnet, denna gång mot dess kind och drog blod, skar ett tunt sträck upp dess kind och skriket från det stackars barnet fick bara kvinnan att le större. Mamman ropade ut om nåd, som om nåd någonsin skulle visas för de svaga, grät högre och började försöka slita sig fri utan någon möjlighet egentligen. “Jag kommer fortsätta skära i denna lena hud tills du gör något för mig. Uppfyller du mitt krav kommer jag släppa barnet fri och han kan få leva ut sina dagar i frihet och med pengar i sin ficka.” Ett till sträck på andra sidan av kinden skapades nu av dolken och pojken ringlade likt en panikartad orm i ett försök att akta sig från dolken men självklart kunde han inte undkomma Almitharas grepp. Kvinnan skrek ut, försökte än kämpa emot och gjorde det ett längre tag än väntat innan hon föll ned på sina bara knän som om allt hopp äntligen runnit ut henne. “Jag gör vad du vill så länge du håller ditt löfte.” Almithara som stått mer lutad över barnet sträckte nu på sin rygg, nöjd över kvinnans beslut och släppte barnet som för att visa att hon skulle hålla sitt löfte. Barnet kunde ändå inte fly någonstans ändå. “Du ska ställa dig framför porten med en dolk i din hand och med all kärlek för ditt barn i ditt hjärta skära halsen av dig för att rädda dess liv.” Ögonen som redan var röda och svullna från gråt spärrades upp i ren förvåning och förtvivlan, hade hon inte redan känt sig helt maktlös så var dessa ord troligen det som fick henne att tippa över. Det gick runt många tankar hos mamman, syntes så väl i ögonen som desperat försökte hitta en utväg kring allt detta men tillslut slocknade tankarna helt och hon verkade inte längre kämpa emot alls. Barnet hade sprungit gråtandes till sin mor och dem fick faktiskt omfamna varandra, inte för att Almithara hade någon slags empati för dem utan på grund av att det skulle få mamman att överväga sitt barn hårdare, verkligen känna  kärleken fylla henne med hopp om att ett av deras liv kunde räddas denna kväll.

  “Jag gör det” Rösten var svag och skakig men tog förvånansvärt tag om dolken som räcktes över med ett stadigt grepp, pussade sitt barns kinder och viskade några ord innan den otåliga mannen mer eller mindre slängde henne framåt mot Almithara som höll ut sin arm mot porten. Hela tiden var ansiktet uttråkat som om detta bara var något trivialt och inte alls livsavgörande för dem. Benen som skakade fick knappt kroppen att röra sig framåt men ett tyst hot mot barnet fick henne åtminstone att skynda sig på något. Ena handen lades mot den kalla stenporten medan blicken såg bak mot sitt barn som nu börjat skrika efter sin mor, bönade och bad om att låta henne gå. Var en fin gest men inget som skulle vara nödvändig. “Om du inte skyndar dig kommer jag kanske ta ut min frustration på ditt barn.” Hotade Almithara som fick kvinnan att rycka till för att sedan med ett skrik på sina läppar låta dolken skära sig igenom sin hals, blodet som nu sprutade ut stänktes på porten och dess röda färg gav stenen den ända nyans utanför grått och svart. Kvinnans skrik ebbades ut till ett mer gurglande medan barnet fallit ned på sina knän, hysterisk och helt traumatiserad. Porten började att skaka som om den var nöjd över det offer som erbjudits och med ett muller föll stenarna ihop tills det bara återstod damm från det som tidigare varit något openetrerbart. Luft värre än det som redan fanns i salen slogs emot de allas ansikten, fick det att vända sig i magen på barnet som nu började att spy utav allt den utsatts för medan Almithara än stod kvar med samma neutrala uttryck, det ända som avslöjade känslor var det nöjda leendet på läpparna. Med snabba steg vände kroppen sig om och gick fram till barnet. Handen greppade hårt tag om dess hår och fick ögonen nu att möta hennes. Utan att säga något stoppade hon sin dolk i halsen på barnet och verkade inte nöjd förrän dess tjut äntligen tystnade, lämnade ett tomrum efter allt som hänt här. “Så skönt med äntligen lite tystnad.” Stönade hon ut och började gå till porten igen. Trapporna ned till kryptan låg än i mörker men med männen bakom sig och en fackla nu i sin hand lyste skenet något ner mot det som lika gärna kunde bli deras egna grav. “Ni håller er långt bakom mig.” Beordrades snabbt innan kvinnan började gå nedför de allt för hala trapporna.

 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  När en lätt vibration började kännas i porten under hennes fingrar drog Athanishka ett djupt andetag. Snart sprack porten och när första stenbiten föll blev hon nästan tvungen att kisa. Livstid efter livstid hade hon spenderat i totalt, evigt mörker. Trots att det inte fanns mycket till ljus att tala om utanför hennes grav var det tillräckligt för att vara onaturligt starkt för den instängda kvinnan. Hon skyggade från porten, drog åt sig handen och klev in i skuggorna när bit för bit förföll av portarna. Någon hade faktiskt lyckats. Någon hade äntligen brutit hennes förbannelse. Kvar fanns bara att ta sig ur detta fängelse för att åter vandra ut i världen. Hon var redo – mer än redo.

  När personerna klev innanför dammet som slutligen låg kvar var Athanishka utom synhåll. Det betydde inte att hon inte följde efter dem. På klippväggarna som lystes upp av facklan de hade med sig syntes klösmärken vart man än vände sig. Åratal av någon som desperat försökt ta sig ut klädde den svarta stenen. På sina ställen var det så sönderskrapat att stenen blivit vit där hon lyckats klösa ner den mer än vad som borde vara möjligt. En utav hyrsvärden snörpte på munnen när han granskade omgivningen. Till och med han fann det en aning kusligt. Han ville egentligen hålla sig för näsan av stanken. Hur någon lyckats överleva här var omöjligt att förstå. Här fanns ingen luft, fukten var extremt påtaglig och det var nästan kallt nog för att få kondensen i taket att frysa. Det skulle inte förvåna honom om häxan som de letade efter låg och ruttnade i ett hörn någonstans. Det luktade sannerligen som det.

  Plötsligt hörde han en röst och stannade upp. Rösten viskade till honom, talade i tungor om vem han var, information som han inte delat med någon. Skrämt såg han på de andra. Hörde de också? Det verkade inte så. Ingen reagerade. Rösten var både vidrig och skön, ung och uråldrig, vän men illvillig. Genast greppade han sitt vapen men slappnade genast av – som om han blev en mjuk docka. Lojt drog han sitt vapen och utan förvarning högg han sin kollega, den andre krigaren. Han högg igen och igen och igen – såg allt framför sig men kunde inte förklara varför han tagit detta hemska beslut. Det var hans tankar men ändå inte. När han slutligen lämnat sin kamrat i en blodig pöl på marken, ståendes över hans kropp med uppspärrade ögon, hördes ett nytt ljud. Den här gången var det inte bara något i hans huvud.

  Fuktiga fotsteg ekade mellan väggarna. Sakta närmade de sig och snart kunde man skymta silhuetten av en kvinna. Athanishka skred fram med en regal hållning. Hennes steg var svepande och jordnära – vana vid underlaget, välbekant med varenda vass kant i bergshålan. Förutom en söndervittrad skir klädnad, vit och genomskinlig hängandes från hennes smala axlar, hade hon ingenting på sig. En smal korroderad silverkant tydde på att det avslöjande tyget en gång varit en del av ett vackert plagg. Det knapphändiga tyget låg klistrad mot hennes fuktiga vita hy, följandes hennes vackra former. Men allt som var vackert med skapelsen framför dem tog slut där. Hennes svullna ögon var nästan helt vita, som på ett djur som aldrig sett solen. Utmed huvudet hängde stripigt svart hår uppenbart aldrig tvättat och lika påverkad av den ständiga vätan som hela hon tycktes vara från topp till tå. Två spetsiga öron skymtade mellan de svarta slingorna, hintande om den alv hon en gång varit. Men det som gjorde henne mest omänsklig var de långa kloliknande fingrarna som sakta rörde sig utmed hennes sidor som om hon kände på luften intill sig i små, små rörelser – redo att ta till handling. Trots att hon inte hade mycket till varken iris eller pupiller kvar tycktes hon stirra på dem var och en.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Ibland funderade till och med gudarna på vad som krävdes för att få Almitharas hjärta att banka hårt i bröstet av skräck och förtvivlan. De steg som rörde sig framåt och hamnade på en stadig grund verkade inte ens vackla för ens en sekund, ögonen bara studerade alla detaljer som om de tillhörde vardagen, som om denna plats inte skrek sina varningar av död och förgörelse. Nej ansiktet såg helt obrydd ut där hon nu stod i den grott liknande rummet, letade med blicken bland mörkret efter något hon än inte kan se. Det var för tyst här och det var inte lovande för fem öre. Allt kunde ha varit en sägen, en saga eller en myt. Denna kvinna kanske aldrig överlevt detta och all tid, resurser och svett som Almithara lagt in i detta skulle vara som bortblåst. Den tanken fick hjärtat att slå ett extra slag, rädd att ha slösat sina värdefulla timmar på något helt värdelöst.

  Att någon drog sitt vapen fick kvinnan bara att ta ett litet steg framåt och se bak på sin kompanjon, lyfte inte ens ett ögonbryn utan bara tittade på honom som om han var irriterande och ivägen. Han attackerade aldrig henne och därför stod hon på sitt ena ben vilandes tills hans akt var över, funderade på om hans liv skulle tas på direkten eller om hon ville se hur allt utspelade sig. Då uppmärksamheten drogs mot ett annat håll vid steg som började närma sig kunde nu ett litet leende av triumf synas på kvinnas läppar. Blicken brann av något som kunde tolkas som längtan, förgörelse och åtrå. Inte den åtrå som män och kvinnor delade mellan sina kroppar utan åtrå att få se hela världen brinna framför hennes fötter. ” Jag ser mellan fingrar över att du dödat en av mina män, bara för att jag gjort samma sak i din situation. Ta dock inte min passivitet för rädsla, jag håller fortfarande nyckeln till din frihet.” Rösten var på gränsen till uttråkad och likgiltig där fötterna tog ett steg närmare kvinnan med facklan i sin hand, studerade alla dess drag och verkade se mer än nöjd ut över det som beskådades, som om kvinnan var något vackert och praktfullt än den ohyggelse som troligen alla andra skulle tycka. “Jag har inte kommit hit för att leka hjälte, jag har inte gjort allt detta för att göra dig en tjänst men jag har  kommit hit för att ge dig ett erbjudande som du kanske tycker om.” Frågan var hur mycket av kvinnans krafter som fanns kvar. Visst vissa saker stod klart efter det som hänt med mannen, vars liv nu stod tomt i dess gapande ögon. Styra ens sinne eller kropp men kunde hon läsa tankar? Almithara hade faktiskt inte försökt att stoppa det, ville att kvinnan skulle se allt som fanns där inne, se att det hon erbjöd var sanning och lite där till. ” Jag har magiker där uppe som satt upp en barriär. Jag vill väldigt gärna ta ned den och se dig få äntligen bli fri, OM du går med på mina villkor.” Almithara var väldigt känd för att vara otålig, slösade aldrig tid på onödigheter utan ofta rak på sak. Tid var av yttersta vikt, det ända som hon inte riktigt kunde köpa för pengar och därav det mest värdefulla hon besatt. “Jag vill ha din hjälp att ödelägga en stad, visa dina fulla krafter. Jag vill att du under tiden lyder mina ord tills staden brinner. Sen har du din frihet och jag kommer erbjuda att hitta Ayperos åt dig, även lura fram honom om så önskas. Det jag begär att att du inte läser mina tankar och inte kommer ta mitt liv, någonsin.” På ett sätt borde detta vara ett bra erbjudande, få löpa amok och ödelägga den värld som skapat henne så mycket smärta och en chans att hämnas på den som gjort detta mot henne. Ända nackdelen var att hon behövde lyda några ord från Almithara som ändå var rätt ärlig i sina ord, ovanligt ärlig kanske.

 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  Athanishka rörde inte en min när Almithara klev närmare. Hon höjde bara något på hakan vid orden som flödade ut kvinnans mun, mer prat än hon hört på en mindre evighet. Hennes bleka ögon var fästa på alven, inte ens en blinkning störde hennes genomträngande blick. Det fanns ingen indikation på vad hon tyckte om det som sades. Ingen rädsla, inget hopp, ingenting. Det enda som kunde avslöja vad som försiggick i hennes tankar var att hennes sakta böljande fingrar stannade upp vid hans namn. Ayperos.
  Krigaren intill dem flåsade skrajset och bara stirrade på henne. Han fick kväljningar av den förfärliga stanken som vällde från häxan, som om lukten från ett fuktskadat gammalt hus koncentrerats. Hon stank likt mossa, mögel och murken död – så mycket att det stack i näsan. När han sedan såg tillbaka på sin kompanjon, som han själv haft ihjäl men bara kunnat maktlöst se på från baksätet i sitt eget medvetande, blev kväljningarna överväldigande. Athanishka såg inte ens åt hans håll när han stapplade undan ett steg för att sedan tömma sitt maginnehåll ner på den kalla stenmarken.

  Nej.

  Rösten kom onekligen från Athanishka, en väsande men vacker röst. En röst som en gång varit ljuv som en morgonsång men blivit lika fördärvad som henne med tiden. Undertonen av den väna kvinna hon en gång varit fanns dock där. Hennes läppar hade inte rört sig. Rösten låg planterad i Almitharas tankar.

  Jag hjälper dig att attackera Iserion. Endast tills staden brinner. Jag lyder bara order gällande attacken – din hämnd. Allt annat är uteslutet.
  I gengäld blir du skyldig mig en tjänst.
  Om du vill inkludera i avtalet att hålla mig ute ur ditt sinne blir du skyldig mig två tjänster. En dåres förslag – du överväger inte fördelarna. De mörka vrår du gömmer inom dig har du redan blottat för mig.

  Hon kunde redan läsa i Almitharas tankar att möjligheten att bli frisläppt var obefintlig. Ingen överenskommelse i världen skulle få henne att överväga att släppa barriären och vända på klacken.

   

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Att leka med sina egna tankar, att vända och vrida på dem, att inte bli utnyttjad av denna häxa, det var det roligaste hon haft på länge. Självklart hade hon övervägt detta i så många scenarion, förstått vad det skulle innebära att kliva in här utan något slags skydd för sina tankar och sitt djupaste mörker, Athanishka måste ha sett detta också men det hon inte sett är hur Almithara så desperat hållit vissa tankar ur sitt sinne, kvinnan kan troligen inte se något om Almithara aldrig ens yppat dem i sitt inre. Ett litet leende spred sig på läpparna, en utmaning hon så gärna tog sig ann och även om en av hennes kompanjoner precis tömt hela sitt maginnehåll, gjorde allt så mycket värre att andas i denna dunkla håla så ryckte inte ens Almithara en min, åh hon hade badat i inälvor och ruttna lik, Vladimir hade sett till att tömma all rädsla ur hennes kropp. Detta var inget, detta var som vilken annan dag som helst.
  ” Mitt sinne och mitt liv kommer du inte få röra. En tjänst det är mer givmilt än jag någonsin varit, speciellt då du vet exakt vad jag hade kunnat välja för väg istället. Du vet även mina planer och vet därav att inget här är något jag absolut behöver, det är en trygghet men ta mig inte för en desperat person som skulle riskera allt.” Almithara var inte helt säker på om hon kunde prata tillbaka utan att behöva röra läpparna och därav lät hon hellre sin stämma säkra att häxan framför sig faktiskt förstod henne. Det leende som syntes på läpparna började sakta försvinna, syntes att Almithara började tappa intresse. ” Du må se mitt mörkaste inre nu men jag vill inte att du fortsätter se det i framtiden. För mycket kan stå på spel i framtiden, jag är inte dum nog att gå med på något som kan kosta mig allt, speciellt när jag redan är generös nog att erbjuda dig frihet OCH en tjänst för att du ska göra något som inte kräver speciellt mycket av dig.” Hon såg tillbaka smått på sin kompanjon och började vända på klacken. Almithara må ha gått igenom mycket för att komma hit, lite för mycket kanske enligt henne själv men hon var ändå inte desperat, hade hon varit det skulle hon aldrig ha gått hit, mycket väl vetandes vad denna häxa kunde göra. För att försäkra sig mer hade hon låtit magiker skära i hennes kött, låta runor pryda henne på utsedda platser för att skydda henne från faror som de trodde häxan kunde utgöra. Almithara hade sträckt ut en hand genom att inte skydda sitt sinne, låta häxan se att hon var ärlig med sina ord, ett sätt att försäkra henne om att dealen inte var falsk eller ens dålig. Det fanns andra medel hon kunde ha använt sig av, ersatt detta fängelse med ett annat men valt denna väg istället. Fanns självklart flera själ och inget var av god karaktär i grund och botten. Självklart hyste hon en viss empati för denna kvinna, Almithara själv hade fått utstå så mycket från mäns girighet men det gjorde inte att hon skulle riskera något för denna häxa. ” Athanishka, ta dealen jag ger dig eller så får du stanna kvar här. Det fanns aldrig något att diskutera om.” Orden var hårda, bestämda och gav inget utrymme att bli motsagda. De hade gott om tid att leka sina lekar framöver, Athanishka hade redan tillräcklig kunskap om Almithara, mer än hon egentligen ville ge.

 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  Du tänker höga tankar om dig själv. För höga.

  Athanishka vred på sig i en långsam rörelse, följandes Almithara med blicken. Hon tycktes inte ens lägga märke till mannen som låg ner och hävde ur sig allt han ätit och druckit tidigare. Tårar rann nedför hans kinder av kväljningarna som bara fortsatte. Snart fick han nog och började kräla ut, men det gick inte fort. Han mådde otroligt illa av bara tanken på vad som hänt, synen av den äckliga kvinnan de funnit och lukten… Nej – stanken. De vassa kanterna i stengolvet skar mot hans rustning när han med nöd och näppe tog sig fram, knappt upprätt.

  ”Då säger vi så. Min frihet och hjälp i utbyte mot en tjänst som jag kan lösa ut när jag vill. Och jag lämnar ditt sinne och ditt liv ifred. Men jag lyder inte order om annat än din hämnd mot människostaden.”

  Hennes röst var ekande rå och klingande som en sång på samma gång när den slutligen hördes ut i grottsalen. Mannen intill dem tittade förvånat upp, undrades hur deras konversation gick till egentligen. Men han visste. Han visste att den likbleka häxan var i Almitharas huvud också. Hemska tanke… För att slippa gå igenom samma sak igen kom han slutligen upp på fötter och stapplade med nyfunnet mod ut genom portarna. En feg krake när allt kom omkring, men han skulle repa sig fort som den krigare han var. Det var hans kollega som varit den sant hårda utav de två. Athanishkas vita ögon tycktes följa honom innan hon vinklade huvudet och såg rakt på Almithara igen. Långsamt i en mjuk rörelse sträckte hon ut sin arm. Hennes kloliknande fingrar klickade mot varandra när hon rätade ut dem, sträckandes sin hand mot henne i en graciös rörelse. Det var märkligt hur någon så motbjudande kunde gömma sådan skönhet.

  ”Skall vi försegla avtalet?”

  Ett ytterst litet leende drog på Athanishkas mungipor. Det var åtminstone ingenting vackert. Tvärtom såg hon bara ännu mer ut som en varelse som varit fast där i hundratals år, avskuren från kontakt med andra varelser. Som om hon hade glömt hur man log – eller inte längre kunde le av annat än illvilja.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Självklart klingade inte orden så bra för Almithara var väl medveten om att detta på ett sätt kunde komma och bita henne i rumpan senare men det var trots allt mer lockande att ha en dödlig gudinna vid sin sida än utan. Häxa hade hon kallat henne men var hon inte mer en livs levande dödsgudinna egentligen? Hennes läskiga skönhet, styrkan och att ha överlevt allt detta var väl ett bevis på just det? ” Jag hoppas vi kommer ha en rolig tid ihop.” Hon sträckte ut sin egna hand och tog den beniga i sin, inte ens en rysning lämnade Almithara, som om denna kvinna inte var det värsta hon stött på. Många hade inte klarat av att ta denna kvinna i handen och möta den blick som var troligen mer död än levande men ändå stod just Almithara i dess mitt och omfamnade allt som slängdes mot henne, log till och med som om detta var något helt naturligt. ” Vad sägs som att låta dig få lite frisk luft? Tyvärr är jag inte helt insatt exakt hur du kommer reagera på solljus och liknande så tveka inte för en sekund att berätta om något är obekvämt. Trots allt är du nu min mest högt uppsatta gäst och om något borde du veta hur jag behandlar mina gäster?” Huvudet lades smått på sned, gillade ändå på ett sätt enkelheten nu att kunna prata med Ash, mycket mer effektivare än att behöva berätta om allt. ” Nå, ta din tid, vid hästarna finns det mat, kläder, vatten, allt du kan behöva. Jag har tyvärr lite små saker jag måste hantera innan vi ger oss av.” Med dem orden vände hon på klacken för att sedan börja röra sig ut från denna hemska plats, lukten var självklart inte trevlig för fem kopparmynt och lite friskare luft i lungorna skadade inte precis. Med tysta steg försvann hon in bland skuggorna, lät inte ens sina medhjälpare få en chans att reagera när hon med dödlig precision skar upp deras halsar, en fick en dolk igenom ögat innan den ens hann få ur sig ett flämtande i häpnad. Dem ända hon sparade var magikerna som stod stela vid salens mitt, tittade med förskräckta på Almithara som klev ut ur mörkret och plockade upp en fackla. ” Åh titta inte på mig så där. Ni vet att jag inte kan låta andra få reda på detta och jag skulle ju aldrig göra er illa. Ni är på tok för värdefulla.” Hon höjde på axlarna som om detta inte var något konstigt men det där vilda leendet fyllt med illvilja fanns åter på hennes läppar, avslöjade exakt hur farlig hon egentligen kunde vara. Det ingen varit smart nog att inse var att hon aldrig tagit med sig en häst till Ash, planen var från början att göra sig av med dem direkt när de inte längre visade sig vara värdefulla.

  Alla runtomkring var inte mer än spelpjäser, pjäser som enkelt kunde slängas iväg om så önskades. Inget i världen hade ett mer värde till Almithara än detta, skulle troligen aldrig få ett heller för den delen. På ett sätt plågade det sinnet att veta hur Vladimir har lyckats, hur han skapat något med vilje och hur hon faktiskt format sig efter honom. Tyvärr så kan han aldrig stoppa henne från att vända all sin kunskap och skicklighet mot honom i slutändan och tiden var rätt nära nu för medan han åldrades och blev svagare så påverkade inte hon på samma sätt av tidens hårda slitage. Snarare började hon hamna mer i sin prakt, där huvudet och kroppen nu var ett, hade så mycket kvar att hämta dessutom. Med obrydda steg rörde sig hon nu uppåt med magikerna efter sig, hade varit lite slitigt att ta sig ner, skulle krävas mer att ta sig uppåt men inget som riktigt oroade henne.

 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  Athanishka tycktes växa något när hon kände Almitharas tanke. En gudinna. Hon mötte hennes blick och stod fast med sina barfota fötter mot den kalla stenen. När deras händer slutligen möttes grep Athanishka tag om hennes, höll handen i ett hårt grepp i sin. Något tycktes glimta till i hennes bleka ögon som smalnade av något. I deras sinnen planterade hon avtalet, befäste det så att det omöjligt skulle kunna brytas. Sinnet självt skulle inte tillåta det. Deras överenskommelse var nu besannad till dess att hennes hjälp och Almitharas tjänst utförts. Deras kroppar skulle inte kunna gå emot det tankarna tvingade dem att göra.

  Leendet dog i Athanishkas ansikte när de skakat hand. Den påträngande känslan man kunde få av att få sina tankar infiltrerade skulle nu vara omöjlig för Almithara att känna. Den uråldriga, bleka kvinnan kunde inte längre söka sig till hennes inre. Det såg ut att störa henne, men den döda blicken sökte sig snart mot de förintade portarna, eller snarare hålet där de suttit. Ett svagt ljus från facklorna utanför letade sig in och lade sig i mjuka stråk genom kryptan. Där den vassa stenen bröt av bildades knivskarpa svarta skuggor. Att få komma ut nappade uppenbarligen då Athanishka sakta började gå mot öppningen. Hennes steg var väl beräknade, lyfte knappt från marken som hon var så van vid. Eftertänksamt svepte hon sina långa klor längs med öppningens kant, skrapade dem emot stenen som hållt uppe portarna. Det var första gången på över 2900 år som hon skulle kliva utanför denna gudsförgätna håla. Första gången hon skulle lämna sitt mörka fängelse dit hon blivit tagen – lurad och förrådd som den naiva unga kvinna hon varit. Det tog ett bra tag innan hon tog första steget. Hon tycktes nästan tveka inför det.

  Så här långt in i berget nådde inga solstrålar och farliga vägar väntade dem innan de ens skulle få chansen att se bar himmel igen. Vem vet vad som kunde dölja sig i dessa farliga berg, vars ingång endast kunde nås genom de odödas land. Men de odöda var inte det enda som lurade.

  Athanishka rörde inte en min när den rosahåriga kvinnan tycktes försvinna. Inte heller verkade hon bry sig när de andra blev dödade. Istället tog hon ett tveksamt steg utanför dammet som utgjorde den fallna porten. Hennes första kliv utanför fängelset. Det första steget i frihet. Fastän Athanishkas ögon var avsmalnade i ljuset från facklorna fylldes de av en upprymdhet. Mer känslor än så visade hon dock inte utan skred bara långsamt ut i den svagt upplysta salen. Med välberäknade steg gick hon bort till en utav männen som nu låg på marken, sköljandes den svarta stenen med sitt blod. Athanishka hukade sig i en graciös rörelse som fick det genomskinliga tyget över hennes kropp att svaja.

  Med precision drog hon klorna genom blodet som rann från mannen för att sedan föra dem mot sina läppar. Hennes ögon slöts i ren njutning vid smaken. En faktisk smak. Efter en djup suck och ett ännu djupare andetag reste hon sedan på sig, klev över hans kropp och gick i sakta mak efter de andra. En sak var säker i alla fall, hon skulle inte skyndsamt kunna ta sig ur dessa gångar. Varje steg var kalkylerat och hon kände hela tiden på omgivningen som om det hela var en saga. Som om vattnet som rann nedför stenväggen inte verkade verkligt eller att trappstegen hon klev på skulle förråda henne. De andras existens tycktes ha glömts bort även om hon gjorde sitt bästa för att följa dem ut ur labyrinten som väntade dem för att komma ut i den friska luften som Almithara pratat om. Den där luften som nog luktade bra mycket bättre än odören som osade kring kvinnan de precis befriat.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Att ta sig upp var allt annat än lätt, de hala trapporna som sen inta var något mer än att gå på sten som gärna ville slänga ned en i avgrunden. Luften var än unken, gav inte mycket till vindar där nere, lät inget ljus tränga sig igenom än de facklor de bar och en av magikernas sken med runor. Det var även tungt, brant och vissa gånger  behövde de till och med klättra men kvinnan vägrade att visa sig svag och höll därför bara minen, hjälpte till och med en av magikerna som höll på att falla mot sitt slut. Det tog ett bra tag men tillslut började den unkna lukten och fukten att ersättas av kyla och lite mer fräschare luft men det var inte förrän de helt tagit sig upp som de inser att de faktiskt är ute från berget och dess förjävliga system då natten låg som en svar slöja över allt, inte ens stjärnorna ville visa sig på himlavalvet på grund av det tjocka moln som verkade täcka allt. Några hästar stod fastbundna lite längre bort, verkade bli oroliga för de rörelser som uppmärksammats men det var inte förrän de sett Ashe som oroligheten verkligen kunde se i deras ögon, hon var absolut en läskig syn att se, inte konstigt att hästarna reagerade men skulle absolut göra allt lite mer besvärligt. Alla hästar var svarta för att lättare kunna smälta in bland skuggorna när de reste under natten, syntes heller inte så mycket bland skogens dunkel även om brunt hade varit att föredra då.

  Med djupa andetag som om lungorna inte fått luft på år, sträckte sig Almithara mot skyn och lät sina ansträngda muskler få sträckas ut något. Några få svettdroppar syntes på pannan medan magikerna nästan släpade sig ut på den steniga marken, flåsandes och redo att få ge sig av från detta hemska ställe. Flertal gånger hade de sneglat mot Ash med skräck i sina ögon men vågade aldrig yppa ens ett ord, skulle sanningen fram var de troligen mer rädd för Almithara än häxan. Häxan var en myt, en myt om kärlek och inget mer även om utseendet fick dem att backa, Almithara hade visat sig vara fullt kapabel att ta andras liv som om de inte var mer än en irriterande fluga. De hade till och med sett henne njuta när hon skurit kniven igenom en hals, nöjd över att se blicken slockna framför sig. De hade respekt men den grundade sig i mycket rädsla.

  “Nå en av hästarna är er och det finns kläder om så önskas. Mat och vatten finns till hands, bad kan också ordnas en bit bort vid en flod.” Egentligen var hon inte otroligt intresserad av vad Ash önskade men var aldrig oartig mot sina allierande, hon tog faktiskt ofta bra hand om dem, var enklare att hantera människor som var nöjd i hennes närhet än de som försökte streta emot vid ända andetag. Det gjordes aldrig något av ren godhet utan något låg i vinning hos henne för de handlingar som utfördes. Lite ironiskt på ett sätt för hon skulle aldrig någonsin ha löst denna uppgift om det inte varit för andra. Något som även kunde synas hemma hos henne på en vägg. Den väggen fick smaka på exakt hur arg hon blivit när hon hört om förbannelsen och vad som behövde göras för att befria Ash. Det hade tagits som ett hån mot henne själv, som om den byggts bara för att hon av alla inte skulle kunna lösa den. Tur att det ofta fanns loophål som kan utnyttjats.

 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  Athanishka tycktes knappt medveten om de andras närvaro när de tillsammans tog sig ut. Hon kände sig fram, satte försiktigt ner sina bara fötter steg för steg. När en vindpust slutligen nådde dem hade hon kurat ihop en aning som om den rentav skrämde henne. Men hon såg inte skrämd ut. Inga känslor gick av avläsa i hennes karga ansikte. Flera sekunder efter de andra klev hon ut i den kyliga vinden och såg sig omkring. Hennes vita ögon tycktes ta in allt omkring dem; träden som mötte dem utanför skrevan i bergsväggen, den molniga skyn och slutligen de skraja hästarna. Hon tittade länge på dem och snart blev en utav dem lugn. Lugn var egentligen en underdrift, hästen tycktes plötsligt foglig och rentav underkastad den skrämmande kvinnofiguren som de befriat ur berget.

  Athanishka vände ansiktet mot sin befriare när hon blev tilltalad. Vid nämnandet om ett bad väste hon ogillande till svar, likt ett djur. För ett ögonblick stod hon som fastgjuten i marken, stirrandes på alven med en vaksam blick. Sakta började hon sedan röra sig mot sin häst, den enda av dem som inte rörde ett öra ens en gång. Med en utav sina klor skar hon utan problem upp läderremmen bakpå sadeln som höll fast en mörk hoprullad mantel. Tveksamt vecklade hon ut den och hängde den över sina axlar innan hon stoppade sin nakna fot i stigbygeln och satt upp i en graciös rörelse. Hon såg betydligt mer anständig ut nu när hon inte var mer eller mindre naken.

  ”Vart-” började hon, ovan vid att behöva ställa frågor. ”Vart för du mig? Sannerligen inte hem till dina kära pigor?”

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  På ett sätt var det skönt att Ash inte pratade så mycket eller ens verkade göra något väsen, skulle vara en skön omväxling än att ha tjatiga män runtomkring sig. Socialisering gjordes bara för att få fram information eller vinna något på det men att bara prata om onödiga saker var tråkigt och ointressant. Dock att kalla Ash sällskap bekvämt var verkligen fel ord då inget med luften runtomkring henne var bekväm över huvud taget, gav ifrån sig hela tiden kalla kårar och en unken stank. Almithra kunde hantera det, betydde inte att hon gillade det precis. Väntande på kvinnans reaktion stod alven kvar med blicken lite ointresserat på omgivningen, försäkrade sig om att de verkligen var ensamma men misstänkte att Ash skulle hinna uppfatta andra betydligt mycket fortare. Det svåra som var kvar nu låg i att hålla Ash profil låg, inte dra till sig för mycket uppmärksamhet och skapa frågor som bara kunde tystas med ett blad. Ironi på hög nivå då Almithara tyckte denna del nästan var svårast på hela resan men var det så konstigt egentligen då Ash stack ut på alla sätt och vis, inte ens på ett bra sätt.

  Vid Ash fråga var Almithara riktigt tacksam över att ingen kunde läsa hennes tankar som direkt började virvla runt i huvudet. Hon var hårt tränad till att inte visa något utåt vilket syntes väl då inte ens en muskel ryckte till i ansiktet medan tankarna däremot var på högvarv i frustration på Ash ord.  Tankar däremot hade hon aldrig riktigt tränat på att styra vilket skulle ändras nu framöver då det troligen fanns fler där ute som kunde göra liknande Ash hade förmåga till. ” Jag kommer föra dig till Iserion. Jag äger ett hus vid utkanten som förhoppningsvis kan låta dig leva bekvämt under tiden vi väntar. Det finns även en tunnel kopplad under huset som gör att du kan få lite mer frihet att röra dig.” Almithara var verkligen inte insatt i hur Ash nu ville leva och även om hennes frihet var begränsad skulle Almithara försöka göra sitt bästa så häxan inte behövde känna sig instängd eller fängslad. ” Har du några önskemål?” Med lugna steg tog de sig fram till sin häst och hoppade vant upp medan den lite oroligt trampade på stället, försökte direkt akta sig från Ash och den häst som inte verkade helt finnas vid sina sinnens fulla bruk. Magikerna verkade vilja ivrigt komma härifrån själva och var snabbt upp på sina hästar. ” Ni vet vart belöningen finns. Önskas det kan ni ge er av i förväg.” Behövdes inga mer ord än detta för att de skulle tacka och direkt mana på sina hästar in i den mer eller mindre kusliga skogen vars träd knappt visade på liv. Den sträckte sig inte långt men tillräckligt för att skapa kalla kårar längs ryggraden. Mossa verkade finnas mer än löv och dimman var relativt tjock för att dölja de faror som kunde lura lite här och var. De hade inte stött på något än, innebar dock inte att skogen stod tom.

 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  Athanishka lyssnade tyst till svaret från alven. Hon strök hästen genom manen, virandes taglet mellan sina kloliknande fingrar och kände eftertänksamt på materialet i sina knotiga händer. Blicken vandrade över djuret under henne för att sedan se sig omkring på den ödsliga skogen omkring dem, bergssluttningen som tornade upp sig intill dem och de vita ögonen såg också in i de kolsvarta skuggor som bildades under terrängens stora klippblock och stenar som tycktes ha fallit ned från berget för länge sedan. Trots att hon inte en enda gång riktade sitt bleka ansikte mot Almithara avslöjade hennes tystnad att hon faktiskt lyssnade på henne. När de två magikerna flydde sin kos lyssnade hon efter dem när hovslagen ebbade ut i takt med deras ritt mot sin belöning – bort från den blodtörstiga alven och den mytomspunna häxan. Ett klokt val, förmodligen. Slutligen vred hon långsamt ansiktet mot den andra kvinnan. Hon gungade mjukt till i sadeln när hennes häst började att gå.

  ”Så…” sade Athanishka utdraget med sin väsande men ändock len röst, lika motsägelsefull som hela hennes väsen. ”Du ämnar låta mig uppehålla mig hos dina älskade Sienna och Leora trots allt?”

  Ett tyst skratt bakom stängda läppar. ”Du är lika modig och dumdristig som jag sett i ditt sinne, Almithara. Nå, jag hann inte se alla dina planer på den lilla stund vi fick tillsammans inuti ditt kaotiska huvud. Låter du mig verkligen gå fri till dess att du behöver mig?”

  Hennes till synes blinda ögon spändes i alven, hur nu det var möjligt att hon fortfarande såg då tiden under berget tycktes ha berövat henne synen. Kanske var hon bara en grotesk skapelse influerad av den demoniska påverkan som legat kring henne – sekel efter sekel. Detta till trots hade en del av den skönhet hon en gång innehavt dröjt sig kvar i hennes graciösa rörelser och dubbelnaturen i hennes röst – utöver att det dolde sig en vacker om än blek och fuktigt illaluktande kropp under hennes genomskinliga trasa till klädesplagg. Ett bad hade gjort henne gott även om inte Athanishka tycktes hålla med.

  Hon fortsatte. ”Jag har sett vilka framtidsplaner du velar mellan för stadens öde. Vilken du egentligen lutar mot. Varför velar du när du i sanning inte bryr dig om vem som lever eller dör?”

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Även om hästen under henne rörde sig framåt var dess muskler spända av så många anledningar, skogen som slängde ut sina långa skuggor, små rörelser långt bort av troligen djur eller grenar och inte minst av Ash vars närvaro fick varje liten nerv att reagera på olika sätt. Som tur var Almithara lugnet själv vilket smittade av sig något på hästen som än inte verkade reagera mer än med spända muskler. Öronen rörde sig hela tiden för att snappa upp olika ljud men verkade fokusera extra mot Ash när hennes förföriska men nästan skrovliga röst pratade. Var alltid så märkligt att lyssna på hennes ord, gav alltid en dubbelsidig känsla i magen och då alla levande varelser gärna ville identifiera saker och sätta dem i förutbestämda fack var Ash inte ens person som gick så lätt att identifiera. Skönhet blandad med groteskhet var allt annat än vanligt, till och med för Almithara som varit med om otroligt mycket i sitt relativt korta liv. Hon lyssnade på kvinnans alla ord, verkade inte vara för snabb att vilja svara utan suga mer på karamellen för att samla sina ord något. Nu när de hade gott om tid framåt var kvinnan inte lika skyndsam med sina ord som tidigare nere i grottan.

  ” Du kommer få träffa många personer som jag känner om så önskas men Sienna och Leora kommer inte vara några av dem.” Rösten var varken hård eller mjuk, mer neutral och oberörd som om de lika gärna pratade om vädret. “Jag äger många platser i Iserion och du kommer vara välkommen att stanna på en av dem. Jag kommer inte hålla dig fången men då du redan sett en del av mina planer önskar jag din diskretion för att inte avslöja för andra vad som ligger och väntar.” Att tvinga en person från ett fängelse till ett annat var aldrig smart, det var enkelt men aldrig långvarigt och Almithara hade inte råd att få en häxa på sin hals som skulle göra allt för att streta emot. Därav var det bättre att hålla henne på god sida och mer mjuk i sin hantering än tvingande då Ash redan gått med på villkoren kring planen. Huvan som hängde på manteln drogs upp för att dölja det ansikte som fanns där under, vana utifall oväntat besök dök upp och Almithara kände sig alltid som bekvämast bland skuggorna, där ingen kunde se eller läsa henne.

  ” När det kommer till mina två planer så har du rätt på ett sätt. Enklast vore att bara utplåna allt, döda alla men det skulle också göra det samtidigt så svårt att få hjälp. Risken är större att alla vänder sig emot mig istället och det skulle göra mitt liv svårare samt att jag skulle bli jagad hela livet ut. I detta fallet för att nå mitt mål med minst risker är det att ta hjälp av rebellerna, gömma mina intentioner med hjältemodigt dravel. Oavsett så är min hämnd mot människorna och inte alverna som bor där. ” Känslor var inte riktigt inplanerat här, hon hade ett mål och beräknat ut riskerna på alternativen som fanns. Eller ja om sanningen verkligen skulle fram så hade tyvärr några få känslor blandat sig in, Sienna och Leora. Hade det inte varit för dem skulle hon ha lutat hårdare till massmord men deras beskydd, deras syn på kvinnan vägde mer än var hon själv ville inse.  Det hade stått jämnt mellan valen och dem hade fått det att tippa över åt ett håll. Hade dock inte risken varit så hög på ena sättet skulle nog inte känslorna varit det avgörande men just i detta fallet hade de spelat en viss roll.

  ” Du som sett lite av mina tankar. Hur känner du kring det hela?” Det var ovanligt för Almithara att fråga andra om de inte stod henne nära men häxan hade sett mycket, kanske inte allt men tillräckligt för att kanske skaffa sig en åsikt om saken. Det kunde även öppna upp för samtalsämne där frågor kunde ställas tillbaka,

 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  “Hm” var det enda Athanishka svarade först, som om hon var besviken eller bitter över att inte introduceras till alvens älskade pigor. Hon satt rakt i sadeln, som om hon trots sin långa exil inte glömt hur man följde med i rörelserna eller styrde sin häst. Något vackert ekipage var de kanske inte, men ingen hade kunnat gissa att hon nyss kommit ur en dvala som varat flera livslängder. Enda indikationen på att hon lyssnade var små subtila blickar ur ögonvrån mot Almithara. Allt som sades noterades antingen noga eller så var det inget hon inte redan visste.

  Vid frågan drog Athanishka en lång suck och lät blicken svepa över omgivningen. Hon betraktade varje träd, sten och grästuva som de passerade. Drack den tryckande luften som om den vore flytande frihet och lät omvärlden skölja över henne. Inga misstänksamma ljud från det farliga landet omkring dem fick henne att rycka till. Hon satt bara där, stadigt och avslappnat med följsamheten av den vackra alv hon en gång varit.

  “Jag vågar mig på att erkänna för dig, Almithara, att omvärlden, friheten och chansen att få prata med någon annan än berget är överväldigande nog för att jag inte ska ha hunnit bilda mig en uppfattning. Jag har sett hur världen förändrats genom ditt sinne, genom de andras sinnen… Det är inte den värld jag kände till. Den här platsen till exempel var en gång vacker och sprudlande. Nu vilar här bara död och mörker.” Hon såg in mellan träden innan de bleka ögonen riktades mot Almithara, stirrandes trots bristen på pupiller.

  “Allt för lång tid i ensamhet tycks ha gjort mig stum för öden – andras, världens och mitt eget. Du behöver inte oroa dig över min moral. Jag tvivlar på att det finns någon kvar. Ta dina beslut. Döda vem du vill. Jag slutade vara en del av denna världen för länge, länge sedan och kommer således inte lägga mig i mer än vårt avtal kräver av mig.” En viss underton av sorg låg i hennes annars frånvarande röst. Hennes ögon fortsatte sedan att njutsamt se omkring, som om den kusliga platsen trots sitt dunkel var det vackraste hon sett.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Denna alv var klipsk, kalkylerande och rapp men det gick inte ens att ta in det Ash behövt utstå, behövt överleva och skulle fortsätta behöva överleva. Även om sympati eller empati för länge sedan tryckts undan slog det ändå till i magen vid orden från Ash. Det som skulle ske var en småsak i jämförelse över vad Ash fått utstå och troligen skulle få utstå, bara en dåre skulle ens försöka trösta kvinnan eller ens försöka förstå. Vem kunde förstå något som troligen aldrig tidigare hänt i historien? Det var faktiskt svårt för Almithara att spela sina kort kring, alla personer hade ett driv, något som kunde motivera men vad motiverade egentligen Ash? Vad levde hon för? Levde hon egentligen eller var detta bara ett tomt skal som nu bara ville vandra ändlöst på dessa slätter?

  Trots sina tankar var blicken lugn och nästan känslolös där den blickade framåt på vägen som hästarna förde dem över. Scenariot hade redan innan tagits upp och därav fanns det inget intresse för dessa döda träd eller kusliga tillvaro. ” Skulle något ändras på färden och du får något du önskar eller vill, du vet vad jag är kapabel till och så länge du hjälper mig med mitt mål så kommer jag inte neka att lätta det du gått igenom något om det står i min makt.” Det var inte av ömkan eller att försöka rädda denna alvkvinna, det var för att försäkra sig om att Ash skulle vända sig till henne och ingen annan om saker och ting ändras. Det är lättare att hantera, lättare att göra något åt än att hela tiden behöva hålla ett vakande öga på Ash hela tiden. Almithara hade släppt ut något som varken gick att begripa eller egentligen ens lita på, något som hon var fullt medveten om och därav extra på spänn. Samtidigt så har Almithara byggt upp något, ett rykte att hon står vid sitt ord, något som hjälpt i otaliga situationer när hjälp behövdes. Alla visste hur otroligt brutal hon var och hon ljög mer än hon talade sanning men gav hon ett verkligt löfte så höll hon det. Därav var gavs dem sällan ut och ansågs i vissas ögon vara högre värt än guld. Att äga en tjänst av Almithara var som att vinna en riktigt stor summa pengar. Dock hade många fått lära sig att allt hade sin rimlighet.

  Om turen stod på deras sida skulle turen tillbaka vara enkel och lugn, den verkade börja så åtminstone i mörkret då inget verkade störa. Egentligen var hon rätt trött men antog att det är bättre att de söker skydd och vila när solen stod på himlen, Ash skulle sticka ut på tok för mycket och i ärlighetens namn visste hon inte ens om Ash kunde klara av solen för tillfället. ” Jag har en fråga som hållit min nyfikenhet. Hur har du egentligen kunnat överleva där nere? Är det på grund av demonens förbannelse?” Vissa detaljer hade delats under sökande men det mesta talade bara om vart platsen fanns och hur den skulle brytas, inte vad den verkligen bestod av och hur den fungerade. Hade varit ganska irriterande då många risker hade behövts ta denna natt, många risker hon egentligen inte ville ta. Nu efter allt som skett var valet rätt men det hade kunnat slutat annorlunda.

 • Rollspelare
  Member since: 20/03/2023

  Athanishkas ögon smalnade av vid frågan. Hon snörpte på överläppen och hennes kloliknande fingrar klickade irriterat mot varandra. Demonen. Anledningen till hennes långa plåga. Hon tog ett djupt andetag men slet inte blicken från landskapet framför sig.

  ”Demoniska runor. Invävda i förbannelsen som gjort att han tagit del av min kraft genom alla dessa år skrev han in runor där han tog ifrån mig behovet av föda samt förmågan att förblöda. Jag kunde inte heller skada mig själv tillräckligt för att dö. Dömd till att leva för evigt där inne.” Faktumet att hon var alv gjorde att hon redan var skapt att leva ett oändligt liv. Hatet i hennes raspiga röst var djupt och starkt. Den vackra stämman tycktes ha försvunnit och ersatts av något plockat från en djupare avgrund än den hon fängslats i. Ändå rörde hon inte en fena förutom sina flexande fingrar.

  Samtalsämnet tycktes dunkla hennes sinne för efteråt blev hon tyst och gjorde det väldigt tydligt att hon inte tänkte dela med sig mer om hennes upplevelser under berget. Kanske fanns det läge senare att närma sig vad som faktiskt hänt och hur allting fungerade, men för tillfället manade hon på hästen och sade inte ett knyst. Resan framför dem var lång och när gryningen började skymta hade de precis tagit sig genom ett av de mindre jobbiga passen mellan bergen. Höjdskillnaderna tog på hästarnas krafter och den loja fålen som Athanishka satt på tycktes pusta ut av tacksamhet när ett värdshus skymtade nedanför ännu en stenig backe. Det såg inte mycket ut för världen – ett litet stenhus med lågt tak, byggt i vinkel med en klippa. Ur de två skorstenarna böljade rök som då och då greps av vinden och löstes upp. Vimplar hängde i linor utanför i form av religiösa lyckönskningar för dem som vandrade i bergen. Det såg mörkt ut förutom i ett fönster där en liten låga brann från ett ljus. De skulle ha tur om någon var vaken denna timma.

  Athanishka drog ner sin huva och hennes flottiga hår, de spetsiga vita öronen och det bleka men vackra ansiktet blottades. Hon stannade sin häst och tittade mot huset en bra stund. Första mötet med civilisation av någon form.

  ”Hästarna kommer inte orka mycket mer” sa hon menande utan att släppa det välkomnande lilla huset med blicken.

 • Rollspelare
  Member since: 26/12/2021

  Man kunde tro att Almithara älskade att prata men tystnaden var mer välkommet än kallprat. Att resa själv, att sitta på ett tak i flera dygn utan att ens yttra ett ord, ja det tillhörde hennes vardag och de egna tankarna var mer välkomna än andras ord. Det var inte konstigt att Ash blivit obekväm av frågan men den gav en indikation på vad som egentligen hänt och även om det Ayperos gjort varit fruktansvärt så var hon ändå imponerad över hans finurlighet i det hela. En till kraftkälla som han höll levande under så många år, ja han verkade ha tänkt på allt kring förbannelsen.

  När väl ett litet värdshus beskådades längre fram fanns det en viss tveksamhet i hur sällskapet skulle göra, Ash var inte den som kunde gömmas speciellt enkelt men kanske kunde hennes krafter hjälpa något? ” Jag tror vi alla behöver vila lite.” Armarna sträcktes upp mot skyn för att sträcka ut de trötta musklerna som ömmade medan hästens tunga steg rörde sig över den hårda marken. Månen stod lågt nu på himlen vilket indikerade att natten snart led mot sitt slut och solen skulle värma den kalla jord som legat i slummer. När de var tillräckligt nära huset för att de skulle kunna höra stannade hon upp sin häst som frustade ut av lättnad att få vila sina trötta ben. ” Om det finns något som gör att du inte sticker ut lika mycket så hade det gjort allt mycket enklare.” Det var varken en fråga eller en order, mer som en kommentar för att låta kvinna välja hur hon önskade hantera allt detta. Dessa oskyldiga människor bodde för långt ut för att kunna hitta hjälp om de önskade att öppna sin mun och därav var dem inget riktigt hot men att behöva hantera deras rädsla och andra känslor var inget Almithara just nu riktigt orkade med då hon behövde få sova ordentligt. Visst hon kunde alltid döda dem och även om skuldkänslor sällan låg på hennes axlar så var onödigt dödande inget som hon heller roade sig med. Det fanns en liten tunn gräns hon dragit för sig själv, för att behålla sin medmänsklighet men den var ytterst liten och ibland kunde andra undra om den ens existerade.

  Med hästen i släp tog hon och band fast den vid en stolpe där gräs och vatten fanns att äta av. Det fanns inget stall till detta relativa lilla huset men de hade gjort så att hästar kunde få vila på ett ganska bekvämligt sätt. Trött sadlade hon av sin häst och lade sadeln på sidan innan de ljudlösa stegen ledde till dörren och en hård knackning ljöd igenom huset, tillräckligt hårt för att försöka väcka människor ur sin djupa sömn. Det behövdes ännu en knackning innan en otroligt sömndrucken man öppnade dörren och såg på den mörkklädda kvinnan vars ansiktsdrag må vara vackert men inte speciellt varmt för stunden. Hennes närvaro verkade få mannen  att vakna till som om vatten precis hällts över honom och en viss osäkerhet låg över hans blick. ” två personer önskar två sängar och ett mål mat. ” Orden gav inte ens mannen en chans att kunna neka, speciellt inte när en penningpung sträcktes över som skulle täcka mer än väl för deras kostnader. ” Inte ett ord om att vi sover här och vi vill absolut inte bli störda på någon nivå.” Mannen såg osäkert ned på pengarna i sin hand men insåg att detta skulle räcka en månad framåt och hade därav inte möjlighet att neka då så många resenärer tog sig förbi här. Han nickade bara till och öppnade dörren mer för att släppa ut värmen och in de nya främlingarna.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 23 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.