Post has published by morrikai
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 41 total)
 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  Det skulle vara en privataffär, en vigsel mellan två älskande par som företogs framför altaret i det hem de skulle bygga sina liv i. Så sade traditionen iallafall men när Vasilij stod där på gårdstunet utan långhuset omgiven av klaner och deras fanor som fladdrade för vinden, röda och vita fanor för Märehn som reste sig högt mot skyn hållna av Vasiilkjs viktigaste allierade.

  Kändes det hela  långt ifrån traditionen för Vasilij men som Märehns furste måste han nog inse att det inte var hans lott. Han hade aldrig likt traditionen bjöd fått dansa vid midsommar eldarna och finna sin framtida fru. Han hade deltagit men alltid vetat att hans fru skulle vara ett resultat av någon politisk förhandling. NU skulle han gifta sig med någon han aldrig ens hade fått möta och visst fanns det en viss sorg över det hela men han var Märehns furste, han hade inte råd med personliga drömmar.

  Nej giftermålet handlade inte om bruden eller om att bygga ett liv tillsammans med någon man skulle ägna sitt liv åt. För hans liv var inte ägnat åt hans blod eller brud utan åt Märehn och för Märehn var det avtal han höll i sina händer som han noggrant läste igenom. Han hade visserligen redan hört det redan en gång och kände till det mesta då detta trotts allt hade förhandlats de senaste två åren men han ville vara säker på vad han svor på.

  Tillslut nickade han åt det som stod i avtalet, det lätt som allt de hade kommit överens om och han såg upp igen mot bruden och brudens far. Hon var vacker åtminstone, inte för att han visste något om henne men han skulle trotts allt behöva få en arvinge med henne. Kanske någon som idag kunde sitta på både Märehns tron och Druzinas. Han nickade mot brudens far att han var redo innan han tog upp sitt sigill. Trotts allt var nog de flesta församlade här för detta, för avtalet mellan två nationer och för avtalet mellan Vasilijs klan och brudens familj. Själva bröllopet var bara ett sätt att särka det avtalet.

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Hon sneglade sig runt i salen där ceremonin ägde rum. Det skulle ha varit en privat affär men när var det någonsin en privat affär av en statsangelägenhet? Hon såg sin far stå vid hennes sida, uttryckslös som alltid liksom hennes farfar. Hennes bror verkade dock ha svårare att kontrollera sina uttryck och han sneglade på henne då och då med ett uppmuntrande leende. Hon kunde inte låta bli att någon gång också le tillbaka. Lika mycket som för att lugna honom som för att göra något. Det kändes som om det här hade pågått i timmar redan. Ja de hade ju hållit på i flera år redan, de sista dagarna hade varit rätt intensiva med många möten och förhandlingar och redan samma morgon hade de fått läsa igenom dokumenten en sista gång.
  De var ju alla överens, ändå skulle det spelas att de alla läste det finstilta. Hon log helt enkelt för att hindra sig själv från att himla med ögonen åt sådana charader.
  Hon passade också på att diskret lägga blicken på sin blivande make. Vasilij Vrsovci, han var något att lägga ögonen på. Stilig ändå, vilket var en tröst i det hela. Hon hoppades nu på att utseendet inte var det enda som han hade till sin fördel hos henne.

  Sedan trolovningen var ett faktum hade hon studerat Mähren, dess historia, deras seder och statsskick flitigt.  Hon hade fått grundlig utbildning i vad hon förväntades kunna och kunna bistå i. Och hon hade också i timmar, dagar tragglat släkter, fejder och hur de var bundna till sin blivande make. Hon antog att han gjort detsamma om henne och hennes härkomst. Hon kunde dock inte låta bli att undra om han ändå önskade att det hade varit annorlunda? Ingen kunde väl önska att gifta sig med någon de inte kände, eller ens hade träffat. Än hade de inte ens fått chansen att tala fritt med varandra. Det här var faktiskt första gången hon sett honom och här stod det minst 4 män mellan dem för stunden.

  Hennes far och farfar läste noggrant igenom dokumentet igen innan de nickade och satte sina sigill på det krispiga pergamentet och sköt över det till henne. Hon visste att hon skulle bli tvungen att läsa det igen. Ändå låtsas om att studera det närmare, som om hon kunde säga nej nu? Tanken fick det att dras på smilbanden. Hon tog sin tid innan hon även själv lossade det lilla sigill hon bar i den armband av silver de tvingade på alla flickor när de var små. De gick inte att ta av när de väl vuxit till sig och hennes pryddes av de symboler som var viktiga för hennes ätt och land. Hon satte sitt sigill och slöt avtalet mellan deras båda länder och klaner. Hon hörde det lilla mummel och gillande applåder innan männen skakade hand med varandra i en mer förtrolig handskakning.
  Hon rättade till de vackra silversmycken som prydde det “diadem”, hårsmycke hon bar för att hålla den vackert, färggranna broderade sjalen på plats. Kaftanen hon bar var i sin klans färger och mönster och hennes familj matchade alla varandra.
  Hon hade dock gjort ett tillägg och det hade varit att brodera hans ätts mönster på den vackra sjal hon bar. Hon hade hoppats att detta skulle vara något de märkte och uppskattade hos henne. Att hon ansträngde sig och menade att göra allt för att stärka denna allians.

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  Han betraktade under tystnad när avtalet slötts medan män omkring honom gav lätta applåder och skackade hand med varandra, någon rent av gav honom en lätt dunkning i ryggen och mumlade något uppmuntrande om att bruden var nog ett bättre pris än alliansen. Vasilij kastade endast en studerade blick av sin blivande brud, hon var vacker men undrade innerst inne om han kunde lita på henne.  De långa förhandlingarna må vara över och flera omkring dem såg ut att vilja fira det men själv undrade han vilket stöd han exakt skulle kunna vänta sig. För hans tre fanor av bevingade hussarer som skulle ge denna familj kontroll över sitt land skulle han komma att förvänta sig både stöd i form av soldater mot karm och inflytande över Tzergovizma. Var hans blivande fru hit sänd för att mildra hans krav och försöka avleda eller kunna han lita på henne och få stöd av henne som medlare i de frågorna.

  Han bjöd sin arm till henne, hans tvivel hade inte blåsts undan men han var beslutsam att låta detta giftermål ske. För i Märehn skulle avtalet med segill enbart förbli en bit papper med text utan ett giftermål, när blod förbands med blod var en ed obrytbar i Märehn. För Märehn var ett land smitt lika starkt som stål med dess blod. Hans röda kappa bredvid hennes mönstrade klädsel, en kappa lika röd som de blod som förenade Märehn.  Han bar inte likt henne sin klans symboler på sig istället bars det en fana bredvid Märehns röda fana med den vita draken för hans klan. En Vacker öjusblå fana med tre eldar på, de tre sytrarnas fana kallades den för. Efter de tre systranas som hade bränts på bål för klanen under ett av Märehns många frihetskrig. De var stolta krigare som älskade sin frihet och självstänidghet över allt annat och det var med den stoltheten som Vasilij rörde sig mot altaret.

  Prövningarna skulle komma men likt hur Märehn alltid mött sina prövningar med stolthet och stoism skulle han göra detsamma. Många hade kallat Märehns invånares ovilija att visa ödmjukhet eller svaghet för högfärdighet och högfärdiga kunde de kanske framstå där i stunden med sina stolta och förslutna ansikten. Vasilij med höll det ansikte, än var de inte av samma blod och än var de inte släkt men nu stod det framför altaret och det skulle inte vara länge förens de förändrades. När väl sen mjödet flödade och hästkapplöpningar började skulle nog hans blivande bruds familj få se en annan sida av Märehn men först skulle de förbinda sina blod.

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Hennes blivande, hennes make, erbjöd henne sin arm och hon tog den utan tvekan. Tvekan ingav misstro och misstro kunde sänka hela skeppet. Så hon tog hans arm och gav honom en liten men diskret nickning innan de fortsatte genom rummet mot altaret. Hon såg hur människorna här gav dem båda uppskattande och också misstänksamma blickar.
  Men så var det väl antog hon, när två starka klaner och riken ska vävas samman.
  Hon tänkte på all den tid som gått åt, alla förberedelser och förmaningar. Hur hennes familj haft åtskilliga diskussioner, gräl och muntra skratt över den här alliansen. Den som just nu skulle bli av och allt hängde nu på henne.
  Hon kände den nervösa klumpen i magen växa. Hur skulle livet bli nu? Hon visste ju vad hon lämnade. Hur hennes liv med både skyldigheter och plikter såg ut. Vilka rättigheter och friheter hon hade och kunde ta sig.
  Skulle hennes make uppskatta dem? Skulle han uppskatta henne? Skulle rikena?
  Känslan var hisnande och hon slöt sin fria hand till en mer beslutsam näve. Kunde de se hur nervös hon var? Hon hoppades inte det. Hon hoppades att hennes uttryck förmedla beslutsamhet och lugn. Där hon egentligen kände allt annat än det.

  De var snabbare framme vid altaret än hon trott och hon sträckte lite extra på sig. Som för att göra sig större och mer respektingivande. Hon höll armen kvar i hans en stund innan hon släppte den något för att fatta hans hand istället och vände sig mot honom, så hon kunde se på honom bättre. Mitt emot stod de varandra, med deras ätter bakom sig. Salen som var vackert dekorerad i rikenas färgen och prakt. Hade han förväntat sig och fantiserat om den här dagen på det här viset? Fantiserade ens män om sådant? Hon hade svårt att se hur han, med den bistra och beslutsamma minen kunde fantisera om något annat än erövringar och hästkapplöpningar. Tanken på att han kunde fantisera om ett bröllop och allt omkring ett sådant fick hennes ena mungipa att rycka lite i ett litet försiktigt leende.

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  Salen som de stod i fylldes med rökelser från prästerna rökekar som svingade i takt med deras böner och välsignelse. För varje bön eller välsignelse lätt de en kula i deras radband passera deras hand, kulor som de ömsinta smekte i sin hand som namnet på helgonet som var inristat i kulan skulle hörsamma dem. I Bakgrunden kunde man höra psalmer som sjöngs, tunga och melankoliska verser som sjöngs till takten av en trumma. De förtäljde Märehns historia och deras helgon, deras uppoffrande och deras grymma öden. De var sånger om ett folk som hade lidit, dött och återfötts. Där fanns det en saknad till åren av fred, under Izeleths era då de hade varit Kärlekens folk men också en påminnelse om att den tiden aldrig åter kommer. De skulle aldrig mer vara Kärlkens eller fredens folk, de var kriget och blodets folk nu. För endast genom att förberade sig på krig kunde man finna red, de skulle aldrig tillåta sina barn lida som helgonen hade gjort och de skulle med sitt blod förhindra de till varje pris. Så var Märehns folk, ett folk fyllt av tyngd, religiäs tacksamhet men också ett brinnnade blod. En eld som skulle skydda dem så de älskade allra högst, deras barn från världens alla faror.

  Altaret framför dem var enkelt med två ljusstakar, en i svart och en i vitt, en för nattens drottning och en för ljusets dotter. Mellan dem stod en statyet av den allra heligaste för Märehns folk, deras beskyddare och ledsagare. Den som hade gett sitt kött och blod fär Märehns folk, Izeleth själv. Framför henne stod det en liten skål, offer skålen, där prästerna redan hade offrat sitt blod. Några få droppar av ett smärtfritt pris mot vad Izeleth hade gett för dem men tillräckligt för Izeleth. För Izeleth var god och kärleksfull mot sitt folk. Blod som nu även skulle skänkas av Märehns Vojvod och hans gemål för även de hade fäst sina sigill på ett papper var detta hur Märehns folk slöt ett avtal slutgiltigt. Genom att förena sittt blod under Izeleths beskydd skulle avtalet vara som hugget i sten, deras sigill kännande mer som ett intyg att de var införstådda vad de hade gått med på. För när väl avtalet var slutet fanns det ingen återvände, för även om Izeleth var som en älskande moder för sitt folk var hon också sträng och bestämd av sig.

  Vasilij tog ett djupt andetag och kramade sin bruds hand, han visste mycket väl vad han stod inför. När blodet väl hade förenat sig, när väl deras förbund hade Izeleths beskydd skulle han hellre möta alla demoner i helvetet än att bryta Izeleths förbund. Det skulle vara han och Natalia mot världen, hans liv skulle vara hennes lika mycket som hennes skulle vara hans. Allvaret i situationen fick honom att vara spänd och stel, detta var inte bara ett äktenskap mellan två individer eller två klaner utan mellan två nationer. Denna stund var viktigare än något annat slag eller politisk intrig han hitintills varit med om här i livet.

  Han lätt blicken vandra i salen, på alla människorna som hade församlats för denna stund, på alla ikonerna av helgonen som hängde i salen. I synnerhet ikonen föreställande hans klans grundare, de tre systrarna som vars symbol var tre brinnande bål. Efter hur Karm och tredje ögat hade avrättat dem, han funderade på vad de skulle tänka om detta tillfälle. Hur långt hade inte hans klan kommit för att nå fram till denna punkt. Han blick gick sedan tillbaka till altaret och vägen bakom den som var täckt av ljus och sedan ner till hans brud. Han visste inte vem hon var men han hade fått höra henne lovprisats, hon hade fått en mycket god uppfostran och skulle bli en perfekt vojdvodinna hade han hört. Någon som han kunde lita på och ta stöd av utan att behöva oroa sig att hon blandade sig i politiken alltför mycket eller med en egen agenda. De hade han hört och han hoppades att det var sant för hon var ändå en skönhet att se på, han försökte fokusera på det. Något han kunde se, inte något han bara kunde spekulera kring för de skulle bara ledda till frågor och få hans misstänksamhet börja röra på sig. Man kunde inte vara nog försiktigt som härskare hade han snabbt fått lära sig under hans korta tid som vojvod, för många länder i världen härjades av oroligheter trotts allt. Nej fokusera på det positiva för stunden, för trotts allt var detta en seger och en erövring.

  Cermonin var långdragen och tog lång tid på sig, det var inte bara eder till varandra och till Izeleth som skulle utlovas. Där de svor varandra trohet, lojalitet, att  ta hand om varandra, stå upp för varandra och försvara den andre. I synnerhet det sista var av stor vikt i Märehn, här stod man upp för och försvarade de man älskade. Ingenting av detta var så pass litet att de kunde omfattas av en ed, nej de måste både svära en ed till varandra och en ed till Izeleth. Följt av välsignelser från Izeleth, nattens drottning, ljusets dotter och ett flertal helgon för varje ed där självfallet de tre systrarna ingick. Efter detta följde de eder kring avatlet som även de skulle ingås.

  Först när solen började vidröra horisonten i öst och dess solljus sakta började övergå i en mer orange färg började välsignelserna avta och med de hade borden utanför börjat ställas upp på tunet. För i Märehn fanns det en stor förglädje att festa direkt under stjärnorna, kanske fanns det där något nostalgiskt med det. En längtan tillbaks till tider när allt var enklare innan Märehn vart blodets folk och för en natt, en bröllopsnatt kunde man väl få drömma. Med det så började salen att tömmas på folk för att lämna det nu officiellt gifta paret åt dem själva för en stund. Ibland kunde två nygifta behöva få vara ensamma med Izeleth för en stund för att inse vad de varit med om eller för att släcka sin brinnande längtan innan de klev ut till festen utanför för att hyllas som nygifta.

  När människorna runt omkring dem började lämna de ensamma såg Vasilij ner på sin brud, han hade under cermonin stelt skiftat mellan att se på henne, Izeleth, helgonen och prästerna. Tydligt och högt sagt sina eder, för det var väl vad man förväntade sig av en vojvod en person som med bestämd ton kunde föra landet framåt. Nu däremot visste han inte riktigt vad han skulle säga, det var ensak att vara den där starka ledaren men att vara kärleksfull make till den som han nyss hade mött. Han står där först under tystnad helt enkelt hållandes hennes båda händer med sina.

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Hon höll sin blivande make kring armen som han erbjudit henne då de anlände till altaret. Där vändes de mot varandra och de fattade händer istället. Han hade ett bestämt men mjukt grepp och hon märkte inte att han verkade nervös. Precis som hon hade han fostrats i att inte visa känslor allt för öppet. Att öppet visa vad man tyckte och tänkte kunde leda till allvarliga konsekvenser och som Vojvod kunde han aldrig visa sina riktiga känslor. Han hade ett allvarligt och beslutsamt uttryck i ansiktet där han lät blicken vandra från altaret, till prästerna, gästerna och henne. Hade hon haft en annan bakgrund hade hon kanske blivit avskräckt av hans allvarsamma och stela yttre men likt honom själv så förstod hon vad som stod på spel.
  Vanliga människor kunde ha lyxen att äkta för sig själva, kanske för sin klan. Men de två. Deras bördor, plikter och ansvar var större än så. Deras äktenskap skulle inte förena dem, eller deras familjer. Deras äktenskap skulle förena två starka riken. Deras äktenskap skulle vara starten på en dynasti och insikten om allvaret fick hennes knän nästan att vika sig.

  Hon hade i veckor studerat och tränat för den här dagen. Lärt sig alla böner, ritualer, när hon skulle hålla hans händer, när hon skulle hålla vid olika föremål och när hon skulle offra av sitt blod. Just den biten hade hon inte genomfört utan mer i rörelse övat på och när hon nu stod här med kniven i handen önskade hon stilla att hon hade provat att faktiskt göra det i alla fall en gång på riktigt innan idag. Hon försökte att inte visa hur mycket hon skakade på handen när hon skar det fina snittet i den mer köttiga delen vid tummen i handflatan. Det var så de instruerat henne att göra.  För evigt band det henne till Märehn, till folket, till Vasilij. Lika varmt som blodet känts när det sipprade ner från hennes hand till skålen, lika varmt tyckte hon att hennes kinder hettade vid den tanken. Så följdes fler böner, sånger, trohetseder. Ceremonin var helt Mairkhizma inget fanns där från hennes land och även om de två länderna delade mycket genom politik, religion och handel så fanns där ändå stora skillnader. Hon saknade blommorna eller banden som skulle lagts om den, bundit dem samman. Saknade den första skålen i den silvriga bägaren efter de sista bönerna. Hon fann sig till och med att sakna Oden och Frej på altaret med alla de andra helgonen. Hon lät handen slinka in i den dolda fickan på hennes klänning. Hon kände de två små silvriga statyetterna lena under hennes fingrar. Hennes bror hade gett dem på morgonen för henne att ha. För även om hon aldrig skulle kunna visa det öppet här så var hon trots allt en dotter av Druzina. Hon lät blicken vandra över folksamlingen och såg sin familj vid den främre raden. Hennes farfar lika allvarlig som hennes gemål men hon kände honom för väl och kunde se på hans sätt att stå att han var mer nöjd nu än hon någonsin sett honom. Hon vände blicken tillbaka till altaret och svarade tydligt på frågorna och avlade trohetsederna till nattens drottning och ljusets dotter.

  Ceremonin höll på i timmar, inte förrän solens bana nått öster och dess brandgula strålar nuddade horisonten var det över. Även om den tagit timmar så kändes det som om den hänt någon annan än henne själv och hon såg och hörde hur salen sakta tömdes på folk, hon såg hur de glatt lämnade salen efter trummorna och instrumenten som spelade lättsamt. Någon utifrån stängde de stora dörrarna och lämnade dem ensamma. Utifrån hördes musik, skratt och skål. Hon märkte hur han fortfarande höll hennes händer och hon kände sig plötsligt väldigt medveten om hans närhet och deras ensamhet. Hon lät de bärnstensgula ögonen sakta vandra upp över honom, studerade honom under tystnad en stund. Han verkade själv inte veta vad han skulle säga och hans osäkerhet i situationen både lugnade och roade henne. Här fanns en man som så tydligt tagit ledningen under timmarna, högt och tydligt talat. Som vad hon hört och läst sig till var mer än kapabel att leda en nation. Här stod han och verkade osäker inför henne. Henne! Hon började sakta le, ett litet försiktigt leende innan hon inte kunde låta bli att bryta tystnaden. ” Det är trevligt att äntligen få träffa dig.” Hon tystnade en kort stund. Hon hade varit så fokuserad på att lära sig allt inför ceremonin och det som förväntades av henne att hon inte riktigt tänkt på vad som skulle hända sen. Vad hon egentligen skulle säga till honom när hon väl stod här, ensam med honom. Hon kände kinderna bli något varmare igen och hoppades att hon inte gjorde bort sig helt trots allt. Hon fortsatte med en varm, vänskaplig ton som inte avslöjade någon nervositet. ” Jag har hört att du är mer än skicklig med pil och båge från hästryggen. Jag hoppas att du vill göra mig äran att visa mig det någon dag.”

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  Han tog hennes båda händer i sina där de stod ensamma, sådan ömhet var sällsynt utåt här i Mairkhizma. De var ett krigarfolk måna om att visa upp styrka, att visa känslor eller ömhet sågs ofta som ett svaghetstecken hos det alvarliga och stolta folket som levde i Mairkhizma. Inåt däremot visade de mer än gärna upp sina känslor, de sades att deras kärlek brann intensivt för de som de kallade för sitt blod men de var måna med vilka de visade de för. Hon var dock ingen främling från andra sidan havet nu, nej nu var hon hans fagra fru. Än kanske elden brann för henne som de gjorde för resten av hans blod men han kunde ömma för henne. ’’Som under en jakt eller som krigets förvärv ?’’ svarade han henne där det sista var något han visste något som kunde komma snarare än förr. jag lovar dig att inte bara visa dig, för det kommer nog komma den dagen du du själv måste kunna det ’’ Det hela kom ut lite stelt, hela situationen var kanske lite stel men han ville hennes bästa. Han kunde för sitt inre inte låta bli att tycka lite synd om henne, han undrade om hon visste vilken värld hon hade gifts in. Var hon redo för Mairkhizma, ett land bebott av stolta krigare. Här fanns det nog ingen som kunde bruka båge till häst, åtminstone alla de styrka. Här förväntades mödrar att försvara sina barn själva likt varginnor och de misslyckades, ta sitt liv tillsammans med sina barn. Blodet måste överleva men framförallt förbli starkt och ej falla i fiendens händer så de gavs en gisslan att bruka mot klanen.

  ’’Vi skulle kunna inleda bröllopsfirandet med en jakt’’ För bröllopsfirandet skulle inte vara över på en natt, de skulle pågå under många veckor. Med jakter och banketter till dess att alla tänkbara klaner, alleierade och vänner hade fått träffat det nygifta paret. I vanliga fall kanske de var över på några dagar eller någon vecka men som Vojvod var listan över människor som de skulle träffa och även platser som de skulle behöva besöka lång. För varför sända något skrivet föreskrivelse i ett land där få kunde läsa. När de kunde resa land och rike runt för att personligen förmedla de samt också ta i tur med de många bestyr som en vojvod hade ’’Och sen måste du också få se hela Mairkhizma, för här styrs riket inte från någon borg eller stad utan från hästryggen’’ För ingen klan skulle lyssna på ett sändebud eller lita på ett skrivet papper om de inte passade dem. De var för stolta och självständiga för det men när vojvoden dök upp med hela sitt följe skulle visan vara annorlunda.

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Han höll hennes händer fortfarande mjukt men bestämt men han verkade fortfarande osäker på vad han skulle säga eller göra. Men så var det här en underlig situation när hon tänkte på det. Så mycket tid och arbete hade lagts ned på stunden fram till själva bröllopsceremonin men sedan då? Hon undrade om han kunde se på henne hur nervös hon var? Hon hoppades att han inte såg det.

  Då han ställde sin fråga, som för att förtydliga vad hon menat, så självklart så fann hon sig att inte hitta ett svar direkt. Hon hade hört talas om och läst om deras krigiska natur men när hon mötte den så öppet och självklart i en sådan intim miljö  så kändes inga svar som de rätta. Hon ville svara något men fann inget som passade. Istället nickade hon bara utan att bryta hans blick.
  Hans röst uppfattade hon som lite stel, något formell och hans blick ack så allvarlig. Hon förstod direkt att han redan underskattade henne. Trodde han att hon bara var en bekväm dam som legat på divan och ätit sötade bröd? Hon visste att många underskattade henne, tog en blick på hennes lilla gestalt, hörde om hennes namn och börd och redan trodde att de visste allt om henne. Hon skulle ljuga om hon sa att hon inte spelat på den rollen mer än en gång. Bortskämd och ovetande. Hennes mor upprepade det ofta för henne ” En man vill inte ha en intelligent och kapabel hustru. Han vill ha en mjuk och följsam hustru inte en konkurrent. Det är det han har sina rådgivare till”.  Men nu var hon inte i Druzina längre. Nu var hon inte längre Natalia dotter till Vadim Sacharov. Nu var hon hustru till Vasilij Vrsovci, Vojvodinna, och hon tänkte inte göra sig mindre än hon var varken för honom eller för Mairkhizma. ” Då hoppas jag att jag lär mig fort” . Svarade hon med en nick och log ett litet prövande leende igen. Ingen kunde anklaga henne för att inte ha självförtroende trots allt.

  Hon stod tyst en stund igen som för att vänta att han skulle säga något mer, eller kanske få chansen att ta kommando över samtalet och situationen och då han föreslog en jakt nickade hon med ett större leende. ” En jakt låter som en utmärkt idé. Min far och min bror har talat mycket om möjligheten att se sina falkar sprida ut sina vingar här. Jag vet att min familj skulle uppskatta en sådan start.”. Hon nickade lite och verkade gladare över tanken på jakten men då han fortsatte med sådan allvarlig ton visste hon inte om han just förolämpat henne och hennes familj eller om han menat att hon borde förbereda sig för månader till hästrygg. För inte kunde han på allvar tro att de satt i en borg och jäste hela dagarna? Hon drog åt sig sina händer och strök ut några osynliga veck fram på hennes kläder. Han hade verkligen förfinat förolämpningar tänkte hon ändå lite road av det hela. Även om hon kände hoppet sakta slockna lite i bröstet.  ” Jag ser fram emot att se landet och träffa dess folk. Ni glömmer att mitt folk har att resa i blodet”. Hon log mjukt till svar och la huvudet lite åt sidan. Hon studerade hans ansikte närmare igen, som om hon inte kunde slita blicken från honom. Som om det fanns någon hemlighet hon kunde utläsa i hans ögon. Hon visste att många kunde tycka det var obekvämt, men hon hade sedan tidig ålder lärt sig att aldrig vika med blicken och det gladde henne att han också verkade bekväm med att hålla blicken stadig.

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

   

  Det är ett härdat ansikte som hon ser in även om ungdomen fortfarande dröjer sig kvar och avslöjar att han förmodligen är i sina yngre 20 års ålder men trotts det hade han redan fått se och uppleva mycket. Inte bara Slagit vid Loradon och förstörelsen av staden utan även heden hade satt sina spår, den hårda vinden och det skoningslösa vädret hade sin tribut. Ögonen däremot talade sitt tydliga språk om vem han var, han var den som hade mött ljusets dotter vid, han hade vandrat vid hennes sida genom elden och ledsagat Karms konung ut ur staden. Än kunde man se elden brinna där bakom hans annars vänliga blåa ögon, en eld som talade om en man med ambitioner och mål. Han hade skådat in elden och sett vad som fanns där, bortom Vizzearys dalgång och in Izeleths rike eller de vad var prästerna hävdade. Han själv talade väldigt lite om det och vad som doldes bortom elden i hans ögon höll han för sig själv.

  Han lät en hand smeka hennes kind lätt’’ Jag vet’’ svarar han henne mjukt ’’Jag ville bara försäkra mig, för ute på heden, där man var fri. Där man var fri att rida vart man vill’’ och frihet det var något alla i Märehn höll högt, den högt älskade friheten som de slagits för och givit så blod för ’’För heden är mitt hem, min härd och min borg. Det är där jag kommer möta Märehns klaner men även se mina föl föddas, se de växa upp och fostras till att bli en del av Mairkhizma’’ Han hade öppnat upp sig något mer nu. Hans röst mjukare och hans hårda krigaransikte mer avslappnat. Hans ena hand om hennes kind medan den andra drog henne närmre honom ’’Jag vet att ditt folk är resande folk, ni färdas världen över på skepp lika skickligt byggda som kaldrlänningarnas men för mig är inte hästryggen bara ett sätt att resa på. För mig är det en livsstil, vart jag finner min frihet, hur jag kommer att möta och leda mitt folk’’ Att färdas med skepp däremot hoppades han på att få göra så få gånger han kunde i livet. Märehns kust var stormig med klippor som skar upp ur havet likt dolkar. För dem var havet något främmande och resande över de skedde sällan. ’’Men världen bortom Mairkhizma lär för mig för bli främmande’’ Han skulle nog dock behöva resa till druzina, lära känan dess folk och förstå deras seder om han skulle få sina egna barn valda till regenter av Druzina men den dagen fick vänta ’’Jag valde dig just för att världen skulle bli mindre främmande, för att druzina och dess systerfolk till Mairkhizma inte längre skulle vara ett främmande land’’

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Hon såg stadigt in i hans ögon när han själv inte vek med sin blick. Hon studerade hans ansikte med en skärpa i sin egen blick, som om hon sökte efter något speciellt. Som om hon försökte se in i honom och vem han var. Hennes egna anletsdrag mjuknade något då han förklarade sig, att han endast önskade att försäkra sig. Det fanns något i hans blick som hon måste erkänna att hon beundrade och hon förstod hur han så framgångsrikt kunde leda sitt folk. För hon hade hört att han hade ett stort stöd av sitt folk och elden som brann i hans blå ögon var svår att inte svepas med av.
  Beslutsamhet, ambitioner, övertygelse. Hon kunde se spår av allt det i hans blå blick men hon kunde inte förklara varför hon i sin mage kunde känna att det var något mer, något …annat… som också talade till henne. Det liksom fladdrade lite lätt när han såg på henne på det där viset.
  Hon ryggade inte då han så försiktigt smekte hennes kind utan stod lugnt kvar. Han rörde vid henne mjukt, försiktigt och hon kände hur han med sin andra hand om henne sakta drog henne närmare sig igen. Försiktigt försiktigt och mjukt fick han henne sakta att komma närmare sig så hon tillslut stod honom alldeles alldeles nära.

  Den lilla låga av hopp i bröstet som falnat för några ögonblick sedan fladdrade till igen. Hon lyssnade utan att avbryta honom och utan att dra sig tillbaka. Hennes forskande, allvarliga blick mjuknade något och ett mjukt litet leende fann sig snart på hennes läppar. Hon var glad att han öppnade sig för henne även om hon inte var helt säker på att hon inom sig översatt alla orden helt korrekt. Han hade talat om att önska se sina föl växa upp på heden. Hade han menat föl…eller barn? Kanske var orden för dem densamma? Hon skulle fråga sin rådgivare och mentor som hon hade med sig i sitt följe.
  Hon la försiktigt ena handen mot hans bröstkorg när han dragit henne till sig så mjukt och den andra lät hon vila försiktigt på hans rygg. Hon lutade kinden mjukt mot hans hand och slöt blicken för en stund. Ett kort ögonblick. Så öppnade hon ögonen igen och log ett mer avslappnat och större leende. Hon ville hitta rätt ord samtidigt som hon inte ville att det skulle låta stelt eller inövat. Inte nu när han ändå försiktigt öppnat upp sig lite för henne.
  ” Underskatta mig inte min Vojvod….Vasilij..” la hon till mjukt och förtroligt. ” Framgången i den här alliansen, vår allians och vårt folks, är viktigt för mig. Tro inget annat” Hon lät sin hand försiktigt vandra från hans bröstkorg hans kind också. Det kändes intimt och hon lät blicken vandra från hans blick en kort stund till sin hand på hans kind, hans anletsdrag innan hon höjde den till hans ögon igen med ett litet leende.
  “Men det är sant, du har valt en dotter av Druzina att stå vid din sida. En främling i så mycket men det främmande även om det kan vara skrämmande, misstänksamt och svårt kan också vara något fantastiskt. Ingen stjärna på himlen är den andra lik, men tillsammans skapar de en fantastisk natthimmel. Håller du inte med?”
  Hon svalde något och undrade om hon gjort rätt i att poängtera att hon var annorlunda? Men så hade han själv lyft det som något bra, som något önskvärt då han valt henne just för att få hans värld större men mindre främmande.
  Hon kände hur hon drogs närmare honom, om det var han som så försiktigt drog henne närmare att hon inte kände det, eller om det var andra krafter som drog dem mot varandra kunde hon inte avgöra. Men närheten värmde henne. Den lugnade henne samtidigt som hon kände en spänning i magen. Hon önskade att hon kunde behålla känslan för alltid.

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  ”Dotter av Druzina” säger han till de båda som om han behövde känna på orden själv innan han förstod innebörden av de ”Gift med en son av Märehn” De skulle bli ett fint par, de två syskon folken förenade under en fana. Det var vad han drömde om men han undrade vad resten av Märehn drömde, i synnerhet de som fortfarande föredrog sina gods i Karm framför heden i Märehn ”Jag har alltid beundrat stjärnorna och alltid drömt om de men jag tror mitt folk alltid funnit det bekvämt att stjärnor befinner sig långt borta” Forsatte han och drog henne närmre sig igen, denna gången drog han henne tätt intill sig så han kunde känna hennes värme mot sin ” Men för mig är du perfekt” Hon var perfekt, till utseende och i sin personlighet av de lilla han hade sett av den. Han skulle skydda henne inte bara för att han ändå hyste en viss form av värme till den fagra kvinnan han höll i sin famn utanför hon var hans första steg på den väg han hade valt att vandra och ingen skulle få stå i vägen för hans ambitioner.

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Hon la huvudet lite på sned och studerade honom närmare då han verkade smaka på ordet. Han verkade fundera över något, något som verkade falla i god jord för hon kunde känna hur han drog henne närmare, alldeles intill sig och hans anletsdrag mjuknade. Hon kände själv hur hon slappnade av något och log ett litet leende. Kinderna kändes varma och hon slog ned blicken något då han gav henne en sådan komplimang. ” Ingen är perfekt…” svarade hon ursäktande och höjde sedan blicken till hans igen. ” Men jag lovar dig att alltid försöka uppnå perfektion. ” hon log lite mer roat, avslappnat. Hon la handen försiktigt mot hans hjärta och mötte hans blick uppriktigt. ” Jag känner inte ditt folk, mitt folk, men förändring och förnyelse kan ta tid. Precis som föräldrar måste ha tålamod med sina barn, så måste vi arbeta på vårt tålamod. ” . Hon flyttade sig lite närmare honom också, visade att hon var lika angelägen som han att lära känna honom bättre och närmare. Hon svalde något nervöst igen. Hade hon haft en sådan tur? Han verkade vara precis allt hon önskade sig. Tålmodig, förstående, säker och osäker på samma gång, tillgiven.. Ingen man var perfekt. Men lika så han verkade tycka att hon var perfekt för honom så hade hon en känsla av att han kunde vara perfekt för henne.

  Hon hade ingen aning om hur länge de stått här inne nu. Deras samtal verkade få tid och rum att flyta samman. Hon visste inte hur länge de skulle få vara ostörda. Hon hade fått den instruerat att hon skulle ta sin tid, att det här var en sällsynt chans för dem att vara själva den närmaste tiden. Att ta tillfället i akt. Han verkade inte stressad över tiden. Tvärt om verkade han väldigt avslappnad och nöjd(?) över ensamheten med henne.

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  ”Nej ingen är nog född perfekt och jag vet inte ens om man är det när man vandrar i dödskuggans dal” Han hade själv vandrat där, i riket mellan denna värld och den nästkommande, nej perfektion var ett ideal som man strävade mot men som man aldrig uppnådde.. De hade Izeleth själv sagt, vad som värderades av henne för kampen. Livets kamp för att uppnå något bättre för de som man älskade, för de av sitt blod ” vad jag behöver är dig och din lojalitet” orden var sagda med värme men det fanns allvar därmed, i synnerhet på det sista  samtidigit som han verkligen menade med att han behövde henne. För hon var hans fru nu, en del av hans värld och en han skulle dela hem och härd med ”Märehns folk kommer älska dig en dag skall du se” så länge hon inte ansågs ha något inflytande eller komma med hedniska traditioner men detta skulle vara en glädjens tid inte en tid fylld med förmanningar.

  Han kramade om henne en sista gång och denna gång gav han henne även en mjuk kyss ” kom jag tror att de har väntat länge nog där ute nu” Där ute där festen förmodligen redan var i full gång med brinnande eldar, helstekta ljur som långsamt hade tillagats sedan solen brutit horisonten och med mjöd bryggt på hedens finaste honung. Nej detta var glädjens tid även om det förmodligen redan spanns ränker om hur denna allians bäst skulle användas av alla inblandade partner. Sacharov hade verkligen säkrat sig en mäktig allierad för att ta makten  i Druzina och avsluta de pågående stridigheterna men hade de kanske inte gett upp lite mer med alliansen än bara sin dotter? För vem är den egentliga härskaren, den som sittter  på tronen eller den saom satte en på tronenn?

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Hon såg allvaret i hans blick då han återigen nämnde lojalitet. Hon hade hört det från honom tidigare och det hade även tagits upp i deras löften under ceremonin. Men hon förstod, förstod varför det var så viktigt för honom. För Märehn. Hon nickade lite som ett löfte igen att vara honom lojal. Han var hennes man, hennes Vojvod och tillsammans skulle de forma framtiden och bygga en dynasti som skulle vara så länge ljusets och mörkrets makter tillät det. Men visst fanns där en oro att han skulle kräva för mycket av henne. Sonen av Märehn.
  Han lutade sig fram och kysste henne mjukt. Inte hastigt men han dröjde sig inte heller direkt kvar. Hjärtat slog ett extra hårt slag och hon kände kinderna hetta lite extra innan hans läppar lämnade hennes och hon svalde lite.
  För det han sa var trots allt sant. Många människor väntade på dem och även om hon skulle önska lite mer tid att lära känna honom bättre så fanns där trots allt plikter och uppgifter att ta an. Hon väntade dock med att lämna hans famn och fanns där kanske en viss tvekan från hans sida också att släppa henne? Tillslut fick de trots allt öka avståndet mellan dem och hon tog ett litet kliv ifrån honom samtidigt som hon fattade hans hand istället.
  ” Låt oss inte låta folket vänta allt för länge. Och låt inte våra familjer och vänner få allt det roliga för sig själva..” La hon till och log ett stort, roat leende åt det hela. Trots allt var det här en glädjefylld stund och hon ville inte att han skulle tro att hon uppfattade den som bara en börda.

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  Han la en arm om henne och började sedan röra sig mot de dubbla dörrarna som ledde in till salen som de hade befunnit sig i. Utanför templet hade festen mycket väl redan tilltagit en del  att döma av de glada glädje tjuten och de rytmiska trummorna som kom från den. När dörrarna till templet slog upp för de möttes de av en stor eld som omgav av eld och svärdsdasnare som dasnade till ljudet av trummorna. Festens deltagare satt inte ut med något lång bord med tillhörande högsätte utan deltargan satt runt elden på sina ridfiltar och använde sadlarna som stöd inte olikt hur söderns herrar och damer använde sig av divanaer. Allt medan tjänstefolk förberde mat och dryck åt herrarna och damerna som deltog i festen vid mindre eldar som de bar fram när någon önksade sig något.

  För brudparet hade redan en plast gjorts i ordning åt dem, vid ingången av templet med den ena släkten på en sidan om dem och den andra släkten på andra sidan. Även om en del redan hade börjat byta plats eller samtala i mörkret utanför eldarna för när mjödet flödade var det som att Märehns folk glömde sin sedvanliga misstänksamhet och tillbakadragenhet. Istället bjöd de varmt in sina gäster till deras dryckeslag och lekar.

   

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Hon följde med honom ut genom de stora dubbeldörrarna, ut till festligheterna och slogs av lågornas värme och trummornas rytmiska slag. Folk skrattade, några sjöng, samtalade, dansade. En del höll sig utanför eldens sken och endast Gudarna visste vad de sysslade med. Hon kunde inte hindra det stora leendet som sakta spreds över hennes läppar.
  Det var så olikt ett bröllop i Druzina men det gick inte att ta miste på glädjen och värmen hos folket i Märehn. De levde som de stred, med passion, glöd och med hela sitt väsen.
  Hon tog sin plats intill sin make och mötte jubel, visslingar och fler skålar än hon kunde räkna sig till. Maten var lik men annorlunda men hon kunde se att de också ansträngt sig för visst kunde hon se och smaka några av deras rätter också.
  Hon samtalade med sin familj och med hans när de kom fram för att utbyta några ord och lyckönskningar. Hon åt gott, drack gott och applåderade åt de som uppträdde. Det var en festlig afton, stämningen var god och ju mer drycken flödade ju intensivare blev firandet.
  Då och då såg hon på sin make, sin vojvod, sitt blod och härd och kände värmen sprida sig i kroppen. Hon var fortfarande nervös över vad som skulle komma, hur livet skulle se ut men vad var livet om inte ett äventyr? Hon kunde inget annat göra än att fylla sina segel och styra i den kurs hon satt ut. Hon hoppades på hans lojalitet precis som han hoppades på hennes.

  Timmarna gick, trummorna och instrumenten spelade oavbrutet. Dansarna bytte av varandra och fick sällskap av gäster. Elden, drycken och maten höll kylan borta. Tröttheten höll sig också borta trots den oändligt långa dagen. Hon kunde se sin farfar och far i djupa samtal med den ena och den andra. Hon följde dem med blicken genom firandet. Hennes bror verkade mer intresserad av dansarna och lekarna än politiken. Hon kände sig något stel i kroppen av att ha varit så still hela dagen. Sadlarna var också ovana att luta sig mot men inte obekväma. Hon lutade sig mot honom ” Ursäkta mig en stund..” hon log lite innan hon reste på sig och drog sig från den stora eldens värme. Hon frös till något då hon kom utanför dess värme och sken. Hon sökte sig till sin far och farfar som välkomnade henne med varma, öppna armar. Hon utbytte några ord med dem, ett kort samtal samtidigt som barnen sprang omkring dem. Barn som nyfiket och oblygt drog i hennes kläder.  Då hon kände hur någon drog henne i armen vände hon blicken mot barnet. En pojke med allvarlig blick. Bakom honom stod ett par andra pojkar och flickor. Han sträckte på sig och försökte att inte vackla. Hon kunde se hur hennes far och farfar höjde blicken. De hade alltid varit av den åsikten att barn skulle synas men inte höras eller störa. Hon höjde bara handen åt sin far då han ville säga något. Så såg hon på pojken som presenterade sig. Han frågade sedan om hans syster fick titta närmare på hennes vackra huvudbonad och de smycken hon hade. Hon skrattade roat och nickade innan hon satte sig på knä så barnen kunde samlas närmare. Hon hörde det missnöjda harklande bakom sig men lät sig inte misströsta. Hon lät barnen titta närmare och känna efter innan hon reste sig igen och såg hur de tjutande nöjt sprang vidare.

  Hon visste precis vad hennes far och farfar tyckte om hennes beteende men såhär öppet under hennes firande kunde de inte heller tillrättavisa henne. Och med hennes nya status kunde de inte heller göra det även om de varit ensamma. Hon såg deras blickar men log bara snett åt det hela innan hon vinkade till sig sin bror. Hon kunde inte se sin mor någonstans och undrade om något inte stod rätt till men fick inte chansen att fråga innan hennes bror kom fram och gratulerade henne igen. Han höjde även sitt stop mot Vasilij och utbringande kvällens säkert sjuhundrade skål. Hon log varmt och skakade lite på huvudet innan hon återvände till sin makes sida och slog sig ned igen. Hon mötte hans blick med värme och sökte försiktigt efter hans hand med sin.

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  I en värld fylld av mödor fanns alltid sorgen närvarande. Fränder och käraste som inte återvände från heden vid sommarens slut var något man vant sig i Märehn, under åren som vasall till Karm hade de alltid varit fronten för Karms krig. Alltid hade de varit där för att offra sig, för sin klan, för sitt blod och det som de älskade. De hade gjort Märehnss folk till något av ett tungsint folk med hårda ansikten och alltid snara i handlingen för skydda sina käraste.

  Under bröllopsfesten var det som om detta var bortblåst, trummorna och de vilda danserna spred sig snart bland deltagarna när de hade ätit sig mätta och fyllt sina glas med den starka genomskinliga drykcen som de sade var gjord på hästmjölk. För stunden kunde de vara fria och lyckliga, det fanns framtistro där och hopp om att med giftermålet skulle en ny era komma. Ett där Märehn glömdes bort och Mairkhizma reste sig ur askan. Människor varklädda i sina vackraste kappor och klänningar. Kvinnorna hade kompletterat sina sjalar och smycken vid tidningarna med kransar av blommor och vetestrån på ett sätt som framhävde deras tatuerade ansikten. En tradition som sakta hade börjat komma tillbaka i Märehn med Märehns frihet, kvinnorna tatuerade sig ofta som ett sätt att uttrycka sin glädje över Märehns frihet men också som en symbol för äktenskapet. För förr hade dessa tatueringar varit vanliga bland gifta kvinnor som en form av skydd symboler men också ett sätt att beskriva vilken klan de kom från och om de hade bytt klan med giftermålet med vilken klan deras nya make kom från, Med Mairkhizma hade många gamla seder och sånger väckts till liv igen och nu visades de upp öppet för första gången på länge. Von Breslau var borta och med de var friheten åter.

  Att Vasilij fru avlägsnade sig till sin familj var inget som störde honom, bröllopet höll ändå på att sprida ut sig i nya konstellationer där människor passade på att träffas för första gången på länge. För Vasilijs bröllop var inte litet och personligt som ett traditionellt Märehnsk bröllop nej han var i egenskap av Mairkhizmas regent en väldigt offentlig person. Med det betydde det att många klaner hade samlats här, de alla de blod med varandra och var allierade men trotts de sågs man sällan annat än vid högtider och större firande. För klanerna i Märehn höll sig ofta för sig själva. Så när Vasiljs fru sökte upp sin familj tog han själv tillfället i akt att röra sig bland de olika klanerna. Det hade dessutom börjats göras upp om en brottningstävling bland de yngre deltagarna och rykten gick också om en natt kapplöpning till häst. En våghalsig manöver då endast en liten skreva eller hål på heden var allt som krävdes för att en sådan tävling skulle sluta olyckligt för någon deltagande. Inte för att det skulle hindra de yngre från att delta. Nej de lös av ungdomlig djärvet och livslust, dessutom bara ryktet av att deltagit i en sådan tävling under Vasilij bröllop skulle båda gott för dem när de själva sökte en livspartner vid nästa års midsomamrfirande. Om de var snabba att finna sig en partner kanske de slapp att föremål för ett politiskt bröllop…

  Tillslut rundade Vasilij av sin runda där många skålar av den starka drycken hade hållits till klaner, hjältar och helgon när Vasilij talat med de mången allierade som befann sig vid festen. Han skulle behöva deras stöd för att styra Märehn så många gåvor och lovord hade ubyts. Hans vandring hade tillslut fört honom till den viktigaste av hans allierade. Hans egna far, klanen Vrsovcis Hetman.Trotts att han själv var blind, en grym påminnelse Märehns hårda politiska liv var han en man som ingav både visdom och inflytande som få andra gjorde här och sades vara den som låg bakom både Mairkhizmas återfödelse och bröllopet som hölls här. Han var vördnad av alla här från Märehn och djupt respekterad. Inte minst av Vasilij själv som älskade honom som sin fader lika mycket som han respekterade honom som sin mentor. Det var för honom den sista skålen som Vasilij utroppade för kvällen hölls. Som ett vördnasttecken för hur viktig hetman Vrsovcis var inte bara för Vasilij utan för hela Mairkhizma

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Hon hade önskat att hon kunde ansluta sig till gästerna och dansa. Prova de många underliga danser och danssteg som fanns, känna den brännande drycken döva allt som kallades försiktighet och eftertanke, släppa loss och ha lika roligt som gästerna verkade ha. Men hon hade inte den lyxen. Det här var en allt för viktig tillställning för att slappna av och följa med dit vindarna ville bära. Inte för att hon inte drack och åt gott eller för den delen kände den starka dryckens påverkningar men hon hade sedan länge lärt sig hur det skulle hanteras för att inte bli för mycket men ändå ge sken av att ordentliga skålar togs.
  Hon rättade till sin vackra broderade kappa och huvudbonaden som hörde till. Under kvällen hade hon fått en vacker krans också att pryda hjässan med vilket verkade höra till seden i landet. Hon kunde inte slita blicken från alla de eldar och människor. Politiska allianser knöts, släkter träffades och gamla bekantskaper återupptogs. Det var sannerligen en viktig kväll.
  Hon såg att hennes följe rörde sig runt bland gästerna. De la namn och ansikten på minnet, precis som historier, kläder och kommentarer. De skulle hjälpa henne sedan att navigera i hennes nya vatten. Hon kunde därför nöjt njuta ändå av intrycken utan att det behövdes kännas som en lektion.

  Hon såg hur Vasilij också lämnade den stora varma elden för att röra sig mot sin familj. Hans far kände hon igen och då han höjde sitt glas i en skål föll hon in med alla de andra. Den här gången tömde hon sitt glas då skålen var av sådan vikt trots allt. Hon försökte också fånga Vasilijs blick och gav honom ett litet leende. Hon såg fram emot att vara ensam med honom mer att lära känna honom bättre. Hon hoppades och undrade om han hade samma önskningar? Men han verkade inte uppfatta hennes leende utan talade ledigt med några andra män vid hans fars sida som hon inte kände igen. Hon gjorde en liten gest till en av hennes tjänarinnor som för att visa att hon ville veta vilka de var sedan när tillfälle gavs.

  Eldarna brann varma och det verkade aldrig ta slut på varken stark dryck, mat eller festlust. Hon samtalade med ett par kvinnor och berömde deras danssteg då ett tumult verkade utbryta en bit bort. Ett ljud, en vibration i marken spred sig och tjut, rädda och glada sådana skar i luften. Hon hann knappt uppfatta hästarna som red in bland eldarna och gästerna innan de nådde fram mot henne och den lilla gruppen hon talade med. Förvirring, glädjerop och kaos utbröt i dess kölvatten. Hon såg hur en av männen sträckte sig efter henne och hann precis röra sig ur vägen för hästen bara för att fångas upp av en annan. Hon skrek. Först av rädsla och förvåning och sedan av ilska. Hur vågade de störa festligheterna, hennes bröllop?! Hästarna och männen tjöt roat, ropade retfulla ord och hon kunde uppfatta att de sa Vasilijs namn. Folk började applådera nu, några sjöng någonting och här hängde hon som en säck potatis över hästryggen. Hästarna gjorde ett litet varv innan dundrande satte av i galopp under glada hurrar rop.
  Hon försökte hålla sig fast, samtidigt som hon i lika stor del försökte komma av hästen. Det här var knappast något hon hade någon direkt vana av. Hon svor ilsket, förbannade mannen och kom åt att bita honom i benet. Mannen skrek högt. Lika mycket av förvåning som av smärta och hans kamrater som var honom närmast skrattade. Mannen på hästryggen släppte tyglarna och till hennes förvåning och fasination kunde han styra hästen lika bra utan hjälp av remmarna som nu hängde löst runt hästens hals. Han tog ett tag om henne och med lätthet manövrerade han runt henne så hon satt upp framför honom istället.
  Han skrattade roat och i mörkret tyckte hon ändå att hon kände igen honom. Hade hon inte sett honom vid Vasilijs sida under dagen och vid elden?
  Han ropade åt henne att hålla sig fast och att hon skulle lugna sig, något hon inte alls kände för att göra. Adrenalinet rusade i kroppen, det susade i öronen. Visst hade hon suttit till häst förut, men aldrig på det här sättet och hon visste inte vad som var bäst att göra. Att göra motstånd och få stopp på kreaturet eller att hålla sig fast för glatta livet.

 • Rollspelare
  Member since: 06/11/2018

  Eldarna brann  starkt och feststämmingen var som högst när en grupp ryttare trängde sig in bland deltagarna men istället för att mötas av män och kvinnor som kastade sig över sina svärd och bågar för att med näbbar och klor försvara sig till sista blodsdroppe möttes de av höjda dryckesglas, glada utrop och applåder när bruden rycktes upp av en av ryttarna. För nej några fientliga ryttare var det inte, ledare var till och med Vasilijs kusin. Utan det hela var bara en lek, en allvarlig lek som kommit till som en påminnelse om att faran fanns alltid där ute och en man måste alltid vara redo att kunna skydda sin familj och sitt blod var än faran kom ifrån.

   

  Vasilj rykte bara lite på munnen åt det hela, han hade annat att de skulle komma vilken stund som helst efter att han hade utbringat sin skål åt sin far. För lika snabbt som sällskapet som kidnappat hans fru hade ridit in hade en grupp ryttare med en ledig häst ridit in bredvid Vasilj. Han svingade sig snabbt och smidigt upp sig i sadeln när hästen red upp vid hans sida utan att ens tänka på det. Det här hade han gjort sen han var två-tre år han mindes inte, hästen hade alltid varit där i hans liv. Ett liv utan hästar var helt enkelt ett liv han inte kunde tänka sig. Väl i sadeln tog han emot kvällens vapen, en kraftig ridpiska nog tillräcklig för att orsaka en del skada men inte alls som sabeln som fick förbli i vid hans sida i sin skida.

  Ritten gick sen rakt ut i mörkret till ljudet av applåder och glada tillrop, i full galopp gav de sig av. Heden må vara en farlgi plats att rida om natten men hela leken var till för att visa att hans bruds familj kunde lita på att han kunde skydda deras dotter. Vem, var han då att frukta lite galopp i mörkret. Det dröjde inte länge förens hans grupp hann upp brudrövarna, som förmodligen inte hade ridit fullt ut för det vore ju pinsamt om brudröavarna kom undan. En  snabb strid utbröt snabb med piskorna som ven mot ryttarna på båda sidprna med höga skrik som följd när de träffade men inget farligare än så. Vasilij själv tog sin häst och gensköt Natalias kidnapparase häst och en kort kamp utbröt innan Vasilij kunde manueerare runt sin häst för att gripa tag i Natalia och dra henne över till sin häst som om hon vore en skatt värd att dö för. Sen tog han sin häst och under uppmuntrande tillrop från sina kamrater lämnade han dem för att så att säga föra henne till säkerhet.

  Dock inte tillbaka bröllopsfesten, istället red han mot en ny riktning nånstans mellan bröllopsfesten och det hållet som brudrövarana hade ridit. Där på en kulle hade ett tält rests och framför den hade några tjänare tänt en brasa åt dem som de höll på att värma kryddat vin över. För även om det var en vacker stjärnklar sommarnatt kunde man känna kylan i vinden och den fuktiga dimman som höll på svepa in landskapet i sin älvdans. Det var ditt som Vasilij förde henne under tystnad medan hästen fick fina vägen bäst den kunde i en mer fridfull trav än vildsint galopp.

 • Rollspelare
  Member since: 05/05/2022

  Natalia Sacharov

  Hennes kidnappare skrattade glatt åt hennes svordomar och trilskande i sadeln. De andra skrattade också och snart hörde hon hur hästar kom ikapp. Glada rop, skratt blandat med små smärtsamma ljud då piskorna träffade sina motståndare. Svordomar och skratt om hämnd. Hästarna verkade vana vid den här sortens interaktion och höll sig så lugna de kunde i stunden. Hennes kidnappare ropade skämtsamma tillmälen till sina motståndare och gjorde inget större motstånd då Vasilij med lätthet drog över henne till sin häst och in i sin famn.
  Hon märkte att vapnen var piskor och hon kunde också märka att de inte direkt ville strida med henne mellan dem så hon förstod att det här måste vara en del av bröllopsfestligheterna. Även om hon skulle göra livet svårt för sitt följe som inte uppmärksammat henne på just den här delen av det hela. Den här traditionen. Samtidigt var hon glad ändå att hon själv inte skrikigt och svimmat utan faktiskt försökt göra så mycket motstånd hon kunde liggandes som en säck potatis över hästryggen. Hon kände inte ens dåligt samvete över att hon bitit hennes kidnappare i benet.

  Vasilij styrde snart undan sin häst från sammandrabbningen och hon kände hur han höll henne hårt kring midjan samtidigt som han med enkelhet manövrerade djuret i mörkret. Snart så saktade han in och lät hästen finna de osynliga stigarna i ett behagligt trav istället. Hennes hjärta slog så hårt att hon trodde att den skulle hoppa ut ur bröstkorgen och hon höll hårt i hästens man även om hon instinktivt visste att han aldrig skulle låta henne falla av hästen. Men hon hade inte alls samma vana till hästrygg som han. Hon kunde rida, visst, men det var annat än att spendera större delen av livet till häst och för första gången började hon tvivla på sin egen förmåga att klara av livet som vojvodinna. Hon sa inget under ritten utan satt försjunken i egna tankar samtidigt som hon betraktade det förtrollande landskapet. Hur dimman svepte in över det kulliga gräslandskapet.

  Då de kom fram lät hon honom hjälpa henne ur sadeln. Kinderna rosiga men om det var av kylan, ilska eller den starka drycken hon intagit hela dagen och kvällen var svårt att veta. Hon visste inte heller vad hon skulle säga om det hela. Det hela hade tagit henne med sådan överraskning att hon fann sig själv mållös. Allt från kidnappningen, till hans skicklighet till häst, till tältet och elden som han tagit henne till. Hon stod framför honom, mellan honom och hans häst och såg upp i hans ansikte. Livet med honom skulle aldrig bli tråkigt, den saken var hon rätt säker på.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 41 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.