Post has published by Amdir
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  IZOTAR

  Izotar

  Namn: Izotar
  Kön: Man
  Ålder: 1042
  Längd: 1,85 cm
  Tyngd: 71 kg
  Ögonfärg: Grå
  Hårfärg: Vit
  Födelseort: Dar Zakhar
  Folkslag: Mörkeralv
  Lojalitet: Ingen
  Civilstånd:

  BIOGRAFI

  Föddes 378 TT i Dar Zakhar.

  BAKGRUND

  Föddes i Dar Zakhar med sin mor, känner inte sin far. Hans mor är skuggdansare i Lloths tjänst och hans far en adelsman i Nela’thaënas. Själv har Izotar lämnat Dar Zakhar bakom sig och är inte välkommen hem, och avskys i resten av världen eftersom han är en mörkeralv.

  Izotars mor Ziyaté och hans far Aeldir träffades då de befann sig i fångenskap samtidigt hos en grupp professionella prisjägare. Aeldir, en rik adelsman och högalv från Dal’elath, hade inte någon möjlighet att fly själv men Ziyaté som skuggdansare använde situationen för att komma närmare prisjägarnas ledare som hon hade ett kontrakt på. I ett ögonblick av impuls och medlidande för tortyren Aeldir fått utstå valde hon mot sina instinkter att rädda Aeldir. Det ledde till en kort romans men efter ett tag var hon tvungen att återvända till Dar Zakhar till sin tjänst som skuggdansare. Det var inte förrän senare då hon hade återvänt som hon märkte att hon väntade barn.

  Izotar föddes år 378 TT, och hon var mycket mån om att hålla faderns identitet hemlig. Ingen vågade ifrågasätta henne eftersom hon var en av de skickligaste skuggdansarna i Dar Zakhar, men hennes plikter som skuggdansare gjorde att hon aldrig riktigt hade möjligheten att finnas där för sin son. På grund av detta lärde de aldrig riktigt känna varann, och relationen mellan dem är kall. Faktum är att de inte haft kontakt på flera år.

  Istället blev han fostrad av sin morbror Erios, Dar Zakhars främsta smed och hans dotter Erin.
  Izotar själv, trots att hans far var en högalv, såg ut som vilken mörkeralv som helst – förutom de ovanliga gråa ögonen. Trots den typiskt hårda uppväxten som alla barn i Dar Zakhar genom den våldsamma kulturen och den totala hängivenheten till spindeldemonen Lloth fanns det alltid något han inte trivdes med i sitt hem. Men han höll det inom sig, och gjorde aldrig något ljud om saken, utan levde ut sina dagar som krigare och vakt i Dar Zakhar.

  Det var det brutala tillfångatagandet av en alvisk adelskvinna, hennes tortyr och slutligen hennes avrättning som fick honom att välja att lämna Dar Zakhar under våldsamma förhållanden. För att komma ut ur porten som förseglad vägen ned till gångarna var han tvungen att dräpa tre av vakter, vilket har gett honom ett högt pris på huvudet.

  Många år senare under Me’erisias inbördeskrig blev han rådgivare åt den öppna drottningen Thalia. Deras år av arbete tillsammans ledde till en intim relation, och tvillingarna Zator och Isra föddes. Paranoid över att Lloth en dag skulle finna barnen som var halvt mörkeralver lämnade han Me’erisia i hopp om att det skulle försätta dem i säkerhet. Hans frånvaro visade sig ha motsatt effekt, och då tvillingparet kom i vuxen ålder hamnade de under Lloths influens, vilket ledde till att Zator mördade deras mor Thalia. Som resultat av detta tog Isra sin brors liv, och blev Me’erisias regent.

  Nu lever han sina dagar på resande fot i Talanrien, ibland åtar han sig något arbete som legoknekt av arbetsgivare som inte bryr sig om hans härkomst – men för det mesta lever han för sig själv.

  UTSEENDE

  Izotar har vitt hår som går ned över skuldrorna, och gråa ögon. Han är lång och smal med smärt tränad kropp. Oftast klär han sig i svart tunika, svarta byxor, svarta stövlar och en svart mantel med huva med silverbroderi här och där.

  PERSONLIGHET

  Izotar är väldigt stillsam till sinne, trots sin uppväxt och levnadstid i Dar Zakhar. Hans år har gjort honom till en tyst reflekterande person, som ofta är mer försiktig än risktagande. Men det finns en stark impulsivitet inom honom att göra det som är rätt – och mer än en gång har det satt honom i fara som många skulle kalla dumdristig.

  FAMILJ

  Mor: Ziyaté (mörkeralv)
  Far: Aeldir (högalv)

  • This topic was modified 5 år, 9 månader sedan by Amdir.
  • This topic was modified 5 år, 5 månader sedan by Amdir.
 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  ARAND FRÅN ELFDELL

  Namn: Arand
  Kön: Man
  Ålder: 31
  Längd: 187 cm
  Tyngd: 80 kg
  Ögonfärg: Gul
  Hårfärg: Vit
  Födelseort: Elfdell
  Folkslag: Människa
  Lojalitet: Grå gillet
  Civilstånd: Ogift

  Biografi

  Efter att han blev färdigt utbildad av Grå gillet har han främst rest omkring och utfört uppdrag på olika orter.

  Bakgrund

  Arand föddes i den lilla byn Elfdell, och efter att ha visat fallenhet för magi snappades han upp av Grå gillet, en organisation som tränar upp professionella monsterjägare. I deras huvudkvarter tränades han tills han var gammal nog att ta egna uppdrag. Nu strövar han mest omkring i världen och tar uppdrag där han får dem.

  Utseende

  Arand har vitt hår och kattögon vars pupiller smalnar i solsken och blir större i mörker. Denna egenskap till mörkerseende är ett resultat flera mutationer med hjälp av magi och alkemi som många vid Grå gillet fått genomgå. Om man kan se förbi de många ärr han bär på kroppen och i ansiktet är han en relativt stilig man.

  Personlighet

  Trots att han utåt verkar kall och hård, finns det ett hjärta någonstans där bakom den kalla fasaden. Han hjälper sällan utan betalning för sitt arbete, men trots det lämnar han inte de som är i nöd och behöver hjälp.

  Familj

  rand minns inte mycket om sin familj från Elfdell, och har inte besökt platsen efter att han togs upp av Grå gillet. Viktiga personer i hans liv är därför de som han vuxit upp med, såsom hans mästare Eremas.

  Egenskaper och förmågor

  Arand är en välutbildad hexer med skickliga stirdskunskaper då det kommer till svärd. Han besitter även, liksom alla hexers, lite magisk kraft och kan utföra enkla besvärjelser. Hans kattögon ger honom mörkerseende och hans muteringar under sin utbildning gör honom speciellt härdad och uthållig mot skador. Har god kunskap om örter, drycker och läkemedel.

  Svagheter

  Arand är en man som står väldigt hårt för sina principer, och har svårt att hålla tyst då han borde. Mer än en gång har det lagt honom i trubbel.

  • This reply was modified 5 år, 5 månader sedan by Amdir.
  • This reply was modified 5 år, 5 månader sedan by Amdir.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

The forum ‘Rollspelskaraktärer’ is closed to new topics and replies.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.