Post has published by Rian
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Rollspelare
  Member since: 21/11/2018

  Namn: Leony Allarora Thaldwin
  Ålder: 52 år
  Ögonfärg: Grå
  Hårfärg: Blond
  Födelseort: Hannadon
  Folkslag: Människa
  Lojalitet: Karm
  Civilstånd: Änka

  Biografi

  Leony föddes som den äldre systern till Kung Sandor Thaldwin av Karm och har alltid varit hans starkaste bundsförvant. Leony har alltid rådgett Sandor och haft hans förtroende och syskonen har alltid varit nära.

  Det senaste året har hon agerat beskyddare åt Gawen Berhal, allmänt känd som son till adelsdamen Gharan Eurelion (men egentligen Sandor Thaldwins oäkta äldsta son) som är en av Leonys äldsta vänner, som nyligen återvänt hem från att ha tillbringat större delen av sitt liv med sin fars handelskaravaner. Under ett år umgicks de väldigt nära vid hovet, men inte närmare än vad som skulle kunna anses opassande, innan Gawen åtföljde Leony och hennes make Eudon Harren till Iserion för ett historiskt diplomatiskt möte med furst Waleran Belsante. Väl i Iserion iscensatte Leony och hennes rådgivare Yazfein Helvith en plan de utarbetat under större delen av året, nämligen att släppa in rebeller på furstens slott. Rebellerna mördade både furst Waleran Belsante och hans yngre bror Theoderic. Men yngste brodern Vendrik samt systern Saskia undkom. Det var alltid planerat att Saskia skulle undkomma då Leony vill sätta henne som regent i Iserion. Däremot var det ett missöde att Vendrik undkom, som har mer legitim rätt till furstedömet än Saskia. För att attacken skulle verka genuin hade Yazfein även ihjäl Leonys make Eudon, samt tillfogade Leony ett svårt sår i axeln. Vendrik visade sig dessutom mer svårhanterlig än vad de förutspått när han avrättade det överlevande adelsfolket efter den ursprungliga kuppen. Leony och Yazfein lyckades fly tack vare Yazfeins magi, men hennes skyddsling Gawen blev kvar i Iserion.

  Bakgrund

  Leony växte upp i Karm tillsammans med sin bror och deras föräldrar. Hus Thaldwin var ett obetydligt litet hus och deras föräldrar dog relativt tidigt, vilket lämnade Leony och Sandor med allt ansvar för sin släkt. Detta gjorde att syskonen knöt nära band med varandra som än idag är starkare än de flesta syskons.

  Leony gifte sig i ung ålder med Kael Auragast för att ge hus Thaldwin närmare kopplingar med högre stående familjerna i Karm, och de fick sonen Adelard ihop. Kael avled dock i en jaktolycka när Adelard enbart var tre år gammal, vilket lämnade Leony med ansvar för sonens marker tills han blev tillräckligt gammal att överta dem själv. Leonys plan med sitt giftermål lyckades och hon introducerades till Jasmund Dendar av hus Dendar, som hon sedan arbetade för i det dolda i många år med att identifiera samt utrota problem mot riket. I gengäld för hennes tjänst gick Jasmund med på att Sandor ingick giftemål med hans dotter, Aurene Dendar, vilket resulterade i sonen Rheon.

  Under slaget mot skelettarmén och i förlängningen även slaget om Karms konungakrona utnämnde Jasmund Dendar och Reram Astor Sandor till konung av Karm, ett beslut som Leony länge arbetat för.

  Leony var alltid motvillig till att alliera sig med Iselems drottning Akila Tenir, men eftersom hon är en pragmatiker lade hon sina egna tvivel åt sidan för att kunna hantera krisen som uppstod. Alltsedan kriget var vunnet har hon dock arbetat i det tysta för att krossa Iselems grepp kring Karm.

  Det var på Leonys enträgna insistering som Sandor gifte om sig efter Aurenes bortgång. Men han valde inte den kvinnan som Leony valt ut honom, istället förälskade han sig i Selene Cornwall, något som Leony inte såg med blida ögon på. Det är även den enda gången som Sandor gått emot en uttrycklig önskan från sin syster, vilket satt sina spår i deras relation. Leony har aldrig tyckt om Selene, och det enda de har gemensamt är kärleken till prinsessorna, vilka Leony avgudar.

  Under sin tid under Jasmund Dendar träffade Leony mörkeralven Yazfein Helvith och han har varit hennes betrodde rådgivare ända sedan dess.

  Leony hade även under en längre tid hennes nåd Saskia Belsante, yngre systern till furst Waleran Belsante av Iserion, som sin hovdam i Hannadon.

  Utseende

  Leony är egentligen inte särskilt lång, men för sig alltid rakryggat, vilket ofta gör att folk upplever henne som längre än vad hon är. Hon har vakna grå ögon som verkar se igenom det mesta, det är inte en blick man vill bli granskad av en längre stund.

  Personlighet

  Leony är intelligent, mer så säger de flesta, än hennes bror. Hon är beräknande och lugn, det är få saker som verkligen kan rubba henne. Av de bägge syskonen är hon den pragmatiska och Sandor är den idealistiske. “Jag arbetar, så att han kan drömma” är något Leony skämtsamt påstår, och det är mycket riktigt så att många av de mer gräsliga och ljusskygga uppgifterna för att hålla Karm säkert oftast aldrig ens når Sandor.

  Leony är en beräknande risktagare. Hon är inte rädd för att satsa högt, men gör det sällan såvida hon inte noggrant övervägt alla möjligheter och risker.

  Familj

  Hennes lillebror är Konung Sandor Thaldwin av Karm.
  Hennes senaste, men nu avlidne, make är hans nåd Eudon Harren (53).
  Tillsammans med sin förste make Kael Auragast har hon sonen Adelard Auragast (28).

  Den nuvarande drottningen Selene Cornwall är hennes svägerska och kronprinsen Rheon Thaldwin (24) är hennes brorsson. Även Gawen Berhal är hennes brorson men det är det ytterst få som vet om.

  Egenskaper och förmågor

  Leony är en utmärkt taktiker, både vid hovet, men även i fält. Hon är en mästare på hovets och krigets intrikata spel.

  Svagheter

  Precis som alla andra har Leony sina svagheter, men de är en väl bevarad hemlighet. Den som vet mest om henne är hennes rådgivare Yazfein men det är oklart om ens han vet allt.

  Länkar till rollspelstrådar

Viewing 1 post (of 1 total)

The forum ‘Rollspelskaraktärer’ is closed to new topics and replies.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.