Post has published by Thud
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Rollspelare
  Member since: 20/01/2019

  Efter att ha fått stöd för monsterjakt på diskussionsforumet så presenterar jag nedan reglerna för det första testet.

   

  Reglerna för deltagare är tills vidare följande:

  Likt övriga trådar så skriver vi i turordning. En påtaglig skillnad i denna tråd är att spelaren försätter sin karaktär i dödsfara. Spelarens karaktär kan alltså förgöras permanent i tråden utan spelarens uttryckliga tillstånd!

  * Spelare: – När en spelare väljer att anfalla ”monstret” skall denne först hitta en sexsidig tärning någonstans i sitt hem, eller en virituell sådan på internet. Därefter skall spelaren kasta tärningen, ett tal mellan 1 till 5 innebär att spelaren misslyckas med att döda monstret och får anpassa sitt inlägg därefter. Skulle spelaren få en 6:a då har denne tillstånd att döda monstret på ett så heroiskt (eller nedrigt) sätt som det behagar denne. Tärningen skall kastas inför varje nytt inlägg.

  * Monster: – När det blir monstrets tur får även den som styr detta kasta en tärning, och ett tal mellan 1 till 4 innbär att monstret misslyckas med att döda spelaren. Skulle ”monstret” slå en 5a eller 6a får denne istället döda en valfri spelare på ett så nedrigt (eller heroiskt) sätt som behagar denne. Tärningen skall kastas inför varje nytt inlägg.

  Belöning: – Den spelare som slutligen lyckas nedgöra monstrat skall belönas med rätten till en lämplig titel, exempelvis ”Jättebane”. Det Heroiska (eller nedriga) vis som denne nedlagt sin fiende på skall även utförligt, och om så önskas, färggrant återberättas i monstrets beskrivning efter att händelsen ägt rum. Spelaren kan även känna sig fri att rensa monstrets håla på eventuella skatter som kan ligga och skrota där.

  Detta system bygger på tillit mellan alla deltagare, och skulle det uppdagas att en deltagare i tråden fuskat med tärningarna skall denne ersätta samtliga övriga deltagare med en (för de utsatta) valfri pizza via online pizza eller annat lämpligt medium.

  Detta är ett (gissas det) nytt projekt och alla deltagare uppmuntras till att komma med goda idéer och konstruktiv kritik för hur spelsystemet kan förbättras.

  • This topic was modified 5 år, 2 månader sedan by Thud.
 • Rollspelare
  Member since: 08/04/2019

  tänkte lägga till för egen del att 1 = fummel viket innebär till hjältens/monstrets nackdel 🙂

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.