Post has published by Shaperinn
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Rollspelare
  Member since: 08/11/2018

  Slätten låg öde, eller i alla fall till synes verkade det så men tittade man noga kunde man emellanåt skymta en svag rörelse i det höga gräset i det kulliga landskapet. En koloni vilda kaniner levde i lugnan ro för sig själva, ostörda – trodde de.

  Inte långt ifrån de fridfullt betande gnagarna låg en varelse och lurade, gömd i det höga gräset som svajade vagt när en lätt vindbris drog förbi. Noga med att inte ligga i djurens vindriktning samt att vara ohörbar, hade varelsen legat länge och tryckt på sin plats. Trots att det var lite små rått denna tidiga morgon. En lätt dimma hade legat och gjort marken fuktig av dagg, snart skulle det antagligen vara frost om morgnarna de kommande dagarna.

  Försiktigt och ännu tryckt pressad ner mot marken flyttade sig Thurunn ytterligare några centimeter närmare området där vildkaninerna befann sig. Hon hade spårat djuren sedan går dagen, då det inte fanns mycket annat viltbråte här mitt-ute-i-ingenstans-var-hon-nu-befann-sig. Hon var hungrig och hade vandrat en bra bit nu från Rövarskogen nedanför dvärgarnas huvudstad Zirthimar, följt bergsväggen tills hon hittat floden som fortsatte ner mot Aras Erethil – detta var hon dock inte medveten om men hade ett vagt minne av att floden rann in i ett annat land, långt ifrån dvärgarnas område. Någonstans i bakhuvudet visste hon att två vägar korsade slätten och floden, men hon hade valt att undvika alla vägar då hon ännu inte vågat visa sig för någon annan varelse.

   

  Thurunns långa drakliknande gestalt var inte något som folk direkt (eller dvärgarna för den delen som hon var van att umgås med) beundrade eller uppskattade. Tvärtom brukade hennes uppenbarelse ofta skapa tumult och oro. Så hon hade valt att hålla sig för sig själv i början av sin resa, som hon inte riktigt hade något mål för mer än ett hopp om att finna sig själv – vem eller vad hon egentligen var. En dvärg var hon i vilket fall inte, inte med sina fyrkloförsedda drakfötter, prydda med grönt ädelstens liknande fjäll ända upp till hennes nacke. En lång svans (något dvärgar heller inte hade, eller någon annan tvåbent varelse för den delen verkade ha, vad hon observerat på marknadsdagar) slingrade sig långt ner förbi hennes fotleder.

  Två långa uppåtkrökta horn krönte hennes hjässa, liksom ett mindre rakt horn ur hennes panna ovanför ögonbrynen. Hornen hade ett mörkbarkliknande färg som smälte bra in i den sandbruna gräslandskapet, lika så hennes vadlånga flätade hår som gick i ljusbruna färger.

  Thurunn drog tyst efter andan, blåste bort en hårslinga när hon andades ut och gjorde sig redo för språng. De spänstiga fingrarna med långa naglar grävde sig ner i den kalla jorden under henne, hon spände armmusklerna och drog långsamt upp fötterna under sig. Hennes ögon med de tvåfärgade splitrad irisarna – gyllene-bärnstens färgad ring runt pupillen som sedan går över i en varm brun – smalnande av när hon fokuserat valde ut en passande gnagarkandidat till morgonens första måltid ute på denna ödsliga trista slätt. Hon hade inte lyckats få tag i något ätbart sedan två dagar dessförinnan, så nu kurrade hennes mage minst sagt.

  ” Ett… två…”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Ett, två. Längre hann hon inte räkna förrän hennes vildsvin for framåt mot vildkaninerna. Ett litet skrik hördes när ena kaninen hamnade på vildsvinets ena bete. Mat. Äntligen hade de lyckats. Det hade gått en ganska lång tid utan mat och både hon och hennes vildsvin, Pollen, hade magar som protesterade. Båda var rätt trötta på gräs och regnvatten.

  Den unga kvinnan var lite längre än en dvärg och bar mörk gröna pösiga byxor, en läderväst och en randig gulsvart skjorta. Spänd hårt kring båda axlarna fanns en läderryggsäck som dels doldes av de bruna håret som föll ner i mindre flätor över ryggen till höften. Ena sidan var snaggad och avslöjade hennes större öron som hade små hårtussar längre upp och ringar längst hela öronsnibben.

  Tillie, som hennes namn var, skrattade förstjust till och drog av kaninen för att binda den i sitt läderbälte och klappa vildsvinet under hakan med ett leende.

  “Alldeles strålande Pollen, ikväll blir det fest!” sa hon och vildsvinet svarade med dess vanliga grymtande.

 • Rollspelare
  Member since: 08/11/2018

  “Treeee….. AH!” Thurunn hann bara flyga halvvägs upp ur sitt språng när vildsvinet kom farande och förstörde hela hennes långa väntan på rätta ögonblicket – det hade inte alls tagit henne halva natten och morgonen, liggandes i ruggig dimma och på den kalla marken.

  Hon tänkte inte låta frukosten försvinna, inte nu, oavsett detta plötsliga intrång. I en blixtsnabb rörelse likt ett kattdjur snurrade hon runt mitt i språnget ut ur sitt gömställe, drog sin fickkniv mot en vildkanin som panikslaget kom rakt emot henne, skrämd av vildsvinet och omedveten om nästa fara som plötsligt dök upp rakt framför denne. Gnagaren hade inte en chans att undvika utan sprang kort sagt rakt in i famnen på henne – tur i oturen – och blev spetsad på knivens lilla men vassa egg. Dess skrämda dödsskrik tystnade lika tvärt som det börjat.

  “Vad i hela…! Var… var kom du… ni ifrån? Vem…?”
  Med andan i halsen och den döda vildkaninen i ena handen reste sig den unga drakkvinnan upp i sin fulla längd och tornade upp sig över vildsvinet och den betydligt kortare kvinnan. Trots att hon var längre och resligare utstrålade Thurunns gestalt långt ifrån hotfullhet. Hennes svans må piska irriterat från sida till sida om henne, men med händerna oförstående resta i luften – och en död kanin dinglande från den andra, snurrade hon runt och tog in hela scenen. Alla vildkaniner var nu borta, men hon hade i vilket fall ett målmat och denna främling och hennes… djur? följeslagare? hade också fått tag i en, så hon hade väl ingen anledning att vara arg egentligen på dem.

  “Var kom ni ifrån?” Frågade hon igen, nu mer sammanhängande. Hennes röst var mild, men vokalerna något grova då hon i vanliga fall var van att tala i dvärgars korta snabba tungomål. Hon hoppades att hon kunde göra sig förstod, hon var inte så duktig på andra språk, men hade övat.

  Thurunn snurrade åter runt för att fästa sina förvånade bärnstens-bruna ögon på Tillie och vildsvinet. Hon var inte direkt diskret när hon med en mer intresserad blick tog in Tillies utseende – hennes betydligt kortare längd (jisses, hon var alltid längre än alla andra hon stötte på), öronen med tussar (wow det var nytt för henne, hon la nyfiket huvudet på sned), det flätade håret och klirrande ringarna i den unga kvinnans öron. Hur kunde hon inte hört dem klirra?

  Hon drog bort några vilsne komna ljusa hårslingor, hennes hår var inte direkt prydligt efter att ha krupit runt på marken hela morgonen i det långa gräset. Liksom Tillies var det flätat, men i en enda fläta som sträckte sig hela vägen ner till drakkvinnans vader, nu tilltufsat och med några vilsna grässtrån utstickande. Hon hade inga byxor på sig, trots den råa morgonkylan. En knälång grå tunika täckte hennes överkropp, vid höfterna var den delad så att hon lätt kunde röra både ben och svans utan att fastna i tyget. Ett kraftigt läderbälte var virat runt hennes midja, där hängde några läderpungar och dinglade. Runt vänstra låret skymtades under tunikan ett smalare läderband och hölster tillhörande fickkniven. Hon hade ett rävpälsskinn svept över axlarna, vars röda päls fick de gröna fjällen runt hennes nacke, kindben och handleder att stå ut än mer, om de inte varit tydliga nog förut. Några skor var inte att tala om med hennes långa klo försedda drakfötter.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Osammanhängande frågor, åtminstone allt för fort för Tillie att förstå. Dessutom hade hon ju nästan sprungit rakt in i henne. Det var som en stor vägg. En kort blick uppåt, de bärnstensfärgade ögonen glimmade i solens sken, lite som ett rovdjur. Lång var främlingen, men inte en vägg som inte gick att klättra över. Utseendet förvirrade henne, inte längden, alla var väl mer eller mindre längre än henne.

  Dock var den reptilliknande huden och klorna något som förvirrade henne. Var det ens en människa? Någon del verkade vara det. För det fanns en nyfikenhet i blicken. Kanske till och med en navitet. Pollen grymtade till och påminde henne om att hon inte hade sagt någonting. Men vad var det hon hade frågat? Ja, just det!

  Vad spelar det för roll? En främling som du, som bara dyker framför mig och Pollen!” utbrast hon, hennes röst var lite av det mörkare laget och hon talade fort nästan som om hon snubblade över orden.

  “Förstörde nästan vår middag!”

 • Rollspelare
  Member since: 08/11/2018

  “Heh…” kom det bara från Thuruun och hon ryckte på axlarna. Hon hade varit på vippen och bett om ursäkt, men insåg att hon inte hade något att be om förlåtelse för. Hur man en såg på det ansåg de nog båda att den andre kunnat förstöra jaktlyckan, men båda hade ju lyckats få var sin kanin så då var väl ingen skada skedd. Spela roll vem som sett kaninerna först eller varit där längst. Hon viftade lite avvärjande med handen som höll kniven, tog några steg åt sidan medan hon studerade vildsvinet med kaninen på beten. Vassa betar. Intressant och användbar följeslagare. Hon hade sett resande människor ha jaktfalkar, men inte vildsvin.

  “Vilken tur att vi båda fick var sin då”, konstaterade Thuruun kort medan hon stoppade kniven i slidan. Med sin fria hand kliade hon sig fundersamt bakom det långa fjällklädda vänsterörat. Svansen lugnade sig då irritationen försvunnit helt och blicken vändes till Tillie igen.
  “Mitt namn é  Thuruun. Vad är ert?”
  Så, nu hade hon presenterat sig, nu var hon kanske ingen jobbig främling som den korta kvinnan kunde se som hot längre, förhoppningsvis… grisen verkade inte allt för farligt i vilket fall och Thuruun själv upplevde inte Tillie som något hot mot sig själv, men man visste aldrig. Bara för att någon var kort betydde det inte att man kunde vara snabb eller överraska.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Tur att de båda fick var sin? Kunde tösen räkna? Eller kanske den inte ansåg Pollen vara en person, vad oförskämt! Pollen åt nog mer än vad hon gjorde. Hastigt kastade hon en blick mot främlingen framför sig. Thurunn. Namnet sa henne ingenting. Stor var hon. Stark också. Frågan var hur mycket hon skulle äta. Dumhet var väl sällan något som man kunde anklaga Tillie för. Hon tog sig för näsan och gjorde en gest mot sig själv och sedan vildsvinet.

  “Tillie är mitt namn, och det här är min resekamrat Pollen.” påpekade hon med ett svagt leende och nickade sedan åt båda deras jaktbyte och slog sig sedan för magen.

  “Vad sägs som vi gör en gemensam gryta? För att mätta alla tre munnar?” Nej, dumhet var väl ingenting man kunde anklaga henne för. Djärvhet och kaxig, det kunde man väl däremot säga. Men gick inte de hand i hand med dumhet? Tystnaden som följde fick henne inte att tveka utan leendet blev bara bredare.

   

   

 • Rollspelare
  Member since: 08/11/2018

  Ett ögonbryn höjdes svagt åt Tillies gest att ta sig för näsan, men då Thuruun inte förstod om den betydde någon valde hon att ignorera det – nog för att hon inte haft tid att bada på sistone men hon kunde inte tänka sig att hon eller något där omkring just då luktade illa. Hon la handen över hjärtat och gjorde en kort hastig bugning, av ren artighet.

  “Tillie, Pollen, trevligt att göra er bekantskap. Ni är de första personer jag fått chans att stötta på här ute i vildmarken.”

  Hon besvarade Tillies breda leende med ett genuint glatt, för hon var i ärlighetens namn glad att äntligen ha någon att prata med igen. Hon var van att alltid ha haft sin familj runt omkring sig, alltid någon att småprata med. Att ge sig av och resa på egen hand här hade varit hennes eget beslut, men hon hade inte riktigt varit bered på tystnaden och ensamheten som resan till fots innebar.
  Hon avundades till och med den korta kvinnan någon sekund över att hon hade en reskamrat – sällskap och någon att tala med eller till.

  “Gryta hmm? Ja absolut, även om det kanske tar lite längre tid än att bara grilla… men om ni har ett kokkärl med er så ja visst.”
  Thuruun bar inte direkt med sig en stor packning med kastruller och köksredskap. När hon lämnat bergen hade hon valt att bara ta med sig det nödvändigaste för att överleva och kunna röra sig obehindrat – sin kniv, vattensäck, varma kläder och något ombyte. Nog hade hon lite salt och någon krydda med sig också.
  “Jag har min packning några meter bort, samt en liten… lägereld. Finns nog lite glöd kvar där att göra upp eld igen men det är lite dåligt med virke. Om ni inte vet något bättre ställe?”
  Thuruun blickade sig hastigt omkring. Solen hade nu stigit, gryningen var sedan långt över och det såg ut till att bli en fin solig dag. Hon njöt några sekunder av att känna de varma solstrålarna omfamna henne och värma hennes kalla lemmar. Det var skönt att inse att hon inte längre var ensam, för stunden, och snart skulle ha mat i magen samt en fin dag att se fram emot.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.