Post has published by Nelang
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Rollspelare
  Member since: 02/12/2018

  Engill

  Namn: Engill son av Nafni

  Kön: Man

  Ålder: 24

  Längd: 189cm

  Tyngd: 83kg

  Ögonfärg: blå

  Hårfärg: Mörkbrunt

  Födelseort: Barastar

  Folkslag: Barastarern

  Lojalitet: Han har en stark känsla av samhörighet och omtanke för andra från Barastars. Men har ingen märkbar lojalitet till riket i sig.

  Biografi

  Bakgrund

  Engill förlorade sin mor vid sin födsel och växte upp med sin fasters familj då hans far aldrig återvände från expeditionen han vad iväg på. När han var fem började han visa tecken på att ha magiska förmågor och han flyttade ifrån sin faster till en äldre kvinnlig magiker vid namn Valdís. Hon lärde honom att kontrollera sin förmåga och med tid fyllde en förälder roll som hans faster och hennes man aldrig riktig hade lyckats anta. Valdís hade rest utanför Barastar med sin familj när hon var ung och hade blivit upptäckt av Det tredje ögat som på grund av hennes magiska förmåga tog henne till Caras Idhrenin. Hon spenderade många år där och i andra länder utanför Barastar. Men när hennes intresse och frågor runt Nekromanti drog till sig för mycket uppmärksamhet så hade hon återvänt till sitt hemland vars isolering och vidsträckta vildmarker tillåtit henne att fortsätta sina intressen utan inblandning från Caras Idhrenin och deras besvärliga regler.

  Engill nya liv var en stor förändring för en sådan ung pojke. Alla som lever i Barastar lär sig att jaga och överleva på vad vildmarken kan bidra med till en viss grad. Men förut hade han bott i en stad. Med Valdís bodde Engill nu i ett litet hus djupt inne en skog i sydvästra Barastar. Här fanns det mer faror och färre personer att söka hjälp ifrån. Det var ett hårt liv. Men inte så hårt som det kunde ha varit. Magi visade sig kunna göra många problem enklare att lösa. Med tid började Valdís lära honom att läsa och hade långa lektioner om hans hemlands historia och länder utanför Barastar. Men framför allt så lärde hon honom att kontrollera sin magiska förmåga. Under åren som passerade stannade de inte alltid vid Valdís gömda hem. De gjorde regelbundna resor tillbaka till huvudstad för varor som var omöjliga att fixa i vildmarken men också så Engill kunde se sin familj även om de med tid blev mindre och mindre viktiga för honom. De gjorde också längre resor runt i Barastar och mer frekvent och längre västerut när Engill började bli äldre.

  Valdís var fascinerad av deras folks historia och riket de hade förlorat så länge sedan. Tharmad de odödas land var en lockande men extremt farlig plats och Valdís huvudsakliga anledning till att börja studera Nekromanti. Med hjälp av flera böcker hon hade tagit ifrån Caras Idhrenin och många år av studerande och testande så hade hon börjat bemästra delar av denna förbjudna magi. Denna kunskap började hon dela med sig av till Engill när hon bedömde att han var gammal nog och Engill nu delaktig i hennes försök att lära sig mer började dela Valdís intresse för Tharmad. Allt eftersom åren gick började dom resa längre och längre mot Tharmad för att finna odöda att studera och reliker från riket att ta med hem. Men de vågade sig aldrig närmare än utkanterna av det fallna riket. De odöda var skrämmande och farliga men chansen att själv bli påverkade av vad som en gång dömde riket var skräckinjagande. Men även deras resor till utkanten av Tharmad var tvungna att sluta då Valdís ålder hade börjat visa sig på allvar. Tillslut blev det så illa att de var tvungna att överge deras hem i vildmarken och återvända till huvudstaden. Engill stannade där vid sin mästares sida tills hon passerade. Och nu efter Valdís har blivit bränd så som traditionen kräver och hennes namn inristat i bergväggen så står Engill fri att göra vad han önskar. Med intresset för Tharmad fortfarande starkt så blickar han mot länderna bortom Barastar och kunskapen och folken där som kanske kan hjälpa honom.

  Utseende

  Engill har vissa klassiska tecken som man förväntar sig av en person från Barastar ska ha. Så som hans höjd och blå ögon. Men trots att han är i bra form så har inte hans många timmar med böcker och studerande givit honom den klassiska imponerande Barastar fysiken. Men hans händer och ansikte är väderbitna med många ärr och andra tecken på en person som är van vid en hård dags arbete. Hans mörkbruna hår är kortklippt och generellt ovårdat och på sin hacka lyckas han ständigt har vildvuxen stubb som inte riktigt format ett kort skägg.

  Hans kläder är alltid praktiska och slitna av hans ständiga resande. Han är oftast också fullpackad med en ryggsäck och axelväska nedtyngda med böcker,campingutrustning pilbåge och klyvyxa.

  https://www.artstation.com/artwork/WVmqQ

   

  Personlighet

  Engil söker kunskap och är väldigt nyfiken och intresserad av saker han inte förstår. Men han har svårt med större folksamlingar av främlingar som han oftast finner obehagliga och övervälmande. Han är van att ständigt vara på sin vakt från potentiella hot från omgivningen men är förvånansvärt naiv och lättmanipulerad då folk i Barastar generellt aldrig är falska mot varandra på det viset. Han är fascinerad av historia och alla saker från tidigare tidsåldrar framförallt det som har med Tharmad att göra. Det enda han aktivt undviker är allt som han tror har en koppling till Caras Idhrenin.

  Familj

  Hans enda överlevande familj är hans faster och sina kusiner i Barastar.

  Egenskaper och förmågor

  Engill är en magiker och hans utbildning har fokus på nekromanti och avsvärjelse för att hantera odöda och skydda sig själv från medlemmar av akademin i Caras Idhrenin och framför allt det tredje ögat. Utöver det är han van att överleva i vildmarken och är kompetent nog med sin pilbåge för att jaga och i nödfall försvara sig. Han är också duktig på att förbli oupptäckt bland naturen när han så vill.

  Svagheter

  Uppvuxen i Barastars vildmarker så har han en väldigt begränsad förståelse för omvärlden det och hans typiska Barastar rakt på sak attityd skapar ofta problem. Han har i allmänhet problem att socialt hantera den civiliserade världen och blir lätt manipulerad på grund av hans problem att hantera falskhet.

  Om han finner sig själv i direkt konflikt har han svårt att ta ut en motståndare då han föredrar att vara på avstånd med sin båge eller med en rest odöd varelse att skicka fram.

  Länkar till rollspelstrådar

Viewing 1 post (of 1 total)

The forum ‘Rollspelskaraktärer’ is closed to new topics and replies.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.