Post has published by Savage
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Grundare
  Member since: 16/03/2020

  Trots att flera ingångar till smulan existerar kring Talanrien överallt hade det varit en lång färd att ta sig till den närmaste. Via Smulan kunde han dock ta sig till mer civiliserade områden än stället han kommit från. Men det var en lång tid sen han sett andra levande ting, speciellt sådana som var kapabla att föra konversation vidare i det allmänna språket.

  Hans uppdrag hade i sin helhet varit en succé. Trots det kunde han inte skaka känslan att han gjort kompromisser i sin integritet, och börjat ifrågasätta allt det han tidigare ansett vara faktum. Men dessa saker ville han nu inte tänka på ett dugg. Hans plan var att nu ta en väl förtjänad paus från sina plikter.

  Han snubblade över sina steg på vägen in då han nästan gick in i en dyster ork på vägen in, som barskt uppmanade honom att akta sig. Blicken lyfte dock inte mot denna figur som var minst ett huvud längre än honom. Hans mörkt gråa mantel räckte till de slitna mörkbruna stövlarna som nu tog raska steg mot kyparen som han uppmanade att hälla honom ett stop av mörkt öl. Ett par slantar rullade fram över bordytan, där han blev kvar med armbågarna lutandes, huvudet sänkt mot stopet han fick. Han förde sitt långa smutsiga hår bakom sitt spetsiga öra för att inte blanda i stopet med det medan han skulle dricka. Håret hade en gång i tiden kanske varit rött, men nu var färgen betydligt mörkare än så.

  • This topic was modified 1 år, 1 månad sedan by Savage.
 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  På en hög barstol intill den smutshåriga alven satt en munter figur med ett stop som såg allt för stort ut i dennes händer. Stopet i sig var väl inte så stort, men figuren var inte speciellt lång även om denne nu var i ögonhöjd med alven som precis anlänt. Något ovanligt satt en kvinnlig vätte där, med vårgrön hy, klara gulbruna ögon som tog in allt i sin omgivning, simpla reskläder med en vit linneskjorta instoppad i midjehöga brungröna resebyxor som framhävde kurvorna. Axellångt tjockt mörkt hår ramade in ett mjukt ansikte.
  ‘Du ser ut som om du rest långt!’ förkunnade hon muntert, en ljus röst, kanske inte vad man skulle förvänta sig av vättefolket. Men på hennes utseende att döma såg hon ut att stortrivas där i miljön av folk från hela världen, så som det brukade vara i Smarriga Smulan. Hennes folk fick dock sällan gott mottagande, kanske i Celeras, men för det mesta mötta med misstänksamhet och fördomar. På samma vis hade hennes folk oftast naturliga fördomar mot alvsläktet, men det verkade hon inte bekymrad över då hon tilltalade alven.

 • Grundare
  Member since: 16/03/2020

  Triskian lyfte knappt sin blick från stopet. Han hörde rösten av vättekvinnan som tilltalade honom, och han insåg inte direkt att frågan varit menad till honom. Men hans yrke förde med sig vissa egenskaper som inte gick att stänga av, även då han tillbringade fritid. Hans observanta natur gjorde att han reagerade på att kvinnans fråga inte blev besvarad.

  Han reste sitt huvud sakta och drack ur stopet som han stirrat på, och gav ett svar som var inlärt för sådana som han, som arbetade för Tredje Ögat. Organisationen hade ofta sina aspectorer på uppdrag i Smarriga Smulan för att ta reda på vad som sker omkring i Talanrien, och själva värdshuset var något av en nagel i det tredje ögat (höhö) i sig själv, tack vare sin natur.

  ‘Javisst, tyvärr har jag än en bit att färdas. Men stanna måste man ibland.’

  Hans ton var mindre än entusiastisk, men han beaktade vätten med en gnutta nyfikenhet.

  ‘Och hur trivs ni på Smulan? Ni ser ut som om ni varit här en stund.’

 • Rollspelare
  Member since: 06/01/2018

  Vätten tycktes lite road av hans svar och uppsyn, och lutade armbågen mot baren och huvudet mot sin hand medan hon betraktade honom.
  ‘Stanna för ett stop hinner man väl alltid med?’ konstaterade hon lite roat åt hans dryck.
  ‘Men inte ett bad? Det känns som om prioriteringarna var lite missplacerade där.’ retades hon.
  ‘Eller kanske det var ett stop först, och sedan ett bad, och sedan ett stop till?’ retades hon och skrattade lite roat vilket avslöjade hennes vassa vita tänder, för att sätta sig till rätta och ta en klunk ur stopet hon behövde hålla i med båda händerna, hennes kloliknande naglar synliga då hon kramade om stopet.
  ‘Smulan är fantastisk!’ utbrast hon med en ivrig glimt i de gula ögonen med de nästan ödlelika pupillerna.
  ‘Bättre än något jag kunnat förvänta mig här ute, alla dessa folk…’ hon gjorde en gest över baren.
  ‘Och alla kommer överens relativt bra, det är mer än förväntat. Så, vart färdas ni, om man får fråga?’

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.