Post has published by Svartfågel
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 21 total)
 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  Jasper hörde skratten eka mot väggarna när de gick sin väg och lämnade honom där han låg. De gamla ruinernas väggar tornade upp sig runt honom och det som var kvar av stenväggarna sträckte sig mot skyn. Den hade börjat skifta i rosa och oranget och färgerna varnade Jasper om att natten var stundande, att han måste ta sig därifrån.

  Han satte sig upp. Hans korg låg på marken bredvid honom och alla växterna och örterna han plockat var utspridda över marken. Den hade gått sönder av fallet. Något annat hade också gått sönder, insåg han när han började röra ordentligt på sig. Förstås gjorde det ont att bli nerknuffad från någonstans högt, men hans fot var definitivt vrickad. Med lite möda lade han händerna på det onda. Hans händer lyste upp i ett vagt, blått ljus och efter några sekunder gjorde hans fot inte ont längre. Han ställde sig upp och kupade händerna runt munnen.
  “Hallå!” Ropade han, “Ni kan inte lämna mig här, det finns ingen väg upp!”

  Inget svar kom, de hade redan hunnit försvinna. Han svor för sig själv. Situationen var värre än han trott. Han drog händerna genom håret och tittade runt. Hur kunde han vara så dum? Ruinerna var förbjudet område, han visste ju det. Visserligen hade han inte förväntat sig att bli förföljd av ett par elaka magiker, men ändå… Det var bara det, att det växte sådana intressanta växter i sprickorna mellan den gamla stenen. Örter att göra drycker och smörjor av – ja, nu kanske du tänker ‘men nog odlar väl akademin örter för sånt? Det finns väl nog mer än en magiker som inriktar sig på helande magi? Jodå, men örter som växer fritt fungerar alltid bäst.

  Så nu var han fast här, i ruinerna han inte ens borde få vara i. Han var under vad som en gång varit golvet. Väggarna var konstigt släta och även om han slapp upp en bit var han inte tillräckligt bra på att klättra för att klara sig hela vägen upp. Antingen skulle han halka av misstag eller inte orka hålla sig själv uppe. Han ropade igen.
  “Hjälp!”
  Hans röst ekade mellan stenväggarna och slog tillbaka mot honom.
  “Hjälp! Hallå!”
  Det blev mörkare och mörkare vartefter solen gick ner. Efter ett tag var han tvungen att låta sina händer lysa för att se något. Han satte sig ner och huttrade. Hur skulle han klara sig ur det här? Förstod de som knuffat honom att han verkligen inte skulle slippa upp? Trodde de verkligen att det här var ett skämt? Det här var förbjudet område, ingen skulle komma hit och hitta honom. Medan han satt där började han tankar snurra i mörka tankegångar. Skulle han dö här bland ruinerna? När skulle någon märka att han var borta? Imorgon på lektionen, eller aldrig någonsin? Skulle de hitta hans ruttnande kropp eller skulle det ta så länge att de bara hittade hands skelett och hans kläder? Tårar började välla upp i hans ögon och han satte sig ner i ett hörn. Han var rädd.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Drosai rynkade på näsan då hon hörde någon föra oväsen längre bort, och än mer så när hon hörde de skrattande läte som sakta försvann. Vad var det med invånarna av Caras Idhrenin och att vara så småaktiga? Hon hade långt sedan kommit fram till att den så kallade “civiliserade” världen odlade fram en helt unikt form av oduglighet, jämfört med hennes eget folk uppe i bergen. Där, i alla fall, var man ärligt grym då man menade att vara så, och försökte inte lura eller bedra utanför slagfältet. Så var i alla fall hennes erfarenhet.

  Hon suckade då hon reste sig från den sten där hon hade suttit, och slätade till sin mörkgrå skrud. Helt utan päls eller ben, vilket egentligen var ovärdigt hennes position, men vad visste dessa magiker? Med ett skakande på sitt huvud så började hon röra sig åt det hållet som hon hade hört oväsendet komma ifrån.

  Bara någon kort timme tidigare hade nämligen Drosai själv högst oförsiktigt halkat ned för en ruin-kant in i dessa fördunklade gångar. Det, måhända, var i alla fall en sak som inte var magikernas fel, i alla fall inte i en direkt mening. Nej, hon hade sökt sig till det “förbjudna” området för att här var tyst, och lugnt, och hon hade haft hopp om att få gå en halv utan att bli kallad barbar. Måhända så hade hon varit en aning illasinnad då hon stegade runt, och måhända så hade hennes blick varit vänd inåt, där hon reflekterade över hon gärna hon ville drämma till Mäster Eron, som trodde sig veta vad han pratade om. Måhända hade hon trampat lite snett, och nu var hon där hon var. Hon insåg att hon hamnat här just för att hon blivit ilsk, och tänkte inte göra situationen värre genom att fortsätta i de tankarna. Hon hade bröd och ett skin vin, för hon hade ämnat spendera dagen här hur som, och i hennes tankar så hade hon gott om tid att hitta en lämplig plats att ta sig upp igen.

  Att det nu gått ett tag, och att hon till synes inte var ensam här nere, det visste inte Drosai om det var en bra sak, men det var som det var. Ibland fick man ta livet som det kom, och kanske visste vem det nu var en bra trollformel för att ta sig därifrån. Man kunde alltid hoppas, även om Drosai sällan litade till turen, och hur som än var så var ett delat hål ett halvt hål. Det hade hennes far ofta sagt till henne, och det gav henne viss tröst.

  Det var alltså så en nästan två meter lång kvinna, som tycktes vara i tjugoårsåldern, kom runt hörnet in i rummet där Jasper var; med två avlånga scarifikationer under sina isblå ögon. Det mörkbruna håret, som hon bar i inbakade flätor, var samlat i en knut på toppen av hennes huvud, vilket gjorde hennes sol bitna, vassa ansikte klart tydligt, inklusive den aning irriterade uppsyn som hon inte helt hade kunnat skala av sedan hon blivit fast här. Här som i Caras Idhrenin, då, inte just ruinerna. De var inte i sak mer störande än vad hennes situation hade varit fram tills nu.

  Drosai blickade över mannen framför henne och ett tunt ögonbryn vandrade uppåt. Hon hade aldrig varit mycket till talare, så hon stod initialt där helt tyst. Hur hälsar man egentligen på någon i en situation som denna?

 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  Jasper tittade upp när han hörde fotsteg. Det sista han förväntat sig se här var en annan studerande från akademin, än mindre en han kände igen. Snabbt torkade han bort tårarna som hotat falla och tittade upp på kvinnan framför honom. Han hade sett henne förr; de hade några lektioner ihop. Kanske lite hetlevrad, men bra på sin sak trots att hon inte gjorde som lärarna ville att man skulle göra. Lång, men inte lika lång som han.

  Han tittade på henne förvånat och såg hennes ögonbryn sakta lyftas som att ställa en fråga. Vilken fråga var han inte helt säker på, men en fråga hur som helst. Försiktigt ställde han sig upp och lät sina händer lysa upp igen så han skulle kunna se henne lite bättre. De va nästan lika långa – det var få som han inte behövde böja huvudet ner för att se i ögonen. Jo, det var definitivt hon. Dro-någonting. Drosai, kanske?

  De stirrade på varandra medan Jasper sökte orden. Efter ett tag så öppnade han munnen, “Av alla ställen jag trodde jag skulle stöta på någon idag var det väl inte precis här”, började han. “Men jag antar du fallit ner och inte blivit knuffad”, lade han till, ett litet skämt i hans digra situation.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Vid mannens – Jaspers? De hade någon lektion ihop, men hon hade svårt att hålla koll på vem som var vem, fast han var i alla fall utmärkande lång – ord så lutade hon huvudet just en liten grad på sned, att gå med ögonbrynet. Så många ord. Det var också något hon lärt sig om “civiliserade” människor. De använde så, så många ord. Som om de var konstant druckna. Vid den tanken lockade vinet vid hennes sida nästan en anning, men det var för urvattnat för att göra den sociala interkationen mer lättsam för henne.

  Tillslut andades hon ut i ett kort, häftigt andetag, som hade kunnat tyckats vara något slags jakande läte i rätt öron. Hon höjde en hand för att strycka undan en fläta som undflytt hennes knut, medan hon funderade på Jaspers ord. Knuffad, alltså. Precis så som hon tänkt så hade de skrattande rösterna tillhört några onödigt grymma drägg. Kanske Tomai? Han hade alltid verkat illasinnad.

  Nåväl. Om de nu skulle vara fast ihop här, så insåg Drosai att hon förr eller senare skulle vara tvungen att tala. Det var inget för det, helt enkelt. Hon hade förmodligen redan varit tyst länge nog för att göra situationen obekväm. Även i Barastar så hade hon alltid setts som en kvinna som dröjde med sin röst; som ville fundera genom sin sak innan hon öppnade käften. Det var inte ett orättvist ryckte, i slutändan.

  “Vet du en väg ut?” Det kändes som det mest relevanta att fråga, i slutändan. Rakt på kärnan i deras gemensamma problem.

 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  Jasper tog ett djupt andetag. Han hade redan räknat ut att hon inte var särskilt pratsam, men han hade aldrig talat med henne och därför inte heller helt insett till vilket nivå hon förblev tyst. När hon till slut pratade så log han. Delvis för att hon ville tala med honom, men också delvis för att det hade blivit lite obekvämt och han redan hade hunnit börja fundera på vad för småprat han kunde komma upp med trots att hon inte verkade vara någon pratglad människa.

  “Nej”, svarade han och böjde sig ner för att plocka upp örterna och växterna som spridits ut över marken. Hans fingrar var kvicka i sina rörelser och snart var korgen full. Han önskade för sig själv att hans magi också skulle fungera på icke-levande saker, så som söndriga korgar, till exempel. Hans mormor hade vävt den här korgen. Visserligen hade han redan förstått att dess tid snart skulle vara inne, men han hade hoppats att det skulle komma av användning och inte våld.

  Han steg upp och lyfte en hand över huvudet, lät den glöda lite starkare. Det tog inte mycket energi av honom att bara låta dem lysa, eftersom han tekniskt sätt inte använde magin till något, bara lät den flöda till händerna. “Jag har aldrig varit här nere förut.”

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Nej. Såklart, då hade han väl redan börjat röra sig utåt. Det hade väl i sak varit en dum fråga, men det fick vara som det var med det. Kanske hade hon blivit påverkat av sin tid här nere i Karm. Med en kort skakning på sitt huvud gick hon sedan fram och hjälpte mannen plocka upp några av de växter som hade rullat sig en bit längre bort. Det skadade aldrig att vara hjälpsam, trots allt.

  Då området var förbjudet kom det heller inte som en förvåning att han inte hade varit där förut – och det hade inte hon heller, men det kändes onödigt att säga det. Hon hade dock tyckt om sin vistelse här, hittills, även om hon för närvarandet var fast. Hon skulle förbereda sig bättre nästa gång, så att det här inte hände igen. Efter att de hade tagit sig ur den nuvarande knipan, det vill säga.

  Drosai räckte tillslut över sin bunte växter till Jasper.

  “Jag har inte hittat någon väg upp.” Förklarade hon under tiden. “Men det finns en gång som går djupare ned.” Hon hade gett väggarna en ordentligt koll för dolda dörrar eller handtag hon hade kunnat använda sig av för att ta sig uppåt, men utöver trappan hon nyss nämt så hade hon inte hittat något annat än frustration.

 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  “Djupare ned?” Ekade Jasper och blev genast lite blekare. Han tog emot örterna hon plockat upp åt honom. “Tack. Borde vi verkligen gå djupare ned?”

  Tanken att ta en gång som tog dem neråt satte en klump i magen på honom. Vem visste vad de kunde hitta där? Hans huvud började måla upp faror runt varje hörn – monster, skuggor, översvämningar, stenras…. Hans ögon blev distanta och det blå ljuset skiftade i hans irisar. Å andra sidan, vad hade de för val? Om det inte fanns någon väg upp, mot himlen, så måste man väl ta sig neråt? Vem vet, kanske de kunde hitta en annan väg upp någonstans?

  Medan han tänkte så flyttade han tankspritt omkring örterna i korgen som för att sortera dem. Det fanns inget annat val. Han slickade sig nervöst om läpparna och huttrade till lite i kvällskylan. Solen hade nästan gått ner nu. De höga ruinväggarna kastade långa skuggor över dem och markens kyla sipprade upp och igenom hans kläder. Dagen hade varit varm, men nu började det genast bli kallare. Hade han vetat bättre hade han tagit med sig sin mantel, men nu var han bara klädd i vit skjorta och väst. Han drog halsduken ur bältet och svepte den om halsen.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Skräcken stod som skriven i ansiktet på mannen, och var Drosai helt ärlig med sig själv så fanns det väl aspekt av det hela som gjorde även henne illa till mods. Det var trots allt ruiner, och hon var i tillräckligt samstånd med andevärlden för att känna att det fanns rörelser på det planet på denna gamla plats. Det kunde vara positivt, förvisso, men hon hade sen länge föredragit att förbereda sig för det negativa. Men hur som än var med det, så hade de inga val. Det var nedåt, eller att sitta här.

  “Ja. Jag kan inte klättra upp för de här väggarna, så djupare ned är vårt enda val – eller så sitter vi här och hoppas.” Hennes tonläge gjorde det förmodligen ganska klart vad hon tyckte om den saken. Hon lutade sitt huvud i en liten nick gentemot dörren som hon stegat in i rummet genom.

  “Gången är där.” Jasper var trots allt den som hade ljuset, och han verkade inte ha tänkt tanken att släcka det, så det lämpade sig väl att han skulle gå först. Då skulle dessutom Drosai kunna ha utsikt bakåt, ifall någon fara dök upp i mörkret där. I stunden så hade hon ingen vidare tillit till att mannen skulle förmå ta hand om sig själv om något sådant hände.

 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  Jasper suckade tungt åt hennes betoning på hoppas. Han ville inte erkänna det, men hon hade rätt. Vad var att hoppas jämfört med att faktiskt göra nånting åt saken? När hon nickade mot dörren så tvekade han en sekund före han tog korgen i ena handen och lät sin vänstra hand lysa upp. Försiktigt klättrade han in där den fallna dörren en gång stått och in i mörkret. Det tog nån minut för hans ögon att vänja sig, men efter ett tag kunde han se bättre.

  Framför honom var en lång, mörk korridor. Han kunde inte se slutet på den; den kunde vara bara några tiotals meter eller flera kilometer lång. Väggarna var av sten och dröp av fukt och mögel. Vinrankor växte längs väggarna och taket och golvet var knappt synligt under allt stenras, jord och skräp. Hon hade rätt; den sluttade neråt. Om den fortsatte långt skulle de bara fortsätta neråt och neråt. Vad var målet med det här egentligen? Kanske det var bättre att bara ropa på hjälp? Han vände sig för att gå ut men såg Drosais skugga klättra in efter honom. Han stannade halvvägs och bet sig i tungan. Han hade bestämt sig redan, det var bäst att bara fortsätta den väg han var påväg.

  Han vände sig om, lät handen lysa upp och började gå. Inte allt för snabbt. En råtta sprang över hans fötter och han ryckte till, tog ett djupt andetag och försökte slappna av. Det måste inte vara farligt. Det kunde också bara vara ruiner helt utan något där. Tomt och ödsligt, inget farligt. Med lite tur så fortsatte de så pass långt att de hittade ut. Inget farligare än så.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Att Jasper inte ödslade massa tid med att argumentera fram och tillbaka om huruvida det var bättre att bara sitta på sina händer eller att faktiskt göra något ansåg Drosai talade till hans fördel. Han var faktiskt kapabel till att ta beslut och göra vad som krävdes, vilket betydde att det kanske inte skulle vara en total pina att vara instängd här nere med honom. Hon andades ut snabbt ännu en gång, den här gången nöjt, innan hon klättrade in i nästa rum efter efter honom.

  Då Jasper kollade bak mot henne höjde Drosai ett ögonbryn, för det var inte så fallet att hon behövde hjälp… men han vände sig kvickt in mot gången igen, och hon ryckte på axlarna innan hon ställde sig rakt igen och slätade till sin skrud innan hon gick efter honom. Skenet från hans hand hjälpte starkt, var hon tvungen att erkänna. Det var inte första gången det stack i henne en aning att hon inte hade någon riktigt talang i något som manifesterades i det fysiska.

  Råttan som sprang förbi och fick mannen att hoppa till fick henne att flina kort.

  “Antar att vi får börja äta dem om vi blir här länge nog.” Sade hon, bara halvt på skämt. Hon hade ätit råttor förr, men hon skulle föredra att undvika det. Men hur som såg hon liv som ett gott tecken.

  Hon slängde en blick bakåt och nickade kort mot det försvinnande månskenet från det tidigare rummet.

 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  “Åh, säg inte så”, klagade Jasper och följde råttan med blicken tills den försvann bortom hans ljuskägla. Tanken på att äta råttor gjorde honom illamående. Visst, han skulle göra det om han var tvungen för att överleva, men han ille ännu inte tro att de var långt bortom räddning. Han tog några försiktiga steg före han började gå längs den mörka korridoren.

  Hon pratade inte mycket, verkade det som, men hon verkade i alla fall inte ogilla honom, vilket var en lättnad. Möjligheten att både vara fast i några ruiner och vara det med någon som ogillade honom var inte något han gärna utforskade.

  Han kikade in i ett rum till höger om dem. Det var fuktigt om golvet och överväxt av mossa. Några tjocka pelare hade hållit emot tidens tand och höll ännu upp taket, och i mitten fanns en formation som han bara kunde tolka som en bassäng utan vatten.
  “Vad är det här stället egentligen?” frågade han rakt ut i luften, “Eller ja, vad har det varit kanske är en bättre fråga?” lade han till och vände sig mot Drosai. “Drosai, visst? Har du något att göra en fackla med?”

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Hans klagomål fick det att rycka lite i Drosais mungipor, även om hennes ansikte snabbt blev neutralt igen. Hon hade aldrig varit mycket för att uttrycka känslor, men hon var road. Råttor var dåligt kött, men det fick ned om man var tvungen, och Jaspers klagande på det var nästintill komiskt, då han inte kunde fokusera på det positiva. De skulle inte svälta. Men det var rätt så typiskt sydlänningar egentligen, och han verkade hur som ta det rätt så väl.

  Vid Jaspers frågor så gick Drosai upp bredvid honom för att kunna se in i rummet han lyste upp hon också. Hon rynkade en aning på näsan då hon såg över det mossbeklädda rummet.

  “Ser Tharmanskt ut.” Muttrade hon, och namnet lät mest som en svordom. Kanske hade det här inte varit en bra plats för en promenad, trots allt, även om det var lugnt. Hon tänkte inte ta ut något i förskott, men tanken på Tharmad fick håret att resa sig i nacken.

  Hon ruskade kort på huvudet innan hon såg över på Jasper igen, blinkade en gång för att förnimma sig om vad han sagt.

  “Fackla?” Ännu en snabb utandning. “Jag har ett skinn vin. Lite bröd. Nål och tråd. Svamp. Eldstål.” Så hon kunde tända eld på en fackla, men hon hade ingen.

 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  “Tharmanskt?” Ekade Jasper. Ordet klingade inte bekant för honom, han var osäker på om han någonsin hört det förut. Han visste inte särskilt mycket om länderna i världen – mestandels av tiden spenderade han på att läsa om anatomi och helande örter, inte sånt. Däremot kunde han se hur hennes näsa rynkades i någon sekund och höra tonen i hennes röst. “Vad är det? Du låter inte som att det är något särskilt fantastiskt”, skämtade han och steg in i rummet för att titta närmare på den lilla bassängen, “Det påminner om något slags badhus. Tror du det här har varit en bassäng? Arkitekturen har helt klart varit ståtlig innan den föll samman”, sade han. Det var delvis åt henne, delvis åt honom själv; han förstod att hon inte skulle svara om hon inte fann det nödvändigt.

  Han vände sig mot henne från trappan han stod på och nickade när hon sa vad hon hade med sig. “Jo, en fackla. Jag orkar inte hålla händerna lysande hur länge som helst, förr eller senare kommer jag bli trött. En fackla skulle göra jobbet lite lättare”, förklarade han och lät blicken vandra över rummet. I ett hörn såg han en trädrot sticka ut ur väggen. Han joggade fram till den och tog ett stadigt tag innan han ryckte till för att försöka få ut den ur väggen tillräckligt långt för att knäcka av den och använda den som fackla. Med lite tyg runt ändan skulle det passa perfekt-

  En spricka spred sig efter väggen där han ryckt i trädroten. Den spred sig snabbt upp mot taket, mot den del av en pelare som sedan länge gått av som ännu satt fast i taket. Om Drosai tittade kunde hon se den börja lossna; med ett knak kom ett regn av grus och damm regnande ner över Jasper, som inte märkt något förrän den lossnat. Han tittade upp från roten han ryckt i just när den föll från taket, rakt ner mot honom.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  “Tharmad. Väster om Barastar.” Förklarade hon kort. “Stort förr. Fyllt med odöda nu.” Sen tyckte Drosai förvisso att de flesta gamla ruiner såg ut som att de kom från Tharmad. Hon hade möjligtvis en aningen vinklad syn på det hela. Det betydde dock inte att hon inte var på sin vakt, och hon betraktade ‘basängen’ med yttersta varsamhet. “De kanske dränkte folk där.” Konstaterade hon kort. Det var bättre att anta och vara redo för det värsta, snarare än att se det man hoppades på, trots allt. Det var lättare att överleva så.

  Att höra att Jasper inte skulle vara kapabel att hålla ljuset uppe hur länge som helst var förvisso en besvikelse – men som sagt så var Drosai en för att tro det värsta när hon hade valet. Att de haft ljus så här långt var kanske det bästa som hon kunde hoppats på, egentligen. Hon gav ifrån sig ett fnysande och började röra sig genom rummet, när hennes kumpan skyndade iväg mot den framstickande roten.

  “Vänta…” Hann hon få ut sig. De här var inte de första ruinerna hon hade befunnit sig i, och den där väggen såg inte särskilt stadig ut… men hon var för sent ute, och han hade redan börjat dra. Svordommen dog i hennes strupe, för hon hade redan skyndat framåt för att hårt greppa tag omkring Jaspers axlar, i hopp om att hinna dra honom bakåt innan han blev en blodfläck på golvet…

  … och hon hoppades lika innerligt att hon slapp bli det själv!

 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  Pelarbiten slog i marken bara några centimeter från de två ruinäventyrarna. I samma ögonblick som de två föll bakåt av Drosais knyck i Jaspers axlar så formades ett dammoln runt dem när stenen slog ner som en meteor. Ekot blev fem gånger mera öronbedövande när det klingade mot väggarna och ekade flera varv. Jasper låg som stelfrusen med grus i ögonen, shockad och med hjärtat i halsgropen, fladdrande som vingarna på en fjäril. Han rullade av Drosai så snart han hade kontroll över sina lemmar igen och satte sig upp. Han stirrade förstummat på pelarbiten framför dem och kratern den lämnat efter sig.
  Han gnuggade sig i ögonen, fortfarande ordlös efter vad som hänt. I hans huvud snurrade bilder av hans egen kropp, livlös och krossad under stenen. Till sis fick han upp munnen, “Tack”, mumlade han, “Du räddade mitt liv”, lade han till och gnuggade sig i ögonen. Han var osäker på om han grät av gruset och dammet eller av lättnad att han inte var död.
  “Påminn mig om att jag är skyldig dig en tjänst när du behöver en”, lade han till och ställde sig upp. Han sträkte ut en hand för att hjälpa henne upp.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Dammet fick Drosai att hosta, och sedan när Jasper landade på hennes bröstkorg så fick det henne att kipa efter andan, och dra in än mer dam, vilket såklart gjorde hostan värre. Ingen god gärning gick ostraffad, i hennes mening, men hur obekvämt det hela än var så var det ändock bättre än att den ungdomlige mannen skulle få sitt huvud inslaget. I alla fall så var det vad Drosai övertygade sig själv om!

  “Ingen…” Några till hostar. “Orsak.” Kraxade hon tillslut fram och satte sig upp, näven dunkandes mot bröstkorgen i ett försök att få ut det hela ur lungorna. “Jag… påminner… dig.” Lovade hon, och ruskade på huvudet, innan hon såg mot den infallna väggen och taket…

  … kom det ljus därifrån? Hon kisade. Inte månljus, trodde hon, men något nästan grönaktigt ljus tycktes skimra svagt i det nya hålet i väggen.

  “Du hittade i alla fall en ny gång.” Noterade hon när hon återfick kontrollen över sin röst.

 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  Han gick fram till henne och hostade, såg ett litet skrapsår i hennes panna av det flygande gruset. Han lyfte handen till hennes panna och den glödde till. I någon sekund blev blodådrorna vid hans handled svarta, sedan var det som förut igen. “Sådär. Förlåt.”

  Han tittade över axeln på vad hon tittade på när hon sa något om en väg ut. En bit upp på väggen hade stenarna ramlat in. Det gröna ljuset skimrade och Jasper rynkade pannan, “Det där är inte dagsljus, det borde vara natt utomhus vid det här laget”, konstaterade han, men det var något osäkert i hans röst. Borde man gå fram dit? Det kunde vara farligt. Återigen vandrade tankarna tillbaka till idén att gå tillbaka och ropa på hjälp tills någon upptäckte dem. Varför hade han gett sig in hit, igen?

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Då Jasper höjde handen mot henne så ryggade Drosai först tillbaka, av ren vana, men hon kom snart ihåg att han hade ryckte om sig av att vara helare, så hon höll sig sedan stilla. Mycket riktigt så kände hon smärtan i pannan dimma av, och det innan hon ens hade blivit helt medveten om att den var där! Hon gav honom en kort, tacksam nick. Det hela var, allt som allt, rätt imponerande.

  Sedan så reste hon sig upp och gjorde sitt bästa att damma av skruden. Den var i alla fall redan grå, i hennes mening, så dammet fick den inte att se alldeles för illa ut. Hon var dock säker på att hon skulle få jobba med sina flätor ett långt tag… men det var till sedan. Hon hade andra prioriteringar nu.

  Hon kisade kort med ljuset i den nya “gången”, och ryckte sedan på axlarna då hon såg tillbaka på Jasper.

  “Har du en bättre väg?” Frågade hon kort.

 • Rollspelare
  Member since: 01/12/2019

  Jasper nös av dammet i luften och böjde sig ner för att plocka upp biten han rivit ur väggen – han dog inte nästan för att sedan lämna den efter sig där – och stoppade den i sin korg för tillfället. Just nu kunde de se från det gröna ljuset, men han visste inte vad det var eller varifrån det kom; det kunde försvinna minst lika snabbt som de upptäckt det.

  Han gav henne en uppgiven blick och tittade över axeln, bort mot korridoren de kommit igenom. De kunde bara gå tillbaka och fortsätta den vägen, men hon hade rätt i att den här vägen antagligen var bättre. Jasper var nyfiken, också, me det erkände han inte. Han vände sig tillbaka mot henne och lät sina händer slockna nu när det gröna ljuset lät dem se utan hans magi.

  “Nej, det har jag inte”, svarade han. “Det är väl bara att klättra vidare.”

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  “Bättre att göra det, än att frukta det.” Höll hon med honom om med en nick, även om det förmodligen inte hade varit det Jasper hade menat. Hur det än var med det så steg hon framåt till hålet, nu när hon inte behövde mannens ljus för att ta sig framåt. Med prövande händer sträckte hon sig upp till hålet och tog tag om murbruket där, gav det några först försiktiga, sedan mer kraftiga, ryck då hon försäkrade sig om att resten av väggen och taket inte skulle falla in över dem.

  Tillslut så fnös hon med vad som kunde vara belåtenhet, och utan några fler ord så halft drog, halvt hoppade hon upp för att dra in sig in i den nya tunneln. En skrud var förvisso inte det bästa att kräla i, men i stunden var hon nöjd att hon hade haft vett nog att dra på sig hosor under dem. Sedan började hon dra sig ned längst den korta gången, mot det gröna ljusa, obrydd i hur mycket hon skitade ned sig själv och kläderna.

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 21 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.