Post has published by Solizen
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Saker och ting blev sällan som man drömt eller tänkt. Motgångar föder framgångar fanns det ett talesätt som gick men just nu kändes det som om motgångarna bara avlöste varandra i en ena lång rad. Något som fick mannen med de krossade knäskålarna att bli lättretlig och dyster, mörk till sinnet. Kanske inte för stunden inte den bästa reskamraten där han i långa perioder ofta valde tystnaden istället för att riskera att säga något dumt och oförlåtligt till kvinnan han älskade och som var tillsammans med honom. De hade kommit till Märhen bara för att efter några dagar vända om igen. Nu med siktet inställt på Karm, på Hannadon och förhoppningsvis där finna någon som kunde återställa hans knän igen, ge honom tillbaka livet. Han kunde gå, korta stapplande sträckor men smärtan högg så intensivt att  han gärna inte gjorde det så ofta. Resan gjordes med häst och kärra och det för en riddare var ett nederlag i sig. Det gick långsamt och alla dessa saker spädda på det som en gång varit en reslig mans irritation än mer. Nu hade hans muskler sinat och ansiktet såg insjunket ut, trötthet och en del bitter het i hans inre men också långt inom honom en enorm tacksamhet för kvinnan han hade vid sin sida, kvinnan som var ljuset i hans tillvaro och som hindrade mörkret från att sluta sig kring honom totalt. Han hade svårt att uttrycka sin tacksamhet till henne för stunden dock och det gav honom ständigt dåligt samvete.

  Byn de nu rullade in i var inte stor men tillräckligt för att där skulle finnas ett värdshus. De började närma sig Karm och med det kom alla rykten om stundande krig och de kunde se hur byar tömts på män i krigsför ålder. När vagnen stannar framför värdshusets dörr drar han sig upp i mer sittande ställning, mörka ögon som ser sig omkring innan han låter dem landa på Ismat, ett försök till ett leende men för stunden hade han för ont för att det riktigt ska nå ögonen* Det kan inte vara långt kvar till Karm nu.. inte sant? *frågar han henne mest för att bryta tystnaden* Några dagar? *Ett hopp, han behövde så väl något att hålla sig fast vid, hoppas på* Frågar du om de har rum? Jag klarar mig.. *Han tog emot hennes hjälp men det fick honom också att känna sig oduglig, en känsla han inte tyckte om alls när stoltheten gång på gång fick ta emot törnar. Vänder bort blicken och greppar tag om kärrans kant med ena handen, drar benen rätt med den andra och gör ett tappert försök att dölja grimasen av smärta när det känns som om det sticker som knivar i hans knän. Ett svagt stön över hans läppar men han biter ihop, fortsätter.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Hon var så oerhört tacksam över att han inte givit upp om henne när hon lämnat honom i Iserion, tacksam över att han följt efter henne trots det tillstånd han befann sig i, och tacksam för att hon slutligen kunde få chansen att hjälpa honom ordentligt, inga andra förpliktelser än de hon kände gentemot honom. Att lämna Märhen hade varit en välsignelse, men inte utan att det tyngde hennes hjärta på grund av vad hon lämnat där. Men det hon kunde göra hade hon gjort, och nu var det slutligen bara hon och Michael och hon tänkte inte överge honom denna gång. Hans humör var kanske mörkt och bistert, men hon visste varför, och hon visste att det bara fanns en väg för de båda att gå om de tillsammans skulle kunna lätta hans sinne. Så därför var de på väg mot Hannadon, på väg mot den vita staden från vilken de skulle kunna ta kontakt med magikerna i Caras Idhrenin. Det var dessvärre en av de få platser där hon inte hade kontakter, men hon var tämligen säker på att hon skulle kunna byta en tjänst mot en annan, och om inte så skulle hon se till att så blev fallet. Hon hade aldrig berättat det för Michael, men hon misstänkte att han anade i alla fall några av de kunskaper som hon vanligen höll för dolt.

   

  Hon väcktes ur sina tankar när vagnen stannade till framför ett tämligen generiskt värdshus någonstans på Karms landsbygd, i varje fall anade hon att det var vart de befann sig.

  ”Några dagar, inte mer”, sade hon försäkrande, även om hon själv inte var helt säker.

   

  Med ett leende gav hon honom en öm men flyktig kyss innan hon tog sig ned från vagnen. Hon hade ganska snabbt förstått att Michael helst av allt inte ville be om hennes hjälp, att han ville klara sig själv, så därför insisterade hon inte på att hjälpa honom ned från vagnen när han bad henne fråga efter ett rum. Istället klev hon själv ned från denna och väntade ett slag, till dess att han fått båda fötterna på jorden, för även om han inte ville be om hennes hjälp så ville hon försäkra sig om att han faktiskt kom ned från vagnen utan missöden.

  ”Jag frågar om de har ett rum, och kanske lite mat”, sade hon med samma mjuka leende innan hon skyndade sig in i värdshuset. Ett rum, lite mat, och ett glas vin i vilket hon kunde smyga ned några av de örter som skulle lindra hans smärta, de som hon visste att han misstyckte till, men som hon inte hade hjärta att hålla från honom när han hade så ont. Varje gång hans käke spändes i tyst och återhållen smärta så skar det i henne.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Nej givit upp hoppet om Ismat hade han aldrig gjort och hon var ljuset som gjort att han orkat hela långa resan från Iserion till Märhen. Hon var fortfarande hans ljus, det som fick honom att försöka kämpa vidare även om allt kändes mörkt och motigt. Men en kram, en smekning över kinden eller en kyss, ett varmt ord från henne kunde oftast vara tillräckligt för att få honom att orka lite till, bara lite till. Men hans egen skam och hans egen skuldkänsla gentemot hur han behandlade henne grodde i gengäld och rotade sig starkare inom honom. Men ändå hade hon stannat, och ändå var hon där med honom nu när de letade sig vidare söderut mot Karm och Hannadon. Hennes röst varm och han lyssnar, nickar sammanbitet medan han upprepar orden likt ett mantra medan han besvarar hennes kyss. Noterar att hon väntar in honom och det får honom att bita hop käkarna hårt medan han med hjälp av sin egen hand får ned benen över kanten. En stunds vila där innan han skjuter kroppen över kanten och han kommer ner på marken. Han vinglar till, smärtan i knäna så stark att han måste dra djupa andetag där han klamrar sig fast vid kärran tills det att benen kändes stadiga nog. Får tag på den käpp han tillverkat åt sig och med stöd av den börjar han sakta röra sig framåt, ett plågsamt steg i taget mot dörren som kändes som om den fanns mil därifrån. Även om han misstyckte till hennes örter så var han tacksam över dem även om han inte sa något till henne eller bad om dem. Hon tycktes ha utvecklat ett sjätte sinne i när han behövde örterna som bäst.

  Han ser upp, in i hennes vackra varma ansikte och nickar till hennes ord och låter henne gå före in i värdshuset. För honom skulle det ta betydligt längre tid. Han förbannar tyst Belsante som orsakat honom allt det här lidandet medan han med ett långsamt och plågsamt smärtfyllt steg i taget rör sig mot dörren. Fötterna som tidigare varit raska och fasta släpar, darrar och han måste ta stöd mot husväggen när han väl når fram dit. Pannan fårad och käkarna hårt spända när han får upp dörren och tar sig in över tröskeln. Andetagen grunda och snabba och så fort han kan sjunker han ned på närmaste stol där han sluter ögonen hårt, låter smärtvåg efter smärtvåg röra sig igenom hans kropp. Kärran underlättade deras färd men den var inte skonsam mot hans redan smärtande kropp, det var länge sedan han längtat efter vad, vila och Ismats varma händer som mjukade upp hans hårt spända muskler som nu. Han ser efter henne i det mörka men trivsamma värdshuset. När han väl var frisk, när han var lagad skulle han gottgöra henne för allt hon gjort och offrat, han hade lovat sig själv det tidigare och lovade det igen. Han skulle visa hur mycket hon betydde för honom, vad det hon gjorde betydde för honom. Ställer ifrån sig träkäppen så den lutar mot bordet och inväntar henne sedan. Så här hade det ofta varit de gånger de tagit in på värdshus. Hon som ordnade allt och han, krymplingen som väntade och fick utstå frågande och nyfikna blickar. Så trött på det, så innerligt trött.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Hon tänkte förstås inte på honom på det viset, såg honom inte så som han såg sig själv. För henne var han, skulle alltid förbli, samma man som hon kommit att älska på ett vis som var helt nytt för henne. Att hans ben inte var vad de en gång varit, att hans kropp magrat och hans varje steg orsakade honom smärta gjorde honom inte mindre av en man, snarare tvärt om. Hon visste vad han hade offrat för att stå upp för vad han ansåg rätt, och hur han valt att kämpa vidare, hur han överlevt trots allt som gjorts mot honom. Hon hade många gånger övervägt att återvända till Iserion bara för att ta Vendriks liv, för att hämnas, men hon hade inte kunnat lämna Saskia då, och inte kunde hon lämna Michael nu. Nej, om det fanns en hämnd att dela ut så var det Michael själv som skulle få den äran, även om hon misstänkte att han aldrig skulle göra något sådant, det var mer av hennes karaktär.

  Väl inne i värdshuset så såg hon till att ordna ett rum, ett som lyckligtvis låg på den nedre våningen, och lite mat och dryck. Hon hade sett hur hans käke spändes av smärta och hon såg det på honom nu när han satt vid ett bord och väntade in henne. Nästan obemärkt stack hon handen i en av de många fickor hon sytt in i sin klänning och drog ut den väl använda, och nu något sinande, påsen med de örter som lindrade hans värsta smärtor. Hon krossade dem mellan fingrarna och strödde dem i det ena vinglaset innan hon tog glasen och gick fram till bordet där han satt. Hon ställde det ena glaset framför honom och slog sig själv ned mitt emot honom.

   

  ”De hade ett rum ledigt, inte särskilt stort, men jag sade att det dög, det är bara för en natt”, sade hon med ett mjukt leende och lät sin ena hand smeka över hans.

  ”Hur mår du?” Det var egentligen en dum fråga, för hon visste hur han mådde, hon såg det på honom, men hon ville ändå veta, ville veta om hon skulle be om att få hyra rummet i ytterligare någon dag så att han skulle få slippa de gupp och stötar som färden i vagnen innebar.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Han kan höra dem tala, Ismat och värdshusvärden men orkar inte helt följa med i deras samtal då smärtan i benen var värre idag än den varit på länge nu. Märker inte örterna hon smular ned i vinbägaren och skulle förmodligen inte säga något om det heller. Han hade ju förstått vad hon gjorde för han kände när smärtan mildrades. Tacksam för det även om han aldrig bad om hennes hjälp eller sällan tackade för den. När han hör henne närma sig bordet ser han upp och möter hennes blick, ger vinbägaren en kort blick innan han med handen hjälper till att dra benen så att de vilar under bordet istället för att sticka ut så att folk kunde snubbla på dem. Han ler mot henne även om leendet är kantat av smärta för även om han försökte dölja det för henne så visste han numera att det var stört omöjligt.

  ”Litet rum är bättre än inget alls.. ” Håller han med och ser ned på deras händer, smeker tummen över hennes där han kommer åt. Hennes fråga kommer inte oväntat och en stund sitter han tyst, funderar över om han ska vara ärlig eller dölja för henne även om det senare alternativet är en aning meningslöst. ” Jag.. jag klarar mig. ”Säger han slutligen men innerst inne önskade han verkligen att det bara skulle vara några få dagar kvar tills det att de nådde fram till Hannadon.” Jag behöver bara få vila en natt, i morgon är det nog bättre” Han ler mot henne innan han greppar vinbägaren och ger henne en lätt forskande blick som för att förmedla att han visste vad hon gjort innan han tar en djup klunk av det. Han hade under färden till Märhen dövat sin smärta och mörka sinne med sprit men sedan han återförenats med Ismat hade han varit återhållsam med vin och starkare drycker” Hur mår du? ”Han talade hellre om henne, mycket hellre. Hans mörka ögon söker hennes och ser in i dem, håller henne fast där medan han tar ännu en klunk av vinet, känner dess värme sprida sig i kroppen. Hennes örter gjorde honom alltid dåsig och oftast på bättre humör vilket i och för sig kunde ha o göra med att smärtan försvann. Det skulle snart vara över” Is.. älskade Is.. ” säger han mjukt och låter bägaren ta plats på bordet igen” Det är snart över.. och då kan vi slå oss till ro. ” ord för henne men även för honom, behövde ha sina drömmar, en framtidstro.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Nå, han var inte dum, då hade hon aldrig förälskat sig i honom så som hon gjort. Hon visste att han förstod att hon gav honom smärtlindring, men hon visste också att han aldrig skulle be om det själv, att han tyckte att hennes lindring också var… Dämpande, gjorde honom oklar, trött, dåsig. Inga saker som en riddare som han frivilligt skulle orsaka sig själv. Så hon log bara och sträckte sig fram för att smeka honom över den skäggiga kinden.

  ”Slå oss till ro, Michael Devoon? Vet någon av oss hur man gör en sådan sak?” Sade hon lite retsamt, men hennes ömma leende avslöjade henne. Tanken på att få slå sig ned med honom, att göra ett hem med honom, läka hans sår och skador och åter se honom stolt och lycklig… Hon hoppades att hon skulle kunna ge honom allt det, och mer, om hon fortfarande var kapabel till det.

  ”Men jag mår bra, jag har ju er… dig”, rättade hon sig själv innan han hann säga något, och hennes leende förrådde inte den gnagande känsla som växt inom henne sedan de rest från Märhen, den som fick henne att vilja skynda på, kanske vara mindre försiktig än vad hon borde.

   

  Hon sade det inte till honom, höll det för sig själv och gjorde det bra, men under de senaste veckorna hade hon haft drömmar… Nej, inte drömmar, det var mer som synerna hon haft när hon fortfarande tjänat i templet, syner som inte framkallats av någon salvia eller någon annan drog. Det var oklara drömmar, osammanhängande, men det var alltid samma känsla och samma överhängande fara, det var eld, blod och död som följde dem, jagade efter dem när de rusade mot Karm och Hannadon. Onda tider, sådana hon inte ville se igen men som onekligen var på väg. Hon kunde bara hoppas att de skulle hinna fram till säkerheten innan vad det än var som var på väg hann nå fram.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Ibland undrar han om hon känner honom bättre än vad han själv någonsin gjort. Förvånades ständigt över hennes förmåga att verkligen se honom, se andra och det var bara en av alla de saker han älskade hos henne. Han lutar sig in mot hennes hand och sluter ögonen kort, njuter av hennes beröring innan han ser upp igen och möter hennes blick. Ett litet leende över hans läppar när hon hör hans retsamma ton” Nej, förmodligen inte.. ”Säger han lågt medan han smeker hennes hand med tummen, mjukt, ömt för att visa hur mycket han uppskattade hennes närvaro” Men vi kanske kan lära oss? Om du inte vill fortsätta att resa, se världen. Jag följer dig vet du. ” Allvarligt men också varmt när han säger det, han hade sagt det förut.

  Han greppar hennes hand mer i sin, känner redan trots att han bara tagit några klunkar av vinet att han börjar känna hur smärtan klingar av, inte helt men lite så att den blir lite lättare att uthärda. Med smärtlindringen kommer också dåsigheten som han inte alls tycker om, det kändes fel att vara så ofokuserad och även om han ändå trots de trasiga knäna inte kunde försvara vare sig henne eller sig själv så kändes det som ett svek. Ler lite när hon rättar sig själv, hon hade svårt att lägga undan det formella trots att så lång tid nu hade gått, trots allt de varit med om men han kunde inte klandra henne, kramar hennes hand och höjer den för att kyssa hennes knogar” Är det säkert? ”Frågar han lågt, granskar henne, möter hennes blick i sin men ser inget där, ser ingen oro och på ett sätt lugnar det honom. Släpper hennes hand för att smeka hennes kind med en sträv tumme medan han med lätt dimmig blick möter hennes” När det här är över… jag kommer göra allt för dig. ”Allvarligt ser han henne i ögonen, ett löfte” Vi ger oss i väg tidigt i morgon? Så att vi kommer en bit innan solen går ner. ” Han ville till Hannadon så snabbt som möjligt, de var så nära.. så väldigt nära. Han tystnar när en piga kommer med deras mat, en gryta som doftade starkt av kanel och nejlika och han ger pigan ett uppskattande leende men väntar med att äta tills han ser att pigan försvunnit och Ismat tagit sin sked. Först då bryter han sitt bröd, tuggar långsamt. Hans aptit låg och hade så varit en tid nu. ” Saknar du det vi lämnat? ” Frågar han henne lugnt efter en stund under tysntad” Ser upp mot henne med en bit bröd i handen.

 • Rollspelare
  Member since: 31/07/2018

  Nå, de skulle kanske kunna resa, se mer av världen, men hon var inte säker på att det var vad hon ville. Hon visste nog inte riktigt vad hon ville, mer än att hon ville vara med honom. Om hon kunde leva ett stillsamt liv med honom i Hannadon så skulle hon antagligen kunna vänja sig vid mindre intriger, mindre hemlighetsmakeri, mindre uppdrag… Men sen kunde hon heller inte vara helt säker, hon hade aldrig levt ett sådant liv, ett enkelt, stillsamt liv. Kanske var det dags.

  ”Jag tror vi kan lära oss. Jag har aldrig varit mycket för att resa ändå”, sade hon med ett litet roat leende.

   

  När pigan kom med maten så tystnade hon liksom Michael och väntade tills denne lämnat dem igen. Hon förstod att han ville lova henne allt det han inte kunde göra för henne nu, men hon tänkte inte hålla honom till några löften, hon visste redan att han älskade henne, och hon älskade honom. Vad mer kunde hon begära?

  ”Så tidigt du orkar”, svarade hon när pigan gått. Hennes leende fanns fortfarande kvar i ögonen trots att hon ganska genast högg in på maten de blivit givna. Sista tiden kändes det som om hon hade fått tillbaka sin aptit, något hon helt tappat när hon trott sig ha förlorat Michael, och att resa var inte det roligaste, särskilt inte när varje dag såg likadan ut, så ett mål mat var precis vad hon kände att hon behövde varje gång de stannade till, och ibland oftare än så.

  ”Och nej, jag saknar inte Märhen… Men jag saknar en riktig stad, ljudet, livet, lukterna, allt därtill. Den här tystnaden som finns på landsbygden gör mig nervös”, tillade hon med ett litet snett leende efter att hon tagit några tuggor av maten. ”Gör du?”

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.