Post has published by Solizen
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Selene (Cornwall) Thaldwin

  Drottning av Karm

   

  Ålder: 28 år

  Ras: Människa

  Utseende: blont långt tjockt hår, blå ögon. Smal och finlemmad.

   

  Familj

  Maken Sandor Thaldwin, de tre döttrarna samt fostersonen Rheon Thaldwin som hon alltid haft en aning ansträngd relation till. Att gå in och bli mor till någon som är lika gammal som en själv är inte helt lätt. Hon har aldrig varit avvisande men kanske heller inte så inbjudande som andra nog ansett att hon borde ha varit.

  Relationen till Leony, kung Sandors syster är minst sagt frostig. Hon avskyr kvinnan innerligt för att det var hennes idé att gifta Sandor med henne. Hon har även förstått att Leony är en falsk kvinna som gör mycket för Karm bakom kungens rygg. Även om Karms drottning inte alls är glad åt sitt äktenskap så kan man inte annat än att beundra henne för att hon sätter Karms bästa främst i den mån hon kan även om Sandor inte helt släpper in henne i det politiska. Hon har dock lärt sig att det går att påverka saker i skuggorna.

  Selenes föräldrar är ännu i livet och lever gott i staden Hannadon.

  Hon har även fem systrar i varierade åldrar. Selene är äldst och har det såklart bäst ställt innanför slottets murar. En av systrarna är prästinna vid templet i Hannadon. Systrarna är fruktansvärt svartsjuka på Selene, och sedan Selen blev Karms drottning har de knappt någon kontakt annat än när protokollet kräver det. Även detta en stor bidragande orsak till varför Selene känner sig så oerhört ensam.

  Sen utöver det har Selene farbrödrar, fastrar, morbrödrar, mostrar, kusiner och så vidare. De flesta ingår i huset Seddin, men inte alla.

  Relationen med maken Sandor har den senaste tiden blivit aningen bättre även om de har en lång väg kvar att vandra för att finna samförstånd och enighet, kanske till och med någon form av ömhet och kärlek.

   

  Bakgrund

  Selene har hela sitt liv varit bosatt i staden Hannadon. Tätt omgiven av sin familj och sina släktingar. Huset Cornwall hade alltid under hela hennes uppväxt en respektfull och nära relation till hus Thaldwins (det nu regerande huset i Karm). Sen länge hade nog hennes föräldrar och släktingar planerat att hon en dag skulle gifta sig med självaste kung Sandor. Vilket också tillslut skedde. Hon födde honom tre barn, tre flickor. Tvillingar, och en yngre. En besvikelse för Kung Sandor såklart, som helst ville ha pojkar. Men Selene vägrade att föda honom fler barn (En reaktion till deras reation). Hon älskar sina flickor högt!

   

  Personlighet

  Selene är en väldigt kärleksfull mor. Det kan ingen ta ifrån henne. Däremot är hon nog inte en lika kärleksfull hustru. Den avsky hon känner för sin man är egentligen oberättigad, men vem skulle inte avsky den sits hon befinner sig i? Karms kung Sandor, Selens make skulle kunna vara hennes far åldersmässigt och äktenskapet blev inte alls som hon trott eller hoppats på. Han försöker med all sin makt göra sin, i hans ögon vackra, hustru nöjd med livet. Oftast ger han henne allt hon pekar på och gör det mesta för att hålla henne belåten. Han försöker dock hålla henne utanför politiken så gott han kan, mot hennes vilja dock eftersom det är något hon finner intressant och politiken är något av de få ting hon kan påverka i sitt liv som annars är en aning stelt och inrutat.

  Kanske är det på grund av fångenskapen som hon ofta väljer att se på sitt äktenskap som Karms unga drottning redan blivit en aning bitter även om det är något hon väljer att gömma i sociala sammanhang. Kanske är det så enkelt som att hon känner sig så oerhört ensam? För vem vid hovet är egentligen en riktig vän? Vem går att lita helt och fullt på när intrigerna tätnar och det enda adeln önskar är mer och mer makt?

  Selene har en stark förmåga att få sin vilja igenom på olika sätt. Manipulation kanske är ett bättre beskrivande ord. Detta är något hon lärt sig och som kommit henne väl till pass under tiden hon tillbringat vid Karms hov.

   

  Svagheter

  Selenes största svaghet är hennes barn. Det är det enda som någon kan skada och i sin tur skada henne ordentligt, faktiskt få henne att gå under.

  En stolthet har hon också som ibland tvingar in henne i beslut och situationer som kanske inte är de bästa för henne.

  Hennes kontrollbehov är mer en svaghet för henne själv, en inre ångest som gnager henne mest än någon annan oftast. Det är inte ofta, men ibland är detta kontrollbehov inte till hennes fördel. Kanske har den här egenskapen hon har förstärkts efter det att hon äktat Karms kung Sandor, mot hennes egen vilja. Hon avskyr innerligt att vara en spelpjäs i någon annans spel.

 • Rollspelare
  Member since: 01/08/2018

  Araniél – Översteprästinna för Athal

  Bakgrund

  Araniél föddes en kall vinternatt i en liten by utanför Karm. Hennes mor och far var enkla bönder och det var trångt i bostadshuset på gården. Då flickan endast var 6 år gammal insåg föräldrarna att det var något som inte riktigt stämde med henne och tog henne med till byns kloster där hon prövades. Det var sista gången hon såg sina föräldrar och syskon på många, många år. Hon blev kvar i klostret tills det att hon var tio år gammal, studier upptog hennes vardag och det fanns lite tid för lek. Tio år gammal togs hon till Karm, man hade insett att flickans förmågor var starka men inte tillräckligt för att istället skickas till magiskolan. Det var något visst med flickan och många av prästerna och prästinnorna var övertygade om att hon en dag skulle bli deras översteprästinna. De hade rätt. Men först följde en lång tid av studier och då hon var 19 år gammal trädde hon in som prästinna. Hon reste mycket under det första åren för att lära sig mer om landet hon tjänade, länderna omkring – det här var nog den bästa och friaste tiden i hennes liv. Hon återvände till Karm och templet i Hannadon tre år senare

  Hon uppmärksammades av den dåvarande översteprästinnan och kom så med tiden att stå henne mycket nära. Hon blev dennes högra hand och var den som följde med på resor och höll ordning på översteprästinnans papper och anteckningar. I mångt och mycket kan man nog säga att den dåvarande översteprästinnan blev den mor Araniél saknat. Kanske var det många som höjde på ögonbrynen åt det, kanske tyckte de att Araniéls ”karriär” gått lite väl fort men ingen vågade säga något öppet men nog viskades det i korridorerna.

  För tre år sedan då Araniél var nyss fyllt 35 år dog den dåvarande översteprästinnan medan snöstormen ven utanför fönstren. En ny översteprästinna skulle väljas men till allas förvåning hade översteprästinnan en sista gång visat sin makt och valt ut sin efterträdare. Det hade endast skett några fåtal gånger tidigare i historien och Araniél var helt oförberedd när hennes namn lästes upp. Många var skeptiska men att inte hedra den bortgångna översteprästinnan fanns inte i deras tankar och man böjde knä inför Araniél som någon vecka senare svors in som översteprästinna.

  (Hemligt och något man kan luska i om man vill. – Araniél har en son, en tio år gammal pojke vid namn Alarik. Detta är inget som är känt och Araniél håller det hemligt för om det läcker ut hamnar hon i en mycket svår sits då präster och prästinnor inte tillåts gifta sig eller avla barn. Speltips: Går utmärkt att använda om man vill utpressa henne )

  Utseende

  Av medellängd. Smal och finlemmad med markerad midja. Mörkblont fylligt hår som räcker henne ned till svanken, gråblå intensiva ögon som ibland kan bli mycket skarpa. Alltid klädd i vitt.

  Personlighet

  Egensinnig och går sina egna vägar på gott och ont. Envis och har svårt att släppa något hon verkligen vill få igenom. Lyssnar självfallet till råd och till andras ord men litar mer till sin egen magkänsla i slutänden. Orädd. Allt sammantaget har hon genom åren skaffat sig många vänner men även en hel del fiender som anser att hon är lite för frispråkig. Det har dock blivit bättre med åren då hon lärt sig att vara mer ödmjuk men ibland lyser hennes gamla jag igenom.

   

  Egenskaper och förmågor Redigera

  Magikunnig

   

  Svaga sidor

  Envisheten är inte alltid av godo. Hon har lätt för att bli arg men aldrig helt utan orsak.

   

  Just nu

  Har lämnat Iserion för att resa tillbaka till Karm för att se om sitt eget hus och templet. Hon har instiftat en ny riddarorden som lyder direkt under henne med för närvarande tio riddare som hon kalla för “De vita”

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

The forum ‘Rollspelskaraktärer’ is closed to new topics and replies.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.