Post has published by Framroobin
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Rollspelare
  Member since: 23/03/2020

  [TW: Denna tråd innehåller grovt, grafiskt våld samt grovt språk]

   

  Den maskerade kvinnan vid namn Zorah befann sig i mitten av ett stort och lyxigt sällskapsrum. Några meter bort sprakade en varm och mysig brasa och högt ovanför henne i en takbalk hängde en stor ljuskrona som lyste upp det mycket hemtrevliga rummet. På ena sidan om Zorah satt två medvetslösa män omkring sextio år, på varsin enkel trästol med armstöd. Deras armar var hårt fastbundna i armstöden och fötterna mot stolsbenen likaså. Emellan de två männen satt en gammal dam, närmare åttio och en kvinna, något yngre, möjligtvis i femtioårsåldern. Dessa människor var inga mindre än Xensor Hamádas, hans fru Clarissa och hans bror Nickodemas. Den äldre damen var Erna Theodemas, Xensors och Nickodemas mor.  På andra sidan om Zorah, vända mot de tre medvetslösa gamlingarna, satt Xensors och Clarissas förstfödde, Ameria, och hennes man Louka, tillsammans med den andrefödde, Caliu, och hans fru Eleni. Samtliga i rummet var medvetslösa och fastbundna, precis som Xensor och Nickodemas. Ja, nästan hela familjen Hámadas var nu samlad i sällskapsrummet. Alla förutom en – Theodosis, den yngsta i familjeskaran.

  Under de senaste två veckorna hade Zorah vid flertalet tillfällen tagit sig ut till familjen Hámadas herrgård, belägen vid Västbuktens kust, en halv dags ritt norr om handelsstaden Celeras för att på avstånd och gömd bland skuggorna, granska deras slavdrivande verksamhet — Hur de färdades och när, vilka tider de utför olika sysslor, när de åt och när de sov. På kvällarna smög hon tyst runt huset och spionerade på familjen genom de påkostade fönsterpartierna, och när natten sedan knackade på, smög hon sig runt obemärkt i det stora huset för att kartlägga herrgårdens alla ytor och vrår.

  Redan för två dagar sedan hade hon uppmärksammat att den yngste sonen, Theodosis, saknades. Trots detta valde hon att fullfölja sin plan utan dröjsmål. Varför hon valde att göra det, när en av Anaíds slavdrivare fortfarande gick fri, var troligtvis en gåta som bara hon visste svaret på. Så när stunden var kommen, smög hon ljudlöst in i herrgården som stod omgiven av nattens mörker för att få sin rättvisa skipad.

  Zorah hade smugit sig in i sängkammaren hos varje familjemedlem och förgiftat dem med Kordorosvatten. Med hjälp av en pipett, placerade Zorah en droppe på deras läppar, vilket var tillräckligt för att göra dem medvetslösa med omedelbar verkan i åtminstone en timme framöver. Hon började med familjens äldste, Erna. Och därefter Xensor och hans fru, Clarissa. Men när den maskerade kvinnan stod böjd över Nickodemas, fick hon syn på något i dörröppningen. En flicka inte äldre än 16–17 år, iklädd smutsiga trasor till kläder med hål överallt. En av Hámadas slavar. Antagligen hade hon lyckats smita från slavarnas håla och smugit upp till familjens lyxiga boning för att stjäla mat till sig själv och de andra slavarna. Det förvånade inte den maskerade kvinnan särskilt. Oavsett hur farliga ens ägare var, så behövde man äta och om det var något som kunde göra en människa desperat så var det hunger, även om ägarna hette Hámadas. Flickans blick var kylig och nästan tom. Zorah och slavflickan stod länge och såg på varandra i tystnad. Oväntat nog, verkade flickan verkade inte det minsta rädd för Zorah och gjorde inte heller något för att väcka och varna sina mästare. Istället följde hon bara efter Zorah, som fortsatte vidare till nästa sängkammare, en efter en. När samtliga familjemedlemmar sedan låg medvetslösa i sina sängar, hjälpte flickan till  med att släpa ner dem, en efter en till det stora sällskapsrummet en våning ner, utan att ge ifrån sig ett ord eller minsta grimas. Därefter lyfte de tillsammans upp varje medlem i varsin stol. För att försäkra sig att ingen av dem skulle lyckas fly om de kom loss från repen, hade Zorah även brutit handlederna på dem medan slavflickan hade skurit av deras hälsenor med hjälp av en kniv hon fått av den maskerade kvinnan. Därefter knöt Zorah fast deras armar och ben hårt i stolarna med hjälp av rep. Sist men inte minst trädde hon på en hängsnara runt Amerias hals, likt ett dödens halsband. Hon kastade repet upp över takbalken så att andra änden på repet flög över på andra sidan balken och rullade ihop sig likt en orm på golvet. De sista minuterna hade Zorah spenderat, med slavflickan svansandes efter, genom att se sig omkring en sista gång i huset, för att säkra alla utgångar.

  Förberedelserna var klara och nu stod hon här, hos den familj som torterade Anaíd. De spottade på henne, trampade på henne och utsatte henne för ett lidande så fruktansvärt att det knappt gick att beskriva med ord. Men snart. Snart var stunden kommen, och vilken minut som helst skulle de vakna upp – till deras deras värsta mardröm.

 • Rollspelare
  Member since: 24/04/2021

  Huvudet var groggit. Händer och fötter gjorde mycket ont. Hon satt hårt fast i en obekväm position halvt medvetslös, halvt vaken. Ett stönande lämnade hennes läppar innan hon helt fått upp ögonen. Den disiga synen framför henne fick det att vändas i hennes mage. Hon blinkade flera gånger för att få bort dimman, men ändå stannade scenen kvar. Hela hennes familj, alla som bodde på familjens herrgård var bundna på var sin stol. Hälsenorna skurna och handlederna tycktes brutna, hennes egna lika så. På golvet, inte långt ifrån där hon själv satt stod en person helt klädd i svart. Det tycktes vara en kvinna, men disigheten framför hennes ögon gjorde det svårt att avgöra.
  “Vem-” rösten var svag och rosslig, hade hon blivit förgiftad?
  “Vem är du..?” lyckades hon viska fram mot personen.
  Mitt emot hade hennes mor börjat röra på sig hon också. Då hennes ögon öppnades mot dottern fastnade de först vid något runt hennes hals. Ameria svalde hårt då hon upptäckte repet mot hennes strupe. Hon bet hårt ihop då den dåsiga, men nu även vredsfulla, blicken vändes mot den okända kvinnan igen.
  “Vad. Vill. Du?” morrade hon.

  Salt gick fram och tillbaka på sitt rum i värdshuset. Hon hade packat alla sina ägodelar i en väska och fyllt en mindre med det allra viktigaste. Det hade gått 13 dagar nu om hon räknat rätt. Dagen därpå skulle Zorah stå utanför fönstret och kräva sin del av överenskommelsen. En överenskommelse som Salt inte tänkte hålla. Dock var hon mycket nervös över det hela. Att både bli av med hotet från familjen Hámadas och samtidigt få hämnd på dem allihopa skulle bli en stor lättnad i Salts liv, men hon var inte säker på om vägen dit varit den klokaste. Visst, ingen mer förföljelse från en mordisk, sadistisk adelsfamilj var välkommet, men att byta ut sina tidigare förföljare mot en mörk okänd och minst lika mordisk främling satt inte helt rätt det heller. Ärligt talat kanske det till och med var ett sämre alternativ. Trots allt hade det gått en lång tid sedan Hámadas senast gjort ett försök att mörda henne och inte heller hade de lyckats vid något av de tidigare tillfällena. Vad gällde mötena med Zorah å andra sidan, hade Salt lyckats undgå döden precis med nöd och näppe varje gång. Dessutom var det något… annat med henne som inte adelsfamiljen hade. En skarphet av något slag, en helt annan typ av motiv? Salt kunde inte sätta fingret på vad exakt som låg bakom det, men Zorah kändes ändå som ett farligare hot än någon medlem ur familjen Hámadas. För att inte nämna – Zorah var inte ute efter Salt. Zorah var ute efter Anaíd. För någonting som Salt inte hade den blekaste aning om. Det sista skrämde henne mer än något annat. Minnena från tiden innan slaveriet var alla mycket suddiga och stora bitar fattades här och där. Vad som kunde finnas bakom allt disiga skrämde den unga kvinnan. Det förflutna, det som låg längre bak i tiden än hon kunde riktigt greppa, ville hon helst av allt att det skulle stanna kvar där, långt, långt borta utanför hennes grepp. Hon ville aldrig behöva möta det och reda ut det. Att leva på som om det aldrig hänt, som om hon fötts in i fångenskap var något hon föredrog. Det okända med hennes bakgrund fick mer än gärna förbli okänt.

  Salt skakade på huvudet och slog sig med båda händerna på kinden.
  “Nej, nu får du ge dig Socker!” sade hon högt till sig själv, “Dags att gå, annars kommer du missa båten.”
  Med dem orden plockade hon upp sina väskor från golvet, gick ut ur sitt värdshusrum och stängde dörren bakom sig för sista gången.

 • Rollspelare
  Member since: 23/03/2020

  Den maskerade kvinnan stod stilla på sin plats och bevittnade hur familjen sakta vaknade upp. “Hmpf.” Fnös hon tyst när Ameria frågade vem hon var med en viskande röst. När hon sedan följde upp med att fråga vad Zorah ville, såg den maskerade kvinnan bort mot slavflickan och nickade kort. Flickan grep tag i repet och drog det ner mot marken, så att snaran runt Amerias hals stramades åt, och hon tillsammans med stolen, lyfte ett fåtal centimeter från golvet. “Tig.” Sa Zorah kort, som för att markera att Ameria inte var i någon position att ställa frågor. Kort därefter lossade flickan på greppet runt repet och stolen landade på golvet igen.

  Nu började fler och fler ur familjen sakta vakna till liv. Rummet fylldes av förvirrade, kvidande läten av smärta. Några sekunder senare, när samtliga i rummet förstod att de befann sig i fara, blev deras läten högre. Svordomar och ilska, blandat med nervositet och rädsla lade sig som ett täcke över rummet. Nu hade alla i familjen vaknat. Alla förutom en. Erna – den äldste. Zorah lade huvudet på sned och gick fram till den gamla damen, som satt med nedsjunket huvud på sin stol, utan att visa något som helst tecken av medvetenhet. Den mordiska, maskerade kvinnan placerade två fingrar på damens hals. “Hmpf.” Död. Korodosvattnet Erna blivit förgiftad med var bevisligen för mycket för hennes gamla, bräckliga kropp att hantera. Zorah placerade sina fingrar på den avlidna kvinnans panna, och knuffade till försiktigt, så att stolen, med Erna fastbunden på, tippade bakåt och slog i marken med en hög duns. Den gamla damen visade fortfarande inget livstecken. Hennes ögonlock hade slagits upp av dunsen och pupillerna var bakrullade i huvudet.
  Nu blev ljudnivån ännu högre i rummet. Några grät panikartat. Några hotade Zorah till döden. Andra skrek. Och vissa gjorde allt samtidigt.

  “TYSTNAD!” vrålade familjens överhuvud. Rummet blev knäpptyst. Zorah vred på sitt huvud och såg på Xensor. Med en dimmig blick full av ilska och vrede stirrade ut i intet. “Jag vet inte vem du är, men du begår ett enormt misstag.” Resten av familjen såg på de två i tystnad. Xensor pausade en stund för att samla sig och tog ett djupt andetag i ett försök att dölja sin vrede. “Vem som än skickade dig – vi betalar dig det dubbla, så glömmer vi det här. Vem skickade dig?” Fortsatte han sedan. Hans blick var riktad mot Zorah, trots att han inte riktigt verkade fästa sin blick i henne. Men det förvånade henne inte särskilt. Salt hade ju trots allt berättat att mannen var blind, vilket blev extra uppenbart i detta ögonblick. “Tsk.” Svarade Zorah kort. Hon böjde sig fram så att hennes huvud bara var någon centimeter från Xensor. “Ingenting du har intresserar mig, Hámadas. Inget guld i världen kan kompensera för den skit ni sysslar med.” Fortsatte hon med en tyst, kall röst. Zorah rätade på sig och såg sig omkring på samtliga i rummet. “Era handleder är brutna. Era hälsenor avskurna. Även om repen omkring er skulle lossna, är er enda chans att krypa härifrån likt den ohyra ni är.” Proklamerade hon. Hon började sakta spatsera runt samtliga familjemedlemmar i rummet. “Det är nästan ironiskt. Ni trodde ni var smarta när ni bosatte er här, långt bort från civilisationen. Att ni skulle kunna leva ut era sjuka fantasier här ostört. Och nu när det är dags för er att betala – Betala för de hundratals liv ni förslavat och förstört, kommer ingen kommer för att rädda er. Ingen kommer höra era skrik.” Zorah närmade sig åter igen Xensor, stannade framför honom, böjde sig ner och såg på honom med sina kalla, ljusblåa ögon. “Jag vet att du har hört alla rykten, Hámadas. Du vet mycket väl vem jag är.”

  “Säg det.”

 • Rollspelare
  Member since: 24/04/2021

  Båten till Mahadwen från Celeras hamn avgick tidigt i gryningen, precis då de första solstrålarna kunde skymtas i horisonten. Valet av var hon skulle fly hade inte varit det lättaste – för första gången. Då hon slagit sig fri från slaveriet hade Spillerhamn varit det självklara alternativet. Ett liv till havs, på en plats utan särskilt mycket regler och lagar var optimalt för en ung flicka som sökte frihet. Inte hade första tiden varit lätt, men då hon väl fått en plats ombord på piratskeppet hon tillbringade följande tre år hade livet börjat fungera. På riktigt för en gångs skull. Att gå tillbaka till Spillerhamn denna gång var dock helt uteslutet. Inte bara för att Salts gamla besättning aldrig skulle gå med på att släppa ombord henne igen med Zorah hack i häl, dessutom var det för lätt att spåra henne dit. Om den före detta piraten begav sig till en plats hon gärna pratade högt om var gång chansen uppstod så skulle vilken idiot till förföljare som helst hitta henne på nolltid. Nej, Spillerhamn var till Salts stora sorg uteslutet denna gång. Hon hade en liten stund funderat på att ta sig till Mar-Gharok där Gorja, en tidigare reskamrat till Salt, förmodligen befann sig. Gorja var en stark krigarork som blivit Salts närmaste vän under året efter att hon kickats från piratbesättningen. De två hade rest över hela Talanrien tillsammans och Gorja var den som lärt Salt majoritet av allt hon kunde inom stridskonst – och världsvana för den delen. Dock hade de två skiljts åt två år tidigare då Gorja begett sig tillbaka till sitt hemland för att styra upp och ta över ledarskapet bland orkklanerna. De hade sagt adjö till varandra som vänner och efter det hade Salt slagit sig ner i Celeras där hon blivit kvar fram tills nu. Att resa till Mar-Gharok var dock ingenting som Salt längtade särskilt mycket efter. Inte heller var hon säker på att Gorja skulle ställa upp på att skydda henne om Zorah lyckades komma ikapp. Salts gamla vän hade antagligen för mycket annat på händerna redan och kanske skulle det ställa till det rent politiskt för henne om andra orker fick reda på att hon var vän med en liten människokvinna. Nej, Mar-Gharok var också uteslutet.

  Salt stod längst fram på fartyget hon beträtt och såg ut över havet hon snart skulle färdas över. Var hon skulle ta vägen efter att ha kommit fram till Mahadwen var hon inte helt säker på. Tillsvidare höll hon bara tummarna för att Zorah inte skulle lista ut vilken destination hon valt som sin första på resan.

  Xensor var inte den som svarade den maskerade frågan. Ameria fnös där hon satt med snaran runt sin hals. Hon och hennes far var de enda två som inte grät eller gav ifrån sig tecken på smärta. Hade Erna överlevt sömngiftet kanske också hon skulle varit tyst, men det kunde inte sägas med säkerhet nu. Ameria höll sina kalla ögon fästa på kvinnan som stod vid hennes far.
  “Det är Theo, eller hur?” sade hon bittert, “den jävla psykopaten ligger garanterat bakom det här. Efter Anaid så har han säkert spunnit på det här redan innan han flyttade-“

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.