Post has published by wouv
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Rollspelare
  Member since: 30/10/2018

   

  Namn: Luka
  Kön: man
  Ålder: ~30
  Längd: 180 cm / 110 cm
  Tyngd: 70 kg / 250 kg
  Ögonfärg: ljusgrå
  Hårfärg: svart
  Hudfärg: gråblå fjällig
  Folkslag: Drake
  Lojalitet: Ingen / högstbjudande

   

  Allmänt

  Luka Krumklo är i 30-årsåldern och runt 180 cm lång. Hans hud är mörkt gråblå och fjälliknande, håret är svart och hans ögon är ljusgrå.

  Som drake är han drygt 110 cm i mankhöjd, cirka 9 meter vingspann och 5,5 meter från nos till svanstipp. Ovantill är han prydd av en svart vattenavvisande fjäderskrud som skimrar i både blå, gröna och lila toner beroende på hur ljuset träffar. Vingarna är mycket lika de av en fladdermus, men är ovantill täckta av fjädrar.

  Vänster ben är amputerat strax under hasen på grund av fuktig kallbrand som drabbade honom efter en illa omskött sårskada då han blev beskjuten med armborst.

  Han är en skepnadsskiftare men inte av den magiska sorten. Magi är inget han bemästrar eller har kunskap av. Att skifta form är ofta smärtsamt och därför gör han det helst inte i onödan. Den praktiska fördelen av att slippa byta protes varje gång han skiftar form är den främsta anledningen till att hans båda ben nu permanent är i hans omänskliga skepnad.

  Luka kan inte spruta eld, och han är inte heller immun mot eld på något vis. Fjällen är likt de hos ödlor hårda men inte tillräckligt för att skydda mot vapen. På grund av hans vingars storlek är det mycket svårt, om inte omöjligt, för honom att lyfta från plan mark, och tar därför alltid hjälp av klippor, stenar, hustak, och ibland även träd om de är tillräckligt stora.

   

   

  Bakgrund

  Från någon som växt upp i slummen hade man antagligen förväntat sig en viss förmåga i självförsvar, vilket inte är fallet med Luka. Som barn var han ingen vidare skicklig tjuv. Efter att ha blivit tagen på bar gärning och piskad flydde han till bergen och spenderade ett par år helt djurisk, en livsstil som inte passade honom, så till slut återvände han och gled genast in i gamla vanor. Han blev ganska snart lejd budbärare tack vare sin snabbhet och började resa runt.

  Det var då han fick nys om ”drakfolket” och försökte ta reda på mer om dem och om han själv var en av dem, men fann inga svar och avfärdade det som legender. Istället lärde han sig många, om inte alla, språk som talades i de länder och riken han reste till, och blev behjälpligt läs- och skrivkunnig.

  Luka gör sitt bästa för att upprätthålla ett gott rykte som snabb och pålitlig emissarie. Just vad han sysslar med beror dock främst på vem som frågar, då han inte har några problem med att uträtta allt från leveranser av handelsvaror och meddelanden till smuggling av stöldgods, känslig information samt mer eller mindre frivilliga passagerare. Allt detta är ytterst väderberoende och han kräver bra mycket mer betalt för att vara till tjänst när det regnar eller stormar.

  Vistas mycket i Handelsstaden trots dess klimat för att där finns de flesta uppdragsgivare. Hans lojalitet är hos högstbjudande. Han värderar ändå uppriktighet och ärlighet högt och är på det stora hela väldigt okomplicerad och rättfram med hur saker ligger till, och så länge man betalar kan man lita på att uppdraget blir slutfört.

  Han bär sällan varken vapen eller rustning för att kunna färdas med så lite extra vikt som möjligt, och förlitar sig på sin förmåga att ta sig därifrån om något skulle gå snett, vilket försvårats en aning sedan han blev ett ben fattigare. Att han dessutom inte är något vidare begåvad i stridskonst är också en bidragande faktor.

   

 • Rollspelare
  Member since: 30/10/2018

  Namn: Fëani
  Kön: kvinna
  Ålder: 14 år
  Längd: 150 cm
  Tyngd: 40 kg
  Ögonfärg: grönblå
  Hårfärg: röd
  Födelseort: Antrophelia
  Folkslag: Me’er
  Lojalitet: –
  Civilstånd: ogift

   

   

 • Rollspelare
  Member since: 30/10/2018

  Joruns vägg

   

 • Rollspelare
  Member since: 30/10/2018

  Taunammum är en staty av sten, väckt till liv av magiker från Caras Idhrenin. Statyn är föreställande ett bevingat get-lejon, men har på sina ställen diverse skador; i ansiktet saknas ett öga, svanstippen är delvis borta och större delen av vänster vinge är helt avbruten. Detta har orsakats av allt från oregerliga barn till att sitta i korselden under strider, allt från flera år av tjänst.

  Taunammums hela syfte är att observera åt Det Tredje Ögat, förnimma barn med magiska krafter samt olagliga magiker. Han har därför mycket begränsade egenskaper, för att endast kunna utföra det som han är skapad för. Den främsta och viktigaste är hans förmåga att känna av andras sinnestillstånd, både känslor men framför allt annat om de har några magiska förmågor. Han kan dessutom tänka själv, men har inte befogenhet att fatta beslut. Det är inte meningen att han ska ha egna känslor, men eftersom att han ständigt känner av och suger upp andras så har han börjat adoptera dem, och känner en del då och då.

  Han tillbringar merparten av sin tid som staty, och har en aura av förtrogenhet, det vill säga väldigt få ifrågasätter hans närvaro, även om han infunnit sig på en plats bara dagen innan så kommer de som lägger märke till honom ha en känsla av att han suttit där i alla år så långt de kan minnas.

  Taunammum lyder enbart magikern som skapat honom samt de som skaparen gett tillåtelse. Eftersom han inte har någon egen livskraft eller energi är han helt beroende av omgivande personer, och har en naturlig neutraliserande verkan då han suger åt sig av magikers krafter. Det gör honom även immun mot magiska attacker, nästan tvärtom så att han blir starkare av dem. Verkar dock inte försvagande eller neutraliserande mot den/de magiker han följer om de inte själva tillåter det. Han har dessutom förmågan att själv välja att inte ta av vissa personers krafter, exempelvis de allierade magiker som inte kan styra honom.

  Som staty kan han givetvis inte röra på sig, och behöver därför förvandla sig till något mer rörligt. Han kan då oftast ses smyga runt som en grå, tilltufsad och enögd katt, vilket brukar vara smidigt om han vill inspektera en misstänkt på närmare håll. Han har även en mänsklig skepnad. Båda, i synnerhet den sistnämnda, är aningen mer energikrävande och därför använder han dem sparsamt. Den mänskliga skepnaden är särskilt användbar mot starka magiker då han kan använda deras egen styrka mot dem själva.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

The forum ‘Rollspelskaraktärer’ is closed to new topics and replies.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.