Fult spel under täcket på flera håll i Talanrien! Nu är det 1422TT.

Fult spel under täcket på flera håll i Talanrien

Detta har hänt i Talanrien i januari 2020.

Efter att slaget i Loradon avgjordes har det politiska spelet i de påverkade länderna satts i rullning. Karms konung Sandor (spelad av Amdir) återvänder till huvudstaden Hannadon efter vinsten, som på lika många vis är en förlust efter att staden gick upp i ett inferno av eld och förstörelse som decimerade över hälften av Karms armé. Kung Sandors grepp om tronen och om Karms furstar är i rejäl gungning efter vad som skedde i Loradon. Nu återvänder han hem till sin drottning Selene (spelad av Solizen) för att försöka stabilisera landet.

Märehns ledare Nicolaus von Breslau (spelad av Morrikai) dog i Loradon, och en ny ledare vid namn Vasilij (spelad av Morrikai) har börjat samla Märehn under sitt namn. Vasilij har efter slaget utnämnts av prästerskapets ledare till furste över inte bara Märehn utan vad de kallar “det rättrogna folket”. Just nu samlar han allierade för att förstärka sin position.

Kaldrlands konung Audgisil Ulfhedna kämpar som bäst om makten i Kaldrland mot rebellfaktionen Svartåglarna ledd av Turin Hrafn (spelad av Corlan). Audgisil har sänt sin son Asgeir till Märehn i hopp om att finna hjälp. Samtidigt är Maeve, Audgisils dotter, i Karm och söker likväl allierade till inbördeskriget i Kaldrland.

I söder har drottning Akila, Iselems drottning, fallit mer och mer in i galenskap. Flera månader sedan fick hon besök av en gåvogivare (spelad av Enhanda), som gav drottningen ett par vackra smycken. Vad hon inte visste var att de hade en koppling till Lloth, som nu planterat ett frö av galenskap i Akilas sinne. Detta har lett till att hon mer våldsamt vill skydda sina länder och sprida sin makt och tron på Sharah. Några månader sedan expanderade Iselem västerut för att ta över Harvadar. Nu har hon även en ny rådgivare vid namn Djan (spelad av FruVider), som liksom Akila är under Lloths influens efter ett misslyckat magiskt experiment som utfördes tillsammans med Akilas dotter Sera, som Djan är god vän med. Han har hjälpt styra drottningens ögon norrut och de planerar sakta men säkert att samla sin armé och marschera norrut för att sprida sitt välde.

I Iserion har furst Vendrik Belsante (spelad av Rakel) blivit befriad av sin syster Saskia (spelad av Skuggflamma). Efter att Nicolaus von Breslau dog drog Märehn ut sina trupper ur Iserion, och nu håller Saskia på att bygga upp sitt rike och styre igen. Vendrik tyckte det var dags att röra på benen lite, och efter en inbjudan av drottning Akila tog hans nyfikenhet honom till Iselem för att träffa drottning Akila, där han skulle se om det fanns något hos drottningen som kunde stärka hans och Iserions position i världen. 

I Antropehlia har drottning Isra (spelad av Maeve) tagit emot demonen Ayperos (spelad av Amdir), som flydde dit efter att ha blivit skadad i slaget om Loradon. Där planerar han nu nästa steg i sitt krig mot Karm, och försöker bilda en allians med Isra, medan Isra försöker utnyttja situationen för sina egna mål. 

I Nela’thaënas har drottning Nearena äntligen efter flera år beslutat sig för att kontakta omvärlden. En grupp diplomater har blivit inbjudna till Iserion för att försöka få en lösning på de mångtaliga konflikter som utspelat sig melan Iserion och alverna under se senaste århundradena. Diplomaterna leds av Eiirë (spelad av Solizen), och består av en filosofisk druid vid namn Aearaeani (spelad av Enhanda), en nekromant vid namn Tharalion (spelad av Xarnir) och en ung alvisk spion vid namn Sinya. De alviska diplomaterna har nyligen anlänt till Iserion och blivit mottagna av Saskia Belsante. 

Det viskas även om ett äventyr ledd av dvärgen Ulfruk (spelad av Thud), där han som bäst samlar allierade och äventyrare för att inleda en expedition i bergen ockuperade av vättar för att återta det som enligt rätt tillhör honom. 

Runt om i världen utspelas ett flertal äventyr. I Barastar har de döda börjat vandra igen efter en fruktansvärd snöstorm som gjorde det omöjligt för dem att bränna sina döda. Staden är i kaos och de överlevande kämpar för sina liv. Samtidigt har en grupp av äventyrare nått Kordoros för att hitta en karta som ska leda dem till deras mål som tycks väldigt fjärran. 

Vi har även en ny interaktiv karta. Kolla in den här!

Efter Loradons fall som utspelade sig på vintern år 1421TT, har vi nu gått över till år 1422TT.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.