Geira

Spelas av: Drael
Namn: Geira
Kön: Kvinna
Ålder: Kan man verkligen avgöra ålder på det som fortsatt leva i sin död?
Längd: Omkring 1,7 meter.
Ögonfärg: Ljust, urvattnat grå.
Hårfärg: Missfärgat i olika nyanser
Födelseort: Furstendömet Iserion
Folkslag: Ursprungligen mänsklig
Lojalitet: Ingen
Civilstånd: Ensam. Geira saknar såväl emotionella band till andra som fysiska drifter.

Biografi:
Geira Jarnsdotter föddes i en hantverkarfamilj i furstendömet Iserion, och tidigt uppdagades det att hon besatt magisk förmåga. Hon sändes i ung ålder till Caras Idhrenin, men var en ouppmärksam elev och mycket rebellisk. Genom åren fann hon i lönn vägen till svartkonst, och eggad av adrenalinkicken började hon så smått fuska i nekromanti. Hennes hemlighet blev dock i sinom tid påkommen, och Geira ställdes in för rätta. Eller snarare; hon skulle ställas inför rätta, men lyckades i all hast att fly innan rättegången. Hon kom dock inte långt innan hon stötte på patrull: soldater utsända att fånga in den förrymda. I ett försök att skydda sig själv knivhögg och dödade hon en av soldaterna, och med hjälp av hans blod åkallade hon en demon och lyckades med dess kraft tvinga den dödes kropp att slåss för henne. Detta blev hennes dödsdom. Den förrymda och bråkiga magistudenten var nu en demonbesvärjande mörderska med blod på sina händer, och hon bemöttes också som en sådan; nedskjuten i ett regn av pilar av den närliggande stadens borgargarde.

När de kom fram till platsen för blodbadet, gick Geiras kropp däremot inte att finna. Demonen hade tagit både den och hennes själ med sig som pant för sin hjälp till henne, och genom åren blev hon en tragisk legend använd som ett varnande exempel för oregerliga studenter vid Caras Idhrenin. Vad som inte blev allmänt känt, däremot, är hur det några år senare, i skumrasket i hörnen av diverse värdshus, började gå att finna en mörkklädd kvinna med underliga egenskaper, som gärna hjälper dig att komma tillrätta med dina fiender genom onämnbar trolldom. Hennes pris? Oroa dig inte för det – betalningen kommer senare…

Utseende: En mörk, enkel ylleklädnad med huvan uppfälld döljer den lösa huden med dess sjukliga nyans. Ögonen är ovanligt ljusa och tycks inte se alltför bra. Slitet hår i varierande nyanser; somligt är mörkt medan vissa partier skiftar i gråaktiga, ibland nästan vita toner.

Personlighet: Torr humor och en något besk attityd gentemot det mesta. Hon är inte uttalat fientlig men skulle heller inte kunna beskrivas som trevlig. Geira är vetgirig och söker gärna kunskap, vilket vid flertalet tillfällen dragit henne med i sällskap som kanske inte riktigt glatt sig åt den vederstygglighet de snabbt insett att de fått med sig på färden.

Familj: Geira blev efter sin död förnekad av sin familj, och trots att hon har flera bröder och systrar i livet umgås hon av förklarliga skäl inte med dessa.

Egenskaper och förmågor: Geiras kropp är död sedan länge, endast onämnbar magi håller henne kvar i de levandes värld. På tröskeln mellan liv och död ser hon mer än andra, och hon besitter kunskap annars endast förborgad hos de döda. Hon är en någorlunda duglig magiker inom de flesta områden, men föredrar illusioner då manipulation oftast är det mest behändiga. Hennes starkaste kort är dock hennes förmåga att återuppväcka och manipulera de döda, och Geira erbjuder gärna sina tjänster inom detta område till alltifrån krigsherrar och familjer i fejd såväl som gillen med mer ljusskygga aktiviteter. Att ingå ett kontrakt med henne är dock att avråda såvida du planerar att ta din själ med dig över till den andra sidan när det är dags. För den som är naiv, desperat eller kortsiktig nog att ta hennes tjänster i bruk, erbjuder Geiras makt dock det garanterade trumfkort de söker.

Svagheter: Geira är otroligt ljuskänslig, och har en stark aversion till vatten. Hon har svårt att se och är varken snabb eller stark. Hon doftar inte alltför behagligt; en sötaktig kväljande doft blandad med diverse kryddor. Hon kan passera relativt obehindrad med huvan uppfälld när mörkret faller, men hennes sällskap gör bäst i att inte paradera runt henne på blanka dagen; hennes ansikte må vara mänskligt men hennes uppenbarelse är alltför tydligt onaturlig för att hon ska kunna undvika att bli upptäckt för vad hon är.

Senaste händelser:
Geira har återvänt till Iserion, efter en lång tids rundresande i världens obygder. En kväll på värdshuset råkar hon höra en konversation mellan ortsbefolkningen och en nykomling: dvärgen Ulfruk Dvulunzuk i Stenskalle. Ulfruk är en entusiastisk jägare med planer på vampyrjakt, och Geira inser snabbt den unika möjlighet något dylikt skulle innebära för hennes nuvarande position. Hon ansluter sig till Ulfruk för att finna och döda vampyren. Geira har dock sina egna syften med jakten, men dessa ställs helt på ända då det visar sig att bytet de jagar, kanske egentligen likaväl jagar dem.

Geira och Ulfruks sällskap utsätts för en både magisk så väl som fysisk attack i sin vagn just när de når Järnporten. Ulfruk såras av en skuggdansare som visar sig vara vampyren de jagar, men han lyckas skjuta henne med silver, och hon flyr. Geira ger sig av efter henne men springer rakt in i ett flertal av de förvandlade mörkeralverna, som tar henne med sig. De letar efter ett sätt att förgöra Khardos, demonen som Geira i sin ungdom slöt en pakt med, och hon tillfångatas för att hjälpa dem i sitt uppsåt.

Nuvarande position: Järnporten, Iserion.

 

Pågående rollspel:

 

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.