Hus Astor
Isilas regenter

Hus Astors vapen
Illustrerad av Johan Sundman
De senaste generationerna i Hus Astors familjeträd

Blå banér med en vit sjuspetsad stjärna klär borgen Aeiras som är det stolta huset Astors fäste i Isilas hjärta. Det är en av de äldsta och mest förmögna släkterna i landet och de har traditionsenligt styrt i Isilas i århundraden som Karms vasall, ända sedan Isilas var ett eget rike tills det förenades med Karm under andra tidsåldern. Isilas är fortfarande idag ett rike med autonomt styre under Karm. Deras motto lyder: “Ljuset Visar Vägen”.

I dagsläget styr Reram Astor som tillsammans med Jasmund Dendar placerade den nuvarande regenten Sandor Thaldwin på tronen. Delvis på grund av att släkten länge haft fejder med huset Valmont, och delvis för att stärka sin egna position genom att tillsammans med huset Dendar välja en regent de ansåg lyssnade på deras råd.

Hans äldre syster Sanora Astor gifte in sig i släkten Saelorian då hon var ung, och har i praktiken ingen kontakt med huset Astor längre.
Släktet Astor har alltid varit en av de mer religiösa släkterna med en del magiska förmågor i familjen, vilket lett till att många av släktens män blivit paladinkrigare. Reram Astor är militäransvarig vid konungens råd och spenderar mycket tid i Hannadon. I Aeiras styr hans hustru Milena i hans ställe,
då sonen Caspian tjänstgör i armén och med jämna mellanrum utför personliga uppdrag förr Athalska kyrkan, då han är en utbildad paladinkrigare. Detta är också ett relativt känsligt ämne i familjen, eftersom paladinerna traditionellt inte gifter sig eller skaffar barn.

Hus Astors flagga
Illustrerad av Johan Sundman

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.