Hus Dendar

Hus Dendars vapen
Illustrerad av Johan Sundman
Hus Dendars familjeträd

Dendars säte har alltid varit en hög borg vid namn Silverklint ovan bergen vid Snöflodens mynning. Det är en av de äldsta och mest förmögna släkterna i Karm, på grund av mineralerna, främst silver, i bergen. Deras banér, ett ensamt berg i vitt på en mörk bakgrund, kan ses fladdra högt i tornen i kontrast till de ljusgrå murarna. Deras motto lyder: “Stark Som Berg”.

Deras läge gör att dom kan kontrollera och stoppa trafiken vid landsvägen, om dom så önskar. Ingen har heller lyckats belägra staden, då tornens strategiska läge kan stationera bågskyttar som skjuter ned alla som försöker nå portarna då de tar sig upp längs med bergsvägarna upp till fästet.

Under inbördeskriget valde huset Dendars överhuvud Jasmund Dendar att placera Sandor Thaldwin, hans dotters make, som tronkandidat, snarare än att stöda sin kusin Letham Valmont som själv var kusin med den avlidne konungen. Tillsammans med huset Astor byggde de en armé som låg i lätt underläge till huset Valmonts armé, men med Akila Tenírs, Iselems drottning, stöd besegrade de Valmonts armé vid slaget om Hannadon.
Medan Sandor Thaldwin styr riket som konung är Jasmund Dendar ansvarig för rikets ekonomi och har en stark position i konungens råd. Hans dotter Aurenes död, den förre drottningen, tog honom hårt. Likaså stödde han inte konungens nya val av drottning, men har fortfarande kvar sin starka position.

Däremot får han kämpa hårt för sin position, då drottningen och han har en väldigt kall relation. Jasmund Dendar mördades av vampyren Ayperos år 1421 i Loradon och lämnade så släktnamnet utan arvinge.

Hus Dendars flagga
Illustrerad av Johan Sundman

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.