Hus Eurelion

Hus Eurelions vapen
Illustrerad av Johan Sundman
Hus Eurelions familjträd

Huset Eurelion har sitt fäste i staden Aldham i norra Karm och kontrollerar flera järngruvor som gjort dem oehört förmögna. Staden ligger innästlad i en dalgång precis vid bergens fot och klättrar längs bersväggarna i svindlande platåer med Alins torn längst upp, med översikt över dalgången. Huset Eurelion har varit en viktig bundsförvant i krig i och med sina järngruvor. Förutom det har de den rika Agarandskogen omkring sig som förser dem med rikligt timmer och jakt.

Deras emblem är svart med ett gyllene städ och en röd fenix, deras motto lyder “Berget Bugar”. De har i flera år regerat i Aldham i Alins torn.

Med sin närhet till Märehn bor det i området kring Aldham och Agarandskogen där Hus Eurelion styr människor och folkgrupper med olika kulturer och traditioner. Under och efter inbördeskrigen i både Märehn och Karm blev den märiska minioriteten än större och dåvarande furste Aerhelm valde då att förena sitt hus med en klan från Märehn. Det för att blidka många bönder och få deras lojalitet, men också för att säkra handelsleden genom Märehns lås. På så vis giftes arvingen Atero Eurelion till Oksana Czerniak vilket lugnade området och fick handeln att blomstra. Efter Aerhelms död 1420 TT steg hans son Hector Eurelion in som furste, men indirekt styrdes huset och området av Atero och Oksana. Atero stupade dock i slaget vid Loradon och det har nu blivit allmänt känt att det är Oksana som styr genom deras son Theron och genom Hector som blivit sinnessvag under åren. Det pyr även elaka rykten om att Oksana och Hector har en sexuell relation, samt att Oksana har för avsikt att låta Aldham uppgå i Märehn.

Hus Eurelions flagga
Illustrerad av Johan Sundman

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.