Hus Gérin
Kaelreds regenter

Hus Gérins vapen
Illustrerad av Johan Sundman
De senaste generationerna i Hus Gérin

Draksläkterna Gérin och Dion härstammar från adelssläkter i Kaelred, Iserion samt Karm som hade en fascination och strävan efter drakarnas makt och skräckinjagande respekt. Under flera år experimenterade de med kraftfull magi i hemlighet. Experimentet ledde till att ett nytt släkte skapades; ett draksläkte där människan hade förmågan att byta skepnad till en drake.

När väl ryktet spreds kallades adelssläkterna till ett stormöte med världens ledare. De beslöt att draksläkterna skulle vara fredsbevarare och länken mellan de magiska varelserna och människorna i världen. Men allt efter att krig rasade i världen och den ursprungliga överenskommelsen glömdes bort med tidens gång blev drakar – inklusive draksläkterna – ett nöje att jaga och flera draksläkten dog ut. De två sista draksläkterna bytte namn till Gérin och Dion och höll sin sanna natur hemlig.

År 1385 TT förenades de två sista draksläktena Dion och Gérin genom att Draegon I och Riell Dion gifte sig. Fram till år 1412 TT trodde världen att alla draksläkten var utdöda. Men under Iserions attack mot Nela’thaënas alver kom Älvskogen med hjälp av Gérins tre barn Tristian III, Vinga och Kael, till hjälp för att fördriva Iserions soldater bort från skogen. Vilka drakarna var är enbart alverna medvetna om, men ryktet och informationen kan ha nått andra öron…

Själva namnet Gérin härstammar från ett gammalt ord, Geir, som betyder eld. Passande nog är deras vapensköld en svart drake. Deras devis är: Lågan Kan Aldrig Släckas.

Hus Gérin styr över Kaelred och landområdet som gränsar till Älvskogen. År 1414 TT lämnade Draegon I över tronen till sin son äldsta son Tristian III. Den yngsta sonen, Kael, har titeln ”Drakriddare” och är ansvarig för Kaelreds militär. Deras allians med Älvskogen samt Nela’thaënas är stark.

Hus Gérins flagga
Illustrerad av Johan Sundman

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.