Hus Tenír
Iselems kungafamilj

Hus Tenírs vapen
Illustrerad av Johan Sundman
Hus Tenírs släktträd

Huset Tenír har styrt Iselem i fem generationer från Iselems palats i Thel Shaen. Medan de alltid bevakat sina traditioner och landets intressen har Akila Tenir varit väldigt mytomspunnen och omtalad – delvis för att hon är en kvinna och delvis för att hon lyckas hålla landet under kontroll med en järnhand. Husets emblem är en behornad vit huggorm på en svart bakgrund.

Då hon tog makten var det många som stod emot det, och många attentat har utförts mot henne – alla av dem misslyckade. Fortfarande är spänningen rätt stor under ytan i Iselem, trots att man håller en varm fasad och ett gott yttre.

Under inbördeskriget i Karm år 1408 började hon ögna mer noggrant på politiken i Karm, och 1409 dök hon oväntat upp utanför Hannadon innan ett avgörande slag mellan hus Thaldwin och hus Valmont skulle utspelas. Där bildade hon en allians med hus Thaldwin och besegrade Valmonts trupper.
Det gick även rykten om att den nykrönte konungen och Akila skulle haft en romans, men de ryktena blev ointressanta då konungen gifte sig.

Karm står i stor ekonomisk skuld till Iselem fortfarande för hjälpen Akila gav dem, och ett fredsavtal har slutits mellan länderna – ett avtal som bryts ifall ett maktskifte sker utan Iselems godkännande. Sera Tenir är skriven som Akila Tenirs efterföljare till tronen, däremot finns ett krav på att hon har nått rangen mästare vid Caras Idhrenin innan, för att kunna kontrollera sina magiska förmågor liksom sin mor.

Året 1399 TT gifte sig drottning Akila med en trubadur från Kaldrland vid namn Tarald Angirsson. Omtyckt för hans musik och skämtsamma sida, men de viskades frågor om det verkligen var passande att Iselems drottning att ha en sådan make. En make som inte skulle lägga sina åsikter om hennes politik och sätt att styra. Men kanske var det just det och kontrasten till allvaret som lockade drottningen? Tillsammans fick de dottern Sera och 3 lyckliga år tillsammans innan Tarald blev mördad av en okänd rival, troligen en man som innan varit lovad tronen.

Under dottern Seras barndom var det oroligt i Iselem. En fanatisk demonisk kult spred kaos och död i landet vilket resulterade i att en ung flicka i hovet blev besatt. Monsterjägaren Arand fick i uppdrag att lösa fallet, vilket resulterade i att flickan dog och demonen försökte ta över prinsessan Sera. Det var så hennes starka magiska förmågor upptäcktes då hon motstod demonen och skickades kort därefter till Caras Idhrenin för att skolas.

Drottningen tog därefter hårt tag i situationen med kulten och de flesta dödades, medan en del fortfarande rör sig i skuggorna i hemlighet.

Hus Tenírs flagga

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.