Hus Thaldwin
Karms kungahus

Hus Thaldwins vapen
Illustrerad av Johan Sundman
Hus Thaldwins familjeträd

Huset Thaldwin är traditionsenligt inget mäktigt släkte, utan en av de mindre familjerna som haft turen att gifta in sig med hus Dendar som kunde leda dem till tronen under inbördeskriget. Deras banér är en silvergrip på en mörkgrön bakgrund.

Hus Dendar själv hade inget intresse av att styra i Karm, men det låg i deras intresse att ha någon på tronen de visste kunde stärka deras position och som de kunde lita på. Medan Jasmund Dendar själv alltid varit en ärofylld man, var han inte högfärdig och god vän med Meldar Thaldwin trots att huset Thaldwin var betydligt mindre än huset Dendar. Därför valde han att låta sin dotter Aurene gifta sig med Thaldwin, och under inbördeskriget tillsammans med släkten Astor och drottning Akila Tenír placera Sandor på tronen, istället för Letham Valmont som, trots att han hade goda anspråk, ansågs vara en man opassande att leda.

Medan Sandor försöker göra sitt bästa att regera, trots att han förlorat en hustru, är han inte direkt medveten om ambitionerna hans syster Leony har som bakom hans rygg spinner intriger för att stärka deras position. Något hon vet att Sandor själv inte skulle vilja befatta sig med.

Leony försökte flera år få sig själv gift med den förre konungen Gawyn Belgara, men då han dog blev hennes ambitioner att få sin familj på tronen genom sin bror Sandor. Hon förhandlade och konspirerade med flera familjer om deras stöd, även med huset Dendar.

Sandor är en ärofylld man som till det yttersta vill stå vid sina löften, såsom överenskommelsen med Iselem som ger dem rätten att godkänna eller fördömma framtida maktskiften i Karm så länge kronans skuld till Iselem för dess stöd i inbördeskriget är obetald.

Det gick även rykten om att den nykrönte konungen och Iselems drottning Akila Tenír skulle haft en romans, men de ryktena blev ointressanta då Sandor gifte sig med sin första hustru. Trots det går det rykten i hovet om att han skulle ha oäktingar med en okänd kvinna.

Att styra i Karm är ingen lätt uppgift. Å ena sidan har Karm avtal med Iselem och ifall drottningen finner att kraven inte uppfylls kommer de stå inför en våldsam strid som de kanske inte kan vinna.

Internt är det alltid spänt, då många familjer gör anspråk på tronen och har intriger i bakgrunden.

Hus Thaldwins flagga
Illustrerad av Johan Sundman
Hus Thaldwins rustning
Illustrerad av Johan Sundman

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.