Hus Valmont

Hus Valmonts vapen
Illustrerad av Johan Sundman
Senaste generationerna i Hus Valmonts släktträd

Huset Valmont, en av de starkaste släkterna i Karm, har nyligen fått genomlida ett stort bakslag då de förlorade kampen om tronen och slaget vid Hannadon. Då den förre konungen Gawyn Belgara dog utan ättlingar då huvudstaden belägrades i samband med en förbannelse som väckte stadens döda krigare begravna under staden annonserade Letham Valmont sitt anspråk.

Men trots att han var släkt till konungen som närmsta kusin så fann han snabbt att stödet för honom delade riket i två. Trots att släkten Valmont var stark hade Letham Valmont ett dåligt rykte omkring sig på grund av sitt dåliga temperament, sina tämligen svaga strategiska förmågor och en rad skandaler och rykten.

Trots att Letham Valmont är kusin med Jasmund Dendar fann han sig stå emot huset Dendar, Astor och Thaldwin i tronkriget, en skymf som gjort att huset Valmont i bakgrunden planerar hur de ska kunna få tillbaka makten som enligt dem är deras rätt.

Det går till och med rykten om att Letham Valmont skulle ha skickat lönnmördare för att mörda Sandor Thaldwin och Jasmund Dendar, och medan de båda undkommit mordförsöken vet man ännu inte vem som ligger bakom attentaten.

Inga hus vågar längre visa sitt stöd öppet för huset Valmont, i rädsla om att hamna i onåd med konungen, huset Dendar och Astor men som vanligt i Karm spinner släkterna intriger i bakgrunden för att återfå sin position.

Hus Valmonts flagga
Illustrerad av Johan Sundman

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.